Да Исидора живи!
  Контактирајте са  нама у вези Да Исидора живи!  

Контактирајте нас за више информација
X


Полазници и радници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици су и овог пута показали да имају велико срце и добру вољу и одлучили да се укључе у акцију „Да Исидора живи'' и да сакупе преко потребан новац за лечење Исидоре Павловић (24), ћерке полицијског службеника ПУ за град Београд, ПС Вождовац, Синише Павловића.

Јуна месеца 2016. године, Исидори је дијагностификован Хочкин лимфом ( злоћудни тумор лимфног ткива). Након открића, ова млада девојка пролази кроз шеснаест хемиотерапија и двадесет зрачних терапија.
У октобру 2017. године је установљен рецидив, са метастазама на јетри.
Исидору поново хоспитализују где прима две јаке хемиотерапије.
Факултетске или љубавне проблеме, ова млада хероина је заменила борбом за живот, а како потиче из скромне и поносне породице, прикупљање помоћи је одбијала до последњег могућег тренутка.
У моменту када су исцрпљене све могућности даљег лечења у Србији једини начин да се Исидора излечи је одлазак у иностранство, односно наставак лечења у Немачкој, у трајању од 6 месеци.
Хитност и почетак лечења заказан за 22. јануар 2018. године, покренуо је бујицу интересовања. 
Захваљујући полазници 14. класе Центра, Ивани Михајловић, која је у време док се одигравала читава ова драма у породици Павловић, била на практичној обуци у ПС Вождовац, вест је врло брзо доспела и у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и за неколико дана запослени и полазници 14. и 15. класе, прикупили су суму од 53.030 динара.

Новац је уплаћен на рачун Исидоре Павловић, а вера у излечење поново враћена у дом њене породице. 
Центру за основну полицијску обуку је иначе 2016. године уручено признање Црвеног крста Србије - плакета „Широко срце'', а њену традицију су наставили полазници 14. и 15. класе. 


Велико срце Центра је наставило да куца.. овог пута за Исидору,јер је сваки минут био драгоцен.

Овај несебичан гест подржао је велики број људи и на друштвеним мрежама.

Бити полицијски службеник подразумева бити у служби грађана и помагати им кад год је то потребно. Ови млади људи су показали да разумеју да се најбољи резултати показују управо личним примером и несебичним даривањем. Мало,али заиста мало нам је потребно да бисмо били људи какви треба да будемо. То се најбоље види на њиховом примеру који су на тренутак заборавили на све своје проблеме и повели се много битнијим стварима - племенитошћу и хуманошћу.

У мислима свих нас стоји само једно....Да Исидора живи!

 

 

Текст: Маријана Милановић

Фотографија: Лазар Манојловић XV /5


 

Претходна страна   Горе