Долазак 28. и 29. класе у Центар за основну полицијску обуку
  Контактирајте са  нама у вези Долазак 28. и 29. класе у Центар за основну полицијску обуку  

Контактирајте нас за више информација
X


Први дан пролећа. Нови почетак за 566  младих људи који ће од 22. марта почети са својом обуком  у Центру за основну полицијску  обуку. Прилагођавање за сваког од њих ће вероватно бити један болан процес, који су пре или касније морали да направе, ако желе нешто да постигну у животу.

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом изазваном SARS COV-2 вирусом на територији Републике Србије, примљени кандидати  на самом уласку у Центар поштовали су прописане епидемиолошке мере,  ради здравствене безбедности свих осталих полазника и запослених у Центру, али и како би се основна полицијска обука благовремено и несметано реализовала.

Свесни да једно време неће моћи да напуштају круг Центра, са собом су понели све оно што им је неопходно за редовно функционисање. 

Забринута, помало ''изгубљена'' лица ових младих људи су иначе редовна слика сваког новог почетка. Но, стручни људи који су их дочекали у Центру, омогућили су им да заиста поверују да има ствари које је боље започети него одустати од њих. Прихватили су их командири који  ће им ових 9 месеци бити све..највећа подршка и ослонац за све лепе, али и тешке тренутке.

Старије колеге су их, такође, срдачно  дочекале, али и са осмехом на лицу и срцу, јер су , поред тога што су добили нове колеге, у њима добили и помоћ за сређивање круга, али и класе које би могле пробудити такмичарски дух у учењу и постизању неких виших  резултата на настави, али и ван ње.

У понедељак, 22.марта руководство Центра је одржало састанак у спортској хали  са полазницима 28. и 29. класе, пожелевши им добродошлицу,  срећу и успех на обуци. Представили су им одељенске старешине и тиме је започео њихов  пут пун изазова, јер само као такав, постаје занимљив и даје смисао животу. 

 

''Можете  имати све, можете остварити своје дуго сањане снове, али то не можете  имати одједном, за такво нешто потребно је  пуно рада, труда, одрицања  и ангажовања у Центру, а онда, по завршетку обуке, и на терену. Добре ствари долазе онима који их сачекају, најбоље ствари долазе онима који ураде нешто поводом тога. Срећно!'' - овим речима  је начелник Центра Желимир Мрдаљ испратио полазнике 28. и 29. Класе  на њихов први час у Центру. 

 

Текст:

Маријана Милановић

Фотографије:

Стефан Новаковић 26/6

 

Претходна страна   Горе