Потписивање Декларације о безбедности саобраћаја у Центру за основну полицијску обуку
  Контактирајте са  нама у вези Потписивање Декларације о безбедности саобраћаја у Центру за основну полицијску обуку  

Контактирајте нас за више информација
X


 

Полицијски службеници и други запослени у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, током децембра месеца 2014. године, потписали су Декларацију о безбедности саобраћаја, желећи да допринесу   подизању нивоа свести о значају безбедног понашања свих учесника у саобраћају и смањења броја жртава у саобраћајним незгодама на путевима у Србији.

На овај начин, запослени у Центру за основну полицијску обуку, снажно подржавају све акције и мере државних органа и других институција које доприносе схватању значаја поштовања свих саобраћајних прописа и подизања нивоа саобраћајне културе и система вредности код свих учесника у саобраћају.

Центар за основну полицијску обуку подржао је иницијативу Агенције за безбедност саобраћаја да најзначајнији субјекти у области безбедности саобраћаја заједнички организују и обележе Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода, чиме би послали јасну поруку да је Србија спремна да на свим нивоима покреће активности и управља безбедношћу саобраћаја.  Циљеви акције су:

  • подизање нивоа личне свести о неопходности безбедног понашања у саобраћају;
  • преношење оваквог система вредности на децу;
  • ширење позитивног става према свим активностима које унапређују безбедност саобраћаја у оквиру рада са полазницима у Центру, будућим полицајцима, као и у свакој другој прилици, како код полицијских службеника тако и код других запослених у Центру за основну полицијску обуку.

Обрасци са текстом Декларације као и пратећи флајери, добијени су од Агенције за безбедност саобраћаја , Републике Србије са чијег сајта се може преузети Декларација као и са сајта Криминалистико-полицијске академије из Земуна и сајта пројекта „Безбедност саобраћаја у локалној заједници“.

Декларација се може преузети кликом на слику

 

 2.2.2015.

Претходна страна   Горе