Едукативни час „Препознајем те - препознајем се‟
  Контактирајте са  нама у вези Едукативни час „Препознајем те - препознајем се‟  

Контактирајте нас за више информација
X


У организацији Одсека за опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова,  13.2.2019. године, пред око 150 полазника 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Препознајем те - препознајем се‟. Едукативни час су одржале тренери за Област психологија за полицијске службенике полицијски саветник Наташа Малешевић и главни службеник за селекцију Маријана Тошев.

Присутне полазнике и запослене у Центру је најпре поздравио помоћник начелника Центра за наставу потпуковник полиције др Раде Богојевић и истакао значај одржавања оваквих часова ван редовне наставе.


Присутнима се обратио и шеф Одсека за област опште теме о раду полиције мајор полиције Душан Станковић који је укратко представио тему која ће бити обрађена на едукативном часу и указао полазницима на значај психолошких аспеката свих субјеката друштва у циљу лакшег, квалитетнијег и безбеднијег обављања послова и задатака.

Циљ овог едукативног часа је био развој животних и професионалних вештина прилагођавања у међуљудским односима. Сам час је протекао у одличној атмосфери и расположењу и полазника и тренера, јер је био заснован на интерактивном учешћу свих присутних у сали уз коришћење различитих наставних средстава и метода.

Тренери су објаснили како различити типови личности различито реагују у различитим ситуацијама, а затим давале огроман број примера преко којих су полазници на основу различитих образаца понашања могли да препознају и друге, али и себе у таквим сиутацијама. Полазницима је презентовано и како да на основу различитих невербалних радњи процене тип личности и самим тим прилагоде себе датој ситуацији за лакше превазилажење и решавање интервенција у будућности.


Велики аплауз на крају предавања, којим су полазници наградили своје тренере, био је доказ још једног успешно реализованог едукативног часа и захвалности на уложеном труду и ентузијазму.


На крају се полазницима још једном обратио помоћник начелника Центра за наставу потпуковник полиције др Раде Богојевић, речима да ће се са едукативним часовима наставити и убудуће, а све у циљу квалитетнијег и бољег стручног усавршавања и оспособљавања полазника Центра и подизања њихове обуке на један виши ниво.

„Човек се учи док је жив, а образовање је најмоћније оружје које можете употребити да промените свет‟- поентирао је за крај помоћник начелника Центра потпуковник полиције др Раде Богојевић.

 

Текст: Душан Станковић
Маријана Милановић


Фотографије: ЦОПО


13.2.2019. године

 

Претходна страна   Горе