Догађаји

Плес матураната

MaturskiPles Манифестација "Плес са Европом - Матурантска парада 2008", поводом завршетка средње школе, одржана је у 36 градова, тачно у подне 16. маја 2008. године.
На новосадском Тргу слободе међу 1.433 матуранта, били су ове године и наши момци, и то њих 219.
За кадрил из Штраусове опере "Слепи миш", припремили су их инструктори плесних школа "Д данце" и "Болеро".
Ова лепа манифестација окупила је 26.958 матураната, чиме је оборен прошлогодишњи Гинисов рекорд.

Седми Сусрет новинарских секција

Novinarske sekcije У Средњој школи унутрашњих послова - Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици је 17. априла 2008. године одржан седми Сусрет новинарских секција. Учествовало је осамдесет ученика и професора из тринаест новосадских средњих школа, рачунајући и нашу.
Овом једнодневном семинару присуствовале су, поред наше, следеће новосадске средње школе: СТШ "Павле Савић", Гимназија "Ј. Ј. Змај", Карловачка гимназија, Гимназија "Исидора Секулић", Гимназија "Светозар Марковић", ЕТШ "Михајло Пупин", ТШ "Јован Вукановић", Школа за дизајн "Богдан Шупут", Економска школа "Светозар Милетић", Гимназија "Лаза Костић", Медицинска школа "7. април".
После јутарње кафе, младе новинаре и њихове професоре поздравила је и рекла неколико речи о овом и претходним сусретима, професорица Јасна Обрадовић.
У име Новосадске новинарске школе обратила се госпођица Елена Поповић и истакла дугогодишњу успешну сарадњу наших двеју школа.
О трансформацији школе и променама које се у њој дешавају, испричала је наша директорка, госпођа Биљана Пушкар.

Сви ђаци у свим радионицама

Тема овог сусрета били су новинарски жанрови. О њима је, у уводном предавању, говорио мр Дејан Пралица. Ученици су затим били подељени у три групе. За разлику од претходних година, овог пута су све три групе прошле кроз обе радионице. Писали су вест и интервју. Радионичари, који су радили са ученицима су били новинарка Радија Нови Сад Татјана Новчић Матијевић, предавач у ННШ Атила Мартон и мр Дејан Пралица.
Након заједничког ручка следила је кратка евалуација. Прокоментарисани су радови које су ученици писали на својим радионицама. У оквиру сваке радионице подељене су по две награде за најбоље вести. Било је шест награђених ученика, од којих су двојица из наше школе, Вучковић Игор 38/8 и Милан Петровић 38/9.

Олимпијада

Olimpijada Сваке четврте године одржавају се Ученичке олимпијске игре и то на републичком нивоу. Од 7. до 13. маја 2008. године, Ниш је био домаћин који је као успешан организатор угостио велик број такмичара.
Наша школа је после проласка на окружном и међуокружном такмичењу, стекла право да учествује на овој олимпијади. Манифестација је протекла у спортском духу и свако је имао своје фаворите. Наши атлетичари и гимнастичари су постигли сјајне резултате, освојивши прво и друго место Поред такмичења и ривалства, ове олимпијске игре красили су пре свега дружење и пријатељство средњих школа Србије.
Један од кадета 37. класе се посебно показао у атлетским дисциплинама. Постигавши државни рекорд (скок у вис - 2,10 метара), Милош Петровић из седмог вода 37. класе је доказао да има предиспозиција за велика такмичења.