Где постоји љубав, ту постоји живот
  Контактирајте са  нама у вези Где постоји љубав, ту постоји живот  

Контактирајте нас за више информација
X


Завод за трансфузију крви Војводине у сарадњи са Црвеним крстом мотивише младе људе на добровољно давање крви. На бројним предавањима на факултетима, високим и средњим школама у оквиру теме „Давалаштво и млади‟ праве информације дају се у право време и помажу у отклањању страха и свега што спутава младе да покажу солидарност. У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици не постоји оваква врста предавања, али је сваки сегмент обуке посвећен хуманости и доброчинству.

Давно је Махатма Ганди, велики индијски државник и мислилац рекао да човек постаје великан сходно степену на којем ради за добробит других људи. Полазници Центра за основну полицијску обуку то непрестано доказују својим учешћем у  хуманитарним акцијама  и увек су високо на листи одазваних.

Доброта много зна и може, а говори само осмехом. И овог пута су то потврдили хумани полазници Центра за основну полицијску обуку. Насмејана лица, тренутно  најмлађих по стажу, полазника 20. класе  испунила су просторије Завода за транфузију крви Војводине у Новом Саду. 

Полазници Центра за основну полицијску обуку учествовали су у акцији добровољног давања крви у два наврата прошле недеље, у уторак, 5. фебруара 2019. године, 93 полазника и полазница 20. класе дало је свој допринос хуманости, док се у петак 8. фебруара 2019. године овом хуманом позиву одазвало 42 полазника и полазница 20. класе. 

Савесно особље Завода за трансфузију крви Војводине и овај пут се постарало да хумани добровољци испуњавају све неопходне услове, као и да дарована крв безбедно стигне до оних којима је потребна.

Овог пута са њима су били начелник Центра Желимир Мрдаљ и његов помоћник Драган Мрдаљ.

Осмех начелника Центра рекао нам је све. Преко 20 пута је у оваквим акцијама, на делу, био пример будућим младим колегама, а својим личним поступком показао да је хуманост оно што краси сваког правог полицајца.

„Сваке године, по неколико пута у току године, велики број полазника Центра жели да донира крв. Поносни смо на њих, јер схватају колико је важно помоћи другима.‟- рекао нам је начелник.

Љубав и доброта никад нису узалуд дати. Благослов су за оне које их примају, и благослов за оне које их дају.

Текст: Маријана Милановић


Фотографије: Желимир Мрдаљ и Јовица Милаковић

8.02.2019.

 

Претходна страна   Горе