Комуникација и стрес
  Контактирајте са  нама у вези Комуникација и стрес  

Контактирајте нас за више информација
X


Захваљујући одличној сарадњи Фондације "Ханс Зајдел" и Средње школе унутрашњих послова - Центра за основну полицијску обуку, у периоду од 4. до 6. јуна 2008. године, реализован је у Сремској Каменици семинар "Комуникација и менаџмент стреса".

Предавачи су били др Улрике Гарбе и Кристоф Бурман који раде у Институту за усавршавање баварске полиције у Аинрингу.

Семинар су отворили господин Луц Кобер, руководилац Пројекта Фондације за Србију и Црну Гору и наша директорка, госпођа Биљана Пушкар.

Након поздравних речи, полазници су се представили. Било их је укупно седамнаесторо, а из Школе - Центра тринаесторо. Учествовали су у вежбама оријентисаним на доживљај, дискутовали о стресу (службеном и личном), као и стратегијама за превазилажење стреса.

Ово је био наставак интересантног, значајног и добро организованог претходног семинара "Комуникација и превазилажење конфликта", одржаног 2006. године.

Други дан семинара био је посвећен посттрауматском стресном поремећају. Дискутовало се о актуелном стању у српској и баварској полицији као и превентивним мерама. Полазници су активно учествовали у свим радионицама, уз несебичну помоћ мотивисаних и добро припремљених предавача.

Трећи дан семинара посвећен је веома значајној теми која до сада није обрађивана у оквиру плана и програма за обуку полиције, а то је обавештавање о настрадалом члану породице. Полазници су навели своје примере, а затим се развила дискусија. Тако су се уверили колико је значајно на прави начин и бираним речима саопштити породици настрадалог вест о несрећном случају и смрти њиховог ближњег. Често полицијски службеници буду упућени да саопште смртни случај, без претходне обуке и посебне припреме.

На крају семинара полазници су одговорили на следећа питања:
-Шта ме је инспирисало?
-Шта ћу конкретно применити у свом раду?

Мотивисани за даље усавршавање, понесени лепим утисцима и новим искуствима, полазници су изнели своје идеје како планирају да примене у пракси знања стечена на овом семинару, чиме би допринели променама у реформи полицијског школства.

Галерија слика - Семинар "Комуникација и менаџмент стреса"

Претходна страна   Горе