Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја"
  Контактирајте са  нама у вези Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја  

Контактирајте нас за више информација
X


У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 22.01.2020. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека делатности полиције, на тему „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја". Учесници су били помоћник начелника Центра др Раде Богојевић и тренери Александар Поповић, Владимир Џигурски и Миленко Бегечки, док је гост едукативног часа била Гордана Хубана, помоћник командира СПИ ИСТОК из ПУ Нови Сад. Излагање су пратили полазници 21, 23. и 24. класе основне полицијске обуке, њих око 150.

Уводну реч је одржао помоћник начелника Центра за основну  полицијску обуку  др Раде Богојевић, који је указао полазницима на значај тактичко-методичких аспеката појачане контроле саобраћаја како би могли да схвате специфичности полицијског позива и могуће начине професионалнијег приступа у решавању најтежих проблема са којима се могу срести у контроли саобраћаја на путевима.

На основу богатог  професионалног искуства предавача на едукативном часу указано је на основне елементе и предмете код појачане контроле саобраћаја на путевима, а њихова практична упутства су била од непроцењиве вредности за ове младе људе, будуће полицијске службенике. 

Потпуковник полиције Александар Поповић, тренер Центра у Одсеку делатности полиције за модул Безбедност саобраћаја на путевима је полазницима представио „Правни основ за контролу  и регулисање саобраћаја на путевима полицијских службен". Поручник Владимир Џугурски тренер Одсека за област полицијски послови и овлашћења, тренер за модул Безбедност саобраћаја је представио „Појам и врсте полицијске контроле учесника у саобраћају на путевима", док је мајор полиције Миленко Бегечки тренер Одсека за организовање, праћење и документовање обуке, тренер за модула Безбедности саобраћаја представио „Међународне појачане контроле саобраћаја на путевима и тактичко-методичке аспекте контроле саобраћаја на ауто-путевима". 
 

Гост едукативног часа била је капетан полиције Гордана Хубана, помоћник командира СПИ ИСТОК, ПУ Нови Сад која је полазницима пренела своја практична искуства стечена приликом појачаних контрола саобраћаја на путевима са посебним освртом на тактичко- методичке аспекте појачане контроле саобраћај на осталим путевима. 

Интересовање полазника на едукативном часу је било веома запажено,о чему говори чињеница да су многи од њих ступили у интеракцију са предавачима, бројним питањима и коментарима.

Велики аплауз на крају  био је доказ још једног успешно реализованог едукативног часа и захвалности на уложеном труду и ентузијазму. Осмеси на лицима свих учесника након завршеног часа, показали су да је и овог пута циљ испуњен.

 

Текст:
Александар Поповић

Маријана Милановић

Фотографије:
ЦОПО

22.јануар 2020.

 

Претходна страна   Горе