Добри људи су срећа на овом свету
  Контактирајте са  нама у вези Добри људи су срећа на овом свету  

Контактирајте нас за више информација
X


Хуманитарни рад није хоби, то је посао. Посао који радимо срцем и свим својим бићем. А кажу да ако нађеш посао који волиш, нећеш радити ни један дан свога живота.

У Србији је много деце којима је потребно помоћи како како би се изборила са тешким болестима које се не могу победити лечењем у Србији. Многи од нас не знају да управо једно такво дете може да живи у стану поред нас, да је дете неког ко стоји поред нас, дете неког ко ради са нама, неко ко би нам измамио онај најлепши и најискренији осмех на лицу и зато не смемо да окрећемо главу од овог великог проблема који нас окружује. Имамо прилику, покажимо се!

Овим мотом су се водили и полазници Центра за основну полцијску обуку из Сремске Каменице. Њихово велико срце је и овог пута било на висини задатка. Учинили су једно добро дело, без очекивања и награде, сигурни у знању да једног дана неко може да  уради то исто за њих. 

Хуманитарни турнир у малом фудбалу био је њихов допринос, њихов начин да помогну једном дечаку, који се упорно, уз несебичну помоћ породице и пријатеља, годинама бори против опаке болести. Његов осмех је нешто што његовој храброј мајци даје наду, која је већа од бескраја да ће га поставити на пут којим већ ходају његови вршњаци, али потпуно здравог и јачег него икада.

Турнир је одигран између полазника 17, 19. и 20. класе. Трајао је од 11.2. до 28.2.2019. године, када је одиграна и последња, 32 утакмица, којој су присуствовали сви запослени и полазници Центра за основну полицијску обуку. Препуна спортска хала насмејаних, раздраганих лица говорила је више од било ког написаног текста. Били смо једно срце које куца за једног храброг дечака, а доброта је управо онај језик који глуви могу да чују а слепи да виде.

Укупно 32 екипе (вода), остављало је свакодневно и срце и љубав на теренима Центра. 

Дванаест екипа из 17. класе, девет екипа из 19. класе и једанаест екипа из 20. класе одиграло је укупно 32 утакмице. Утакмице су се одигравале у вечерњим терминима у спортској хали, али и у дневним на бетонском игралишту. Укупно је учествовало око 210 полазника.

У четвртак, 28.2.2019. године у 12.30 часова у препуној спортској хали, уз присуство полазника све три класе, запослених и руководства Центра одиграно је финале између екипа 5. и 9. вода 17. класе. 

5.вод 17. класа

9. вод 17. класа

Атмосфера као на дербију. Навијања, жвиздуци, уздаси, аплаузи, пожртвована игра на терену. Невероватна енергија којом је хала била испуњена, давала је и последње атоме снаге овим дивним момцима који су имали само један циљ - да победе и ту победу посвете дечаку којем је читав живот борба.

Два гола на крају утакмице, победа екипе 5. вода 17. класе, коректна игра, фер суђење судија такође полазника Центра, допринела су да атмосфера до самог краја остане узаврела, а публика изађе из хале само с једном жељом, да се све то понови у што скорије време. 

     

Турнир у малом фудбалу, поред такмичарског имао је и хуманитарни карактер. Полазници ове три класе су се борили за пехаре, награде, али и за један млади живот.

Организатор целог турнира командир вода - ментор Мирослав Грковић се на крају захвалио свим полазницима, запосленима и руководству Центра за основну полицијску обуку, а нарочито учесницима турнира, младим момцима, великим борцима, наглашавајући да су заједништво и тимски рад оно што нас чини јачим и омогућава нам да изађемо на крај и са најтежим изазовима.   

Начелник Центра за основну полицијску обуку Желимир Мрдаљ је нагласио да је доброта важнија од мудрости, а препознавање тога јесте мудрост.

„Поносан сам на све вас и на то што сам на челу овог и оваквог колектива. Још једном смо показали да смо заједно када је то најпотребније. Добри људи су срећа на овом свету, а наша срећа је што смо део једног великог тима који има велико срце и жељу да помогне тамо где је та помоћ најпотребнија. Овога пута је скупљено 137.000, 000 динара за лечење сина наше колегинице Јасмине Субић."
Начелник Центра је затим позвао Јасмину да прими овај скроман допринос Центра. Једно срамежљиво, али искрено и велико Јасминино  „Хвала!" било је довољно да нас још једном подсети да љубав и доброта никада нису узалуд дати. Благослов су за оне који их примају и благослов за оне који их дају. 

     

Крај ове свечане спортске манифестације украсили су осмеси и радост екипа и појединаца који су на овом турниру постигли највише успеха. 

Најпре су проглашени најбољи појединци, а награде су им уручили начелник Центра Желимир Мрдаљ и заменик начелника Жарко Јелача.

1. Богосављевић Срђан 9. вод 17. класе - најбољи голман;

2. Гарабиновић Ђорђе 7. вод 17. класе - најбољи стрелац турнира са постигнутих 16 голова  и

3. Бојић Марко 5. вод 17. класе - најбољи играч турнира.

 

Да пораз није најгори од свих неуспеха и да је не покушати заправо истински неуспех, показале су екипе које нису заузеле прво место, али су дале све од себе да се нађу међу најбољима.

Четврто место заузела је екипа 4.вода 20. класе.

Треће место-  екипа 7. вода 17. класе

Друго место- екипа 9. вода 17. класе​

Екипа 5. вода 17. класе освојила је прво место на турниру , постигавши два гола, а својим самопоуздањем од самог почетка утакмице показала да су победили и пре него што су је започели.

Доброта у речима ствара поверење. Доброта у мислима ствара дубину. Доброта у давању ствара љубав.

 


Текст: Маријана Милановић

Фотографије: Маријана Милановић
Стефан Додић 17/5
Драган Пауњеловић

 

Претходна страна   Горе