Моја крв - нечији живот
  Контактирајте са  нама у вези Моја крв - нечији живот  

Контактирајте нас за више информација
X


Нисте живели све док не учините нешто за неког ко вам се никада неће одужити.
Завод за трансфузију крви Војводине у Новом Саду.  Полазници Центра за основну полицијску обуку настављају са својим доброчинствима и хуманошћу. Благо које се налази у овим младим људима, не само у њиховом добром срцу него у полету и духу да помажу другима, више је него очигледно.

Прошла недеља била је у знаку 120 полазника 20. класе Центра за основну полицијску обуку који су се нашли у просторијама Завода за трансфузију крви Војводине у Новом Саду, само са једним циљем...да дају крв која је неопходна да би нечије здравствено стање било боље. Још једном су показали да права дарежљивост не очекује ништа заузврат. Њихови осмеси, ведар дух и добро расположење показали су здравственом особљу Завода  да могу да рачунају на ове младе људе у сваком тренутку.

Крв је једини лек који нема замену и не може се добити вештачким путем. Зато је помоћ сваког од нас неопходна и преко потребна.

Петак, 8.март 2019. године.. Међународни дан жена...међу добровољцима пуно младих жена из 20. класе које су, поред тога што су одлучиле да свој живот подреде једном опасном послу, показале да су спремне да раме уз раме стану са својим колегама и у овом хуманом чину. 

Порука ових девојака остаће запамћена: „На овај дан волимо да се присетимо оних које су кроз историју оставиле траг те нас вечно надахњују својим поступцима, начином на који су утицале на свет и инспирисале нас да будемо своје - храбре и јединствене".

Као награду, осим бесконачне захвалности свих оних којима је ова крв преко потребна, сваки добровољни давалац је добио и скроман поклон... чоколадицу, грицкалице и воду да окрепи тело и хемијску оловку чији ће слоган „Супротности се привлаче! Буди давалац крви" бити близу њиховог срца и увек их подсећати на исказану хуманост.

   

Још једном полазници Центра су послали свету поруку „Не смете изгубити веру у хуманост." Хуманост је океан; уколико се неколико капи океана упрља, цео океан не постаје прљав.

 

Текст: Маријана Милановић

Фотографије: Јовица Милаковић

Јанко Макан

8.март 2019.година

 

Претходна страна   Горе