Делегација из Казахстана
  Контактирајте са  нама у вези Делегација из Казахстана  

Контактирајте нас за више информација
X


Следеће, 2010. године, ОЕБС-ом ће председавати Казахстан. Делегација у којој су била и два представника ове земље, посетила је Школу - Центар у Сремској Каменици 2. 9. 2009. године. Чланови делегације су били: г. Акан Рахметулин, заменик сталног представника Казахстана при ОЕБС-у, г. Акар Усин, аташе у сталној мисији ове земље при ОЕБС-у, г. Олег Терасименко, виши политички саветник  у Секретаријату ОЕБС-а у Бечу, г. Том Мур, заменик шефа Мисије ОЕБС-а у Србији и г. Стиг Мансон, руководилац Програма за обуку полиције ОЕБС (који је недавно ту функцију преузео од г. Паола Косте).
Госте су дочекали г. Горан Милошевић, саветник министра МУП-а; начелник Управе за стручно образовање, оспособљавање, усавршавање и науку, мр Јанош Копас, представници Управе и Школе - Центра. 

     

У име Министарства унутрашњих послова наше земље делегацију је поздравио г. Копас и упознао је са организацијом Управе, реформом СШУП-а у ЦОПО и начином обуке полицајаца у нашој земљи.

Током обиласка круга школе, гости су имали прилику да виде савремено опремљене  учионице, Тактичку кућу и интернат. Ови објекти реновирани су и опремљени захваљујући средствима које су обезбедили Влада РС, МУП и донатори из иностранства, међу којима је и ОЕБС.

    

    

Градоначелник Новог Сада, господин Игор Павличић, помогао нам је да,
 као и обично, будемо добри домаћини и госте испратимо пригодним поклонима, који ће их подсећати на боравак у Новом Саду и Сремској Каменици.

                     

Ј. Обрадовић

Претходна страна   Горе