Деца из вртића „Жикица Јовановић” у Наставном центру „Макиш”
  Контактирајте са  нама у вези Деца из вртића „Жикица Јовановић” у Наставном центру „Макиш”  

Контактирајте нас за више информација
X


Необична слика на теренима Наставног центра „Макиш" у Београду, у време када су тамо спровођене провере базично-моторичких способности полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и припрема за дефиле на централној свечаности поводом Дана МУП-а. Дечији смех, вриска и граја 43 малишана из вртића „Жикица Јовановић" са Вождовца испунила је срца свих присутних на Макишу 30. маја 2017. године.

Малишане су дочекали начелник НЦ „Макиш“ Драган Кулић и тренери Центра за основну полицијску обуку из Сремске Каменице Душан Мићуновић, Александар Поповић и Маријана Милановић, као и полазница 14. класе ЦОПО-а Милица Ђорђевић. Они су се побринули да радионице буду забавне, поучне и да деци ово дружење буде незаборавно.

 

Радионица „Безбедност деце у саобраћају“ била је прилика да са малишанима причамо о њиховом учешћу у саобраћају, да их едукујемо, проверимо њихово знање из те области, да их мотивишемо да учествују у активностима, као и да их на крају наградимо симболичним дозволама за учествовање у саобраћају и Бојанком „Полиција - твој пријатељ и заштитник“, која је већ годинама наш пратилац на оваквим дружењима са децом.

 

Ни деца из Вртића нису дошла празних руку. Они су нам поклонили цртеже у којима су главни ликови полицајци и полицајке на радним задацима.

 

Највеће интересовање малишана привукли су полицијски аутомобили, као и мотоцикл саобраћајне полиције.

 

Чланови Интернационалне аикидо академије (Братислав Стајић, Милорад Вујовић, Дамјан Петровић и Урош Катић) и Карате клуба „Шогунат" (Ненад Миловић, Ненад Глигорић и Александра Миловић) приказали су малишанима неке од основних техника самоодбране и пружили прилику деци да и они покажу своје вештине у борилачким спортовима.

 

Малишани су имали прилику да се и сами окушају у вежбању стројевог корака и показали да се међу њима крију наследници садашњих припадника МУП-а.

Начелник Наставног центра „Макиш“ Драган Кулић такође је уживао у сусрету с децом и није крио своје одушевљење.

 

О томе какве су утиске понели малишани, најбоље сведоче њихове изјаве по повратку у Вртић, које нам је послала њихова васпитачица Елена Дамчевић.

 

Стефан Р: „Било ми је јако лепо. Највише од свега ми се допало кад смо марширали.“

Огњен: „Мени се највише допало кад смо гледали Пажљивка.“

Арсеније: „Најлепше је било кад смо марширали и гледали карате.“

Милица: „Мени је најзанимљивије било кад смо добили бојанке и бојице.“

Стефан: „Свиђало ми се кад је тренер био непобедив.“

Ангелина: „Мени је смешно било кад је тренер викао док је показивао кату.“

Петар: „Јако ми се свиђало кад смо преврнули правог каратисту.“

Сава: „Најзанимљивије је било кад сам се уз помоћ тренера борио са другаром.“

Ната: „Највећи утисак на мене је оставила глума мојих другара са полицајцима.“

 

Са сигурношћу можемо закључити да су оваква дружења са децом изузетан начин приближавања полиције деци. На забаван начин, малишанима полицајац постаје друг и неко ко је чувар њихове безбедности.

  30. 5. 2017.

 

Претходна страна   Горе