Донација два лаптопа Центру за основну полицијску обуку
  Контактирајте са  нама у вези Донација  два лаптопа Центру за основну полицијску обуку  

Контактирајте нас за више информација
X


Министарство унутрашњих послова Републике Србије учествује у реализацији пројекта „Регионална полицијска сарадња и изградња интегритета на Западном Балкану", чији је општи циљ да се допринесе безбедности Западног Балкана у складу са владавином демократије и права, а у складу са процесом европских интеграција. 

Како се пројекат ускоро завршава, у циљу веће информисаности о концепту интегритета и родном питању исказана је тежња имплементационог партнера ( DCAF ) да се Центру за основну полицијску обуку донирају два лаптопа како би се употребом електронских публикација омогућило полазницима али и предавачима да се подробније упуте у наведену тематику.

Сходно томе, представник Женевског центра за управљање сектором безбедности  ( DCAF ) Пауло Коста посетио је Центар за основну полицијску обуку 11. маја 2022. године.

Госта су примили начелник Центра за основну полицијску обуку Желимир Мрдаљ, заменик начелника Центра Жарко Јелача, као и тренер за стручну наставу Маријана Милановић.

Сврха посете била је донација Женевског центра за управљање сектором безбедности  ( DCAF ) у виду два (2) лаптопа марке HP , укупне вредности од око 1.000 швајцарских франака, те је најпре закључен Уговор о донацији.

Потом је начелник Центра одржао кратак састанак са Паулом Костом, на којем га је упознао са наставним процесом који се одвија у Центру за основну полицијску обуку, као и разликама у обуци од времена када је Пауло Коста, тада као представник  Мисије ОЕБС, посећивао Центар.

Пауло Коста је након састанка, у једном врло неформалном окружењу, одржао краћу презентацију о Програму за изградњу интегритета полиције, као и публикацијама Женевског центра за управљање сектором безбедности  на ову тему. Презентацији су, поред начелника Центра Желимира Мрдаља и тренера за стручну наставу Маријане Милановић, присуствовали и Славко Ковач, шеф Одсека у обуци, Миленко Калацун, шеф Одсека у обуци, Сања Миливојевић, тренер за стручну наставу, Маријана Тошев, тренер за стручну наставу и Милорад Петковић, тренер за стручну наставу у Центру за основну полицијску обуку. 

Пауло Коста је у својој презентацији представио пројекат на коме ради DCAF везан за производе и алате знања који се налазе у Приручнику за обуку о полицијском интегритету, а који би овдашњи трренери могли да користе у сврху обуке полазника Центра за основну полицијску обуку.

Представник Женевског центра за управљање сектором безбедности  ( DCAF ) Пауло Коста се, након презентације, захвалио на гостопримству и похвалио максималну посвећеност, ентузијазам, снагу и професионализам које су радници Центра показали у претходне две године рада у тешким условима током пандемије вируса SARS - CoV -2. На крају је несебично понудио своју помоћ у сегментима за које сматра да би нам могле користити у извођењу стручне наставе која се тиче интегритета, етике, рода и људских права.   

 

Текст: 
Маријана Милановић

Фотографије:
Ади Авдић 31/7

13.мај 2022.

 

Претходна страна   Горе