Промоција 3. класе
  Контактирајте са  нама у вези Промоција 3. класе  

Контактирајте нас за више информација
X


Сто педесет четворо полазника 3. класе Центра за основну полицијску обуку промовисано је у полицајце приправнике у Сремској Каменици, 31. августа 2010. године. 

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је том приликом изјавио да Србији недостаје велики број униформисаних полицајаца и да је тај проблем посебно изражен у великим градовима.

- Размишљамо да проширимо наше капацитете за школовање полицајаца, имајући у виду да само у Београду недостаје 2.000 униформисаних полицијаца -  рекао је министар Дачић у обраћању новинарима. 
 
     
 
Рапорт министру поднео је заменик директора Центра, Мирослав Мијаиловић. 
 
 
     
У спортској хали фанфаре су најавиле почетак програма и свечани дефиле полазника треће класе Центра. Поздравили су их аплаузом уважени и драги гости, родитељи и пријатељи полазника.
 
 
     
У својој поздравној речи директорка Школе - Центра Биљана Пушкар је рекла да је задовољна оствареним резултатима полазника треће класе јер су, као и претходна класа, завршили обуку са врло добрим успехом. 
 
- Реформа полицијског образовања почела је пре пет година са циљем да полицајац буде обучен да буде корак испред криминала и организованог криминала и да послове обавља у складу са законом, поштујући универзалне вредности људских права и слобода - рекла је Биљана Пушкар.   
 
Најбољи у рангу
    
      
Након једногодишње обуке, завршног испита и професионалне праксе, од 119 момака и 35 девојака, најбољи успех постигли су:
 
1.   Никола Здравковић из Врања,  (средња оцена 4,633); 
2.   Милош Павлица из Београда, (4,628) и  
3.   Александар Јевтић из Шапца, (4,562).  
Министар Дачић уручио им је решења о наградама (лаптоп, камера и фото-апарат).
 
   
 Обраћање начелника 3. класе Лазе Ђукића: "Класа, вољно!"
 
 
Ј. Обрадовић
2.9.2010.

 

Претходна страна   Горе