Курс за командире гранично-полицијских станица, јединствен у Европи
  Контактирајте са  нама у вези Курс за командире гранично-полицијских станица, јединствен у Европи  

Контактирајте нас за више информација
X


Почетни сусрет учесника Међународног курса за командире станица, који је од 9. до 13. марта 2009. године одржан у СШУП - ЦОПО-у у Сремској Каменици, припремљен је у сарадњи Женевског центра за демократски надзор оружаних снага ( DCAF ) и стручњака из образовних институција као и граничних полиција земаља Југоисточне Европе. Курс похађа 31 полазник из Албаније, Босне и Херцеговине,
Македоније, Србије, Хрватске и Црне Горе, а предавачи су из Аустрије, Естоније и Словеније.

- Овакав курс у Европској Унији не постоји - рекао је господин Душан Буриан, руководилац Курса, обраћајући се гостима у, како је рекао "овом већ легендарном комплексу". - Сећам се спортских игара на којима су ђаци ове школе постизали значајне успехе. Окупили смо се око овог пројекта који ће, надам се, имати исти такав реноме. Требало би да овде стекнете нова знања у практичном руковођењу, не само ради вашег личног образовања, него да бисте их преносили даље. Ово је пионирски рад. Наш циљ ће бити постигнут када будем слушао вас како изводите овај курс.

У име МУП-а Р Србије, успешан рад гостима пожелели су мр Јанош Копас, начелник Управе за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку и Драган Глигорић, заменик начелника Управе граничне полиције.

- Ви ћете бити ти који ће спровести закључке Конференције министара полиција земаља Југоисточне Еврпое, управо завршене у Београду - рекла је директорка Школе - Центра у својој добродошлици учесницима Курса. -  Наш министар полиције, г. Ивица Дачић, истакао је значај саредње полиција у региону, за унутрашњу безбедност сваке земље и за борбу против организованог криминала.
Оваква врста обуке допринеће формирању јаке мреже, у коју ће се хватати представници организованог међународног криминала.


                
                                                                                                                                                                           

         Јасна Обрадовић
 

Претходна страна   Горе