CENTAR ZA OSNOVNU POLICIJSKU OBUKU

Prva generacija Centra prihvaćena je 19. novembra 2007. godine. Od blizu 5.000 kandidata, nakon svih testova i provera, odabrano je 130. Jedan od njih se nije odazvao pozivu.

Uslovi za život i učenje su dobri. Polaznici su smešteni u renovirane sobe. Obuka u Centru je koncipirana tako da podrazumeva mnogo učenja i odricanja. Za razliku od četvorogodišeg školovanja, osnovna policijska obuka je koncizna, efikasna i ekonomična - prilagođena načinu učenja odraslih. Ovde se izučavaju i usvajaju samo ključne veštine i znanja, a ona šira stiču se na specijalizovanim kursevima.

Početak rada Centra obeležen je 5. decembra 2007. godine svečanom akademijom. Ovoj svečanosti prisustvovali su tadašnji ministar MUP-a, gospodin Dragan Jočić, Njegovo preosveštenstvo episkop sremski Vasilije, Njegova ekselencija ambasador Misije OEBS-a u R Srbiji gospodin Hans Ula Urstad i Njegova ekselencija ambasador Kraljevine Norveške gospodin Hokon Blankeborg, polaznici 1. generacije Centra, kadeti 37. i 38. klase Škole, predstavnici mnogih medija i drugi dragi i ugledni gosti.

 

Konkurse za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) raspisuje MUP, u zavisnosti od potreba organizacionih jedinica Direkcije policije, na osnovu odluke Vlade o broju pripravnika koje Ministarstvo može da primi u toku jedne godine.

Vest o raspisivanju konkursa objavljuje se na fejsbuk-stranici 
Copo Centar Copo i na našem sajtu.

U Centru se obučavaju mladići i devojke koji su završili srednju školu u trajanju od 4 godine, bez obzira na tip škole i smer.

Cilj osnovne policijske obuke je da obezbedi kvalitetno stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca i graničnog policajca, koja bi zadovoljila potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i društva u celini, u skladu sa Zakonom o policiji.

SAZNAJTE VIŠE PREKO LINKOVA:

Kapaciteti Centra

Obuka

Program stručnog osposobljavanja polaznika osnovne policijske obuke

Vannastavne aktivnosti