Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Едукативни час о безбедности деце

Едукативни час о безбедности деце У биоскопској сали Центра за основну полицијску обуку, у среду, 10. октобра 2018. године са почетком у 18 часова, одржан је едукативни час на тему „Основи безбедности деце“, са посебним освртом на безбедност у саобраћају.

Хуманост им је у крви

Добровољно давање крви Полазници Центра за основну полицијску обуку учествовали су у акцији добровољног давања крви. У уторак, 2. октобра 2018. године, 96 полазника и полазница 18. класе дало је свој допринос хуманости...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

Погледајте снимак...

Промоција 15. класе Центра за основну полицијску обуку

15. класа ЦОПО - промоција 18. 9. 2018. година – празне учионице, празни ходници Центра али зато препуно двориште и плато испред бине... раздрагана и поносна лица младих полазника 15. класе, сада полицајаца приправника, њихових старешина, представника МУП-а и наравно оних чији су ови млади људи понос и дика, њихових родитеља и родбине.

Списак примљених кандидата за 18. класу

Списак примљених кандидата за 18. класу По конкурсу који је објављен 26. јануара 2018. године, за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку на стручно оспособљавање за обављање полицијских послова примају се следећи полазници...

Милош и Филип – снови стварају будућност

Милос_Ваниц_и_Филип_Карлициц_160818_4770_Ларге О подвигу ових младих људи причало се ових дана у целој Србији. Милош и Филип нису ни слутили да ће им одлазак на праксу донети „славу'' и да ће својим чином осветлати образ како својих породица, пријатеља и најближих, тако и Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици чији су полазници од јанура...

Златне руке 17. класе

ИМГ_20180814_093503_Цустом Црвени крст и Завод за трансфузију крви Војводине су 14. августа 2018. године традиционално организовали акцију добровољног давања крви у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

14. класа ЦОПО-а свечано примљена на посао

МУП У наставку прочитајте саопштење Одељења за медије и комуникације поводом пријема у радни однос више од 1.000 дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије, полазника Центра за основну полицијску обуку и ватрогасаца.

Против трговине људима

Против трговине људима Центар за основну полицијску обуку је 1.8.2018. године посетио Игор Јурић оснивач Фондације „Тијана Јурић“ који је полазницима 15. класе Центра за основну полицијску обуку одржао двочасовну презентацију на тему Трговина људима.

И даље хумани

15. класа ЦОПО - добровољно давање крви Полазници три вода 15. класе Центра за основну полицијску обуку још једном су показали своју хуманост тако што су се 31. јула 2018. године одазвали иницијативи за добровољно давање крви.

ОБАВЕШТЕЊЕ за Београђане

Обавештење ЦОПО Обавештавамо кандидате који су конкурисали по Конкурсу од 26. јануара 2018. године и који су на списку одабраних кандидата за ПУ за град Београд, а нису добили позив да се јаве у Центар на обуку, да за више информација позову на телефон +381 (0) 21 462032.

Врло добро! Служимо Србији!

застава-слузимо-србији-150-цм-x-70-цм_1_3_1 Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележавају се у сећање на 1862. годину када је српска Жандармерија одиграла пресудну улогу у догађају код Чукур чесме у Београду. Ове године Дан полиције је обележен у девет градова.

Списак примљених кандидата за ватрогасно-спасилачке јединице

примљени_кандидати_ВСЈ По конкурсу који је објављен 11.08.2017. године и 24.11.2017. године, за упис полазника курса за Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, прима се...

Списак примљених кандидата за ПУ за град Београд

примљени_кандидати По конкурсу који је објављен 26.01.2018. године, за упис полазника у Центар за основну полицијску обуку, за подручје Полицијске управе за град Београд, прима се 281 кандидат...

Обавештење

Обавештење Обавештавамо кандидате који су се пријавили на конкурс за упис у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, објављен 26. јануара 2018. године, а који до сада нису позивани на селекцију или нису обавештени о исходу селекције, да ће селекциона процедура...

Издвајамо

  ТРЕНУТНО НИЈЕ   РАСПИСАН КОНКУРС

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника 16. класе,   примљених на основу Конкурса за основну полицијску обуку објављеног у децембру 2016. године и  17. и 18. класе,  на основу конкурса из јануара 2018. године.

У току је селекција кандидата на основу Конкурса за основну полицијску обуку објављеног у јуну 2018. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (е-адреса) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре и даље нам се обраћајте на стару адресу  office@copo.edu.rs

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу  пуно име и презиме, ЈМБГ, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

Срдачан поздрав

Центар за основну полицијску обуку

12. октобар 2018. године

 

 

 

Календар догађаја

Октобар, 2018     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Анкета

Коју информацију најчешће тражите на овом сајту?

Резултате са пријемног испита
О датуму почетка курса за примљене полазнике
О датуму расписивања новог конкурса
О условима потребним за упис у ЦОПО
О садржају пријемног испита
О класама које су раније завршиле СШУП
Остало

Укупно: 3624 гласова
British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови