Пријем 11. класе
  Контактирајте са  нама у вези Пријем 11. класе  

Контактирајте нас за више информација
X


Првог дана обуке, 3. 6. 2013. године, полазнице и полазнике нове, 11. класе поздравили су и пожелели им добродошлицу начелница Центра за основну полицијску обуку Биљана Пушкар и њени сарадници. Госпођа Пушкар је рекла неколико речи о историји школске зграде, некадашњој Средњој школи унутрашњих послова, реформисаном Центру, његовом положају у МУП-у, реновираним објектима, начину и трајању обуке, оцењивању, различитим ангажовањима полазника током обуке...

- У следећој години имаћете 1.238 часова, а признаћете, то и није тако много. Овде нема општих предмета. Учићете само тајне свог заната - објаснила је начелница. - Код нас се не учи само у учионицама - савремено опремљеним кабинетима, тактичкој кући, филмској стрељани и спортској хали. Наша учионица има око 15 хектара. То је цео овај простор. Поред тога, наши полазници учествују и у различитим манифестацијама, као што су Сајам образовања, Baby Exit , Змајеве дечије игре, сарађујемо са Дечијим селом у Сремској Каменици, са вртићима, образујемо наше мале суграђане.

Помоћник начелнице Желимир Мрдаљ упознао је нову класу са правилима понашања у Центру: алкохол је забрањен, пушење је дозвољено само на за то одеђеним местима, облачење мора бити примерено и културно, фризура такође. Пирсинг и тетоважа не смеју бити на местима које не покрива униформа.

- Ви долазите из различитих средина. Схватите то као једно велико богатство - нагласио је господин Мрдаљ. -  Ми се трудимо да будемо мултиетничка средина. То сте могли да видите и на јеловнику који је прилагођен и онима који не једу свињетину, и онима који посте или су вегетаријанци.

Начелник Одељења за извођење обуке Драган Милић представио је све тренере који ће обучавати 11. класу.

Добро се снашли
Упитали смо неколико девојака из 6. вода какви су им први утисци. У име све три, одговорила је Звездана Чорто, која долази из Титела:
- Одлично сам се наспавала, видим да је храна добра, сви су јако љубазни и утисци су ми баш добри! Јако ми се допало кад је начелница говорила о ваннаставним активностима. Биће ми драго што ћемо и ми моћи да будемо 
укључени у све те акције.


Јасна Обрадовић
 

Претходна страна   Горе