Поклон који живот значи
  Контактирајте са  нама у вези Поклон који живот значи  

Контактирајте нас за више информација
X


У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 24. класе Центра за основну полицијску обуку  су током месеца фебруара  2020. године прикупили 103 јединице крви, а драгоцену течност  дало је 20 жена и 83 мушкарца.

Полазници 24. класе настављају традицију својих колега, показујући овим хуманим чином колико су спремни да неком, коме је то потребно, помогну и врате оно што њихов живот чини драгоценим, а то је безбрижан осмех и  нада у боље и лепше сутра. 

   

Тамо где постоји нада постоји и живот.Она нас пуни свежом храброшћу и поновно нас чини јакима. 

Да ли је жеља да се помогне другом  јача од страха од игле?  Да! 

Да ли је страх тај који нам даје храброст? Да!

Када су полазници Центра у питању страху нема места, јер он нестаје оног тренутка када се суоче са изазовом!

Стручна лица из Завода су и овог пута били на висини свог задатка и поред благе речи упућене сваком полазнику, њихови  професионални савети и смисао  за хумор водили су их кроз цео процес овог хуманог чина.

    

Коначан биланс, 103 полазника из 24. класе  дало је потребну количину  крви...непроцењиво благо, дато без икаквог очекивања да за то треба да буду награђени, али је ипак сваки добровољни давалац као награду, за ово несебично дело, осим бесконачне захвалности свих оних којима је ова крв преко потребна, добио и скроман поклон... чоколадицу, грицкалице, календар и воду да окрепи тело и хемијску оловку чији ће слоган „Супротности се привлаче! Буди давалац крви" бити близу њиховог срца и увек их подсећати на исказану хуманост. 

   

Добровољно дати крв и некоме поклонити највреднији поклон од свих - ЖИВОТ, била је одлука и ових најмлађих становника Центра за основну полицијску обуку.

И овог пута, овим хуманим чином,  полазници Центра су се водили чувеном изреком Лао Цеа „Доброта у речима ствара поверење. Доброта у мислима ствара дубину. Доброта у давању ствара љубав."

 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

Урош Лукић 21/12
Давид Абрлић 24/8

6. фебруар 2020.

   
   
   

 

Претходна страна   Горе