Хуманост Комуналне милиције
  Контактирајте са  нама у вези Хуманост Комуналне милиције  

Контактирајте нас за више информација
X


Као и претходних година и овог лета, залихе крви су велики проблем. Оно чиме могу да се похвале запослени у Заводу за транфузију крви Војводине, јесте чињеница да несташице крви нема захваљујући редовним акцијама које организују.

У понедељак, 26. августа 2019. године, чувени Трансфузиомобил је по други пут, у року од месец дана, нашао своје место у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Тридесет и два полазника 12. класе Комуналне милиције, која се тренутно налазе на обуци у Центру, имали су прилику да донирају крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшају дан или чак спасу живот.

Иако су у Центру прилично кратко, од 12. августа, то их није спречило да стану раме уз раме са полазницима Центра који су већ надалеко познати по својим доброчинствима и хуманости. Прва акција добровољног давања крви, сигурно неће бити и последња, истакли су полазници. Одзив је био сјајан, јер је од укупно 61 полазника, крв дало њих 32.

И овог пута су стручна лица, лекари и техничари из Завода, били највећа подршка овим хуманим људима, водили су их кроз цео процес са осмехом и професионалним саветима одагнали страх код оних који су први пут у животу давали крв. Насмејана лица и добро расположење међу присутнима били су знаци да је велико срце из Центра поново закуцало на врата свима онима којима је помоћ преко потребна.

„Ово није први пут да се у сарадњи са Министарством унутрашњих послова организују овакве и сличне акције. Оно што је заиста похвално и добро у овој организацији јесте то да, поред практичне и физичке оспособљености,  МУП  припрема ове људе за један хумани рад на терену", рекао нам је помоћник начелника Комуналне милиције, Ранко Шекуларац.

„Ми имамо изузетну сарадњу са Заводом за трансфузију крви Војводине и Црвеним крстом Новог Сада. С њима смо стално на вези и кад год се јави потреба за организованим акцијама давања крви, полазници и старешине Центра за основну полицијску обуку се редовно одазивају. Наш мото је да треба помоћи људима онда када им је то потребно, а не доказивати се када су они већ пропали. Морам да истакнем да сам и сам поносан на полазнике Комуналне милиције, јер су својим хуманим делом само допринели да се име Центра спомиње и даље с поштовањем", истакао је начелник Центра, пуковник полиције Желимир Мрдаљ.

„Похвалио бих све своје колеге из 12. класе Комуналне милиције који су данас добровољно дали крв. То само значи да су велики људи и да сви ми имамо један заједнички циљ, а то је да, поред тога што ћемо радити у служби грађана, осећамо одговорност да им помогнемо у свим сегментима живота. Мислим да свака боца дате крви значи много. Нама је то било неколико минута, некоме ће значити живот", истакао је полазник Комуналне милиције, Братислав Вукоичић, који се врло радо и без премишљања одазвао апелима Завода за трансфузију крви.

Хуманост је врлина која у последње време изгледа није на цени. Људи живе у својим микросветовима и не желе да виде друге и њихове потребе. А чињеница је да када некоме помогнемо, ми се осећамо лепо и испуњено. Због тога, ако ништа друго, будите хумани из себичних разлога. Биће лепо и вама, а и онима којима ћете помоћи.
После доброг одзива и искуства комунална милиција биће хумана и у будућности, јер оно што чинимо за живота, одјекује у вечности.

 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

полазници Комуналне милиције

26. август 2019.

 

 

Претходна страна   Горе