Хуманост је обавеза и дужност свих нас
  Контактирајте са  нама у вези Хуманост је обавеза и дужност свих нас  

Контактирајте нас за више информација
X


У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 27. класе Центра за основну полицијску обуку  су 17. и 19. марта  2021. године прикупили 136 јединица крви, а драгоцену течност  дало је 28 жена и 108 мушкараца.

Полазници 27. класе настављају традицију својих колега, који су само пре неколико дана обезбедили драгоцене залихе крви. Овим чином су показали да је хуманост једна од највреднијих људских карактеристика, и да они као такви помажу онима којима је то потребно, увек и по сваку цену. А то осећање да су неком помогли не може да се мери ни са чим, чак ни са оним почетним страхом који се видео на лицима појединаца.
   

На челу са својим начелником капетаном полиције Немањом Перишићем, полазници 27. класе су овим, за њих , малим даром, били спремни да неком врате безбрижан осмех и наду у боље и лепше сутра.

Стручно, али увек насмејано и весело особље из Завода за трансфузију крви Војводине, учинило је да сваки страх са лица и из срца оних који први пут дају крв, нестане.

За овакво дело, нема речи хвале, нити поклона, али то ови млади људи нису ни очекивали. Били су срећни и задовољни што ће њихових 136 јединица крви неком спасти живот. Ипак, од Завода су добили мали знак пажње, чоколадицу, грицкалице и воду да окрепе тело и платнену торбу са слоганом '' Буди давалац крви'' ,који ће их увек подсећати да је хуманост улагање у властиту доброту.

''Сви ми који радимо у служби грађана имамо велику одговорност према овом друштву. Ово је начин да неком помогнемо. Добровољно дајем крв јер сматрам да је веома важно да будемо хумани у ово време, зато што се живот свео на то да свако гледа само себе. Својим примером желим да покажем овим младим људима да хуманост не познаје хијерархију, мада сам поносан на њих, јер видим да им не треба подстицај да учине неко хумано дело''- са осмехом нам је рекао начелник 27. класе капетан полиције Немања Перишић. 

   

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

Немања Васиљевић  27/8

 

Претходна страна   Горе