Представили Центар основцима у Кањижи
  Контактирајте са  нама у вези Представили Центар основцима у Кањижи  

Контактирајте нас за више информација
X


Око 500 основаца и њихових родитеља из Кањиже, Хоргоша и Новог Кнежевца, имало је 22. марта 2013. године прилику да посети једну занимљиву и корисну манифестацију која је, као део пројекта „Берза средњих школа“, организована уз помоћ Немачког савезног министарства за привредни развој и сарадњу, Немачког друштва за међународну сарадњу и Владе Републике Србије - Министарства омладине и спорта.     
 
- Радо смо се одазвали позиву ОШ „Јован Јовановић Змај“ у Кањижи да учествујемо на овој малој Берзи школа - рекла нам је начелница Центра за основну полицијску обуку Биљана Пушкар. - Ми иначе континуирано организујемо сусрете са децом различитих узраста - од предшколског, до средњошколског. Мада више не уписујемо свршене основце, него девојке и младиће који заврше средњу школу и имају од 18 до 26 година, искористили смо ову прилику да ученицима основне школе представимо Центар и наше Министарство.
 
- Ово је заиста био добар начин да се ђацима помогне у професионалној оријентацији - процењује Зорка Ловре задужена за односе Центра с јавношћу. -
То је била и прилика да још једном представимо све новости у вези са основном полицијском обуком, да популаризујемо професију полицајац - посебно међу припадницима мађарске националне заједнице, али и да младима на време укажемо на квалитете који се очекују од будућих кандидата и полазника Центра у Сремској Каменици.
 
 У једној од учионица у школској згради „Ади“ била је постављена мала изложба наставних средстава и материјала који се користе током обуке у ЦОПО-у,  приказивани су промотивни филмови и презентација о Центру.
 
 
 
 
- Мислим да је наша учионица била најпосећенија - с поносом тврди полазница Валентина Јовић Ранчић. - И деца и њихови родитељи били су јако заинтересовани за услове уписа у Центар, али су многи разочарани што не могу да конкуришу одмах после основне школе. Мом колеги Милошу Ђукићу и мени постављали су много питања, желели су да виде све што смо изложили, а посебно их је занимала дактилоскопија. Листиће са отисцима својих папиларних линија понели су као сувенире.
 
Како каже госпођа Ловре, организатори су нас позвали да и следеће године  учествујемо на овој Берзи, а овакво представљање Центра је и добар увод у промотивне активности за упис на основну полицијску обуку које ће се, како се очекује, током пролећа ове године, уз подршку Мисије ОЕБС организовати  на северу Србије.
 
    Представници Центра на Берзи школа у Кањижи (слева): Милош Ђукић - полазник 9. класе, Зорка Ловре - послови односа с јавношћу, начелница Центра Биљана Пушкар, Данијела Пап - психолог у Одсеку за психолошку превенцију, селекцију и пријем кандидата, Валентина Јовић Ранчић - полазница 9. класе и помоћник начелнице Желимир Мрдаљ 
Ј. Обрадовић
 

 

Претходна страна   Горе