ЦЕНТАР ЗА ОСНОВНУ ПОЛИЦИЈСКУ ОБУКУ

 

Прва генерација Центра прихваћена је 19. новембра 2007. године. Од близу 5.000 кандидата, након свих тестова и провера, одабрано је 130. Један од њих се није одазвао позиву.

Услови за живот и учење су добри. Полазници су смештени у реновиране собе. Обука у Центру је конципирана тако да подразумева много учења и одрицања. За разлику од четворогодишег школовања, основна полицијска обука је концизна, ефикасна и економична - прилагођена начину учења одраслих. Овде се изучавају и усвајају само кључне вештине и знања, а она шира стичу се на специјализованим курсевима.

Почетак рада Центра обележен је 5. децембра 2007. године свечаном академијом. Овој свечаности присуствовали су тадашњи министар МУП-а, господин Драган Јочић, Његово преосвештенство епископ сремски Василије, Његова екселенција амбасадор Мисије ОЕБС-а у Р Србији господин Ханс Ула Урстад и Његова екселенција амбасадор Краљевине Норвешке господин Хокон Бланкеборг, полазници 1. генерације Центра, кадети 37. и 38. класе Школе, представници многих медија и други драги и угледни гости.