Посета делегације Полицијске академије Црне Горе
  Контактирајте са  нама у вези Посета делегације Полицијске академије Црне Горе  

Контактирајте нас за више информација
X


Делегација Полицијске академије Црне Горе у саставу в. д. директора Драган Павличић, руководилац Сектора за образовање, Дамир Зејниловић и саветница за унификацију и стандардизацију образовних програма, Ангелина Бајчета посетила је Центар за основну полицијску обуку 27. априла 2022. године.

Госте су примили начелник Центра за основну полицијску обуку Желимир Мрдаљ, шефови одсека Немања Радовић и Душан Станковић, као и тренер за стручну наставу Милорад Петковић.

Тема посете била је упознавање са програмом и наставним процесом који се одвија у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, начином пријема полазника, као и са начином планирања и реализације ваннаставних активности.

Након уводног дела састанка, током ког су се укратко представили учесници, делегацији је представљена презентација о основној полицијској обуци: концепт основне полицијске обуке, систем селекције кандидата, сегменти наставе основне полицијске обуке и ваннаставне активности, као и промотивне активности које Центар реализује, у склопу чега је приказана и презентација о раду Центра.

Делегација је потом имала прилике да види представљене капацитете у којима се реализује обука - посетили су тактичку кућу, спортску халу, филмску стрељану, ресторан и просторије за смештај полазника.

Представници Полицијске академије Црне Горе констатовали су компатибилности система обуке који постоји у Републици Србији и у Републици Црној Гори, и истакли да постоји потреба да у извесним сегментима унапреде свој систем обуке, по угледу на онај који се спроводи у Србији, нарочито у области селекције и пријема кандидата.

 

Након званичног дела посете, делегације је у пратњи туристичког водича обишла Сремске Карловце, где је видела Карловачку гимназију, цркву где је устоличен свети Петар Цетињски, као и храм Светог Николаја. Ове знаменитости су такође оставиле велики утисак на госте. Како је карловачки крај познат по виноградима и вину, и ово је био неизоставни део посете.

 

Текст и фотографије: ЦОПО
05.05.2022. године

 

Претходна страна   Горе