Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

И са маскама на лицу - СЛУЖИМО СРБИЈИ

И са маскама на лицу - СЛУЖИМО СРБИЈИ Први пут у историји Центра, на једном постројавању пред министром и представницима Министарства, нису се видела лица полазника. Поштовање епидемиолошких мера, маске на лицима, дистанца, али и веома хладан дан нису умањили значај овог догађаја.

ВАЖНА ОБАВЕШТЕЊА о конкурсу од 21.5.2020.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ о конкурсу од 21.5.2020. Обавештење о класама и напомене за долазак на обуку. Прочитајте опширније.

Списак примљених кандидата по конкурсу од 21.5.2020. године

Списак примљених кандидата по конкурсу од 21.5.2020. године Списак примљених кандидата на основу одлуке министра, по конкурсу од 21.5.2020. године, за упис 1060 кандидата у Центар за основну полицијску обуку, на стручно оспособљавање за послове униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца (510), саобраћајног полицајца (250), граничног полицајца (300)

Хуманост и у доба короне

1_4 Пандемија корона вируса донела је нову стварност људима широм света. Страх од неизвесности како ће и када завршити пандемија која је до сада однела на хиљаде живота, оставила је људе у паници и настојању да се прилагоде на нову свакодневницу.

Промоција 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку

Промоција 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку Свечана промоција 536 полазника 23. и 24. класе Центра за основну полицијску обуку, који су примљени у радни однос у Министарство унутрашњих послова, одржана је у Наставном центру „Макиш“ 24.9.2020. године.

Промоција 21. класе Центра за основну полицијску обуку

Промоција 21. класе Центра за основну полицијску обуку Полазници 21. класе Центра за основну полицијску обуку, као нови припадници полиције представљени су на централној манифестацији обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције 7.6.2020. године.

Обавештење о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова обавештава да се наставља поступак избора кандидата који су се пријавили на Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку и кандидата који су се пријавили на Конкурс за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица.

Конкурс за упис 1060 полазника у Центар за основну полицијску обуку

Конкурс за упис 1060 у Центар за основну полицијску обуку КОНКУРС ЈЕ ЗАТВОРЕН. Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 1060 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису били у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године.

Едукативни час „Примена техника борилачке вештине Аикидоа“

аикидо_1 11. март 2020. година. Још једна среда и нестрпљење у спортској хали пред још један, осамнаести по реду, едукативни час. Овога пута тема и више него интересантна „Примена техника борилачке вештине Аикидо”.

Обавештење о конкурсу за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Обавештење о конкурсу за ватрогасце-спасиоце Министарство унутрашњих послова обавештава кандидате који нису у могућности да предају документацију по Конкурсу за упис 200 полазника на Основну обуку припадника ватрогасно–спасилачких јединица, објављеном 05. марта 2020. године у дневном листу „Политика“ са предвиђеним трајањем до 20. марта 2020. године...

Основна полицијска обука из угла жене

Основна полицијска обука из угла жене Погледајте прилог под називом „Полицајка" који је о основној полицијској обуци из угла жене снимила Прва телевизија и емитовала га 9. марта 2020. године у емисији „Exploziv".

Путокази 2020

Путокази 2020 Министарство унутрашњих послова, заједно са Криминалистичко-полицијским универзитетом, традиционално је узело учешће на 15. Међународном сајму образовања „Путокази”, на Новосадском сајму, 4. и 5. марта 2020. године.

Издвајамо

ЗА ПОЛАЗНИКЕ 28. И 29. КЛАСЕ

Тренутно није отворен конкурс

 

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици тренутно  је у току обука полазника 25, 26. и 27. класе по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у мају 2020. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

Контакт за информације од јавног значаја zoran.niciforovic@copo.edu.rs

3. март 2021. године

 

Језичке двоумице

 

 

 

 

Календар догађаја

Март, 2021     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Анкета

Пратите нас

Пријавите се маилинг листу

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови