Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Технички збор из области саобраћаја

Технички збор из области саобраћаја У оквиру реализације часова Ужег стручног модула контрола и регулисање саобраћаја, на полигонима и у просторијама Центра за основну полицијску обуку 8. новембра 2021. године одржан је Технички збор из области саобраћаја, за полазнике 26. класе основне полицијске обуке који се обучавају за радно место саобраћајни

Запослени Центра за основну полицијску обуку одликован златном медаљом ИПА

Запослени Центра за основну полицијску обуку одликован златном медаљом ИПА На 16. Генералној скупштини Интернационалне полицијске асоцијације Србије одржаној 16. октобра 2021. године у Хотелу Парк у Суботици, нашем тренеру за стручну наставу, мајору полиције Милораду Петковићу Управни одбор ИПА, Национална секција Србија уручила је златну медаљу за рад и значајан допринос развоју ИПА

Награде најбољим полазницима 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО-а

Награде најбољим полазницима 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО-а Министар унутрашњих послова Александар Вулин је на церемонији 16.10.2021. године уручио новчане награде најбољим полазницима Центра за основну полицијску обуку. Двадесет полазника ЦОПО-а и двадесет студената КПУ добили су поклон ваучере привредног друштва „Сигнал МГ“ и „Глобос“ осигурања.

Списак примљених кандидата за основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Списак примљених кандидата за основну обуку Списак примљених кандидата на основу одлуке министра по конкурсу од 10.05.2021. године, за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Посета министра теренској обуци 27. класе

Посета министра теренској обуци 27. класе ЦОПО Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је 12. августа 2021. године полазнике 27. класе Центра за основну полицијску обуку, током њихове теренске обуке на Фрушкој гори.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције 2021. године

ИМГ_20210619_140637_Медиум Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у сећање на 1862. годину када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у догађају код Чукур чесме у Београду.

Важно обавештење о достављању конкурсне документације

Важна информација Позивају се кандидати матуранти да Центру ХИТНО доставе оверену фотокопију дипломе и сведочанства за четврти разред, а кандидати који су доставили само потврду да похађају обуку за управљање моторним возилом да доставе оверену фотокопију возачке дозволе.

Широко срце Центра за основну полицијску обуку

Широко срце Центра за основну полицијнску обуку Поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви 14. јуна 2021. године, под слоганом „Дај крв, нека сва срца куцају”, у Црвеном крсту је уприличена свечаност, на којој су уручена признања вишеструким добровољним даваоцима крви, као и плакете „Широко срце” за најхуманије средине.

Златни и Сребрни знак као поклон за Велико срце Центра

ИМГ_20210520_110504 У Свечаној сали Дома Војске Србије је 12. маја 2021. године одржана је свечаност поводом доделе знакова признања Црвеног крста Србије.

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица КОНКУРС ЗАТВОРЕН 25.5.2021. Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је отворен од 10. до 25. маја 2021. године. Детаљније...

Нови сјај ресторана у Центру

1616793758793_Медиум У корак са новим временом и Центар за основну полицијску обуку се свакодневно развија у једну модерну установу која својим полазницима и запосленима може да понуди много више.

Долазак 28. и 29. класе у Центар за основну полицијску обуку

1616793758639_Медиум Први дан пролећа. Нови почетак за 566 младих људи који ће од 22. марта почети са својом обуком у Центру за основну полицијску обуку. Прилагођавање за сваког од њих ће вероватно бити један болан процес, који су пре или касније морали да направе, ако желе нешто да постигну у животу.

Конкурс за упис 1400 полазника у Центар за основну полицијску обуку

ЦОПО конкурс КОНКУРС ЗАТВОРЕН 8.6.2021. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1400 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца и полицајца за

Хуманост је обавеза и дужност свих нас

уннамед У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 27. класе Центра за основну полицијску обуку су 17. и 19. марта 2021. године прикупили 136 јединица крви, а драгоцену течност дало је 28 жена и 108 мушкараца.

Посета представника из МУП-а Словеније

1_Медиум Центар за основну полицијску обуку су 24. фебруара 2021. године, у оквиру Твининг пројекта ''Подршка припреми за успостављање канцеларије Сирене бироа'' у Србији, посетили ппредставници из МУП-а Словеније и Управе за међународну оперативну полицијску сарадњу.

Издвајамо

Није отворен конкурс за основну полицијску обуку

 

Списак плримљених кандидата 
на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника 26, 27, 28. и 29. класе по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у мају 2020. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

Контакт за информације од јавног значаја zoran.niciforovic@copo.edu.rs

3. март 2021. године

Jezičke raskrsnice

ЈЕЗИЧКЕ РАСКРСНИЦЕ

Шта полицајац треба да зна кад пише писмена

 

 

 

Календар догађаја

Новембар, 2021     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Пратите нас

Пријавите се маилинг листу

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови