37. класа

Бели двор

Prijem На пријему најбољих матураната из целе Србије, који је 23. јуна 2008. године организовало Његово краљевско височанство престолонаследник Александар Карађорђевић на Белом двору, био је и Јанко Марић, ученик 37. класе наше школе.

О утисцима које је понео са пријема на Дедињу, Јанко каже:
- Од када сам се појавио на улазу у башту иза Двора, све очи биле су уперене у мене. Свима сам скренуо пажњу, јер сам био једини ученик који је носио униформу. Сунце је тог дана било изузетно јако, али сам био веома поносан што сам под пуном униформом и ознакама које уз њу иду.
Док сам исчекивао тренутак када ћу чути своје име и презиме, у мени је тензија расла, убрзано сам се знојио и осећао сам како трема постаје све већа... и одједном, прозивају ме... на моје велико изненађење, пролама се невероватно снажан, громогласан аплауз. Био је то најјачи аплауз тог дана, бар како сам чуо од вршњака са којима сам после церемоније разговарао. Поносно корачам, прилазим Његовом височанству, салутирам му одсечно и врло прецизно... Његово височанство, осмехујући се, покушало је, такође, војнички да ме отпоздрави, након чега ми је уручио похвалницу и поклон. Када сам га отпоздравио и кренуо даље, задржао ме је и обратио се свом фотографу, од кога је затражио да направи једну нашу заједничку фотографију. Био сам веома почаствован тим гестом.
Тако поносан сам био још само на промоцији моје класе.
Поносан сам што сам одабрао Средњу школу унутрашњих послова, што сам је уписао и завршио као најбољи ученик у генерацији, што сам своју Школу и Министарство представљао на Белом Двору, поносан сам на своју униформу и на своју земљу Србију, којој служим.

Промоција 37. класе

Matura Своје образовање и одрастање у кругу са липама, старим колико и ова школа, завршила је и 37. класа. На свечаности поводом њихове промоције, одржаној 12. јула 2008. године, било је живо, свечано и лепо. Били су ту угледни и драги гости - представници МУП-а, рођаци и пријатељи дотадашњих матураната, као и њихови професори, старешине, командири...

Кадети у свечаним униформама, продефиловали су уз звуке марша, последњи пут до платоа иза школе. Поздравила их је њихова директорка, госпођа Биљана Пушкар, која је између осталог, рекла:

- Наша школа није обична. У њој се живи 24 сата и сваки њен кутак је други дом наших ученика, а сви смо ми једна велика породица&хеллип;.О квалитету ваше класе сведоче добри резултати које сте постигли у току школовања, на теорисјкој и практичној обуци, ваннаставним активностима, као и на матурском испиту&хеллип; Прави изазови будуће одговорне и тешке професије за коју сте се определили, тек су пред вама. И зато, драги матуранти, желимо да будете полицајци који ће служити грађанима, поштујући основна права човека, радећи у складу са законом, професионално и правично. Очекујемо од вас да чувате свој углед и углед полицијске службе и поносно носите униформу српске полиције, а да вам највећа награда за рад и успехе које ћете постизати, буде захвалност људи којима ћете помагати.

Кадетима се затим обратила тадашња државна секретарка МУП-а Мирјана Орашанин.

- У име Министарства унутрашњих послова, министра Драгана Јочића и своје лично име, честитам нашим младим колегама успешан завршетак школовања у овој посебној образовној установи и желим још успешнији почетак радног живота у струци за коју су се, као врло млади, с љубављу определили - рекла је госпођа Орашанин. - Посебну захвалност исказујем њиховим професорима, који су их опремили знањем и изградили их у зреле и способне личности, које ће своје радне и животне задатке обављати са пуном одговорношћу и преданошћу.
Хвала и родитељима и ближњима који су их усмерили и подржавали у ни мало лаком четворогодишњем школовању за ову племениту, часну и тешку професију.
Данас су пред нама узбуђени и поносни млади људи, спремни да померају планине. Од њих се очекује да ће своју енергију и младост искористити да оно што су током школовања научили, ставе у службу одбране законитости, реда и мира и заштите права и слобода грађана своје земље.
У томе несебично треба да им помогну старије колеге, које су њихов пут већ прошли.
Поштоване младе колеге, једнога дана, у врло скорој будућности, ви ћете бити настављачи и носиоци промена и унапређења рада Министарства унутрашњих послова, на понос свих оних који су у вашем оспособљавању и васпитавању учествовали. Не заборавите их и одужите им се тако што ћете часно и самопрегорно обављати своје послове и задатке и што ћете настојати да до краја каријере унапређујете своја знања и способности и развијате своје личности.
Они међу вама који су постигли најбољи успех у школовању, као што то традиција налаже, биће овом приликом награђени, а све вас, надам се, током радног живота, очекују похвале и признања, уколико свој посао будете обављали онако како су вас овде учили.
Будите одани службеници своје државе, чувари свога народа, и лојалне колеге. Нека вас Бог чува и нека вам је са срећом!

Ј.О.
јули, 2009.

Галерија слика - Промоција 37. класе

Одликаши

Девет ученика је остварило велики успех у Школи, одржавајући просек 5,0 током све четири године: Никола Бељац и Марко Пејчић (1. вод), Страхиња Нешић и Бобан Павловић (2. вод), Марко Крстић и Милош Мирић (3. вод), Владица Илић (5. вод), Јанко Марић (8. вод) и Жарко Тадић (10. вод).

Мотивацију су нашли у изазову да буду најбољи и слажу се у томе да иx успех није омео у другим активностима. Неки од њих су били и заменици командира вода, а учествовали су и у многим школским и ваншколским секцијама. Поред њих, одличан успех је имало преко тридесет ученика.
За ђака генерације је изабран Јанко Марић, а за друго место су се борили Владица Илић и Жарко Тадић, који су имали исти број поена, тако да су одлучили резултати са матурских радова и појединачне оцене током школовања.

                                     JankoMaric     ZarkoTadic

37. klasa Начелник о својој класи

Попричали смо са Жељком Секулићем начелником 37. класе коме је ово можда последња генерација ученика.

- Ово је једна од успешнијих класа којима сам био начелник. Своје добре успехе из основних школа оправдали су просеком оцена који се није спуштао испод 3,50 током целог школовања. Њиховим залагањем у спортским такмичењима, давању крви и многим другим акцијама, успели су да одрже континуитет рада претходних генерација. Веома сам задовољан начином како су се понели на својим професионалним обукама - логоровању и пракси. Командири и ментори у подручним полицијским управама су их хвалили и генерална оцена је била висока. Сматрам да неће имати проблема у раду и да ће, уз помоћ ментора, успети да усаврше своје полицијске вештине.