Добровољни даваоци крви
  Контактирајте са  нама у вези Добровољни даваоци крви  

Контактирајте нас за више информација
X


 

Центру за основну полицијску обуку уручено је признање Црвеног крста Србије - плакета „Широко срце“, за 2016. годину. Традицију Средње школе унутрашњих послова, потом и Центра за основну полицијску обуку, настављају полазници 14. и 15. класе који су у великом броју добровољно дали крв током прве фазе обуке.

Момци и девојке из обе класе су, у више наврата, посетили Завод за трансфузију крви Војводине и показали своју хуманост. Око 80 полазника 14. класе и око 90 полазника 15. класе дало је крв током јула и септембра 2017. године. Акцији добровољног давања крви се прикључило и 9 полазника обуке за комуналну полицију.

 

Како кажу у Заводу за трансфузију крви Војводине, критеријуми за давање крви нису високи. Потребно је да давалац има од 18 до 65 година, да има више од 50 килограма, да се добро осећа и да задовољава граничне вредости хемоглобина. Временски размак између два давања крви, за жене треба да буде бар 4 месеца, а за мушкарце бар три. Пожељно је да пре давања крви давалац доручкује - лагани оброк неће сметати ни даваоцу ни примаоцу крви.

Бити полицијски службеник подразумева бити у служби грађана, поступати у складу са интересима грађана и њихове базбедности. Ови млади људи су показали да разумеју да се најбољи резултати показују управо личним примером и доследношћу, као и да се може помоћи и допринети на разне начине. 
Честитке нашим будућим полицијским службеницима на несебичности.

 
29. 9. 2017. 
Претходна страна   Горе