Нови почетак у ЦОПО- снови се остварују
  Контактирајте са  нама у вези Нови почетак у ЦОПО- снови се остварују  

Контактирајте нас за више информација
X


„Живот је попут вожње бициклом, да бисте одржали равнотежу морате се стално кретати“. 

Алберт Ајнштајн.

 

2022. година. Центар за основну полицијску обуку поново ће бити место где ће Министарство унутрашњих послова обогатити своје редове за више од 1500 младих, храбрих, одлучних људи, који су  избором ове обуке направили прекретницу у свом животу и тиме показали једну озбиљну, одлучну и јасну визију свог будућег занимања у будућности.

У јануару месецу, 22. и 23.1.2022. године у Центар су дошле 30, 31. и  32. класа. Дочекао их је снег, хладно али ведро време и топла реч добродошлице запослених у Центру. Прихватили су их командири који  ће им за време обуке бити све.. највећа подршка и ослонац за све лепе, али и тешке тренутке. Пријем, преузимање униформи и опреме која ће их красити у наредним месецима обуке многима су донели дугоочекивани осмех и то онај поносан, јер су најзад на месту о коме су сањали.

       

30. класа, коју су сачињавали свршени студенти Криминалистичко-полицијског универзитета, нас је напустила 21.2.2022, када су положили завршни испит, док 31. и 32. класа похађају прву фазу обуке. 

За викенд, 26. и 27.2.2022. године су им се у Центру придружиле њихове нове колеге, млађе по стажу, али са истим оним жаром у очима, као и њихови претходници, сада већ „староседеоци‟ Центра, како се они сами називају.

Иста процедура чекала је и нове полазнике Центра, само што су их овог пута дочекале њихове колеге, да их уведу у „тајне‟ свега што их овде чека. Забринута, помало ''изгубљена'' лица ових младих људи су иначе редовна слика сваког новог почетка.  На лицима многих видео се умор од дугог путовања, али свуда осмеси и задовољство што су најзад овде. „Топот‟ точкића на коферима орио се двориштем Центра, најављујући житељима Сремске Каменице да се нови становници усељавају.

   
    
      

Код „старијих‟ колега се видео приметан осмех на лицу, али и онај скривени у срцу, јер су , поред тога што су добили нове колеге, у њима добили и помоћ за сређивање круга, можда понеку нову љубав, али и класе које би могле да пробуде такмичарски дух у учењу и постизању неких виших  резултата на настави, али и ван ње. 

      

Ово није почетак новог поглавља у њиховом животу, ово је почетак нове књиге! Прва књига је већ затворена, ова нова књига је новоотворена, и управо је започела! Ово је прва страница! И то лепа! Срећна лица у униформама на крају овог дана била су знак да су почели да је исписују!

У понедељак, 28. фебруара руководство Центра је одржало састанак у спортској хали  са полазницима 33. и 34. класе, пожелевши им добродошлицу,  срећу и успех на обуци. Представили су им одељенске старешине и тиме је започео њихов  пут пун изазова, јер само као такав, постаје занимљив и даје смисао животу.
 
„Да бисте остварили циљ који сте себи зацртали, као и сањане снове, знајте да не може одједном, за такво нешто потребно је  пуно рада, труда, одрицања  и ангажовања у Центру, а онда, по завршетку обуке, и на терену. Добре ствари долазе онима који их сачекају, најбоље ствари долазе онима који ураде нешто поводом тога. Нико вам никад не може одузети успомене - сваки дан је нови почетак, сваки дан можете створити добре успомене. Нека то буде данашњи дан. Срећно!" - овим речима  је начелник Центра Желимир Мрдаљ испратио полазнике 33. и 34. класе  на њихов први час у Центру. 
 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

Драгана Смиљанић 31/2

 

Сремска Каменица, 28. 2. 2022.

 

Претходна страна   Горе