Дан полиције 2017.
  Контактирајте са  нама у вези Дан полиције 2017.  

Контактирајте нас за више информација
X


Министарство унутрашњих послова је, у знак сећања на догађај на београдској Чукур-чесми 1862. године, Свету Тројицу - Духове прогласило за Дан Министарства унутрашњих послова Србије, Дан полиције и славу Министарства.

У оквиру обележавања положени су венци на спомен плочу првом министру полиције, војводи Јаков Ненадовићу и на спомен обележје на београдској Чукур-чесми.

На Духове, у недељу 4. јуна, у 12 часова, организована је централна свечаност - први пут - у Нишу.

 
 

Припадници Специјалне антитерористичке једнице, Жандармерије, Хеликоптерске јединице, Полицијске бригаде и Сектора за ванредне ситуације извели су вежбу у којој су показали обученост српске полиције у борби против тероризма.

Грађани Ниша имали су прилику да, на Тргу краља Милана, посматрају дефиле полицијских службеника и возила Министарства унутрашњих послова. Представљене су организационе јединице МУП-а и око 100 возила са којима полиција располаже, међу којима су и борбена, оклопна возила „Милош“ и „Лазар“.

     
У ешалонима, у којима је учествовало више од 750 полицијских службеника, заједно са студентима Криминалистичко-полицијске академије из Земуна, представило се и 60 полазница и полазника 14. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.
     

 

Иако  су, на основну обуку за потребе Полицијске управе за град Београд, дошли пре само 20 дана, полазнице и полазници су достојно представили Центар.

У Нишу су били четири дана на припремама предвођени полицијским саветником Желимиром Мрдаљем, помоћником начелника Центра.

7. 6. 2017. 

Претходна страна   Горе