Добро дошли!


Центар за основну полицијску обуку Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици једина је установа за основну обуку полиције у Републици Србији.

Од 2007. овде се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава је предметно-модуларна, траје до годину дана и реализује се у учионицама и објектима у кругу Центра.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно је радила Средња школа унутрашњих послова (СШУП) и Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО). Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика Школе, уписана по старом Наставном плану и програму.

 


 

 

 

Упис у Центар - конкурс и селекција

Основна полицијска обука - шта и где уче будући полицијски службеници?

Како стићи до Центра?

 

 

Догађаји

Будући полицајци, хуманитарци за пример!

2_2 У две ванредно организоване добровољне акције давања крви најхуманији полазници 31, 32, 33. и 34. класе Центра за основну полицијску обуку су 9. и 13. септембра 2022. године прикупили 300 јединица крви, а драгоцену течност дало је 79 жена и 221 мушкарац.

Важно обавештење

Важно обавештење шорц Обавештавамо кандидате који су добили позив да дођу на квалификациони испит у Центар за основну полицијску обуку да на испит не долазе у шортсу, јер им неће бити омогућен улаз у Центар. Као што је напоменуто у позиву, шортс је потребно понети ради провере базично-моторичког статуса.

Симпозијум „Управљање и предвиђање промене између традиције и иновације“ у Орадеи (Румунија)

15 Делегација Министарства унутрашњих послова, коју су чинили представници Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици је учествовала на симпозијуму и присуствовала свечаности обележавања 30 година од оснивања Школе за обуку граничне полиције „Аврам Јанку“ у Орадеи (Румунија).

Плакета „Широко срце“ за 2021.

имг_9535_1 Поводом 14. јуна Светског дана добровољних давалаца крви заменик градоначелник Новог Сада Милан Ђурић примио је, у уторак, 14. јуна 2022. године, добровољне даваоце крви који су бројним давањима крви, 50, 75 и 100 пута, заслужили признања Црвеног крста Србије, као и колективе добитнике признања „Широко срце“.

Обележен Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

54 12. јуни 2022. године био је дан када су Београд , али и цела Србија, са припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије прославили Дан Министарства и Дан полиције. Као и прошле године, прослављало се на два места.

Пола века од матуре- прича о дивним људима, питомцима 1. класе Средње школе унутрашњих послова

заједницка2 У суботу, 28. маја 2022. године питомци 1. класе Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици прославили су пола века од матуре. Уписали су је у септембру далеке 1967, а матурирали 1971. године. Од њих 264, колико их је матурирало, на прослави се појавило око 70 некадашњих питомаца.

Конкурс за упис 780 полазника у Центар за основну полицијску обуку

цопо-полиција Министарство унутрашњих послова уписаће у Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици укупно 780 полазника на стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајца, саобраћајног полицајца, граничног полицајца.

Стогодишњица од васпостављања Српске патријаршије

26 Поред стотине учесника на сцени, „Златни момци‟, како их је назвала организаторка и идејни творац целог овог догађаја Маријана Ђерић, полазници 34. класе узели су учешће у овом историјском догађају како за Српску православну цркву, тако и целу Републику Србију.

Донација два лаптопа Центру за основну полицијску обуку

ИМГ_6129. Представник Женевског центра за управљање сектором безбедности ( DCAF ) господин Пауло Коста посетио је Центар за основну полицијску обуку 11. маја 2022. године како би Центру донирао два лаптопа.

Посета делегације Полицијске академије Црне Горе

Посета делегације Полицијске академије Црне Горе Делегација Полицијске академије Црне Горе посетила је Центар за основну полицијску обуку 27. априла 2022. године.

Сајам образовања „Путокази” 2022

Сајам образовања „Путокази” 2022 И на овогодишњем, 17. Међународном сајму образовања „Путокази” који је одржан 9. и 10.03.2022. на Новосадском сајму, Министарство унутрашњих послова и Криминалистичко-полицијски униврзитет су заједнички представили средњошколцима и другим посетиоцима полицијску професију и начин да постану полицијски службе

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица

Конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарство унутрашњих послова расписује конкурс за упис 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова. Конкурс је затворен 06. априла 2022. године. Детаљније...

Слатка честитка за 8. март

11 Међународни дан жена, који се широм света обележава 8. марта, служи као подсетник на све промене за које су генерације и генерације жена успеле да се изборе у протеклих 111 година.

Нови почетак у ЦОПО- снови се остварују

8_насловна 2022. година. Центар за основну полицијску обуку поново ће бити место где ће Министарство унутрашњих послова обогатити своје редове за више од 1500 младих, храбрих, одлучних људи, који су избором ове обуке направили прекретницу у свом животу и тиме показали једну озбиљну, одлучну и јасну визију свог будућег зани

Завршетак обуке 30. класе ЦОПО

Завршетак обуке 30. класе ЦОПО Од 24. јануара до 21. фебруара 2022. године основну полицијску обуку успешно је похађала 30. класа полазника - један вод полазника који су пре конкурисања на основну полицијску обуку завршили основне струковне, односно основне академске студије Криминалистичко-полицијског униврзитета.

Издвајамо

Обавештавамо кандидате који су добили позив да дођу на квалификациони испит у Центар за основну полицијску обуку да на испит не долазе у шортсу , јер им неће бити омогућен улаз у Центар. Као што је напоменуто у позиву, шортс је потребно понети ради провере базично-моторичког статуса.

Тренутно није отворен конкурс

 

Тренутно није отворен конкурс

ЦОПО ПРОМОТИВНИ СПОТ

ИНСТРУКТИВНИ ВИДЕО ПРОВЕРА БАЗИЧНО-МОТОРИЧКОГ СТАТУСА

У Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици у току је  обука полазника 31, 32, 33. и 34. класе по  Конкурсу за основну полицијску обуку објављеном у марту 2021. године.

Планирано је да 35. и 36. класа обуку започну у септембру 2022. године.

МАПА ПУ И ОПШТИНА

Уредба о стручном оспособљавању и усавршавању у Министарству унутрашњих послова

Основна полицијска обука - члан 32.

Електронска адреса (имејл) 

Молимо све наше пријатеље на Фејсбуку, као и остале који нам се е-поштом обраћају, да претходно провере да ли се информације које траже већ налазе на нашем сајту.

За информације, питања, предлоге и коментаре у вези са селекцијом, пишите нам на мејл selekcija@copo.edu.rs.

За остале теме, и даље нам се обраћајте на мејл адресу office@copo.edu.rs.

Да бисмо могли прецизно и благовремено одговарати, молимо кандидате да наведу пуно име и презиме, полицијску управу за коју су конкурисали као и своју адресу.

У вези са обуком за ватрогасце-спасиоце, пишите на мејл Националног тренинг центра за ванредне ситуације ntc_vs@mup.gov.rs.

У вези са обуком комуналне милиције, информишите се преко сајта Министарства државне управе и локалне самоуправе mduls.gov.rs.

Контакт за информације од јавног значаја zoran.niciforovic@copo.edu.rs

3. март 2021. године

Jezičke raskrsnice

ЈЕЗИЧКЕ РАСКРСНИЦЕ

Шта полицајац треба да зна кад пише писмена

 

 

 

Календар догађаја

Септембар, 2022     *    *
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Анкета

Пратите нас

Пријавите се маилинг листу

British Council OSCE Mission to SerbiaКорисни линкови