Догађаји

Шампиони у рвању

Шампиони у рвању На Државном првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у Чачку 28. септембра 2019. године, тројица полазника Центра за основну полицијску обуку освојила су злато, сребро и бронзу, као и пехар у генералном пласману.

Едукативни час Електронско насиље

насиље1 Дана 18.9.2019. године у организацији Одсека за област делатности полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 147 полазника 19. и 20. класе, одржан је дванаести по реду едукативни час на тему „Електронско насиље”.

Посета с Краснодарског универзитета

Посета с Краснодарског универзитета Центар за основну полицијску обуку је 28. августа 2019. године посетила делегација Краснодарског универзитета Министарства унутрашњих послова Руске Федерације из Краснодара и представника Криминалистичко-полицијског универзитета из Београда.

Едукативни час Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима

Едукативни час  Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима Дана 21.08.2019. године у организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 100 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима“.

Хуманост Комуналне милиције

Комунална милиција на обуци даје крв Као и претходних година и овог лета, залихе крви су велики проблем. Оно чиме могу да се похвале запослени у Заводу за транфузију крви Војводине, јесте чињеница да несташице крви нема захваљујући редовним акцијама које организују.

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд Списак кандидата за ПУ за град Београд примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 14.2.2019. године.

Трансфузиомобил у Центру

ново_возило У уторак, 30. јула 2019. године је чувени Трансфузиомобил нашао своје место и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Педесет полазника 19. и 20. класе су имали ту част да буду први у Центру који су донирали крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшали дан или чак спасли жи

Едукативни час Употреба снајперске пушке у полицији

снајпериста Дана 24.7.2019. године у организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 152 полазника 19. и 20. класе, одржан је десети по реду едукативни час на тему „Употреба снајперске пушке у полицији".

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија На 12. међународном симпозијуму, на тему „Напуштање обуке у полицијским образовним институцијама – између претпоставке и прихватања“, од 24. до 28. јуна 2019. године, у Школи за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ из Орадее, Румунија, учествовала је и делегација Центра за полицијску обуку.

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину У петак, 28. јуна 2019. године, потписан је Меморандум о разумевању између Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Школе за обуку полиције у Сегедину, Мађарска. Меморандум су потписали пуковник полиције Желимир Мрдаљ и пуковник полиције др. сц. Чаба Бардоц.

Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије

осета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије ЦОПО-у Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и заменик директора Агенције Европске уније за обуку припадника органа за спровођење закона (CEPOL) Детлеф Шредер потписали су 2017. године радни аранжман који ће припадницима Министарства унутрашњих послова омогућити да унапреде своја знања и вештине кроз

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу Желимир Мрдаљ је кроз своју каријеру од командира вода, наставника, професора, до начелника Центра, учествовао у обуци више од 30 класа ученика, односно, више од 12.000 полицајаца. Изузетним организаторским способностима изградио је тимски дух у Центру за основну полицијску обуку.

Првенство државе у џудоу

66 Спортска дворана Шумице још једном је угостила најбоље џудисте Србије овога пута на Првенству државе за припаднике Војске и Полиције. После премијерног националног првенства одржаног минуле сезоне у Сремској Каменици, у Шумицама се 22. јуна 2019. године надметало 68 такмичара у женској и мушкој конкуренцији.

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану И Центар за основну полицијску обуку се представио на тактичко-техничком збору поводом прославе Дана Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, 16. јуна 2019. године. Погледајте шта је око камере забележило том приликом.

Укључивање Рома у друштво - корак ка бољој Србији

20190619_104954_Медиум Директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић и покрајинска посланица Јелена Јовановић, посетили су Центар за основну полицијску обуку 19. јуна 2019. године ради упознавања са програмом обуке, као и са полазницима обуке који су припадници ромске националне заједнице.

Могу и да изгубим и да победим, али никада нећу бити поражен

4А_Медиум Спорт је начин живота и захтева максималну посвећеност, не само на тренинзима и на мечевима, већ у свим аспектима свакодневице. Спорт је за младе шанса да уче; он је простор у коме се вежба за живот.

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције Дана 12.6.2019. године у организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Прекршајно-правна функција полиције".

Промотивни спот Центра за основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку КОНКУРС ЗАВРШЕН 8. ЈУЛА 2019. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 600 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за следећих 20 полицијских управа...

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве Поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве, Архијерејско намесништво подунавско приредило је свечану Академију у недељу, 26. маја 2019. године, у Центру за основну полицијску обуку.

Нове снаге Министарства унутрашњих послова

Нове снаге Министарства унутрашњих послова Тачно у подне 21. маја 2019. године, на Тргу слободе у Новом Саду почела је промоција 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица и дипломираних студената Криминалистичко-полицијског универзита.

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“ У организацији Одсека за област делатности полиције, а у складу са позитивном праксом пружања додатних актуелних информација о темама виталним за рад полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 15.5.2019. године, пред 160 полазника 20. класе, одржан је..

Едукативни час „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средстава - искуства и изазови‟

полиција_стоп У организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 10.4.2019. године, пред око 150 полазника 18. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средста

У ватру са опрезом

ватрогасци Ватрогасно-спасилачка бригада из Новог Сада и полазници 17. класе Центра за основну полицијску обуку извели су здружену показну вежбу Симулација гашења пожара и употреба средстава за гашење на теренима Центра у среду 3. априла 2019. године.

Моје две највеће љубави

Иван Вујковиц Ламиц Истински важни састојци живота су исте оне ствари које одувек чине живот - права љубав и право пријатељство, поштење и верност, искреност, несебичност, свест о томе да је боље давати него добијати, другима чинити оно што бисте желели да они чине вама.

У друштву елите!

НП_лого Дана 24. марта 2019. године у Новом Саду одржан је 26. Новосадски полумаратон на коме је учествовала и екипа Центра за основну полицијску обуку у дисциплини штафетни полумаратон на челу са тренерима Стевом Кривокућом и Дејаном Савићем.

Спортски дан у Центру

лого Центар за основну полицијску обуку је организовао за своје полазнике спортски дан у малом фудбалу 23.3.2019. године. Четири екипе, четири срца Центра куцали су као једно.

Едукативни час „Крав мага – технике самоодбране“

крав_мага_Медиум У организацији Одсека за област вештине полиције, дана 20.3.2019. године у спортској хали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 200 полазника 17, 18, 19. и 20. класе, успешно је реализован шести по реду едукативни час за полазнике Центра.

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019 Од 7. до 9. марта 2019. године кроз главни улаз Новосадског сајма гуркале су се групе средњошколаца из целе Војводине, сви радознали да у опуштеној атмосфери у Мастер хали виде шта се све може уписати после средње школе, да понешто пробају и добро се забаве.

Конкурс за упис на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

ватрогасци_неустраYиви Министарство унутрашњих послова уписаће 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова.

Не за школу, већ за живот учимо

Посета министра Стефановића ЦОПО-у 13. март 2019. година... постројени полазници 19. и 20. класе у дворишту Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чекали су долазак министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

слика_ 8.март 2019. године...двориште Центра...постројене све четири класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању...а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Моја крв - нечији живот

13658551060335_13614527090633_крв_4 Нисте живели све док не учините нешто за неког ко вам се никада неће одужити. Завод за трансфузију крви Војводине у Новом Саду. Полазници Центра за основну полицијску обуку настављају са својим доброчинствима и хуманошћу.

Добри људи су срећа на овом свету

хоспице-цхилд Хуманитарни рад није хоби, то је посао. Посао који радимо срцем и свим својим бићем. А кажу да ако нађеш посао који волиш, нећеш радити ни један дан свога живота.

Едукативни час „Препознајем те - препознајем се‟

препознавање У организацији Одсека за опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 13.2.2019. године, пред око 150 полазника 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Препознајем те - препознајем се‟.

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 400 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за потребе Полицијске управе за град Београд.

Где постоји љубав, ту постоји живот

8а Завод за трансфузију крви Војводине у сарадњи са Црвеним крстом мотивише младе људе на добровољно давање крви. На бројним предавањима на факултетима, високим и средњим школама у оквиру теме „Давалаштво и млади‟ праве информације дају се у право време и помажу у отклањању страха...

Свети Сава - осам векова међу нама

АПВ_5023_Ларге 27. јануар... Дан када је лета господњег 1236. године у Трнову преминуо наш светитељ и дан који се по наређењу кнеза српског Милоша Обреновића од 1823. године слави као школска слава, али и као слава многих породица и институција обележен је свечано у свим храмовима и школама и ове године.

Едукативни час Фактори ризика од корупције у полицији

Едукативни час Фактори ризика од корупције у полицији Едукативном часу на тему „Фактори ризика од корупције у полицији” који је одржан у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду 23. јануара 2019. године са почетком у 19 часова присуствовало је 150 полазника 19. класе Центра за основну полицијску обуку.

Богојављенско пливање за Часни крст

Богојављенско пливање за Часни крст На Богојављење, 19. јануара 2019. године, тачно у подне, 12 полазника 18. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици скочило је у ледену дунавску воду и са стотинак осталих учесника, међу којима су били и припадници Војске, Жандармерије и грађани, запливало ка Часном крсту.

Едукативни час о савременим изазовима позорника и школског полицајца

Едукативни час о савременим изазовима позорника и школског полицајца У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 12.12.2018. године са почетком у 17.00 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека за област полицијски послови и овлашћења, на тему „Савремени изазови полицијске професије кроз делатност полицајца позорника и школског полицајца“.

Едукативни час о дрогама

Едукативни час о дрогама ЦОПО У организацији Одсека за област сузбијање криминалитета, 21.11.2018. године одржан је едукативни час „Актуелни појавни облици и реакција полиције на злоупотребу психоактивних суптанци“. Учесници су били шеф Одсека за општи криминал Одељења криминалистичке полиције у Новом Саду...

16. класо, вољно!

Промоција 16. класе ЦОПО У петак, 9. новембра 2018. године, време је било неуобичајено ведро, топло и пријатно, као да је зрачило осећањима која су испуњавала срца полазника 16. класе Центра за основну полицијску обуку. Они су тог дана на свечаности промоције у полицајце приправнике ставили тачку на свој боравак и рад у Центру и отворили...

На Београдском сајму књига 2018.

ЦОПО на Београдском сајму књига 2018. Љубитељи књиге су и ове године, од 21. до 28. октобра, на 63. међународном београдском сајму књига на штанду Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије пронашли стручна издања и материјале, али су учествовали и у разним активностима.

Посетите нас на Београдском сајму књига

Посетите нас на Београдском сајму књига Од јуче, 21. октобра, врата 63. међународног београдског сајма књига отворена су за посетиоце. Међу мноштвом излагача пронађите штанд Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије у хали 2А – имамо садржаје за разне генерације. Сваки дан Сајма је посвећен некој теми:

Едукативни час о безбедности деце

Едукативни час о безбедности деце У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 10. октобра 2018. године са почетком у 18 часова, одржан је едукативни час на тему „Основи безбедности деце“, са посебним освртом на безбедност у саобраћају.

Хуманост им је у крви

Добровољно давање крви Полазници Центра за основну полицијску обуку учествовали су у акцији добровољног давања крви. У уторак, 2. октобра 2018. године, 96 полазника и полазница 18. класе дало је свој допринос хуманости...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

Погледајте снимак...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

15. класа ЦОПО - промоција 18. 9. 2018. година – празне учионице, празни ходници Центра али зато препуно двориште и плато испред бине... раздрагана и поносна лица младих полазника 15. класе, сада полицајаца приправника, њихових старешина, представника МУП-а и наравно оних чији су ови млади људи понос и дика, њихових родитеља и родбине.

Списак примљених кандидата за 18. класу

Списак примљених кандидата за 18. класу По конкурсу који је објављен 26. јануара 2018. године, за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова примају се следећи полазници...

Милош и Филип – снови стварају будућност

Милос_Ваниц_и_Филип_Карлициц_160818_4770_Ларге О подвигу ових младих људи причало се ових дана у целој Србији. Милош и Филип нису ни слутили да ће им одлазак на праксу донети „славу'' и да ће својим чином осветлати образ како својих породица, пријатеља и најближих, тако и Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чији су полазници од јанура...

Златне руке 17. класе

ИМГ_20180814_093503_Цустом Црвени крст и Завод за трансфузију крви Војводине су 14. августа 2018. године традиционално организовали акцију добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

14. класа ЦОПО-а свечано примљена на посао

МУП У наставку прочитајте саопштење Одељења за медије и комуникације поводом пријема у радни однос више од 1.000 дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије, полазника Центра за основну полицијску обуку и ватрогасаца.

Против трговине људима

Против трговине људима Центар за основну полицијску обуку је 1.8.2018. године посетио Игор Јурић оснивач Фондације „Тијана Јурић“ који је полазницима 15. класе Центра за основну полицијску обуку одржао двочасовну презентацију на тему Трговина људима.

И даље хумани

15. класа ЦОПО - добровољно давање крви Полазници три вода 15. класе Центра за основну полицијску обуку још једном су показали своју хуманост тако што су се 31. јула 2018. године одазвали иницијативи за добровољно давање крви.

ОБАВЕШТЕЊЕ за Београђане

Обавештење ЦОПО Обавештавамо кандидате који су конкурисали по Конкурсу од 26. јануара 2018. године и који су на списку одабраних кандидата за ПУ за град Београд, а нису добили позив да се јаве у Центар на обуку, да за више информација позову на телефон +381 (0) 21 462032.

Врло добро! Служимо Србији!

застава-слузимо-србији-150-цм-x-70-цм_1_3_1 Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у сећање на 1862. годину када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у догађају код Чукур чесме у Београду. Ове године Дан полиције је обележен у девет градова.

Списак примљених кандидата за ватрогасно-спасилачке јединице

примљени_кандидати_ВСЈ По конкурсу који је објављен 11.08.2017. године и 24.11.2017. године, за упис полазника курса за Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, прима се...

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

примљени_кандидати По конкурсу који је објављен 26.01.2018. године, за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку, за подручје Полицијске управе за град Београд, прима се 281 кандидат...

Обавештење

Обавештење Обавештавамо кандидате који су се пријавили на конкурс за упис у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, објављен 26. јануара 2018. године, а који до сада нису позивани на селекцију или нису обавештени о исходу селекције, да ће селекциона процедура...

Широко срце ЦОПО-а

Широко срце ЦОПО-а Мото овогодишњег Светског дана добровољних давалаца крви гласи: „Будите ту за друге. Дајте крв. Подарите живот“.

Рачунајте на нас

Логоровање 15. класе ЦОПО На основу Плана реализације обуке 15. класе полазника Центра за основну полицијску обуку у времену од 7.5. до 21.5.2018. године, у Наставном центру „Митрово Поље” реализована је теренска обука за 139 полазника полазника (99 мушкарца и 40 жена) 15. класе основне полицијске обуке...

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице Министарство унутрашњих послова уписаће 100 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова.

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 549 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за потребе Полицијске управе за град Београд и 351 полазника за потребе следеће 22 полицијске управе.

Дан отворених врата у полицијским управама

Дан отворених врата у ПУ Министарство унутрашњих послова позива заинтересоване који су се пријавили на конкурс објављен 26. јануара 2018. године, као и другима који то желе, да присуствују Дану отворених врата, да се информишу и поставе питања о полицијској професији, селекцији и обуци

И ми - служимо Србији

_ДСЦ4621 Необично леп, сунчан, фебруарски дан у Центру допринео је да на лицима његових становника видимо само осмех и задовољство због овог догађаја.

Делегација полиције Краљевине Шпаније у посети Центру за основну полицијску обуку

спанија-србија_660x330 Делегација полиције Краљевине Шпаније била је од 23. до 26. 01. 2018. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

свети_сава.јпг-ртс Уз славски колач, жито, свећу и подсећање на дело првог српског просветитеља, 10 полазника Центра за основну полицијску обуку са шефом Одсека за менторски рад и стандард полазника, Миленком Калацуном, присуствовало је у суботу, 27. јануара 2018. године, Светој Литургији и обележило Савиндан.

Традиција и част јачи од страха

пливање-за-крст-цасни-1_1 Поводом великог православног празника Богојављења, 19. јануара 2018. године, у организацији Месне заједнице Сремска Каменица је, уз благослов епископа сремског Господина Василија, на реци Дунав одржана традиционална манифестација „Пливање за Часни крст 2018‟.

Да Исидора живи!

Исидора Павловиц Полазници и радници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици су и овог пута показали да имају велико срце и добру вољу и одлучили да се укључе у акцију „Да Исидора живи'' и да сакупе преко потребан новац за лечење Исидоре Павловић (24).

Остајте овде

маxресдефаулт „Немамо права заувек отићи! Јер нико од нас, у ствари, неће побећи од беспослице, беспарице и, услед свега реченог, од раскола породичног, већ ће се тиме вечно одрећи оца свих Срба. Немамо права отићи, већ само том сину ускликнути!“

Аикидо – усаглашени пут енергије

Фото_3.0.1_а Полазнице и полазници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици од 2010. године, имају могућност да у оквиру ваннаставних активности тренирају аикидо. Секцију води полицијски саветник Милан Пејовић, мајстор аикидоа и блиске борбе ( Aikido and close combat ), V DAN .

Бокс спаринг

Бокс спаринг – Окупили су се момци из 14. класе да виде како ће протећи спаринг јер нису навикли да виде женско како бије, или бар нису навикли крхку девојку попут мене да виде као борца, прича Јованка Радуловић, полазница 15. класе Центра.

Поклон Дечјем селу

Поклон Дечјем селу На иницијативу полазника Центра за основну полицијску обуку, 28. 9. 2017. године, организована је посета деци у Дечјем селу „Др Милорад Павловић“, у Сремској Каменици. Полазници 14. и 15. класе су претходно организовали акцију прикупљања средстава за куповину поклона деци. Акцији су се придружили и радници...

Турнир у одбојци

Турнир у одбојци У оквиру сарадње са заједницом, 23. септембра 2017. године, 14 полазница и полазника 14. и 15. класе учествовало је у пригодном програму Сабора српске омладине у организацији Епархије Сремске, након свечане литургије у Саборном храму владике Николаја, у Сремским Карловцима.

Добровољни даваоци крви

Добровољни даваоци крви Центру за основну полицијску обуку уручено је признање Црвеног крста Србије - плакета „Широко срце“, за 2016. годину. Традицију Средње школе унутрашњих послова, потом и Центра за основну полицијску обуку, настављају полазници 14. и 15. класе који су у великом броју добровољно дали крв током прве фазе обуке.

И на одмору у служби грађана

Марко Типсаревић Марко Типсаревић, који је завршио Средњу школу унутрашњих послова у 33. класи, прискаче у помоћ и кад је на одмору.

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице Конкурс за упис100 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица; кандидати могу предати документа до 18. септембра 2017. године

Приправнички стаж у Полицијској бригади

4_1 Неки од бивших полазника 13. класе су након завршеног једногодишњег курса у Центру за основну полицијску обуку распоређени у полицијске станице у Београду, а сада приправнички стаж настављају у Полицијској бригади.

Полазници 14. класе у НЦ „Кула

Полазници 14. класе у НЦ „Кула Полазници ЦОПО-а су се 8. јула 2014. године, кроз показне вежбе и разговор с колегама, упознали са радом полиције.

Захвалница Дечијег села Центру

Захвалница Дечијег села ЦОПО-у У знак захвалности Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за племенитост и хуманост током дугогодишње сарадње, Дечије село „Др Милорад Павловић” из Сремске Каменице Центру је доделило захвалницу. Дечије село Сремска Каменица отворено је 1975. године као стото у свету и прво у источној Европи.

Изненадна контрола

Полицајац и пас Током обављана својих дужности, око 5.30 часова ујутру 14. јуна 2017. године, дежурни класе је приметио како „службени” пас Центра скаче око малог незваног госта. Иако је неколико пута већи, деловао је уплашено, тако да се држао на безбедном одстојању од бића за које је дежурни, пришавши, утврдио...

Признање хуманости

Признање хуманости Мото овогодишњег Светског дана добровољних давалаца крви гласи: „Не чекај незгоду. Предузми нешто. Дај крв. Дај крв сада. Дај крв редовно“. Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, 14. јун – као и претходних година – обележава бројним трибинама, свечаностима и ...

Деца из вртића „Жикица Јовановић” у Наставном центру „Макиш”

Вртић у НЦ Макиш Необична слика на теренима Наставног центра „Макиш” у Београду, у време када су тамо спровођене провере базично-моторичких способности полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и припрема за дефиле на централној свечаности поводом Дана МУП-а. Дечији смех, вриска и граја 43...

Дан полиције 2017.

Дан МУП-а 4. јун 2017 Министарство унутрашњих послова је, у знак сећања на догађај на београдској Чукур- чесми 1862. године, Свету Тројицу – Духове прогласило Дан Министарства унутрашњих послова Србије, Дан полиције и славу Министарства.

Полицајци на 16. Фестивалу оптимизма

 „Baby Exit“ 2017  Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици је за викенд, 27. и 28. маја 2017. године, учествовао на 16. Фестивалу оптимизма „Baby Exit“, који је намењен целој породици, а пре свега деци предшколског узраста и основцима. Фестивал на Петроварадинској тврђави, поводом Светског дана породице...

Књиге у руке

сајам_књига_2016 За љубитеље књиге – октобар – већ деценијама, није тек један месец, већ много више – пето годишње доба, празник писане речи и жељно га ишчекујемо због Сајма књига у Београду. Мото овогодишњег, 61. Међународног београдског сајма књига, био је „Књиге у руке“.

Појашњење услова Конкурса од 23. децембра 2016. до 9. јануара 2017. године​

мање од 25 Појашњење услова Конкурса за упис 460 полазника од 23.12. 2016. године: Право да конкурише има лице које до дана закључења конкурса (09. 01. 2017. године), наврши 18 година, а није навршило 25...

Конкурс за 460 полазника (23. 12. 2016. до 9. 1. 2017)

Конкурс 23.12.2016. до 9.1.2017. Конкурс за 460 полазника у Центар за основну полицијску обуку, од 23. децембра 2016. до 9. јануара 2017. године​ – Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици три класе од укупно 460 полазника за стручно оспособљавање за обављање полицијских послова

Поништен конкурс од 26. марта 2014. године

Документа која су заинтересовани за пријем на основну полицијску обуку поднели уз пријаву на Конкурс објављен 26. марта 2014. године, који је МУП поништио оглашавањем у „Службеном гласнику РС“ 28. 10. 2016. године, биће враћена у подручне полицијске управе где ћете их моћи лично преузети.

246 кругова за победу

ЦОПО 246 кругова за победу Поводом обележавања Дана своје јединице – 9. новембра, Прва бригада Копнене војске Србије, организовала је 2. новембра 2016. године, на Градском стрелишту НС такмичење у стрељаштву у дисциплини гађања пиштољем ЦЗ-99 у кружну мету (50x50 цм) са удаљености од 20 м из стојећег става.

Матуранти Саобраћајног школског центра у ЦОПО-у

Матуранти Саобраћајног школског центра у ЦОПО-у Матуранти Саобраћајног школског центра „Пинки“ из Новог Сада посетили су, 26. маја 2016. године, Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Том приликом ученици смера техничар за безбедност саобраћаја су, заједно са полазницима 7. вода 13. класе ЦОПО-а, вежбали знаке које учесницима у ...

15. Фестивал оптимизма

15. Фестивал оптимизма Као и обично, ћудљиви мај је и ове године одложио догађај који са радошћу ишчекују малишани, било да су учесници или посетиоци „Baby Exita“ . Фестивал оптимизма, петнаести по реду и највећи фестивал посвећен деци и породици у Источној Европи, одржан је 21. и 22. маја на Петроварадинској тврђави.

ЦОПО на Фестивалу оптимизма

ЦОПО на Фестивалу оптимизма Посетите нас за викенд, 21. и 22. маја на 15. Фестивалу оптимизма „Baby Exit“ на Петроварадинској тврђави. Центар за основну полицијску обуку учествује, већ традиционално, у програмској целини „Улица професија“. Наш штанд се, као и увек, налази у Иноћентијевом бастиону (прекопута излаза из катакомби).

Промоција полазника 12. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике

Промоција полазника 12. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике Полазнице и полазници 12. класе су, у Центру у Сремској Каменици, основну полицијску обуку похађали од 6. априла 2015. до 6. маја 2016. године. Обуку је успешно завршило њих 280 (202 полазника и 78 полазница) и након успешно завршене обуке и положеног завршног испита, у својству полицајца приправника засноваће...

Велико пролећно спремање

Велико пролећно спремање у ЦОПО-у Поред редовног одржавања, као и свака добра домаћинска кућа, и ове године смо правили велико пролећно спремање. Организована је радна акција, па су тренери и остали запослени пружили подршку малобројном особљу, задуженом за одржавање Центра. Уређене су цветне леје, као и парковски простор под дрвећем.

Акција Агенције за безбедност саобраћаја „Будући полицијски службеници на тренажерима за појас“

хттп://www.цопо.еду.рс/Упис_у_Центар-172-1 Да бисте одговорили на упитник, кликните на натпис „опширније“

Награда „Капетан Миша Анастасијевић“, додељена Центру за основну полицијску обуку за унапређење образовања и безбедности

Повеља Капетан Миша Анастасијевић Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ се, већ петнаесту годину, на иницијативу новосадске компаније Медија Инвент, додељује истакнутим колективима и појединцима за допринос и резултате у различитим областима живота...

Град Нови Сад поклонио ЦОПО-у две „шкоде рапид“

Град Нови Сад поклонио ЦОПО-у две „шкоде рапид“ Градоначелник Града Новог Сада, господин Милош Вучевић уручио је, 12. новембра 2015. године, донацију Центру за основну полицијску обуку симболичном предајом кључева за два нова...

Прво међународно полицијско књижевно вече

Прво међународно полицијско књижевно вече На основу Одлуке Скупштине ИПА Регије у Новом Саду, у сарадњи са Савезом књижевника у отаџбини и расејању, расписан је следећи КОНКУРС за учешће на манифестацији „Прво међународно полицијско књижевно вече“. УСЛОВИ КОНКУРСА...

Вредне руке

Вредне руке Зима још траје, али први дан налик пролећном, наше колегинице и колеге из Одсека за одржавање објеката и опреме – њих четрнаесторо, искористили су да уреде скоро десет хектара пошумљеног дела парка који, поред школске зграде из 19. века, краси простор на којем се налази Центар за основну полицијску обуку...

Потписивање Декларације о безбедности саобраћаја у Центру за основну полицијску обуку

Потписивање Декларације о безбедности саобраћаја у Центру за основну полицијску обуку Полицијски службеници и други запослени у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, током децембра месеца 2014. године, потписали су Декларацију о безбедности саобраћаја, желећи да допринесу подизању нивоа свести о значају безбедног понашања свих учесника у саобраћају и смањења броја жртава у...

Бадњак у Центру

Бадњак у Центру На Бадњи дан, последњи дан пред Божић, у раним јутарњим сатима, као што налажу православни обичаји, поред улазних врата Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици стајао је бадњак – храстова грана, која симболично представља дрво које су пастири донели, а праведни Јосиф заложио у хладној пећини...

Испраћај пензионисаних колегиница и колега 2014. године

Испраћај пензионисаних колегиница и колега 2014. године Крај радног века, крај календарске године су били поводи да се још једном окупимо и нашим драгим колегиницама и колегама који су у 2014. години завршили онај званични део радног века пожелимо да заслужене пензије дуго примају. Крај обично значи и неко подвлачење црте, свођење рачуна али крај доноси и неке...

Посета представника ИЦИТАП-а Центру

Посета представника ИЦИТАП-а Центру Представник Канцеларије Међународног криминалистичко-истражног програма помоћи у обуци Министарства правде САД (International Criminal Investigative Training Assistance Program) при Амбасади САД у Београду господин Патрик Вајт, у пратњи своје асистенткиње и господина Душана Михајловића из Бироа за међународну

Белоруска делегација

 Белоруска делегација у посети ЦОПО-у Делегација Академије Министарства унутрашњих послова Републике Белорусије боравила је од 20. до 23. 10. 2014. године на Криминалистичко-полицијској академији, са којом има Споразум о академској, научној и пословно-техничкој сарадњи. Претпоследњег дана боравка у нашој земљи, 22. октобра, Центар за основну полицијску

Одбор за одбрану и унутрашње послове

Посета Одбора за одбрану и унутрашње послове Чланови Одбора за одбрану и унутрашње послове Скупштине Србије – председница Марија Обрадовић, заменик председника Бојан Костреш, секретар Милан Чуљковић и њихови сарадници, посетили су 21. 10. 2014. године Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Са Фондацијом „Ханс Зајдел” у Немачку!

 Са Фондацијом „Ханс Зајдел” у Немачку! Да ми је неко пре две године причао, кад сам започињала основну полицијску обуку да ћу ја бити изабрана да идем на усавршавање немачког језика у Баварску и провести две дивне недеље у Баварској полицији, не бих му веровала. Елем, овако је све почело.

Промоција 11. класе у центру Новог Сада

Промоција 11. класе у центру Новог Сада Слика плавих шапки и шеширића у лету и радосни узвици управо промовисаних полицајки и полицајаца приправника украсила је 18. јула 2014. године, Трг слободе у Новом Саду.

Двоје полазника на Белом двору

Похвалнице најбољима у 10. класи Док на Бели двор сваког лета на доделу Похвалница Њ. к. в. престолонаследника Александра II и принцезе Катарине из свих средњих школа у Србији долази по један најбољи ученик или ученица, као што је то било и за време постојања Средње школе унутрашњих послова, Центар за основну полицијску обуку у Сремској К

Посета новог директора ICITAP-а Центру

Посета новог директора  ICITAP -а Центру – Импресиониран сам оним што сам овде видео! У Србији сам три месеца и могу рећи да су и ваша полиција и полицијска обука крајње професионални – рекао је господин Даглас Медн.

Обавештење за матуранте

Матуранти да доставе дипломе Центру Кандидати који су у време расписивања Конкурса за упис у ЦОПО (10. и 25. марта 2014) похађали завршни разред средње школе, треба што пре, а најкасније до 30. јуна ове године, да доставе дипломе о завршеној трогодишњој или четворогодишњој средњој школи директно Центру

У току је пријемни испит

Почиње пријемни испит Од 11. 6. 2014. почео је пријемни испит за кандидате који испуњавају услове Конкурса за упис у ЦОПО, расписаних 10. и 25. марта ове године. Кандидати ће позиве добијати преко својих полицијских управа (ПУ). Узимајући у обзир ситуацију у којој се налази становништво Београда, Ваљева и Сремске Митровице...

Велика петица полицији

Бабс Еxит, Велика петица полицији Овогодишњи Фестивал оптимизма – Беби Егзит одржан је 31. маја и 1. јуна 2014, после укидања ванредне ситуације проглашене због поплава које су погодиле нашу земљу у мају 2014. Тешком ситуацијом многа деца су погођена, уплашена, забринута...

Годишњице матуре

Средња школа унутрашњих послова - годишњице матуре Обавештавамо некадашње ученике Средње школе унутрашњих послова да ће и овог лета, 2014, годишњице матуре (10, 20, 30 и 40 година) моћи да прославе у кругу своје Школе. Ове прославе организују сами бивши ученици. Изаберу Организациони одбор и јаве нам се да прецизирамо датум.

Пријемни и лекарски

Пријемни испит и лекарски преглед У првој половини јуна 2014. почело је тестирање у оквиру пријемног испита за кандидате који су конкурисали за упис у Центар за основну полицијску обуку на основу два конкурса – један расписан 10. марта 2014. (за 480 полазника) и други 25. марта (за још 150 полазника).

Поплава

Одбрана од поплава, мај 2014. Полазници 11. класе полагали су од 14. до 17. маја 2014. године један посебан испит и то не пред својим старешинама и тренерима, него заједно са њима. Две ноћи полазници Центра су провели у Сремској Каменици, поред набујалог Каменичког потока. Пунили су џакове и постављали их поред кућа до којих је стигла вода.

Полазници као судије

Шта знаш о саобраћају По једанаесторо полазника једанаесте класе Центра било је 12. априла 2014. године ангажовано на Општиском, а затим 11. маја и на Окружном такмичењу и смотри основних школа „Шта знаш о саобраћају?“ одржаном у ОШ „Ђорђе Натошевић“ у Новом Саду у организацији АМСС, Министарства просвете и Друштва наст

Промоција јубиларне класе

Промоција 10. класе Центра за основну полицијску обуку – Велико је задовољство поново бити овде у Сремској Каменици, тако значајним поводом, какав је промоција нове класе полицајаца приправника, који су обучавани на овом месту на којем се већ деценијама оспособљавају будући припадници Министарства унутрашњих послова – рекао је министар Дачић.

Меморијални турнир Владимир Грандић

Меморијални турнир Владимир Грандић Радници Министарства унутрашњих послова окупили су се 5. 4. 2014. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици на петом Меморијалном турниру у малом фудбалу „Владимир Грандић“ посвећеном трагично настрадалом колеги који је 12. априла 2009. године изгубио живот супротстављајући се...

Берза средњих школа у Кањижи

Берза средњих школа у Кањижи – Ми смо јако задовољни – рекла нам је неколико дана касније Марта Јухас директорка Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Кањиже. – Прошле године је ова манифестација одржана први пут и тада смо имали око 500 посетилаца. Ове године их је било дупло више. Драго нам је што је Ваш Центар и сад...

Сајам образовања Путокази 2014

Сајам образовања Путокази 2014 Група деце која је дошла на 10. Сајам образовања застала је на штанду МУП-а. Док су малишани с пажњом посматрали акцију ватрогасаца, рука једне од фигура обучених у различите полицијске униформе се покренула и помиловала једног дечака. Око камере забележило је тренутак изненађења на лицима неколицине, а одмах..

Конкурс 2014.

Конкурс за основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 480 полазника за стручно оспособљавање за обављање полицијских послова.

Ваља знати угасити

Обука запослених из противпоћарне заштите – Ко држи апарат за гашење пожара у гепеку, нека га некоме поклони – речено је на обуци из противпожарне заштите коју је ЦОПО у сарадњи са Националним тренинг центром за ванредне ситуације организовао за запослене у Центру, од 3. до 5. 2. 2014. године.

Маргиналије

Маргиналије Жељке Аврић Песнички матине у библиотеци Центра, 26. 12. 2013, окупио је поштоваоце поезије Жељке Аврић на промоцији њене нове збирке Маргиналије.

Задржавање лица

Задржавање лица Са новинама у области поступања према доведеним и задржаним лицима имали су прилику да се упознају полицијски службеници из шест полицијских управа, од 4. до 9. 11. 2013. године.

Сарадња са ОЕБС-ом

Сарадња с Мисијом ОЕБС-а у Србији Високи представници ОЕБС-а су имали прилику да сазнају која је разлика између некадашње и садашње основне полицијске обуке, који су објекти реновирани, какву су обуку прошли сви

Делегација из Кине

Народна Република Кина Представници Кинеског криминалистичко-полицијског универзитета (ККПУ) из Шенгјенга – Џанг Јуехуеј ( Zhang Yuehui ), директор Одсека за студентска питања; Љу Бо ( Liu Bo ) из Одсека за

Електронско учење

Моодле Искуства у области увођења електронског учења разменили су, 17. 10. 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, представници Мисије ОЕБС-а у Скопљу и Управе за стр

Сузбијање насиља

Семинар „Сузбијање насиља у социјалном окружењу“ Без усаглашене активности свих битних институција система, не може се успешно деловати – речено је на Семинару „Сузбијање насиља у социјалном окружењу“ који је 17. и 18. октобра 2013. одржан у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Пријатељи из ИПА Регије Беч

Посета ИПА Регије Беч Заједнички језик је свакако пронађен – језик пријатељства, што је и основни мото Интернационалне полицијске асоцијације.

Са Фондацијом у Немачку

Слободан Белошевић у Баварској „Изаберите немачки језик, јер ко буде био најбољи иде на пут у ту лепу европску земљу“

Људска права

Светски дан толеранције – На насловној страни брошуре „Смернице за едукацију полицијских службеника о људским правима“ налази се слика српских полицајаца – рекао је Павел Хацук ( Pavel Chacuk ), представник Канцеларије за демократске институције и људска права ( ODIHR ), чије је седиште у Варшави.

Дан МУП-а и полиције у Новом Саду

Дан МУП-а и полиције у Новом Саду Дан Министраства, Дан полиције и Слава полиције Света Тројица прослављени су 23. 6. 2013. први пут ван Београда – у Новом Саду. Обележавање празника започело је дефилеом полицијских службеника од Трга слободе до Стадиона „Карађорђе“.

Пријем 11. класе

Пријем 11. класе Првог дана обуке, 3. 6. 2013. године, полазнице и полазнике нове, 11. класе поздравили су и пожелели им добродошлицу начелница Центра за основну полицијску обуку Биљана Пушкар и њени сарадници.

Дајемо шансу свима

Дајемо шансу свима Регионална конференција „Интеграција припадника мањинских националних заједница у полицијску службу“, у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Републици Србији, одржана је од 27. до 29. маја 2013. године у Центру за основну поли

Трећи Семинар о руковођењу

Трећи Семинар о руковођењу Отварајући семинар Наука о руковођењу – Ситуационо и комуникацијско руковођење, одржан 20. и 21. маја 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, начелница Центра Биљана Пушкар је цитирала Конфучијеву изреку: „Што је у држави боља музика, боља ће бити држава“ и додала да је посебно

Подршка колеге

Подршка колеге На питања о томе какве би особине требало да красе колегу за подршку, полицијски службеници одговарају анонимно. На основу таквог тајног гласања бирани су полазници Курса за примарну психолошку превенцију – подршка колеге.

Последњи дан обуке 9. класе

Последњи дан обуке 9. класе Сирена ватрогасних кола у кругу Центра за основну полицијску обуку, 26. априла 2013. године, није била знак да је негде избио пожар. Тог дана горела су само лица узбуђених полазника 9. класе, којима је показна вежба представника Ватрогасно-спасилачке јединице била и последња лекција током обуке.

Сећање на Грандића

Сећање на Владимира Грандића Четврти меморијални фудбалски турнир „Владимир Грандић“ окупио је 13. априла у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, близу четири стотине радника Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Представили Центар основцима у Кањижи

ИМГ_4336 Око 500 основаца и њихових родитеља из Кањиже, Хоргоша и Новог Кнежевца, имало је 22. марта 2013. године прилику да посети једну занимљиву и корисну манифестацију која је, као део пројекта „Берза средњих школа“, организована уз помоћ Немачког савезног министарства за привредни развој

Стигла 10. класа!

ИМГ_4399а_3 Обука 297 нових полазника Центра, који долазе са подручја три полицијске управе – Нови Пазар (њих 88), Нови Сад (101) и Пријепоље (108), почела је 25. 3. 2013. Они су конкурисали за обуку у Центру априла 2012.

Путокази 2013

салон_књига_арт_еxпо_2013 Штанд Министарства унутрашњих послова привлачио је пажњу посетилаца 9. међународног Сајма образовања „Путокази“, одржаног од 28. 2. до 2. 3. 2013. у Новом Саду.

Осма класо, вољно!

ДСЦ_5173а Први дан марта 2013. године био је последњи дан који је 8. класа провела у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Промоција 7. класе

ИМГ_3745А1 Задовољство ми је да данас још једна, седма генерација полицајаца приправника постаје део Министарства унутрашњих послова и започиње свој професионални пут – овим речима обратио се председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић гостима и полазницима на промоцији 7. класе ЦОПО-а, у Сремској Каменици

Реновирана библиотека

олд_боокс Након промоције полазника 6. класе ЦОПО-а у полицајце приправнике, 2. 8. 2012. године, председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић свечано је отворио реновирану, савремену, мултимедијалну библиотеку са читаоницом, у коју се поред полазника и запослених у Центру, могу учланити и користити њене услуге с

Промоција 6. класе

4 У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици прослављена су 2. 8. 2012. године два важна догађаја – промоција 6. класе полазника у полицајце приправнике и отварање реновиране библиотеке.

Промоција 5. класе

ДСЦН0098аб У звање полицајаца приправника промовисани су 25. јула 2011. године полазнице и полазници пете класе Центра за основну полицијску обуку.

Конкурс за 10. класу ЦОПО-а, 2012

Конкурс за 109. класу је трајао од 10. до 25. априла 2012. године. Министарство унутрашњих послова уписало је у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 160 полазника за стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, и то: 50 полазника за подручје Полицијске управе у Новом Пазару, 30 полазни

Радна акција

Пеопле_Wоркинг_Тогетхер_фор_а_Цаусе Саднице цвећа, мотике, косе, тестере и метле биле су у рукама запослених у Центру, сунчаног преподнева 21. маја 2011. године.

Волгоградска академија

тоwер1бМотхерланд20Мемориал20208220м2020Волгоград20УССР Представници Волгоградске академије Министарства унутрашњих послова Руске Федерације први пут су посетили Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици крајем 2010. године, а 6. маја 2011. уследила је друга посета колега са ове високошколске институције.

Конкурс за 7. и 8. класу, 2011

ЗЛ_лето_2010_085_1_1 Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 300 полазника 7. и 8. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици за обављање полицијских послова на подручју Полицијске управе за град Београд. Право учешћа на конкурсу за пријем у Центар за основну полицијску обуку у Сремској...

Конкурс за 9. класу, 2011

000024а Конкурс за упис 9. класе полазника за стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, расписан је 21. марта 2011. године. Последњи дан за предају докумената је 5.4.2011. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар у Сремској Каменици 50 пол

Промоција 4. класе

Витко_005 Свечаности поводом промоције полазника 4. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике, 21. 2. 2011. године, присуствовали су министар унутрашњих послова Ивица Дачић, председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши, угледни гости из земље и иностранства, пријатељи, рођаци, колеге...

Прекогранична сарадња са Мађарском

ИМГ_8951а Размена полазника сегединске Школе полиције и Центра за основну обуку полиције у Сремској Каменици, од 29. 11. до 3. 12. 2010, била је прва активност у оквиру програма Инструмент претприступне помоћи прекограничне сарадње Мађарска – Србија (IPA) у области образовања.

Промоција 3. класе

3_класа_Медиум Сто педесет четворо полазника 3. класе Центра за основну полицијску обуку промовисано је у полицајце приправнике у Сремској Каменици, 31. августа 2010. године. Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је том приликом изјавио да Србији недостаје велики број униформисаних полицајаца и да је тај проблем посебно и

Пета класа

звонце Обука полазника 5. класе Центра за основну полицијску обуку почеће 9. августа 2010. године. Сви одабрани кандидати добиће благовремено позив поштом, на кућну адресу.

Комунална полиција

ИМГ_0004_2 Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић присуствовали су 14. 6. 2010. свечаности у Сремској Каменици поводом обуке прве генерације комуналних полицајаца.

Добили смо средства фонда IPA (IPP – Инструмент претприступне помоћи)

Потписивање споразума Полицијској школи из Сегедина и Центру за основну полицијску обуку из Сремске Каменице одобрена су финансијска средства у оквиру програма Инструмент претприступне помоћи (IPP, или IPA – како је скраћеница енглеског назива Instrument for Pre-Accession) пре

У Немачку са Фондацијом «Ханс Зајдел»

ДСЦН0206_а Тронедељним боравком у једном центру за обуку полиције у Баварској Фондација "Ханс Зајдел" из Минхена жели да мотивише полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици да уче немачки језик. Као најбољу од свих који су у 1. класи Центра учили немачки, Фондација је наградила Александру Ћурчић.

Промоција 2. класе

Пицтуре_204_цопс_цопс Полазници друге класе Центра за основну полицијску обуку промовисани су у полицајце приправнике 26. марта 2010. године.

Дочекана и 4. класа

ДСЦН1266 У недељу, 21. 2. 2010. године, стигла је и 4. класа Центра. Има 155 полазника, од којих су 44 девојке.

Студијска посета младих Рома Центру

ИМГ_0009 Око 30 могућих кандидата ромске националности, који испуњавају основне услове за упис у ЦОПО, имало је 20. и 21. 10. 2009. године прилику да се упозна са начином обуке и условима живота у Центру.

Најбоља из немачког језика

ИМГ_0938 Александра Ћурчић, полазница 1. класе Центра за основну полицијску обуку, која сада ради у ПС Вршац (ПУ Панчево), била је изненађена када ју је професорица Зорка Ловре обавестила да је добила једну необичну награду. Као најбољу од свих који су у тој класи учили немачки језик, Фондација "Ханс Зајдел" ...

Сарадња са сегединском школом

Сарадња са сегединском школом Између МУП-а и Мисије ОЕБС-а у Србији потписан је 7. септембра 2009. године, Меморандум о споразумевању. Међу циљевима предвиђеним овим документом су и развој полицијске обуке, студијске посете и размена искустава на регионалном и међународном нивоу, организовање радионица, семинара и конференција.

Делегација из Казахстана

ИМГ_0310 Следеће, 2010. године, ОЕБС-ом ће председавати Казахстан. Делегација у којој су била и два представника ове земље, посетила је Школу - Центар у Сремској Каменици 2. 9. 2009. године.

Стигла трећа класа

Долазак Понедељак, 24. 8. 2009. године, био је први радни дан за полазнике треће класе Центра за основну полицијску обуку.

Трећа класа Центра

Пријем полазника Обука полазника треће класе Центра почиње 24. августа 2009. године. Одабрани кандидати, свих 160 девојака и момака, биће позвани да се јаве у Школу - Центар

Почела је обука 2. класе ЦОПО-а

звонце Обука за полазнике 2. класе Центра за основну полицијску обуку почела је 30. марта 2009. године.

Курс за командире гранично-полицијских станица, јединствен у Европи

лого_дцаф Почетни сусрет учесника Међународног курса за командире станица, који је од 9. до 13. марта 2009. године одржан у СШУП-ЦОПО-у у Сремској Каменици, припремљен је у сарадњи Женевског центра за демократски надзор оружаних снага и стручњака из образовних институција као и граничних полиција земаља ЈИЕ.

Полиција и деца

ИМГ_6802 "Шта ћу бити кад порастем" тема је изложбе која је била постављена поводом промоције 1. класе полазника ЦОПО-а, у приземљу школске зграде. Аутори маштовитих цртежа су деца из Предшколске установе "Полетарац", која су са својим васпитачицама, дошли из Оџака.

Промоција 1. класе ЦОПО-а

ИМГ_4466 Прва класа ЦОПО-а завршила је своје школовање у Сремској Каменици. Поводом њихове промоције у полицајце приправнике одржана је 5. 12. 2008. године свечаност, којој су присуствовали први потпредседник Владе - заменик председника Владе, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, директор полиције г. Милорад Вељовић.

Семинар за наставнике немачког језика 18 - 22. 8. 2008.

Семинар за наставнике немачког језика 10 - 22. 8. 2008. Трећи семинар за наставнике немачког језика запослене у центрима за полицијску обуку у земљама Средње и Југоисточне Европе,"Стручно усавршавање наставника немачког језика – терминологија специфична за делатност полиције", одржан је у Средњој школи унутрашњих послова - Центру за основну полицијску.

Конкурс за упис у Центар био је расписан од 10. 8. до 25. 8. 2008.

Конкурс Министарство унутрашњих послова Републике Србије расписало је конкурс за упис 120 полазника друге класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Планирано је да се упише до 30 девојака. О условима можете сазнати више на страницама овог сајта.

Комуникација и стрес

Стресс_ПТСД_2 Захваљујући одличној сарадњи Фондације "Ханс Зајдел" и Средње школе унутрашњих послова - Центра за основну полицијску обуку, у периоду од 4. до 6. јуна 2008. године, реализован је у Сремској Каменици семинар "Комуникација и менаџмент стреса".

Седми Фестивал оптимизма

Бабс Еxит На седмом Фестивалу оптимизма представила се и наша школа. Била је једна од многих која је имала прилике да наступи на Петроварадинској тврђави на овогодишњем Беби егзиту 17. и 18. маја 2008. године.

Пројекат учења енглеског језика за чланове руководства државних служби

Пројекат учења енглеског језика за чланове руководства државних служби Знање страних језика потребно је сваком образованом човеку. Све чешћи међународни контакти указују посебно на потребу свих руководилаца МУП-а Р Србије да уче или усавршавају знања једног од светских језика.

Интернационална полицијска асоцијација