Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције
  Контактирајте са  нама у вези Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције  

Контактирајте нас за више информација
X


 

Дана 12.6.2019. године у организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Прекршајно-правна функција полиције". Едукативни час су одржале тренери за област права полицијски саветник Ђука Јандрић и мајор полиције Савка Војводић.

На почетку едукативног часа полазницима се обратио помоћник начелника Центра потпуковник полиције др Раде Богојевић, који је најпре поздравио присутне полазнике који су присуствовали едукативном часу, а затим истакао значај одржавања оваквих часова ван редовне наставе. Након тога, шеф Одсека за област опште теме о раду полиције мајор полиције Душан Станковић се такође обратио свим присутнима у сали, пожелео добродошлицу, а затим кратко представио тему која ће бити обрађена на едукативном часу и указао полазницима на значај познавања тока прекршајног поступка од момента уочавања прекршаја, подношења прекршајне пријаве, затим подношења захтева за покретање прекршајног поступка, као и улоге полицијских службеника у току прекршајног поступка, до доношења коначног решења.

Циљ едукативног часа је био да се полазницима укаже на значај познавања прекршајне функције полиције и улоге полицијског службеника као странке у прекршајном поступку. Сам едукативни час је протекао у одличној атмосфери и расположењу и полазника и тренера, јер је час био заснован на интерактивном учешћу свих присутних у сали уз коришћење различитих наставних средстава и метода. Тренери су полазницима до детаља објаснили комплетан процес санкционисања извршиоца прекршаја од момента уочавања прекршаја, подношења прекршајне пријаве, затим подношења захтева за покретање прекршајног поступка, као и улоге полицијских службеника у току прекршајног поступка, до доношења коначног решења.

На крају, тренери едукативног часа су добиле велики аплауз као доказ успешно реализованог едукативног часа и захвалност на уложеном труду и ентузијазму.

Такође, на крају још једном се полазницима обратио помоћник начелника Центра потпуковник полиције др Раде Богојевић, посебно истакавши идеални тренутак одржавања едукативног часа на ову тему, с обзиром да за недељу дана обема класама почиње практична обука у Подручним полицијским управама, где ће полазници и у пракси успети да схвате значај свега из теоретског дела прекршајне функције полиције и улоге полицијског службеника у прекршајном поступку. Још једном, помоћник начелника Центра је рекао да ће се са едукативним часовима наставити и убудуће, а све у циљу кавлитетнијег и бољег стручног усавршавања и оспособљавања полазника Центра и подизања њихове обуке на виши ниво.

Текст: Душан Станковић

Фото: ЦОПО
18.6.2019. године

 

 

 
 
 
Претходна страна   Горе