Књиге у руке
  Контактирајте са  нама у вези Књиге у руке  

Контактирајте нас за више информација
X


За љубитеље књиге - октобар - већ деценијама, није тек један месец, већ много више - пето годишње доба, празник писане речи и жељно га ишчекујемо због Сајма књига у Београду. 

Мото овогодишњег, 61. Међународног београдског сајма књига, био је „Књиге у руке“. Пут Београда, по књиге, кренули смо школским аутобусом у суботње јутро, 29. октобра. 

   
Полако постаје традиција да радници и пензионери Центра, пре одласка на Сајам, посете неку од знаменитости у нашој престоници. Прошле године смо били у конаку Обреновића, „На кафи код кнегиње Љубице“.
     
Ове године посетили смо Дворски комплекс на Дедињу. Захваљујући љубазном водичу, на пар сати саживели смо се са историјским периодом у којем је владала династија Карађорђевића и сазнали неке нове детаље о њима и њиховој породичној резиденцији. 
   

Након ручка у ресторану НЦ „Макиш“, где нам је својом љубазношћу и професионалношћу особље овог ресторана додатно улепшало дан, упутили смо се у октобарски храм књиге. 

     

Почасни гост Сајма био је Иран, а фокус овогодишњег програма усмерен је, кроз трибинске и промотивне програме, као и тематске изложбе, на актуелне теме проистекле из домаће издавачке продукције и јубилеје европске и српске историје и културе, од Шекспирове и Сервантесове 400-годишњице, преко 120-годишњице појаве романа „Хајдук Станко“ и 100-годишњице смрти Петра Кочића, до сећања на годишњицу оснивања Јасеновца и почетка геноцида над српским народом у Другом светском рату. Око 1000 излагача представило је бројна издања.

Истовремено су одржане још три сајамске манифестације које су биле интересантне и нама: 47. Међународни сајам опреме и средстава за савремену наставу - учила, 9. Звонце - Сајам образовања и 2. Сајам информисања, комуникација и маркетинга - Медиа маркет.

Са Сајма књига увек се враћамо пред само затварање, како бисмо што дуже уживали у тој кошници  културе. У аутобусу је, при повратку, владала угодна атмосфера, били смо уморни  али задовољни - једни другима смо показивали књиге које смо одабрали за своје библиотеке.

За успомену на овај лепо проведен дан, купили смо једну књигу и поклонили је библиотеци Центра за основну полицијску обуку.

  11. 1. 2017.
 
Претходна страна   Горе