Најбоља из немачког језика
  Контактирајте са  нама у вези Најбоља из немачког језика  

Контактирајте нас за више информација
X


Александра Ћурчић, полазница 1. класе Центра за основну полицијску обуку, која сада ради у ПС Вршац (ПУ Панчево), била је изненађена када ју је професорица Зорка Ловре обавестила да је добила једну необичну награду. Као најбољу од свих који су у тој класи учили немачки језик, Фондација  "Ханс Зајдел" ју је наградила хоспитацијом у Центру за основну обуку полиције у граду Кенигсбрун, у покрајини Баварској.
- Ми годинама сарађујемо са овом школом - рекао је господин Луц Кобер, руководилац Представништва Фондације "Ханс Зајдел" у Србији, додељујући награду госпођици Ћурчић, 13. 10. 2009. године. - Од 2002. имамо могућности да шаљемо одабране људе из Србије у Немачку. Тако је тридесетак представника ваше полиције путовало у нашу земљу. Поред учења и усавршавања немачког  језика, они су боље упознали и наш народ, његово гостопримство и обичаје.          

Гостима и публици - полазницима 3. класе, директорка Школе - Центра, госпођа Биљана  Пушкар је испричала да је Александра Ћурчић била прва на ранг-листи одабраних кандидата на пријему у 1. класу Центра, трећа у рангу на крају обуке и најбоља из немачког језика.

 

- Прво сам била изненађена, а сад сам узбуђена - каже Александра. - Велика ми је част што представљам ову школу у једном баварском центру за обуку полиције. Захвална сам свима који су омогућили мој пут. Надам се да ћу током три  недеље, колико ће трајати моја хоспитација, "проговорити" немачки. До сад сам имала прилике да га говорим само у школи. Тамо ћу бити смештена у интернату једног центра сличног нашем, упознаћу њихове полазнике, ићи ћу са њима на наставу. О свему томе ћу вам причати кад се вратим.

Ј. О.
                                                       

                                                                                      
 

Претходна страна   Горе