Добили смо средства фонда IPA (IPP – Инструмент претприступне помоћи)
  Контактирајте са  нама у вези Добили смо средства фонда  IPA (IPP  – Инструмент претприступне помоћи)  

Контактирајте нас за више информација
X


Полицијској школи из Сегедина и Центру за основну полицијско обуку из Сремске Каменице одобрена су финансијска средства у оквиру програма Инструмент претприступне помоћи (IPP, или IPA - како је скраћеница енглеског назива Instrument for Pre-Accession) прекограничне сарадње Мађарска - Србија, у области образовања. Директори двеју школа, господин Чаба Бардоц и госпођа Биљана Пушкар, потписали су 22. 12. 2009. године заједнички споразум којим су конкурисали за пројекат "Границе без препрека".


-  Споразум о партнерству потписан је 17. јуна 2010. године, у Сремској Каменици - каже директорка Школе - Центра Биљана Пушкар. - Ово је један од наших првих корака ка придруживању европској породици полицијских школа. Циљ нам је да поред јачања професионалних капацитета наших служби, ради делотворне примене закона, уведемо нове наставне технологије - учење на даљину са припремљеним наставним јединицама за учење прописа Шенгенског споразума.
У сегменту који се односи на учење мађарског и српског језика, жеља нам је да унапредимо рад граничне полиције и полиције у срединама у којима живе припадници мањина са једне и друге стране границе, чиме се обезбеђује заштита темељних људских и мањинских права.

Придружени партнер у Пројекту  је Покрајински секретаријат за прописе, управу и националне мањине.

Јасна Обрадовић
 

 

Претходна страна   Горе