Догађаји

Хуманост и у доба короне

1_4 Пандемија корона вируса донела је нову стварност људима широм света. Страх од неизвесности како ће и када завршити пандемија која је до сада однела на хиљаде живота, оставила је људе у паници и настојању да се прилагоде на нову свакодневницу.

Обавештење о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова обавештава да се наставља поступак избора кандидата који су се пријавили на Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и кандидата који су се пријавили на Конкурс за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку

Конкурс за упис 1060 у Центар за основну полицијску обуку КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1060 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису били у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године.

Едукативни час „Примена техника борилачке вештине Аикидоа“

аикидо_1 11. март 2020. година. Још једна среда и нестрпљење у спортској хали пред још један, осамнаести по реду, едукативни час. Овога пута тема и више него интересантна „Примена техника борилачке вештине Аикидо”.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно–спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године...

Основна полицијска обука из угла жене

Основна полицијска обука из угла жене Погледајте прилог под називом „Полицајка" који је о основној полицијској обуци из угла жене снимила Прва телевизија и емитовала га 9. марта 2020. године у емисији „Exploziv".

Путокази 2020

Путокази 2020 Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, традиционално је узело учешће на 15. Међународном сајму образовања „Путокази”, на Новосадском сајму, 4. и 5. марта 2020. године.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

слика_1 6.март 2020. године...двориште Центра...постројене све три класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању... а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН 25. МАЈА 2020. ГОДИНЕ Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је отворен од 5. до 20. марта 2020. године. Детаљније...

Служимо Србији – обећање срцем дато!

ДСЦ_0597_Медиум Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 19. фебруара 2020. године полазнике 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Едукативни час „Улога заштитника грађана у заштити људских права”

схуттерстоцк_285998729_цр-775x265 У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, у среду 12. 2. 2020. године, пред око 150 полазника 23. класе.

Поклон који живот значи

давалац У две организоване добровољне акције давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 24. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца фебруара 2020. године прикупили 103 јединице крви, а драгоцену течност дало је 20 жена и 83 мушкарца.

Едукативни час „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја"

10_1 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 22.01.2020. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека делатности полиције, на тему „Тактичко-методички аспекти појачане контроле саобраћаја".

Храброме помажу и звезде

ДСЦ_0176_Медиум Пливање за часни крст су и ове године, по седми пут, на Богојављење 19.01.2020. године, традиционално организовали Српска православна црква и Савет Месне заједнице у Сремској Каменици. Поворку неустрашивих младих људи предводио је епископ сремски Василије.

Заједно за живот

12_1 Да ли је хуманост постала анахронизам? Можда смо постали превише заузети својим обавезама, каријером и свим оним битним и небитним стварима које су у нама и око нас, да смо заборавили на ову реч.

Петица за хуманост

9_1 У пет организованих добровољних акција давања крви које су реализоване у сарадњи са Заводом за трансфузију крви Војводине, најхуманији полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку су током месеца децембра 2019. године прикупили 276 јединица крви, а драгоцену течност дале су 52 жене и 224 мушкарца.

Желимо, можемо, хоћемо – служимо Србији!

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић посетио је 27. новембра 2019. године полазнике Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и том приликом показао да је, као и до сада, увек ту за припаднике свог Министарства.

Промоција 22. класе ЦОПО у Кули

Промоција 22. класе ЦОПО у Кули 25.12.2019. године одржана је свечана промоција нових 80 полицајаца 22. класе Центра за основну полицијску обуку и 213 ватрогасаца-спасилаца, у Наставном центру у Кули.

Почетак обуке 23. класе ЦОПО

Обавештење Обавештавамо кандидате који су на основу одлуке министра примљени на основну полицијску обуку по конкурсу од 6.6.2019. године, да дођу у Центар за основну полицијску обуку 11. јануара 2020. године до 11.00 часова.

Едукативни час „Практични аспекти рада на безбедносном сектору“

полиција-у-заједници-3 У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 12.12.2019. године са почетком у 19 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека за област полицијски послови и овлашћења, на тему „Практични аспекти рада на безбедносном сектору“

Студијска посета представника МУП-а Републике Киргизије

амблеми_К_и_МУП_РС Делегација Министарства унутрашњих послова Киргиске Републике била је од 25. до 27.11.2019. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Едукативни час „Употреба средстава принуде – студије случаја”

лисице У организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 13. новембра 2019. године успешно је реализован едукативни час на тему „ Употреба средстава принуде – студије случаја”.

Књига није храна, али је посластица

Књига није храна, али је посластица Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, и ове године се представило посетиоцима на Међународном београдском сајму књига, од 20. до 27. октобра 2019. године.

Стрелци за диплому

Стрелци за диплому Поводом обележавања Дана Прве бригаде копнене војске, 28. октобра 2019. године одржано је Такмичењу у стрељаштву на Градском стрелишту у Новом Саду. Трочлана екипа Центра за основну полицијску обуку и овог пута је постигла успех освојивши високо друго место.

Посета ИПА Пољске

Посета ИПА Пољске У оквиру посете ИПА Регији у Новом Саду, четворочлана делегација ИПА Секције Пољска, ИПА Регије Калварија Зебжидовска 25. октобра 2019. године посетила је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Едукативни час „Технике учења страног језика”

Едукативни час „Технике учења страног језика” У организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 21. класе, 23. октобра 2019. године одржан је едукативни час на тему „Технике учења страних језика".

Промоција 19. и 20. класе

Промоција 19. и 20. класе О промоцији 19. и 20. класе Центра за основну полицијску обуку која је одржана 11. октобра 2019. године на платоу испред Палате Србије, можете прочитати...

Шампиони у рвању

Шампиони у рвању На Државном првенству Србије у рвању слободним стилом, одржаном у Чачку 28. септембра 2019. године, тројица полазника Центра за основну полицијску обуку освојила су злато, сребро и бронзу, као и пехар у генералном пласману.

Едукативни час Електронско насиље

насиље1 Дана 18.9.2019. године у организацији Одсека за област делатности полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 147 полазника 19. и 20. класе, одржан је дванаести по реду едукативни час на тему „Електронско насиље”.

Посета с Краснодарског универзитета

Посета с Краснодарског универзитета Центар за основну полицијску обуку је 28. августа 2019. године посетила делегација Краснодарског универзитета Министарства унутрашњих послова Руске Федерације из Краснодара и представника Криминалистичко-полицијског универзитета из Београда.

Едукативни час Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима

Едукативни час  Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима Дана 21.08.2019. године у организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 100 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Примена новог Правилника о полицијским овлашћењима“.

Хуманост Комуналне милиције

Комунална милиција на обуци даје крв Као и претходних година и овог лета, залихе крви су велики проблем. Оно чиме могу да се похвале запослени у Заводу за транфузију крви Војводине, јесте чињеница да несташице крви нема захваљујући редовним акцијама које организују.

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд Списак кандидата за ПУ за град Београд примљених на основну полицијску обуку, по конкурсу од 14.2.2019. године.

Трансфузиомобил у Центру

ново_возило У уторак, 30. јула 2019. године је чувени Трансфузиомобил нашао своје место и у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици. Педесет полазника 19. и 20. класе су имали ту част да буду први у Центру који су донирали крв у овој покретној лабораторији и на тај начин неком улепшали дан или чак спасли жи

Едукативни час Употреба снајперске пушке у полицији

снајпериста Дана 24.7.2019. године у организацији Одсека за област вештине полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред 152 полазника 19. и 20. класе, одржан је десети по реду едукативни час на тему „Употреба снајперске пушке у полицији".

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија

12. међународни симпозијум у Орадеи, Румунија На 12. међународном симпозијуму, на тему „Напуштање обуке у полицијским образовним институцијама – између претпоставке и прихватања“, од 24. до 28. јуна 2019. године, у Школи за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ из Орадее, Румунија, учествовала је и делегација Центра за полицијску обуку.

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину

Меморандум о разумевању са Школом полиције у Сегедину У петак, 28. јуна 2019. године, потписан је Меморандум о разумевању између Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и Школе за обуку полиције у Сегедину, Мађарска. Меморандум су потписали пуковник полиције Желимир Мрдаљ и пуковник полиције др. сц. Чаба Бардоц.

Посета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије

осета Александра Кнежевића, припадника полиције Републике Аустрије ЦОПО-у Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и заменик директора Агенције Европске уније за обуку припадника органа за спровођење закона (CEPOL) Детлеф Шредер потписали су 2017. године радни аранжман који ће припадницима Министарства унутрашњих послова омогућити да унапреде своја знања и вештине кроз

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу

Златна медаља за заслуге Желимиру Мрдаљу Желимир Мрдаљ је кроз своју каријеру од командира вода, наставника, професора, до начелника Центра, учествовао у обуци више од 30 класа ученика, односно, више од 12.000 полицајаца. Изузетним организаторским способностима изградио је тимски дух у Центру за основну полицијску обуку.

Првенство државе у џудоу

66 Спортска дворана Шумице још једном је угостила најбоље џудисте Србије овога пута на Првенству државе за припаднике Војске и Полиције. После премијерног националног првенства одржаног минуле сезоне у Сремској Каменици, у Шумицама се 22. јуна 2019. године надметало 68 такмичара у женској и мушкој конкуренцији.

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану

Дан Министарства унутрашњих послова на Калемегдану И Центар за основну полицијску обуку се представио на тактичко-техничком збору поводом прославе Дана Министарства унутрашњих послова на Калемегдану, 16. јуна 2019. године. Погледајте шта је око камере забележило том приликом.

Укључивање Рома у друштво - корак ка бољој Србији

20190619_104954_Медиум Директор Канцеларије за инклузију Рома Милош Николић и покрајинска посланица Јелена Јовановић, посетили су Центар за основну полицијску обуку 19. јуна 2019. године ради упознавања са програмом обуке, као и са полазницима обуке који су припадници ромске националне заједнице.

Могу и да изгубим и да победим, али никада нећу бити поражен

4А_Медиум Спорт је начин живота и захтева максималну посвећеност, не само на тренинзима и на мечевима, већ у свим аспектима свакодневице. Спорт је за младе шанса да уче; он је простор у коме се вежба за живот.

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције

Едукативни час Прекршајно-правна функција полиције Дана 12.6.2019. године у организацији Одсека за област опште теме о раду полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 150 полазника 19. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Прекршајно-правна функција полиције".

Промотивни спот Центра за основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку КОНКУРС ЗАВРШЕН 8. ЈУЛА 2019. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 600 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за следећих 20 полицијских управа...

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве

Осам векова аутокефалности Српске православне цркве Поводом осам векова аутокефалности Српске православне цркве, Архијерејско намесништво подунавско приредило је свечану Академију у недељу, 26. маја 2019. године, у Центру за основну полицијску обуку.

Нове снаге Министарства унутрашњих послова

Нове снаге Министарства унутрашњих послова Тачно у подне 21. маја 2019. године, на Тргу слободе у Новом Саду почела је промоција 17. и 18. класе полазника Центра за основну полицијску обуку, 4. класе полазника основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица и дипломираних студената Криминалистичко-полицијског универзита.

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“

Едукативни час „Савремени обавештајно-безбедносни системи“ У организацији Одсека за област делатности полиције, а у складу са позитивном праксом пружања додатних актуелних информација о темама виталним за рад полиције, у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 15.5.2019. године, пред 160 полазника 20. класе, одржан је..

Едукативни час „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средстава - искуства и изазови‟

полиција_стоп У организацији Одсека за полицијске послове и овлашћења у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 10.4.2019. године, пред око 150 полазника 18. и 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Заустављање и прегледање лица, предмета и саобраћајних средста

У ватру са опрезом

ватрогасци Ватрогасно-спасилачка бригада из Новог Сада и полазници 17. класе Центра за основну полицијску обуку извели су здружену показну вежбу Симулација гашења пожара и употреба средстава за гашење на теренима Центра у среду 3. априла 2019. године.

Моје две највеће љубави

Иван Вујковиц Ламиц Истински важни састојци живота су исте оне ствари које одувек чине живот - права љубав и право пријатељство, поштење и верност, искреност, несебичност, свест о томе да је боље давати него добијати, другима чинити оно што бисте желели да они чине вама.

У друштву елите!

НП_лого Дана 24. марта 2019. године у Новом Саду одржан је 26. Новосадски полумаратон на коме је учествовала и екипа Центра за основну полицијску обуку у дисциплини штафетни полумаратон на челу са тренерима Стевом Кривокућом и Дејаном Савићем.

Спортски дан у Центру

лого Центар за основну полицијску обуку је организовао за своје полазнике спортски дан у малом фудбалу 23.3.2019. године. Четири екипе, четири срца Центра куцали су као једно.

Едукативни час „Крав мага – технике самоодбране“

крав_мага_Медиум У организацији Одсека за област вештине полиције, дана 20.3.2019. године у спортској хали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, пред око 200 полазника 17, 18, 19. и 20. класе, успешно је реализован шести по реду едукативни час за полазнике Центра.

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019

ЦОПО на Сајму образовања „Путокази” 2019 Од 7. до 9. марта 2019. године кроз главни улаз Новосадског сајма гуркале су се групе средњошколаца из целе Војводине, сви радознали да у опуштеној атмосфери у Мастер хали виде шта се све може уписати после средње школе, да понешто пробају и добро се забаве.

Конкурс за упис на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

ватрогасци_неустраYиви Министарство унутрашњих послова уписаће 200 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова.

Не за школу, већ за живот учимо

Посета министра Стефановића ЦОПО-у 13. март 2019. година... постројени полазници 19. и 20. класе у дворишту Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чекали су долазак министра унутрашњих послова др Небојше Стефановића.

Међународни дан сећања на погинуле полицијске службенике

слика_ 8.март 2019. године...двориште Центра...постројене све четири класе полазника, раме уз раме запослени и руководство Центра. Слика која остаје у сећању...а сећање је једини сведок да си имао неког ко можда и није био твој.

Моја крв - нечији живот

13658551060335_13614527090633_крв_4 Нисте живели све док не учините нешто за неког ко вам се никада неће одужити. Завод за трансфузију крви Војводине у Новом Саду. Полазници Центра за основну полицијску обуку настављају са својим доброчинствима и хуманошћу.

Добри људи су срећа на овом свету

хоспице-цхилд Хуманитарни рад није хоби, то је посао. Посао који радимо срцем и свим својим бићем. А кажу да ако нађеш посао који волиш, нећеш радити ни један дан свога живота.

Едукативни час „Препознајем те - препознајем се‟

препознавање У организацији Одсека за опште теме о раду полиције у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, са почетком у 19 часова, 13.2.2019. године, пред око 150 полазника 20. класе, одржан је едукативни час на тему „Препознајем те - препознајем се‟.

Конкурс за упис на основну полицијску обуку

Конкурс за упис на основну полицијску обуку Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици 400 полазника на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, за потребе Полицијске управе за град Београд.

Где постоји љубав, ту постоји живот

8а Завод за трансфузију крви Војводине у сарадњи са Црвеним крстом мотивише младе људе на добровољно давање крви. На бројним предавањима на факултетима, високим и средњим школама у оквиру теме „Давалаштво и млади‟ праве информације дају се у право време и помажу у отклањању страха...

Свети Сава - осам векова међу нама

АПВ_5023_Ларге 27. јануар... Дан када је лета господњег 1236. године у Трнову преминуо наш светитељ и дан који се по наређењу кнеза српског Милоша Обреновића од 1823. године слави као школска слава, али и као слава многих породица и институција обележен је свечано у свим храмовима и школама и ове године.

Едукативни час Фактори ризика од корупције у полицији

Едукативни час Фактори ризика од корупције у полицији Едукативном часу на тему „Фактори ризика од корупције у полицији” који је одржан у биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду 23. јануара 2019. године са почетком у 19 часова присуствовало је 150 полазника 19. класе Центра за основну полицијску обуку.

Богојављенско пливање за Часни крст

Богојављенско пливање за Часни крст На Богојављење, 19. јануара 2019. године, тачно у подне, 12 полазника 18. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици скочило је у ледену дунавску воду и са стотинак осталих учесника, међу којима су били и припадници Војске, Жандармерије и грађани, запливало ка Часном крсту.

Едукативни час о савременим изазовима позорника и школског полицајца

Едукативни час о савременим изазовима позорника и школског полицајца У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 12.12.2018. године са почетком у 17.00 часова, одржан је едукативни час у организацији Одсека за област полицијски послови и овлашћења, на тему „Савремени изазови полицијске професије кроз делатност полицајца позорника и школског полицајца“.

Едукативни час о дрогама

Едукативни час о дрогама ЦОПО У организацији Одсека за област сузбијање криминалитета, 21.11.2018. године одржан је едукативни час „Актуелни појавни облици и реакција полиције на злоупотребу психоактивних суптанци“. Учесници су били шеф Одсека за општи криминал Одељења криминалистичке полиције у Новом Саду...

16. класо, вољно!

Промоција 16. класе ЦОПО У петак, 9. новембра 2018. године, време је било неуобичајено ведро, топло и пријатно, као да је зрачило осећањима која су испуњавала срца полазника 16. класе Центра за основну полицијску обуку. Они су тог дана на свечаности промоције у полицајце приправнике ставили тачку на свој боравак и рад у Центру и отворили...

Посетите нас на Београдском сајму књига

Посетите нас на Београдском сајму књига Од јуче, 21. октобра, врата 63. међународног београдског сајма књига отворена су за посетиоце. Међу мноштвом излагача пронађите штанд Министарства унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијске академије у хали 2А – имамо садржаје за разне генерације. Сваки дан Сајма је посвећен некој теми:

Едукативни час о безбедности деце

Едукативни час о безбедности деце У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 10. октобра 2018. године са почетком у 18 часова, одржан је едукативни час на тему „Основи безбедности деце“, са посебним освртом на безбедност у саобраћају.

Хуманост им је у крви

Добровољно давање крви Полазници Центра за основну полицијску обуку учествовали су у акцији добровољног давања крви. У уторак, 2. октобра 2018. године, 96 полазника и полазница 18. класе дало је свој допринос хуманости...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

Погледајте снимак...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

15. класа ЦОПО - промоција 18. 9. 2018. година – празне учионице, празни ходници Центра али зато препуно двориште и плато испред бине... раздрагана и поносна лица младих полазника 15. класе, сада полицајаца приправника, њихових старешина, представника МУП-а и наравно оних чији су ови млади људи понос и дика, њихових родитеља и родбине.

Списак примљених кандидата за 18. класу

Списак примљених кандидата за 18. класу По конкурсу који је објављен 26. јануара 2018. године, за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова примају се следећи полазници...

Милош и Филип – снови стварају будућност

Милос_Ваниц_и_Филип_Карлициц_160818_4770_Ларге О подвигу ових младих људи причало се ових дана у целој Србији. Милош и Филип нису ни слутили да ће им одлазак на праксу донети „славу'' и да ће својим чином осветлати образ како својих породица, пријатеља и најближих, тако и Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чији су полазници од јанура...

Златне руке 17. класе

ИМГ_20180814_093503_Цустом Црвени крст и Завод за трансфузију крви Војводине су 14. августа 2018. године традиционално организовали акцију добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

14. класа ЦОПО-а свечано примљена на посао

МУП У наставку прочитајте саопштење Одељења за медије и комуникације поводом пријема у радни однос више од 1.000 дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије, полазника Центра за основну полицијску обуку и ватрогасаца.

Против трговине људима

Против трговине људима Центар за основну полицијску обуку је 1.8.2018. године посетио Игор Јурић оснивач Фондације „Тијана Јурић“ који је полазницима 15. класе Центра за основну полицијску обуку одржао двочасовну презентацију на тему Трговина људима.

И даље хумани

15. класа ЦОПО - добровољно давање крви Полазници три вода 15. класе Центра за основну полицијску обуку још једном су показали своју хуманост тако што су се 31. јула 2018. године одазвали иницијативи за добровољно давање крви.

Врло добро! Служимо Србији!

застава-слузимо-србији-150-цм-x-70-цм_1_3_1 Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у сећање на 1862. годину када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у догађају код Чукур чесме у Београду. Ове године Дан полиције је обележен у девет градова.

И ми - служимо Србији

_ДСЦ4621 Необично леп, сунчан, фебруарски дан у Центру допринео је да на лицима његових становника видимо само осмех и задовољство због овог догађаја.

Делегација полиције Краљевине Шпаније у посети Центру за основну полицијску обуку

спанија-србија_660x330 Делегација полиције Краљевине Шпаније била је од 23. до 26. 01. 2018. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије.

Ускликнимо с љубављу светитељу Сави

свети_сава.јпг-ртс Уз славски колач, жито, свећу и подсећање на дело првог српског просветитеља, 10 полазника Центра за основну полицијску обуку са шефом Одсека за менторски рад и стандард полазника, Миленком Калацуном, присуствовало је у суботу, 27. јануара 2018. године, Светој Литургији и обележило Савиндан.

Традиција и част јачи од страха

пливање-за-крст-цасни-1_1 Поводом великог православног празника Богојављења, 19. јануара 2018. године, у организацији Месне заједнице Сремска Каменица је, уз благослов епископа сремског Господина Василија, на реци Дунав одржана традиционална манифестација „Пливање за Часни крст 2018‟.

Да Исидора живи!

Исидора Павловиц Полазници и радници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици су и овог пута показали да имају велико срце и добру вољу и одлучили да се укључе у акцију „Да Исидора живи'' и да сакупе преко потребан новац за лечење Исидоре Павловић (24).

Остајте овде

маxресдефаулт „Немамо права заувек отићи! Јер нико од нас, у ствари, неће побећи од беспослице, беспарице и, услед свега реченог, од раскола породичног, већ ће се тиме вечно одрећи оца свих Срба. Немамо права отићи, већ само том сину ускликнути!“

Аикидо – усаглашени пут енергије

Фото_3.0.1_а Полазнице и полазници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици од 2010. године, имају могућност да у оквиру ваннаставних активности тренирају аикидо. Секцију води полицијски саветник Милан Пејовић, мајстор аикидоа и блиске борбе ( Aikido and close combat ), V DAN .

Бокс спаринг

Бокс спаринг – Окупили су се момци из 14. класе да виде како ће протећи спаринг јер нису навикли да виде женско како бије, или бар нису навикли крхку девојку попут мене да виде као борца, прича Јованка Радуловић, полазница 15. класе Центра.

Поклон Дечјем селу

Поклон Дечјем селу На иницијативу полазника Центра за основну полицијску обуку, 28. 9. 2017. године, организована је посета деци у Дечјем селу „Др Милорад Павловић“, у Сремској Каменици. Полазници 14. и 15. класе су претходно организовали акцију прикупљања средстава за куповину поклона деци. Акцији су се придружили и радници...

Турнир у одбојци

Турнир у одбојци У оквиру сарадње са заједницом, 23. септембра 2017. године, 14 полазница и полазника 14. и 15. класе учествовало је у пригодном програму Сабора српске омладине у организацији Епархије Сремске, након свечане литургије у Саборном храму владике Николаја, у Сремским Карловцима.

Добровољни даваоци крви

Добровољни даваоци крви Центру за основну полицијску обуку уручено је признање Црвеног крста Србије - плакета „Широко срце“, за 2016. годину. Традицију Средње школе унутрашњих послова, потом и Центра за основну полицијску обуку, настављају полазници 14. и 15. класе који су у великом броју добровољно дали крв током прве фазе обуке.

И на одмору у служби грађана

Марко Типсаревић Марко Типсаревић, који је завршио Средњу школу унутрашњих послова у 33. класи, прискаче у помоћ и кад је на одмору.

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице

Конкурс за ватрогасно-спасилачке јединице Конкурс за упис100 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица; кандидати могу предати документа до 18. септембра 2017. године

Полазници 14. класе у НЦ „Кула

Полазници 14. класе у НЦ „Кула Полазници ЦОПО-а су се 8. јула 2014. године, кроз показне вежбе и разговор с колегама, упознали са радом полиције.

Акција Агенције за безбедност саобраћаја „Будући полицијски службеници на тренажерима за појас“

хттп://www.цопо.еду.рс/Упис_у_Центар-172-1 Да бисте одговорили на упитник, кликните на натпис „опширније“

Дан МУП-а и полиције у Новом Саду

Дан МУП-а и полиције у Новом Саду Дан Министраства, Дан полиције и Слава полиције Света Тројица прослављени су 23. 6. 2013. први пут ван Београда – у Новом Саду. Обележавање празника започело је дефилеом полицијских службеника од Трга слободе до Стадиона „Карађорђе“.

Дајемо шансу свима

Дајемо шансу свима Регионална конференција „Интеграција припадника мањинских националних заједница у полицијску службу“, у организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) у Републици Србији, одржана је од 27. до 29. маја 2013. године у Центру за основну поли

Подршка колеге

Подршка колеге На питања о томе какве би особине требало да красе колегу за подршку, полицијски службеници одговарају анонимно. На основу таквог тајног гласања бирани су полазници Курса за примарну психолошку превенцију – подршка колеге.

Последњи дан обуке 9. класе

Последњи дан обуке 9. класе Сирена ватрогасних кола у кругу Центра за основну полицијску обуку, 26. априла 2013. године, није била знак да је негде избио пожар. Тог дана горела су само лица узбуђених полазника 9. класе, којима је показна вежба представника Ватрогасно-спасилачке јединице била и последња лекција током обуке.

Путокази 2013

салон_књига_арт_еxпо_2013 Штанд Министарства унутрашњих послова привлачио је пажњу посетилаца 9. међународног Сајма образовања „Путокази“, одржаног од 28. 2. до 2. 3. 2013. у Новом Саду.

Промоција 7. класе

ИМГ_3745А1 Задовољство ми је да данас још једна, седма генерација полицајаца приправника постаје део Министарства унутрашњих послова и започиње свој професионални пут – овим речима обратио се председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић гостима и полазницима на промоцији 7. класе ЦОПО-а, у Сремској Каменици

Реновирана библиотека

олд_боокс Након промоције полазника 6. класе ЦОПО-а у полицајце приправнике, 2. 8. 2012. године, председник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић свечано је отворио реновирану, савремену, мултимедијалну библиотеку са читаоницом, у коју се поред полазника и запослених у Центру, могу учланити и користити њене услуге с

Промоција 5. класе

ДСЦН0098аб У звање полицајаца приправника промовисани су 25. јула 2011. године полазнице и полазници пете класе Центра за основну полицијску обуку.

Конкурс за 9. класу, 2011

000024а Конкурс за упис 9. класе полазника за стручно оспособљавање за обављање полицијских послова, у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, расписан је 21. марта 2011. године. Последњи дан за предају докумената је 5.4.2011. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар у Сремској Каменици 50 пол

Делегација из Казахстана

ИМГ_0310 Следеће, 2010. године, ОЕБС-ом ће председавати Казахстан. Делегација у којој су била и два представника ове земље, посетила је Школу - Центар у Сремској Каменици 2. 9. 2009. године.

Стигла трећа класа

Долазак Понедељак, 24. 8. 2009. године, био је први радни дан за полазнике треће класе Центра за основну полицијску обуку.