Дан спорта ЦОПО 2021.
  Контактирајте са  нама у вези Дан спорта ЦОПО 2021.  

Контактирајте нас за више информација
X


Велики број наших истакнутих спортиста је говорио о томе колико снажно верују у то да бављење спортом иде руку под руку са образовањем и развојем. Уз то, спорт промовише здраве навике и посредно доприноси миру у свету, јер нас учи спортском духу и поштовању разлика. 

Центар за основну полицијску обуку, природно дели та уверења. 

Настављајући дугогодишњу богату спортску традицију Средње школе унутрашњих послова чији су ученици остваривали запажене резултате на државном и међународном нивоу, Центар за основну полицијску обуку има част да сваке године Даном спорта обележи сећање на најбоље спортисте које је изнедрила Средња школа унутрашњих послова, као и Спортско друштво средње школе „Млади полицајац‟.

Субота 20.11.2021. године. Упркос магли која се цело јутро надвијала над Сремском Каменицом, почетак спортских игара угледало је  сунце над Центром. 

Начелник Центра за основну полицијску обуку Желимир Мрдаљ  свечано је отворио Дан спорта ЦОПО 2021. године пред препуном халом полазника 26, 27, 28. и 29. класе, као и руководством, старешинама и тренерима Центра.
   
              

У току обуке полазника 26, 27, 28. и 29.класе одржана су такмичења у малом фудбалу, одбојци, баскету 3х3, кошарци и шаху.  Финалне утакмице су одигране у суботу 20.11.2021. године.

Ко год је рекао '' Није најбитније то јеси ли победио или изгубио'', вероватно је изгубио.

Победа није све, али жеља за победом јесте. То најбоље знају ови млади људи који су дословно оставили срце на терену.

Сваки тим је играо за победу и ниједног тренутка нису дозволи да нешто стане на пут између њих и њиховог такмичарског духа. И сви су они победници само је нечији пехар сијао јаче тог дана.

Спортски дух, пријатељство и дружење. Више од стотину младих  уживало је у чарима ових племенитих  игара, а невероватан спортски дух и навијање одјекивали су Центром .

Помоћник министра- начелник Сектора за људске ресурсе господин Владимир Илић је уручио дипломе и пехаре победницима у појединачним дисциплинама.

Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин је уручио дипломе и пехар укупном победнику такмичења. Дипломе и пехаре су примили начелници класа.

Након проглашења свеукупног победника такмичења, министар унутрашњих послова  господин Александар Вулин се обратио присутнима.

„Будите борци, развијајте такмичарски дух, и ником не дајте испред себе. Тако се брани и чува наша Србија", поручио је министар унутрашњих послова  господин Александар Вулин.

Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин је нагласио да је у току и формирање спортске чете и да од њених припадника очекује значајне резултате и изразио уверење да ће неко од полазника  Центра за основну полицијску обуку бити део спортске јединице.

„Развијање спортског и такмичарског духа међу овим младим људима, који ће сутра задужити униформу и бити заштитници своје земље и народа, важно је и значајно. Полицијски посао изискује висок степен физичке спремности, а бављење спортом, сигурно томе доприноси.

Надам се да ће се међу вама наћи и они који ће остваривати врхунске успехе и резултате и који ће попут неких њихових старијих колега бити понос не само Министарства унутрашњих послова, већ  и целе Србије.

Министарство унутрашњих послова предузима све мере и подржава све активности које ће полицијским службеницима осигурати што боље услове за развој спортских вештина. Спорт у полицији подићи ћемо на још виши ниво. Поносан сам  на одлуку Центра за основну полицијску обуку који је одлучио да настави традицију некадашње Средње школе унутрашњих послова и обнови Спортске дане‟.

РЕЗУЛТАТИ

ОДБОЈКА- МУШКАРЦИ

 

КОНАЧАН ПЛАСМАН: 

1. 29. КЛАСА

2. 28. КЛАСА

3. 27. КЛАСА

4. 26. КЛАСА

         
                                    
 

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР:   

КЕРАМИЦИС НИКОЛА  29.класа

ОДБОЈКА- ЖЕНЕ

 

КОНАЧАН ПЛАСМАН:   

1. 28. КЛАСА

2. 29. КЛАСА

3. 27. КЛАСА

4. 26. КЛАСА

                                            
 

НАЈБОЉА ТАКМИЧАРКА:

ПРАШТАЛО МАРИЈАНА  28. класа
 

МАЛИ ФУДБАЛ- МУШКАРЦИ

КОНАЧАН ПЛАСМАН:

1. 27. КЛАСА

2. 26. КЛАСА

3. 28. КЛАСА

4. 29. КЛАСА

                                

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР:  

НИКОЛИЋ САША 27. класа 

МАЛИ ФУДБАЛ - ЖЕНЕ

 

КОНАЧАН ПЛАСМАН:   

1. 29. КЛАСА

2. 28. КЛАСА

3. 27. КЛАСА

4. 26. КЛАСА

                              

НАЈБОЉА ТАКМИЧАРКА:

МАРКОВИЋ АЛЕКСАНДРА
 29. класа


КОШАРКА - МУШКАРЦИ

 

 

КОНАЧАН ПЛАСМАН: 
 
1. 27. КЛАСА

2. 29. КЛАСА

3. 28. КЛАСА

4. 26. КЛАСА 

                                         
                                 

 

НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР: 

ЈЕЗДИМИРОВИЋ БОЈАН 27. класа

 

БАСКЕТ 3x3 - ЖЕНЕ

            КОНАЧАН ПЛАСМАН: 

1. 27. КЛАСА

2. 28. КЛАСА

3. 29. КЛАСА

 4. 26. КЛАСА   

                               

НАЈБОЉА ТАКМИЧАРКА:

НАДА РАДАНОВИЋ 27.  класа

 

ШАХ

КОНАЧАН  ПЛАСМАН:

1. 29. КЛАСА

2. 28. КЛАСА

3. 26. КЛАСА

4. 27. КЛАСА

 

 
НАЈБОЉИ ТАКМИЧАР:

МАРКОВ МИЛАН 29. класа

 

СВЕУКУПНИ ПЛАСМАН

1. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ  29.КЛАСА - 17  БОДОВА  

2. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ    27.КЛАСА - 15 БОДОВА     

3. МЕСТО У СВЕУКУПНОМ ПЛАСМАНУ    28.КЛАСА -  14 БОДОВА    

 

Текст: 

Маријана Милановић

Сарадник:

Бранко Алексић


Фотографије:

 
Стефан Новаковић 26/6
Стефан Насковић 29/7

   

 

Претходна страна   Горе