Догађаји

Прати своје снове и не одустај

3_2 Валентина Николић 34/1 се вратила са Купа Србије који је одржан 13.11.2022. године у Деспотовцу, са једном златном (сениорке апсолутна категорија) и две сребрне медаље (сениорке +60 и сениорке shobu ipon (без рукавица).

Буди непобедив. Буди Invictus!

Буди непобедив Први пут ове године у Invictus изазову опробала се и екипа Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице. Осам полазника, предвођени својим тренером Оперативно-полицијских вештина Савић Дејаном и командиром вода Дошеновић Мирославом заузели су поносно 4. место од укупно 46 екипа у екстремном маратону

Дан спорта ЦОПО 2022.

Субота 15.10.2022. године. Прелеп, сунчан дан у Сремској Каменици најављивао је „кишу‟ диплома и пехара у спортској хали Центра за основну полицијску обуку.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 23.5.2022. године

Списак кандидата примљених на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца и граничног полицајца.

Списак примљених кандидата на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Списак примљених кандидата на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Списак примљених кандидата на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, по конкурсу од 22.03.2022. године

Будући полицајци, хуманитарци за пример!

2_2 У две ванредно организоване добровољне акције давања крви најхуманији полазници 31, 32, 33. и 34. класе Центра за основну полицијску обуку су 9. и 13. септембра 2022. године прикупили 300 јединица крви, а драгоцену течност дало је 79 жена и 221 мушкарац.

Важно обавештење

Важно обавештење шорц Обавештавамо кандидате који су добили позив да дођу на квалификациони испит у Центар за основну полицијску обуку да на испит не долазе у шортсу, јер им неће бити омогућен улаз у Центар. Као што је напоменуто у позиву, шортс је потребно понети ради провере базично-моторичког статуса.

Симпозијум „Управљање и предвиђање промене између традиције и иновације“ у Орадеи (Румунија)

15 Делегација Министарства унутрашњих послова, коју су чинили представници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици је учествовала на симпозијуму и присуствовала свечаности обележавања 30 година од оснивања Школе за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ у Орадеи (Румунија).

Плакета „Широко срце“ за 2021.

имг_9535_1 Поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви заменик градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је, у уторак, 14. јуна 2022. године, добровољне даваоце крви који су бројним давањима крви, 50, 75 и 100 пута, заслужили признања Црвеног крста Србије, као и колективе добитнике признања „Широко срце“.

Обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

54 12. јуни 2022. године био је дан када су Београд , али и цела Србија, са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије прославили Дан Министарства и Дан полиције. Као и прошле године, прослављало се на два места.

Пола века од матуре- прича о дивним људима, питомцима 1. класе Средње школе унутрашњих послова

заједницка2 У суботу, 28. маја 2022. године питомци 1. класе Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици прославили су пола века од матуре. Уписали су је у септембру далеке 1967, а матурирали 1971. године. Од њих 264, колико их је матурирало, на прослави се појавило око 70 некадашњих питомаца.

Конкурс за упис 780 полазника у Центар за основну полицијску обуку

цопо-полиција Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 780 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Стогодишњица од васпостављања Српске патријаршије

26 Поред стотине учесника на сцени, „Златни момци‟, како их је назвала организаторка и идејни творац целог овог догађаја Маријана Ђерић, полазници 34. класе узели су учешће у овом историјском догађају како за Српску православну цркву, тако и целу Републику Србију.

Донација два лаптопа Центру за основну полицијску обуку

ИМГ_6129. Представник Женевског центра за управљање сектором безбедности ( DCAF ) господин Пауло Коста посетио је Центар за основну полицијску обуку 11. маја 2022. године како би Центру донирао два лаптопа.

Посета делегације Полицијске академије Црне Горе

Посета делегације Полицијске академије Црне Горе Делегација Полицијске академије Црне Горе посетила је Центар за основну полицијску обуку 27. априла 2022. године.

Сајам образовања „Путокази” 2022

Сајам образовања „Путокази” 2022 И на овогодишњем, 17. Међународном сајму образовања „Путокази” који је одржан 9. и 10.03.2022. на Новосадском сајму, Министарство унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијски униврзитет су заједнички представили средњошколцима и другим посетиоцима полицијску професију и начин да постану полицијски службе

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је затворен 06. априла 2022. године. Детаљније...

Слатка честитка за 8. март

11 Међународни дан жена, који се широм света обележава 8. марта, служи као подсетник на све промене за које су генерације и генерације жена успеле да се изборе у протеклих 111 година.

Нови почетак у ЦОПО- снови се остварују

8_насловна 2022. година. Центар за основну полицијску обуку поново ће бити место где ће Министарство унутрашњих послова обогатити своје редове за више од 1500 младих, храбрих, одлучних људи, који су избором ове обуке направили прекретницу у свом животу и тиме показали једну озбиљну, одлучну и јасну визију свог будућег зани

Завршетак обуке 30. класе ЦОПО

Завршетак обуке 30. класе ЦОПО Од 24. јануара до 21. фебруара 2022. године основну полицијску обуку успешно је похађала 30. класа полазника - један вод полазника који су пре конкурисања на основну полицијску обуку завршили основне струковне, односно основне академске студије Криминалистичко-полицијског униврзитета.

Доброта у давању ствара љубав!

17 У ванредно организованој акцији добровољног давања крви која је реализована у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 30. и 31. класе Центра за основну полицијску обуку су 15. фебруара 2022. године прикупили 90 јединица крви, а драгоцену течност дала је 31 жена и 59 мушкараца.

Колико верујете у Србију толико ће Србија веровати у вас

3_1 Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин, сада већ традиционално од када је ступио на ову дужност, а у сусрет великом државном празнику, Дану државности Републике Србије, посетио је 14. фебруара 2022. године Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и пожелео добродошлицу младим нараштаји

Промоција 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО

Промоција 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО На свечаности поводом промоције и пријема у радни однос 1.024 полазника 26, 27, 28. и 29. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике, 30.12.2021. године у Новом Саду, министар Вулин је у име председника Републике Србије Александра Вучића будућим полицајцима честитао успешно завршено школовање.

Реализација стручног модула из области рада полиције у заједници

Реализација стручног модула из области рада полиције у заједници У периоду од 10. до 21. децембра 2021. године у просторијама Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици полазници 28. и 29. класе похађали су Ужи стручни модул из области рада полиције у заједници.

Реализација стручних модула из области граничне контроле

Реализација стручних модула из области граничне контроле У оквиру реализације часова „Ужег стручног модула: Гранична контрола“, на полигонима и у просторијама Центра за основну полицијску обуку у периоду од 25. октобра до 17. децембра 2021. године одржана је обука из области послова граничне контроле, за полазнике 27. класе основне полицијске обуке

Дан спорта ЦОПО 2021.

1_5 Центар за основну полицијску обуку има част да сваке године Даном спорта обележи сећање на најбоље спортисте које је изнедрила Средња школа унутрашњих послова, као и Спортско друштво средње школе „Млади полицајац‟.

Промоција монографије „Међународно кривично правосуђе: два лица правичности‟

2_1 Потпуковник полиције др Миодраг П. Ћујић, тренер у Одсеку за област полицијски послови и овлашћења, је у четвртак 9. септембра 2021. године представио свој првенац, монографију „Међународно кривично правосуђе: два лица правичности‟.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 23.5.2022. године

Списак примљених кандидата по конкурсу од 24.3.2021. године Списак кандидата примљених на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца и граничног полицајца.

Технички збор из области саобраћаја

Технички збор из области саобраћаја У оквиру реализације часова Ужег стручног модула контрола и регулисање саобраћаја, на полигонима и у просторијама Центра за основну полицијску обуку 8. новембра 2021. године одржан је Технички збор из области саобраћаја, за полазнике 26. класе основне полицијске обуке који се обучавају за радно место саобраћајни

Запослени Центра за основну полицијску обуку одликован златном медаљом ИПА

Запослени Центра за основну полицијску обуку одликован златном медаљом ИПА На 16. Генералној скупштини Интернационалне полицијске асоцијације Србије одржаној 16. октобра 2021. године у Хотелу Парк у Суботици, нашем тренеру за стручну наставу, мајору полиције Милораду Петковићу Управни одбор ИПА, Национална секција Србија уручила је златну медаљу за рад и значајан допринос развоју ИПА

Награде најбољим полазницима 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО-а

Награде најбољим полазницима 26, 27, 28. и 29. класе ЦОПО-а Министар унутрашњих послова Александар Вулин је на церемонији 16.10.2021. године уручио новчане награде најбољим полазницима Центра за основну полицијску обуку. Двадесет полазника ЦОПО-а и двадесет студената КПУ добили су поклон ваучере привредног друштва „Сигнал МГ“ и „Глобос“ осигурања.

Списак примљених кандидата за основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Списак примљених кандидата за основну обуку Списак примљених кандидата на основу одлуке министра по конкурсу од 10.05.2021. године, за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Посета министра теренској обуци 27. класе

Посета министра теренској обуци 27. класе ЦОПО Министар унутрашњих послова Александар Вулин посетио је 12. августа 2021. године полазнике 27. класе Центра за основну полицијску обуку, током њихове теренске обуке на Фрушкој гори.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције 2021. године

ИМГ_20210619_140637_Медиум Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у сећање на 1862. годину када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у догађају код Чукур чесме у Београду.

Важно обавештење о достављању конкурсне документације

Важна информација Позивају се кандидати матуранти да Центру ХИТНО доставе оверену фотокопију дипломе и сведочанства за четврти разред, а кандидати који су доставили само потврду да похађају обуку за управљање моторним возилом да доставе оверену фотокопију возачке дозволе.

Широко срце Центра за основну полицијску обуку

Широко срце Центра за основну полицијнску обуку Поводом обележавања Светског дана добровољних давалаца крви 14. јуна 2021. године, под слоганом „Дај крв, нека сва срца куцају”, у Црвеном крсту је уприличена свечаност, на којој су уручена признања вишеструким добровољним даваоцима крви, као и плакете „Широко срце” за најхуманије средине.

Златни и Сребрни знак као поклон за Велико срце Центра

ИМГ_20210520_110504 У Свечаној сали Дома Војске Србије је 12. маја 2021. године одржана је свечаност поводом доделе знакова признања Црвеног крста Србије.

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица КОНКУРС ЗАТВОРЕН 25.5.2021. Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је отворен од 10. до 25. маја 2021. године. Детаљније...

Нови сјај ресторана у Центру

1616793758793_Медиум У корак са новим временом и Центар за основну полицијску обуку се свакодневно развија у једну модерну установу која својим полазницима и запосленима може да понуди много више.

Долазак 28. и 29. класе у Центар за основну полицијску обуку

1616793758639_Медиум Први дан пролећа. Нови почетак за 566 младих људи који ће од 22. марта почети са својом обуком у Центру за основну полицијску обуку. Прилагођавање за сваког од њих ће вероватно бити један болан процес, који су пре или касније морали да направе, ако желе нешто да постигну у животу.

Хуманост је обавеза и дужност свих нас

уннамед У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 27. класе Центра за основну полицијску обуку су 17. и 19. марта 2021. године прикупили 136 јединица крви, а драгоцену течност дало је 28 жена и 108 мушкараца.

Посета представника из МУП-а Словеније

1_Медиум Центар за основну полицијску обуку су 24. фебруара 2021. године, у оквиру Твининг пројекта ''Подршка припреми за успостављање канцеларије Сирене бироа'' у Србији, посетили ппредставници из МУП-а Словеније и Управе за међународну оперативну полицијску сарадњу.

Чоколада уместо цвећа

ИМГ_20210308_101002 8. март 2021. године, Међународни дан жена. Већ више од једног века, људи широм света обележавају 8. март као посебан дан за жене, а ово је у Центру била прилика да се истакне хуманост ових младих људи, као и њихова жеља да помогну неком коме је то потребно, да му удахну живот...

И са маскама на лицу - СЛУЖИМО СРБИЈИ

И са маскама на лицу - СЛУЖИМО СРБИЈИ Први пут у историји Центра, на једном постројавању пред министром и представницима Министарства, нису се видела лица полазника. Поштовање епидемиолошких мера, маске на лицима, дистанца, али и веома хладан дан нису умањили значај овог догађаја.

ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА о конкурсу од 21.5.2020.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ о конкурсу од 21.5.2020. Обавештење о класама и напомене за долазак на обуку. Прочитајте опширније.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 21.5.2020. године

Списак примљених кандидата по конкурсу од 21.5.2020. године Списак примљених кандидата на основу одлуке министра, по конкурсу од 21.5.2020. године, за упис 1060 кандидата у Центар за основну полицијску обуку, на стручно оспособљавање за послове униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца (510), саобраћајног полицајца (250), граничног полицајца (300)

Хуманост и у доба короне

1_4 Пандемија корона вируса донела је нову стварност људима широм света. Страх од неизвесности како ће и када завршити пандемија која је до сада однела на хиљаде живота, оставила је људе у паници и настојању да се прилагоде на нову свакодневницу.

Промоција 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку

Промоција 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку Свечана промоција 536 полазника 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку, који су примљени у радни однос у Министарство унутрашњих послова, одржана је у Наставном центру „Макиш“ 24.9.2020. године.

Промоција 21. класе Центра за основну полицијску обуку

Промоција 21. класе Центра за основну полицијску обуку Полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку, као нови припадници полиције представљени су на централној манифестацији обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције 7.6.2020. године.

Обавештење о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова обавештава да се наставља поступак избора кандидата који су се пријавили на Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и кандидата који су се пријавили на Конкурс за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку

Конкурс за упис 1060 у Центар за основну полицијску обуку КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1060 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису били у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године.

Едукативни час „Примена техника борилачке вештине Аикидоа“

аикидо_1 11. март 2020. година. Још једна среда и нестрпљење у спортској хали пред још један, осамнаести по реду, едукативни час. Овога пута тема и више него интересантна „Примена техника борилачке вештине Аикидо”.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно–спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године...

Основна полицијска обука из угла жене

Основна полицијска обука из угла жене Погледајте прилог под називом „Полицајка" који је о основној полицијској обуци из угла жене снимила Прва телевизија и емитовала га 9. марта 2020. године у емисији „Exploziv".

Путокази 2020

Путокази 2020 Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, традиционално је узело учешће на 15. Међународном сајму образовања „Путокази”, на Новосадском сајму, 4. и 5. марта 2020. године.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике 6.март 2020. године... двориште Центра... постројене све три класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању... а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН 25. МАЈА 2020. ГОДИНЕ Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је отворен од 5. до 20. марта 2020. године. Детаљније...

Служимо Србији – обећање срцем дато!

Посета министра Стефановића ЦОПО Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 19. фебруара 2020. године полазнике 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Едукативни час „Улога заштитника грађана у заштити људских права”

Едукативни час „Улога заштитника грађана у заштити људских права” У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, у среду 12. 2. 2020. године, пред око 150 полазника 23. класе.

Поклон који живот значи

давалац У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 24. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца фебруара 2020. године прикупили 103 јединице крви, а драгоцену течност дало је 20 жена и 83 мушкарца.

Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја"

10_1 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 22.01.2020. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека делатности полиције, на тему „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја".

Храброме помажу и звезде

ДСЦ_0176_Медиум Пливање за часни крст су и ове године, по седми пут, на Богојављење 19.01.2020. године, традиционално организовали Српска православна црква и Савет Месне заједнице у Сремској Каменици. Поворку неустрашивих младих људи предводио је епископ сремски Василије.

Заједно за живот

12_1 Да ли је хуманост постала анахронизам? Можда смо постали превише заузети својим обавезама, каријером и свим оним битним и небитним стварима које су у нама и око нас, да смо заборавили на ову реч.

Петица за хуманост

9_1 У пет организованих добровољних акција давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца децембра 2019. године прикупили 276 јединица крви, а драгоцену течност дале су 52 жене и 224 мушкарца.

Желимо, можемо, хоћемо – служимо Србији!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 27. новембра 2019. године полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Промоција 22. класе ЦОПО у Кули

Промоција 22. класе ЦОПО у Кули 25.12.2019. године одржана је свечана промоција нових 80 полицајаца 22. класе Центра за основну полицијску обуку и 213 ватрогасаца-спасилаца, у Наставном центру у Кули.

Почетак обуке 23. класе ЦОПО

Обавештење Обавештавамо кандидате који су на основу одлуке министра примљени на основну полицијску обуку по конкурсу од 6.6.2019. године, да дођу у Центар за основну полицијску обуку 11. јануара 2020. године до 11.00 часова.

Едукативни час „Практични аспекти рада на безбедносном сектору“

полиција-у-заједници-3 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 12.12.2019. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека за област полицијски послови и овлашћења, на тему „Практични аспекти рада на безбедносном сектору“

Студијска посета представника МУП-а Републике Киргизије

амблеми_К_и_МУП_РС Делегација Министарства унутрашњих послова Киргиске Републике била је од 25. до 27.11.2019. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 6.6.2019. године

РУКОВАЊЕ Списак кандидата за 20 полицијских управа и ПС Трговиште примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 6.6.2019. године.

Едукативни час „Употреба средстава принуде – студије случаја”

лисице У организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 13. новембра 2019. године успешно је реализован едукативни час на тему „ Употреба средстава принуде – студије случаја”.

Књига није храна, али је посластица

Књига није храна, али је посластица Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, и ове године се представило посетиоцима на Међународном београдском сајму књига, од 20. до 27. октобра 2019. године.

Стрелци за диплому

Стрелци за диплому Поводом обележавања Дана Прве бригаде копнене војске, 28. октобра 2019. године одржано је Такмичењу у стрељаштву на Градском стрелишту у Новом Саду. Трочлана екипа Центра за основну полицијску обуку и овог пута је постигла успех освојивши високо друго место.

Посета ИПА Пољске

Посета ИПА Пољске У оквиру посете ИПА Регији у Новом Саду, четворочлана делегација ИПА Секције Пољска, ИПА Регије Калварија Зебжидовска 25. октобра 2019. године посетила је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Едукативни час „Технике учења страног језика”

Едукативни час „Технике учења страног језика” У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 23. октобра 2019. године одржан је едукативни час на тему „Технике учења страних језика".

Промоција 19. и 20. класе

Промоција 19. и 20. класе О промоцији 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку која је одржана 11. октобра 2019. године на платоу испред Палате Србије, можете прочитати...

Шампиони у рвању

Шампиони у рвању На Државном првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у Чачку 28. септембра 2019. године, тројица полазника Центра за основну полицијску обуку освојила су злато, сребро и бронзу, као и пехар у генералном пласману.

Едукативни час „Електронско насиље”

Едукативни час „Електронско насиље” Дана 18.9.2019. године у организацији Одсека за област делатности полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 147 полазника 19. и 20. класе, одржан је дванаести по реду едукативни час на тему „Електронско насиље”.

Посета с Краснодарског универзитета

Посета с Краснодарског универзитета Центар за основну полицијску обуку је 28. августа 2019. године посетила делегација Краснодарског универзитета Министарства унутрашњих послова Руске Федерације из Краснодара и представника Криминалистичко-полицијског универзитета из Београда.

Едукативни час Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима

Едукативни час  Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима Дана 21.08.2019. године у организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 100 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима“.

Хуманост Комуналне милиције

Комунална милиција на обуци даје крв Као и претходних година и овог лета, залихе крви су велики проблем. Оно чиме могу да се похвале запослени у Заводу за транфузију крви Војводине, јесте чињеница да несташице крви нема захваљујући редовним акцијама које организују.

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд Списак кандидата за ПУ за град Београд примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 14.2.2019. године.

Трансфузиомобил у Центру

ново_возило У уторак, 30. јула 2019. године је чувени Трансфузиомобил нашао своје место и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Педесет полазника 19. и 20. класе су имали ту част да буду први у Центру који су донирали крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшали дан или чак спасли жи

Едукативни час Употреба снајперске пушке у полицији

снајпериста Дана 24.7.2019. године у организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 152 полазника 19. и 20. класе, одржан је десети по реду едукативни час на тему „Употреба снајперске пушке у полицији".

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија На 12. међународном симпозијуму, на тему „Напуштање обуке у полицијским образовним институцијама – између претпоставке и прихватања“, од 24. до 28. јуна 2019. године, у Школи за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ из Орадее, Румунија, учествовала је и делегација Центра за полицијску обуку.

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину У петак, 28. јуна 2019. године, потписан је Меморандум о разумевању између Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Школе за обуку полиције у Сегедину, Мађарска. Меморандум су потписали пуковник полиције Желимир Мрдаљ и пуковник полиције др. сц. Чаба Бардоц.

Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије

осета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије ЦОПО-у Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и заменик директора Агенције Европске уније за обуку припадника органа за спровођење закона (CEPOL) Детлеф Шредер потписали су 2017. године радни аранжман који ће припадницима Министарства унутрашњих послова омогућити да унапреде своја знања и вештине кроз

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу Желимир Мрдаљ је кроз своју каријеру од командира вода, наставника, професора, до начелника Центра, учествовао у обуци више од 30 класа ученика, односно, више од 12.000 полицајаца. Изузетним организаторским способностима изградио је тимски дух у Центру за основну полицијску обуку.

Првенство државе у џудоу

66 Спортска дворана Шумице још једном је угостила најбоље џудисте Србије овога пута на Првенству државе за припаднике Војске и Полиције. После премијерног националног првенства одржаног минуле сезоне у Сремској Каменици, у Шумицама се 22. јуна 2019. године надметало 68 такмичара у женској и мушкој конкуренцији.

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану И Центар за основну полицијску обуку се представио на тактичко-техничком збору поводом прославе Дана Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, 16. јуна 2019. године. Погледајте шта је око камере забележило том приликом.

Укључивање Рома у друштво - корак ка бољој Србији

20190619_104954_Медиум Директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић и покрајинска посланица Јелена Јовановић, посетили су Центар за основну полицијску обуку 19. јуна 2019. године ради упознавања са програмом обуке, као и са полазницима обуке који су припадници ромске националне заједнице.

Могу и да изгубим и да победим, али никада нећу бити поражен

4А_Медиум Спорт је начин живота и захтева максималну посвећеност, не само на тренинзима и на мечевима, већ у свим аспектима свакодневице. Спорт је за младе шанса да уче; он је простор у коме се вежба за живот.

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције Дана 12.6.2019. године у организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Прекршајно-правна функција полиције".

Промотивни спот Центра за основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку КОНКУРС ЗАВРШЕН 8. ЈУЛА 2019. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 600 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за следећих 20 полицијских управа...

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве Поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве, Архијерејско намесништво подунавско приредило је свечану Академију у недељу, 26. маја 2019. године, у Центру за основну полицијску обуку.

Нове снаге Министарства унутрашњих послова

Нове снаге Министарства унутрашњих послова Тачно у подне 21. маја 2019. године, на Тргу слободе у Новом Саду почела је промоција 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица и дипломираних студената Криминалистичко-полицијског универзита.

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“ У организацији Одсека за област делатности полиције, а у складу са позитивном праксом пружања додатних актуелних информација о темама виталним за рад полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 15.5.2019. године, пред 160 полазника 20. класе, одржан је..

Едукативни час „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средстава - искуства и изазови‟

полиција_стоп У организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 10.4.2019. године, пред око 150 полазника 18. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средста

У ватру са опрезом

ватрогасци Ватрогасно-спасилачка бригада из Новог Сада и полазници 17. класе Центра за основну полицијску обуку извели су здружену показну вежбу Симулација гашења пожара и употреба средстава за гашење на теренима Центра у среду 3. априла 2019. године.

Моје две највеће љубави

Иван Вујковиц Ламиц Истински важни састојци живота су исте оне ствари које одувек чине живот - права љубав и право пријатељство, поштење и верност, искреност, несебичност, свест о томе да је боље давати него добијати, другима чинити оно што бисте желели да они чине вама.

У друштву елите!

НП_лого Дана 24. марта 2019. године у Новом Саду одржан је 26. Новосадски полумаратон на коме је учествовала и екипа Центра за основну полицијску обуку у дисциплини штафетни полумаратон на челу са тренерима Стевом Кривокућом и Дејаном Савићем.

Спортски дан у Центру

лого Центар за основну полицијску обуку је организовао за своје полазнике спортски дан у малом фудбалу 23.3.2019. године. Четири екипе, четири срца Центра куцали су као једно.

Едукативни час „Крав мага – технике самоодбране“

крав_мага_Медиум У организацији Одсека за област вештине полиције, дана 20.3.2019. године у спортској хали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 200 полазника 17, 18, 19. и 20. класе, успешно је реализован шести по реду едукативни час за полазнике Центра.

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019 Од 7. до 9. марта 2019. године кроз главни улаз Новосадског сајма гуркале су се групе средњошколаца из целе Војводине, сви радознали да у опуштеној атмосфери у Мастер хали виде шта се све може уписати после средње школе, да понешто пробају и добро се забаве.

Конкурс за упис на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

ватрогасци_неустраYиви Министарство унутрашњих послова уписаће 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова.

Не за школу, већ за живот учимо

Посета министра Стефановића ЦОПО-у 13. март 2019. година... постројени полазници 19. и 20. класе у дворишту Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чекали су долазак министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

слика_ 8.март 2019. године...двориште Центра...постројене све четири класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању...а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Моја крв - нечији живот

13658551060335_13614527090633_крв_4 Нисте живели све док не учините нешто за неког ко вам се никада неће одужити. Завод за трансфузију крви Војводине у Новом Саду. Полазници Центра за основну полицијску обуку настављају са својим доброчинствима и хуманошћу.

Добри људи су срећа на овом свету

хоспице-цхилд Хуманитарни рад није хоби, то је посао. Посао који радимо срцем и свим својим бићем. А кажу да ако нађеш посао који волиш, нећеш радити ни један дан свога живота.

Едукативни час „Препознајем те - препознајем се‟

препознавање У организацији Одсека за опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 13.2.2019. године, пред око 150 полазника 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Препознајем те - препознајем се‟.

Где постоји љубав, ту постоји живот

8а Завод за трансфузију крви Војводине у сарадњи са Црвеним крстом мотивише младе људе на добровољно давање крви. На бројним предавањима на факултетима, високим и средњим школама у оквиру теме „Давалаштво и млади‟ праве информације дају се у право време и помажу у отклањању страха...

Свети Сава - осам векова међу нама

АПВ_5023_Ларге 27. јануар... Дан када је лета господњег 1236. године у Трнову преминуо наш светитељ и дан који се по наређењу кнеза српског Милоша Обреновића од 1823. године слави као школска слава, али и као слава многих породица и институција обележен је свечано у свим храмовима и школама и ове године.

16. класо, вољно!

Промоција 16. класе ЦОПО У петак, 9. новембра 2018. године, време је било неуобичајено ведро, топло и пријатно, као да је зрачило осећањима која су испуњавала срца полазника 16. класе Центра за основну полицијску обуку. Они су тог дана на свечаности промоције у полицајце приправнике ставили тачку на свој боравак и рад у Центру и отворили...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

15. класа ЦОПО - промоција 18. 9. 2018. година – празне учионице, празни ходници Центра али зато препуно двориште и плато испред бине... раздрагана и поносна лица младих полазника 15. класе, сада полицајаца приправника, њихових старешина, представника МУП-а и наравно оних чији су ови млади људи понос и дика, њихових родитеља и родбине.

Милош и Филип – снови стварају будућност

Милос_Ваниц_и_Филип_Карлициц_160818_4770_Ларге О подвигу ових младих људи причало се ових дана у целој Србији. Милош и Филип нису ни слутили да ће им одлазак на праксу донети „славу'' и да ће својим чином осветлати образ како својих породица, пријатеља и најближих, тако и Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чији су полазници од јанура...

Златне руке 17. класе

ИМГ_20180814_093503_Цустом Црвени крст и Завод за трансфузију крви Војводине су 14. августа 2018. године традиционално организовали акцију добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Врло добро! Служимо Србији!

застава-слузимо-србији-150-цм-x-70-цм_1_3_1 Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у сећање на 1862. годину када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у догађају код Чукур чесме у Београду. Ове године Дан полиције је обележен у девет градова.

И ми - служимо Србији

_ДСЦ4621 Необично леп, сунчан, фебруарски дан у Центру допринео је да на лицима његових становника видимо само осмех и задовољство због овог догађаја.

Делегација полиције Краљевине Шпаније у посети Центру за основну полицијску обуку

спанија-србија_660x330 Делегација полиције Краљевине Шпаније била је од 23. до 26. 01. 2018. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

свети_сава.јпг-ртс Уз славски колач, жито, свећу и подсећање на дело првог српског просветитеља, 10 полазника Центра за основну полицијску обуку са шефом Одсека за менторски рад и стандард полазника, Миленком Калацуном, присуствовало је у суботу, 27. јануара 2018. године, Светој Литургији и обележило Савиндан.

Традиција и част јачи од страха

пливање-за-крст-цасни-1_1 Поводом великог православног празника Богојављења, 19. јануара 2018. године, у организацији Месне заједнице Сремска Каменица је, уз благослов епископа сремског Господина Василија, на реци Дунав одржана традиционална манифестација „Пливање за Часни крст 2018‟.

Да Исидора живи!

Исидора Павловиц Полазници и радници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици су и овог пута показали да имају велико срце и добру вољу и одлучили да се укључе у акцију „Да Исидора живи'' и да сакупе преко потребан новац за лечење Исидоре Павловић (24).

Остајте овде

маxресдефаулт „Немамо права заувек отићи! Јер нико од нас, у ствари, неће побећи од беспослице, беспарице и, услед свега реченог, од раскола породичног, већ ће се тиме вечно одрећи оца свих Срба. Немамо права отићи, већ само том сину ускликнути!“

Промоција полазника 12. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике

Промоција полазника 12. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике Полазнице и полазници 12. класе су, у Центру у Сремској Каменици, основну полицијску обуку похађали од 6. априла 2015. до 6. маја 2016. године. Обуку је успешно завршило њих 280 (202 полазника и 78 полазница) и након успешно завршене обуке и положеног завршног испита, у својству полицајца приправника засноваће...

Акција Агенције за безбедност саобраћаја „Будући полицијски службеници на тренажерима за појас“

хттп://www.цопо.еду.рс/Упис_у_Центар-172-1 Да бисте одговорили на упитник, кликните на натпис „опширније“

Промоција 11. класе у центру Новог Сада

Промоција 11. класе у центру Новог Сада Слика плавих шапки и шеширића у лету и радосни узвици управо промовисаних полицајки и полицајаца приправника украсила је 18. јула 2014. године, Трг слободе у Новом Саду.

Промоција јубиларне класе

Промоција 10. класе Центра за основну полицијску обуку – Велико је задовољство поново бити овде у Сремској Каменици, тако значајним поводом, какав је промоција нове класе полицајаца приправника, који су обучавани на овом месту на којем се већ деценијама оспособљавају будући припадници Министарства унутрашњих послова – рекао је министар Дачић.

Дан МУП-а и полиције у Новом Саду

Дан МУП-а и полиције у Новом Саду Дан Министраства, Дан полиције и Слава полиције Света Тројица прослављени су 23. 6. 2013. први пут ван Београда – у Новом Саду. Обележавање празника започело је дефилеом полицијских службеника од Трга слободе до Стадиона „Карађорђе“.

Дајемо шансу свима

Дајемо шансу свима Регионална конференција „Интеграција припадника мањинских националних заједница у полицијску службу“, у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Републици Србији, одржана је од 27. до 29. маја 2013. године у Центру за основну поли

Подршка колеге

Подршка колеге На питања о томе какве би особине требало да красе колегу за подршку, полицијски службеници одговарају анонимно. На основу таквог тајног гласања бирани су полазници Курса за примарну психолошку превенцију – подршка колеге.

Последњи дан обуке 9. класе

Последњи дан обуке 9. класе Сирена ватрогасних кола у кругу Центра за основну полицијску обуку, 26. априла 2013. године, није била знак да је негде избио пожар. Тог дана горела су само лица узбуђених полазника 9. класе, којима је показна вежба представника Ватрогасно-спасилачке јединице била и последња лекција током обуке.

Путокази 2013

салон_књига_арт_еxпо_2013 Штанд Министарства унутрашњих послова привлачио је пажњу посетилаца 9. међународног Сајма образовања „Путокази“, одржаног од 28. 2. до 2. 3. 2013. у Новом Саду.

Промоција 7. класе

ИМГ_3745А1 Задовољство ми је да данас још једна, седма генерација полицајаца приправника постаје део Министарства унутрашњих послова и започиње свој професионални пут – овим речима обратио се председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић гостима и полазницима на промоцији 7. класе ЦОПО-а, у Сремској Каменици

Промоција 6. класе

4 У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици прослављена су 2. 8. 2012. године два важна догађаја – промоција 6. класе полазника у полицајце приправнике и отварање реновиране библиотеке.

Промоција 5. класе

ДСЦН0098аб У звање полицајаца приправника промовисани су 25. јула 2011. године полазнице и полазници пете класе Центра за основну полицијску обуку.

Промоција 4. класе

Промоција 4. класе Свечаности поводом промоције полазника 4. класе Центра за основну полицијску обуку у полицајце приправнике, 21. 2. 2011. године, присуствовали су министар унутрашњих послова Ивица Дачић, председник Скупштине АП Војводине Шандор Егереши, угледни гости из земље и иностранства, пријатељи, рођаци, колеге...

Промоција 3. класе

3_класа_Медиум Сто педесет четворо полазника 3. класе Центра за основну полицијску обуку промовисано је у полицајце приправнике у Сремској Каменици, 31. августа 2010. године. Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић је том приликом изјавио да Србији недостаје велики број униформисаних полицајаца и да је тај проблем посебно и

Промоција 2. класе

Пицтуре_204_цопс_цопс Полазници друге класе Центра за основну полицијску обуку промовисани су у полицајце приправнике 26. марта 2010. године.

Промоција 1. класе ЦОПО-а

ИМГ_4466 Прва класа ЦОПО-а завршила је своје школовање у Сремској Каменици. Поводом њихове промоције у полицајце приправнике одржана је 5. 12. 2008. године свечаност, којој су присуствовали први потпредседник Владе - заменик председника Владе, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, директор полиције г. Милорад Вељовић.