Едукативни час о безбедности деце
  Контактирајте са  нама у вези Едукативни час о безбедности деце  

Контактирајте нас за више информација
X


У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 10. октобра 2018. године са почетком у 18 часова, одржан је едукативни час на тему „Основи безбедности деце“, са посебним освртом на безбедност у саобраћају. Час је организовао и отворио помоћник начелника Центра др Раде Богојевић и том приликом најавио још оваквих едукативних часова, трибина и радионица, које ће бити реализоване кроз ваннаставне активности а примарно из области полицијских овлашћења, сузбијања криминалитета и безбедности у саобраћају.

Полицијски саветник Милош Иветић, тренер Центра за модул Безбедност саобраћаја на путевима, представио је полазницима програм „Основи безбедности деце“ који се реализује у сарадњи МУП-а Републике Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Иветић је полазнике подсетио да Закон о полицији, као и Кодекс поицијске етике предвиђа овакву сарадњу, те да је један од главних циљева полиције пружање помоћи и служење грађанима у складу са Уставом и законом. Посебно је истакао циљ Програма, који је усмерен ка стицању нових и унапређењу постојећих знања, вештина и ставова ради подизања нивоа безбедносне културе деце.

Млађи полицијски наредник Владимир Џигурски је полазницима пренео своја искуства из реализације наставе са ђацима првог разреда основне школе и предшколског узраста и указао на значај дидактичко методичких упутстава којих се треба придржавати у реализацији часа.

Самостални полицијски инспектор Миленко Бегечки представио је полазницима програмски садржај наставе за ђаке 4. и 6. разреда основних школа који се бави истом темом, али је комплексност и обим наставних целина прилагођен узрасту, зрелости и когнитивним способностима ученика.

Полазници 16. класе показали су велико интересовање за ову тему, као и за овакав вид ваннаставних активности.

 

Текст: Милош Иветић

Снежана Вла

12. 10. 2018. године

 

Претходна страна   Горе