Едукативни час „Технике учења страног језика”
  Контактирајте са  нама у вези Едукативни час „Технике учења страног језика”  

Контактирајте нас за више информација
X


             У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 23. октобра 2019. године одржан је едукативни час на тему „Технике учења страних језика". Едукативни час су одржале тренери за област Страни језик полицијски саветник Сања Антић, полицијски саветник Борка Галавић, полицијски саветник Драгана Скробоња и полицијски саветник Стана Миленковић.

             На почетку едукативног часа полазницима се обратио помоћник начелника Центра потпуковник полиције др Раде Богојевић, који је најпре поздравио присутне полазнике, а затим истакао значај одржавања оваквих часова ван редовне наставе. Такође, с обзиром да су полазници 21. класе на почетку обуке, помоћник начелника их је упознао са праксом одржавања едукативних часова једном месечно у Центру, у реализацији Одсека који се баве наставом. Истакао је и да се едукативни часови баве различитим темама које им могу бити од користи.

             Након тога, шеф Одсека за област опште теме о раду полиције мајор полиције Душан Станковић, пошто је пожелео добродошлицу,  кратко је представио тему едукативног часа и указао полазницима на значај познавања страног језика од стране полицијских службеника у свакодневној комуникацији са грађанима. Такође, истакао је да се, с обзиром на модеран начин живота, технолошки развој и све већи прилив туриста, једноставно подразумева да и полицијски службеници морају да прате савремене трендове и токове друштва и да за почетак барем овладају основама најзаступљенијих страних језика.

            Циљ едукативног часа је био да се полазницима помогне да што лакше овладају техникама учења страног језика. Како је час био заснован на интерактивном учешћу свих присутних у сали, уз коришћење различитих наставних средстава и метода, протекао је у одличној атмосфери и расположењу и полазника и тренера.            

   

             У уводу у тему, професорке страног језика су истакле да је идеалан тренутак за одржавање оваквог часа, с обзиром на то да се полазници налазе на самом почетку обуке. Затим су полазницима објасниле методе којима ће најлакше овладати основама страног језика. Издвојиле су 4 метода, и то: метод Картица, метод Интернационализама, метод Асоцијација и метод Електронског учења. Свака од тренера је презентовала по један од метода, користећи се различитим наставним средствима и наставним методама, што је наишло на велико одушевљење код полазника, а самим тим и на активно учешће у едукативном часу.

Полицијски саветник Драгана Скробоња,
професор немачког језика,
представила је метод Картица.

Полицијски саветник Борка Галавић,
професор немачког језика,
представила је метод Интернационализама.

Полицијски саветник Сања Антић,
професор енглеског језика,
представила је метод Асоцијација.

Полицијски саветник Стана Миленковић,
професор енглеског језика,
представила је метод Електронског учења.

             Професорке страног језика су скренуле пажњу полазницима да не постоји најбољи метод учења страних језика, већ да је потребно користити комбинацију различитих метода, као и да поред наведених и презентованих постоји још низ других метода које им могу помоћи у савладавању тешкоћа код учења страних језика.

             Након што су представљена сва четири метода, уследио је велики аплауз као доказ успешно реализованог едукативног часа и захвалности на уложеном труду и ентузијазму. Осмеси на лицима свих учесника након завршеног часа, показали су да је и овог пута циљ испуњен.

            На крају се полазницима још једном обратио шеф Одсека за област опште теме о раду полиције, исказавши захвалност пре свега тренерима на уложеном труду у реализацији едукативног часа, а онда и полазницима који су присуствовали и својим активним учешћем допринели успешној реализацији часа. Подсетио је да ће се са едукативним часовима наставити и убудуће, а све у циљу квалитетнијег и бољег стручног усавршавања и оспособљавања полазника Центра и подизања њихове обуке на виши ниво.

Текст: Душан Станковић
Фото: ЦОПО
28.10.2019. године

 

Претходна страна   Горе