Џудо

Међу џудистима који су учествовали и остварили запажене резултате на европским и светским шампионатима и олимпијским играма, има и бивших ученика који су управо у овој школи научили своје прве џудо кораке.

Творац модерног џуда Џигоро Кано је рекао: ''Џудо представља начин помоћу којег можемо најефикасније да употребимо физичку и психичку енергију''. Вежбањем џуда стичемо способност да увек владамо сами собом, да у свакој прилици реагујемо мирно и прибрано. У физичком погледу, корист од вежбања је вишеструка, а највише се огледа у стицању снаге, брзине, спретности, окретности и издржљивости.
Суштина џуда као метода самоодбране без употребе оружја, јесте у томе да се противник савлада попуштањем, брзином и вештином. Посебан значај овде има етички принцип, који изражава суштину и дух џуда као спорта и примењене борилачке вештине.
У нашој школи џудо је део програма Специјалног физичког образовања и има веома важну улогу у наставном процесу школовања полицајца. Секција има више од сто чланова који учествују на такмичењима свих нивоа.

Džudo

Споменућемо само неколико најважнијих резултата које су постигли џудисти Средње школе унутрашњих послова:

1971. Радомир Раковић - 3. место на Европском шампионату у Остендеу;
1997. Бранко Дедеић - 3. место на Првенству Балкана за пионире;
1999. Дејан Ђокић - 3. место на Балканском шампионату за наде;
2000. Горан Секулић - 1. место на Предевропском кадетском турниру ;
2002. Дејан Ђокић - 2. место на јуниорском првенству Балкана.

Руководиоци Секције су професори Петар Миливојевић и Дејан Савић.