Делегација полиције Краљевине Шпаније у посети Центру за основну полицијску обуку
  Контактирајте са  нама у вези Делегација полиције Краљевине Шпаније у посети Центру за основну полицијску обуку  

Контактирајте нас за више информација
X


Делегација полиције Краљевине Шпаније била је од 23. до 26. 01. 2018. године у посети Министарству унутрашњих послова Републике Србије. 

Претпоследњег дана боравка у нашој земљи, Центар за основну полицијску обуку посетили су генерални директор полиције Краљевине Шпаније, Херман Лопез Иглесиас ( Germán López Iglesias ), начелник Одељења за међународну сарадњу, Карлос Вазкуез Ара ( Carlos Vázquez Ara ), саветник директора, Хулио Коралес Матео ( Julio Corrales Mateo ), официр за везу у Амбасади Краљевине Шпаније у Београду, Марија Хозе Хуртадо ( Maria Jose Hurtado ), представник Амбасаде Краљевине Шпаније у Београду, Ана Којић и преводилац.

Поред гостију из Шпаније, састанку у Центру су присуствовали и помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресуре, Катарина Томашевић, помоћник начелника Сектора, Милан Радивојевић, представници из Дирекције полиције и Сектора за људске ресурсе, као и представници Центра за основну полицијску обуку, начелник Центра, Желимир Мрдаља, координатор обука у Центру, Жарко Јелача и Маријана Милановић, тренер из Области вештина комуникације.

Гостима су се обратили помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за људске ресуре, Катарина Томашевић, помоћник начелника Сектора, Милан Радивојевић, Весна Васиљевић испред Сектора за људске ресурсе и начелник Центра, Желимир Мрдаљ.

Они су представницима шпанске полиције представили организацију и рад Сектора за људске ресурсе,Одељења за стручно образовање и обуку, Центар за специјалистичку обуку и усавршавање полиције и Центра за основну полицијску обуку.

Директор полиције Краљевине Шпаније Херман Лопес Иглесијас је, након официјелног дела састанка, уручио пригодан поклон, икону Светог анђела чувара шпанске полиције, Катарини Томашевић, помоћнику министра унутрашњих послова и начелнику Сектора за људске ресуре.

Домаћини су им представили обуку у Центру и показали објекте и простор у којима се обука реализује - школску зграду и круг око ње, тактичку кућу, филмску стрељану, библиотеку и интернат.

Колеге из Шпаније је посебно занимала обука, начин извођења, организација, као и правни аспекти рада Центра и његов положај у МУП-у. 

Напуштајући Сремску Каменицу изразили су жељу да остану у контакту са запосленима у Центру, ради евентуалне сарадње.


Текст: Маријана Милановић
Фотографија: Лазар Манојловић XV /5

Претходна страна   Горе