Берза средњих школа у Кањижи
  Контактирајте са  нама у вези Берза средњих школа у Кањижи  

Контактирајте нас за више информација
X


 

Берза средњих школа у Кањижи окупила је 21. марта 2014. године 15 школа које би ђаци могли изабрати тражећи будуће занимање. 
 
- Ми смо јако задовољни - рекла нам је неколико дана касније Марта Јухас директорка Основне школе „Јован Јовановић Змај“ из Кањиже.   - Прошле године је ова манифестација одржана први пут и тада смо имали око 500 посетилаца. Ове године их је било дупло више. Драго нам је што је Ваш Центар и сад учествовао на Берзи. 
Ђаци и родитељи могли су тако да добију више  информација које их занимају.
 
Сад већ многи знају који су услови уписа у Центар: знање српског језика, примерно владање, бављење спортом, здрав живот... Добро је да деца то знају већ у основношколском узрасту, да би могла на време да се припремају.

Међу онима који су пратили презентацију Центра било је неколико младих који су већ били припремили сву документацију потребну за пријављивљње на конкурс.
 
 
Сања Савић: Већ годинама размишљам о овом занимању. Имам доста познаника који су полицајци. Мој отац је возач, па се повремено среће са саобраћајцима. После средње хемијске школе нисам се запослила у струци, него сам завршила курс за цариника шпедитера. Као диспечерка, радила сам са цариницима, у шпедицији. Волим и униформу и полицију. А многи је се боје! Требало би што више објашњавати људима, а нарочито деци, да је полиција ту за нас.
 
 

 
Владан Пијановић:  Конкурс чекам од како сам завршио средњу школу. За те две године радио сам што год сам могао - на пумпи,  неке физичке послове, носио џакове... Још у седмом разреду сам први пут приметио жељу да кренем очевим путем и постанем полицајац. Он је саобраћајац, па је вероватно и он заслужан за моје опредељење. 
 
Пошто није било средње полицијске, уписао сам Техничку школу „Иван Савић“ у Суботици,  али сам већ у првом полугодишту првог разреда знао да то нећу радити. 
 
Недавно сам прикупио све папире који су потребни за пријављивање у Центар и саопштио то родитељима. Тата је био је суздржан. Рекао ми је да сам донесем одлуку, а он ће ме подржати. А мама, која већ има и брата и мужа у полицији, само је рекла: „Сад ћу морати да пеглам још један комплет плавих кошуља!“

  

Јасна Обрадовић
 
Претходна страна   Горе