На Београдском сајму књига 2018.
  Контактирајте са  нама у вези На Београдском сајму књига 2018.  

Контактирајте нас за више информација
X






Љубитељи књиге су и ове године, од 21. до 28. октобра, на 63. међународном београдском сајму књига на штанду Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије пронашли стручна издања и материјале, али су учествовали и у разним активностима. 

У недељу, првог дана Сајма, представљен је рад полиције у заједници, кроз материјале који се баве овом темом - посетиоци су могли узети летке који дају корисне информације о борби против вршњачког насиља, насиља на интернету, насиља у породици, болести зависности као што су алкохолизам и наркоманија, трговина људима.

У понедељак, 22. октобра представила се Дирекција полиције са стратешким документима. У суботу је одржана и презентација у сали „Борислав Пекић“ на којој је представљен концепт полицијско-обавештајног модела и издања о тој теми.

Уторак је био посвећен безбедности у саобраћају, а за организацију се побринула Управа саобраћајне полиције у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја. Многи су се опробали на симулатору вожње у градским условима, а било је и других занимљивих садржаја.

 

Дан форензике је изазвао велико интересовање, како у среду 24. октобра, тако и у суботу, 27. октобра. Посетиоци су имали прилику да учествују у изливању трагова папиларних линија, да раде са форензичким светлима различитих таласних дужина и врше механоскопска уклапања под микроскопом.

 

Школски дан је био 25. октобар, а међу осталим школарцима који су на Сајам похрлили из свих делова Србије, нашло се и 150 полазника Центра за основну полицијску обуку. На штанду је био заједнички дан Полиције у заједници, Сектора за ванредне ситуације, форензике и саобраћаја.

У петак, 26. октобра, средњошколци су се информисали о Центру за основну полицијску обуку - у 12 часова презентацију о Центру одржао је начелник Центра главни полицијски саветник Желимир Мрдаљ.

У 14 часова школарци су се такмичили у квизу „Размишљај безбедно“, у којем су на 9 питања давали своје одговоре, а неизвестан резултат до самог краја разрешило је десето, бонус питање.

У суботу је штанд посетио директор полиције, али и запослени Центра, као и наши пензионери.

Последњи дан Сајма резервисан је био за Сектор за ванредне ситуације. Посвећеност којом извршавају свакодневне задатке и тимски рад осетио се и тог дана на штанду - слагале су се слике и учило се о безбедности у ситуацијама пожара, поплава и земљотреса.

Сваког дана се увелико бојило, а радозналци су могли да виде и како би им стајала полицијска униформа.

 

Раме уз раме са колегама из организационих јединица Министарсатва, полазници Центра за основну полицијску обуку посетиоце су дочекивали сваког дана, спремни да се друже, боје, фотографишу, информишу и усмере све који су застали на нашем штанду. А да се и посетиоцима допало, сведоче записи из Књиге утисака.

 

 

 

Текст: Снежана Вла

Фотографије: МУП РС

 

Претходна страна   Горе