Петица за хуманост
  Контактирајте са  нама у вези Петица за хуманост  

Контактирајте нас за више информација
X


У пет организованих добровољних акција давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку  су током месеца децембра 2019. године прикупили 276 јединица крви, а драгоцену течност  дале су 52 жене и 224 мушкарца.
   

Полазници Центра за основну полицијску обуку настављају са својим доброчинствима и хуманошћу. Благо које се налази у овим младим људима, не само у њиховом добром срцу него у полету и духу да помажу другима, више је него очигледно. 

   

Насмејана лица, ведар дух, добро расположење, раздрагани млади људи окупили су се и овог пута да би дали свој допринос, да би показали да хуманост није само фраза, него начин да се покаже човекољубље и несебичност... тек код понеког се видео  страх у очима, чуо се понеки уздах, али све то само до тренутка када би их преузела стручна лица из Завода и својом благом речју, професионалним саветима и смислом за хумор водили кроз цео процес овог хуманог чина.

Коначан биланс, 276 полазника из 21. класе  дало је по 450 мл крви...непроцењиво благо, дато без икаквог очекивања да за то треба да буду награђени, али је ипак сваки добровољни давалац као награду, за ово несебично дело, осим бесконачне захвалности свих оних којима је ова крв преко потребна, добио и скроман поклон... чоколадицу, грицкалице, календар и воду да окрепи тело и хемијску оловку чији ће слоган „Супротности се привлаче! Буди давалац крви" бити близу њиховог срца и увек их подсећати на исказану хуманост.

   
   
   

Добровољно дати крв и некоме поклонити највреднији поклон од свих - ЖИВОТ, била је новогодишња одлука полазника 21. класе.

 И овог пута, овим хуманим чином,  полазници Центра су се водили чувеном изреком Махатме Гандија:
 „ Мото живота: обрисати сваку сузу са сваког ока."

 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

Маријана Милановић

Урош Лукић 12/21

27.децембар 2019.

 

Претходна страна   Горе