Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије
  Контактирајте са  нама у вези Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије  

Контактирајте нас за више информација
X


Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и заменик директора Агенције Европске уније за обуку припадника органа за спровођење закона (CEPOL) Детлеф Шредер потписали су 2017. године  радни аранжман који ће припадницима Министарства унутрашњих послова омогућити да унапреде своја знања и вештине кроз различите обуке у оквиру ове Агенције.  
До данас је неколико десетина припадника Министарства било упућено на обуку у европске институције, али су истовремено могли да пренесу своја знања и вештине колегама из Европе. Сви су они прошли кроз најбоље могуће тренинге, стекли знања и вештине које су им помогле да буду што ефикаснији у смањењу стопе криминала и постизању још веће безбедности за грађане.

У оквиру реализације програма сарадње између Криминалистичко-полицијског универзитета (КПУ) и Агенције Европске уније за полицијску обуку (CEPOL) у периоду од 23. до 28.6.2019. године, у посети Криминалистичко-полицијском универзитету био је Александар Кнежевић, припадник аустријске полиције, запослен на SIAК Security Academy са седиштем у Бечу. Циљ ове посете је био да се представник аустријске полиције упозна са системом полицијске обуке и образовања у Републици Србији.

Према програму посете, представник аустријске полиције Александар Кнежевић и представник КПУ проф. др Ненад Милић посетили су 25.6.2019. године Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.
 
Шеф Одсека за област полицијски послови и овлашћења, мајор полиције мр Немања Радовић и тренер за стручну наставу, капетан полиције Ивица Млађовић су овог пута били домаћини. У просторијама Тактичке куће су им презентовали Центар за основну полицијску обуку, тако да су гости имали прилике да се боље и потпуније информишу о самом Центру, капацитетима, динамици обуке, начину конкурисања и квалификационом испиту у Центру. Главни службеник за селекцију Наташа Микарић, која је уједно и тренер за Област права, представила је начин реализације наставе из предмета Кривично и Кривично-процесно право.

Тактичка кућа је и овог пута оставила импресиван утисак на госте, као и филмска стрељана, интернат и библиотека које су гости имали прилике да обиђу, уз стручно вођство својих домаћина.

Након посете Центру, домаћини су госте повели у обилазак града Новог Сада и Петроварадинске тврђаве.

Задовољство на лицима наших гостију било је очигледно.

Напуштајући Сремску Каменицу и Нови Сад представник аустријске полиције, Александар Кнежевић је изразио жељу да остане у контакту са запосленима у Центру, ради евентуалне сарадње.

 

Текст:

Немања Радовић

Ивица Млађовић

Маријана Милановић

Фотографије:

Ивица Млађовић

25. јуни 2019.

 

Претходна страна   Горе