И ми - служимо Србији
  Контактирајте са  нама у вези И ми - служимо Србији  

Контактирајте нас за више информација
X


Необично леп, сунчан, фебруарски дан у Центру допринео је да на лицима његових становника видимо само осмех и задовољство због овог догађаја.


Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 2. фебруара 2018. године полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства. 


Да је овај Центар институција Министарства која негује највише моралне и карактерне вредности, као и дух заједништва, говори нам чињеница да су данас, раме уз раме са полазницима 16. класе, у знак подршке у строју стајали и полазници 14. и 15. класе.


Након предаје рапорта од стране начелника Центра, Желимира Мрдаља, министар је обишао строј у коме су се налазили сви полазници Центра, њих 472 на челу са својим начелницима класа. Громогласним „ЗДРАВО. СЛУЖИМО СРБИЈИ!‟ полазници су поздравили министра.

Са доласком нове, 16. класе у Центар, министар је, као и до сада, имао прилику да разговара са полазницима о томе које су њихове идеје, наде и због чега желе да буду део полиције. 

Начелник Центра за основну полицијску обуку, Желимир Мрдаљ је у свом обраћању истакао да је ово прилика да будемо домаћини и да са највишим руководством Министарства унутрашњих послова поделимо прве утиске о почетку реализације обуке још једне класе полазника основне полицијске обуке . Истакао је да су полазници морали да прођу сложен квалификациони испит и да испуне све претходне услове како би уопште и постали полазници Центра.


„Само заједничким радом можемо дати свој максимум и на прави начин искористити све могућности, које овај јединствени центар у Србији пружа овим младим људима који су се определили за изузетно одговоран, частан и хуман позив‟, нагласио је начелник Центра.

Након поздравне речи, уследио је једночасовни интерактивни разговор потпредседника Владе и министра унутрашњих послова, др Небојше Стефановића са полазницима 16. класе Центра за основну полицијску обуку.

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је полазницима 16. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици да је важно да полицијске задатке обављају ефикасно у циљу очувања стабилности и безбедности наше земље, да задобију поверење грађана и да својим радом заслуже њихово поштовање. 

 

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић и саветник министра и Шеф кабинета, Катарина Томашевић, одговорили су на сва постављена питања ових младих људи. Министар је нагласио да му је драго што може да види младе људе који праве своје прве кораке ка приступању овој, како је навео, часној професији.

„Нова 16. класа Центра за основну полицијску обуку започиње своје прве кораке. Њени полазници након годину дана имаће прилику да се придруже својим колегама у униформи и да постану полицајци који ће штити безбедност свих грађана Србије. У разговору са њима истакао сам да је изузетно важно да грађани виде да су у обављању свог посла посвећени, да нису корумпирани, да се боре и труде да своје задатке извршавају брзо и у интересу безбедности наше земље“, изјавио је министар за медије.


Оценивши да је полицијски посао данас можда један од најтежих у Србији, министар је навео и да је то уједно позив који доноси велико поштовање уколико се обавља како треба.

„Полицијски посао омогућава и да све остале области у нашој земљи могу да напредују. Стабилност и безбедност значајно доприносе привредном расту. Стекао сам утисак да ови млади људи разумеју колико је тежак терет на њиховим раменима и колико су велика очекивања, али видим и да су спремни да се боре да Србија буде безбедно и сигурно место за живот“, рекао је министар унутрашњих послова.

„Многи људи мисле да је лако радити и бити полицајац, а мало њих зна колико је рада и труда потребно уложити да би могао постати радник МУП-а, као и задовољити изузетно високе физичке и психичке захтеве. Стално радити на себи, учити, тренирати, усавршавати се и стално бити јаког карактера - томе нас уче овде у Центру.‟, рекао нам је један полазник 16. класе.

Министар се захвалио професионалцима запосленим у Центру за основну полицијску обуку који, како је оценио, неуморним и озбиљним радом чине да све генерације које одавде изађу буду озбиљни и добри полицијаци који служе на понос свом народу и земљи.

Текст: Маријана Милановић
Фотографија: Лазар Манојловић XV /5

Претходна страна   Горе