Događaji

I mi - služimo Srbiji

_DSC4621 Neobično lep, sunčan, februarski dan u Centru doprineo je da na licima njegovih stanovnika vidimo samo osmeh i zadovoljstvo zbog ovog događaja.

Delegacija policije Kraljevine Španije u poseti Centru za osnovnu policijsku obuku

spanija-srbija_660x330 Delegacija policije Kraljevine Španije bila je od 23. do 26. 01. 2018. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi

sveti_sava.jpg-rts Uz slavski kolač, žito, sveću i podsećanje na delo prvog srpskog prosvetitelja, 10 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku sa šefom Odseka za mentorski rad i standard polaznika, Milenkom Kalacunom, prisustvovalo je u subotu, 27. januara 2018. godine, Svetoj Liturgiji i obeležilo Savindan.

Tradicija i čast jači od straha

plivanje-za-krst-casni-1_1 Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja, 19. januara 2018. godine, u organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica je, uz blagoslov episkopa sremskog Gospodina Vasilija, na reci Dunav održana tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni krst 2018‟.

Da Isidora živi!

Isidora Pavlovic Polaznici i radnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici su i ovog puta pokazali da imaju veliko srce i dobru volju i odlučili da se uključe u akciju „Da Isidora živi'' i da sakupe preko potreban novac za lečenje Isidore Pavlović (24).

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs COPO 26.1.2018. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd i ukupno 250 polaznika za 17 područnih policijskih uprava.

Ostajte ovde

maxresdefault „Nemamo prava zauvek otići! Jer niko od nas, u stvari, neće pobeći od besposlice, besparice i, usled svega rečenog, od raskola porodičnog, već će se time večno odreći oca svih Srba. Nemamo prava otići, već samo tom sinu uskliknuti!“

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Konkurs za upis 50 polaznika za Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica; rok za predaju dokumenata 25. decembar 2017. godine

Aikido – usaglašeni put energije

Foto_3.0.1_a Polaznice i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici od 2010. godine, imaju mogućnost da u okviru vannastavnih aktivnosti treniraju aikido. Sekciju vodi policijski savetnik Milan Pejović, majstor aikidoa i bliske borbe (Aikido and close combat), V DAN.

Boks sparing

Boks sparing – Okupili su se momci iz 14. klase da vide kako će proteći sparing jer nisu navikli da vide žensko kako bije, ili bar nisu navikli krhku devojku poput mene da vide kao borca, priča Jovanka Radulović, polaznica 15. klase Centra.

Poklon Dečjem selu

Poklon Dečjem selu Na inicijativu polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 28. 9. 2017. godine, organizovana je poseta deci u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“, u Sremskoj Kamenici. Polaznici 14. i 15. klase su prethodno organizovali akciju prikupljanja sredstava za kupovinu poklona deci. Akciji su se pridružili i radnici...

Turnir u odbojci

Turnir u odbojci U okviru saradnje sa zajednicom, 23. septembra 2017. godine, 14 polaznica i polaznika 14. i 15. klase učestvovalo je u prigodnom programu Sabora srpske omladine u organizaciji Eparhije Sremske, nakon svečane liturgije u Sabornom hramu vladike Nikolaja, u Sremskim Karlovcima.

Dobrovoljni davaoci krvi

Dobrovoljni davaoci krvi Centru za osnovnu policijsku obuku uručeno je priznanje Crvenog krsta Srbije - plaketa „Široko srce“, za 2016. godinu. Tradiciju Srednje škole unutrašnjih poslova, potom i Centra za osnovnu policijsku obuku, nastavljaju polaznici 14. i 15. klase koji su u velikom broju dobrovoljno dali krv tokom prve faze obuke.

I na odmoru u službi građana

Marko Tipsarević Marko Tipsarević, koji je završio Srednju školu unutrašnjih poslova u 33. klasi, priskače u pomoć i kad je na odmoru.

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Konkurs za upis100 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica; kandidati mogu predati dokumenta do 18. septembra 2017. godine

Pripravnički staž u Policijskoj brigadi

4_1 Neki od bivših polaznika 13. klase su nakon završenog jednogodišnjeg kursa u Centru za osnovnu policijsku obuku raspoređeni u policijske stanice u Beogradu, a sada pripravnički staž nastavljaju u Policijskoj brigadi.

Polaznici 14. klase u NC „Kula

Polaznici 14. klase u NC „Kula Polaznici COPO-a su se 8. jula 2014. godine, kroz pokazne vežbe i razgovor s kolegama, upoznali sa radom policije.

Zahvalnica Dečijeg sela Centru

Zahvalnica Dečijeg sela COPO-u U znak zahvalnosti Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za plemenitost i humanost tokom dugogodišnje saradnje, Dečije selo „Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice Centru je dodelilo zahvalnicu. Dečije selo Sremska Kamenica otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u istočnoj Evropi.

Iznenadna kontrola

Policajac i pas Tokom obavljana svojih dužnosti, oko 5.30 časova ujutru 14. juna 2017. godine, dežurni klase je primetio kako „službeni” pas Centra skače oko malog nezvanog gosta. Iako je nekoliko puta veći, delovao je uplašeno, tako da se držao na bezbednom odstojanju od bića za koje je dežurni, prišavši, utvrdio...

Priznanje humanosti

Priznanje humanosti Moto ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi glasi: „Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj krv sada. Daj krv redovno“. Crveni krst Novog Sada u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, 14. jun – kao i prethodnih godina – obeležava brojnim tribinama, svečanostima i ...

Deca iz vrtića „Žikica Jovanović” u Nastavnom centru „Makiš”

Vrtić u NC Makiš Neobična slika na terenima Nastavnog centra „Makiš” u Beogradu, u vreme kada su tamo sprovođene provere bazično-motoričkih sposobnosti policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i priprema za defile na centralnoj svečanosti povodom Dana MUP-a. Dečiji smeh, vriska i graja 43...

Dan policije 2017.

Dan MUP-a 4. jun 2017 Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u znak sećanja na događaj na beogradskoj Čukur- česmi 1862. godine, Svetu Trojicu – Duhove proglasilo Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Dan policije i slavu Ministarstva.

Policajci na 16. Festivalu optimizma

###„Baby Exit“ 2017### Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici je za vikend, 27. i 28. maja 2017. godine, učestvovao na 16. Festivalu optimizma „Baby Exit“, koji je namenjen celoj porodici, a pre svega deci predškolskog uzrasta i osnovcima. Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, povodom Svetskog dana porodice...

Knjige u ruke

sajam_knjiga_2016 Za ljubitelje knjige – oktobar – već decenijama, nije tek jedan mesec, već mnogo više – peto godišnje doba, praznik pisane reči i željno ga iščekujemo zbog Sajma knjiga u Beogradu. Moto ovogodišnjeg, 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, bio je „Knjige u ruke“.

Pojašnjenje uslova Konkursa od 23. decembra 2016. do 9. januara 2017. godine​

manje od 25 Pojašnjenje uslova Konkursa za upis 460 polaznika od 23.12. 2016. godine: Pravo da konkuriše ima lice koje do dana zaključenja konkursa (09. 01. 2017. godine), navrši 18 godina, a nije navršilo 25...

Konkurs za 460 polaznika (23. 12. 2016. do 9. 1. 2017)

Konkurs 23.12.2016. do 9.1.2017. Konkurs za 460 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, od 23. decembra 2016. do 9. januara 2017. godine​ – Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici tri klase od ukupno 460 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova

Poništen konkurs od 26. marta 2014. godine

Dokumenta koja su zainteresovani za prijem na osnovnu policijsku obuku podneli uz prijavu na Konkurs objavljen 26. marta 2014. godine, koji je MUP poništio oglašavanjem u „Službenom glasniku RS“ 28. 10. 2016. godine, biće vraćena u područne policijske uprave gde ćete ih moći lično preuzeti.

246 krugova za pobedu

COPO 246 krugova za pobedu Povodom obeležavanja Dana svoje jedinice – 9. novembra, Prva brigada Kopnene vojske Srbije, organizovala je 2. novembra 2016. godine, na Gradskom strelištu NS takmičenje u streljaštvu u disciplini gađanja pištoljem CZ-99 u kružnu metu (50x50 cm) sa udaljenosti od 20 m iz stojećeg stava.

Maturanti Saobraćajnog školskog centra u COPO-u

Maturanti Saobraćajnog školskog centra u COPO-u Maturanti Saobraćajnog školskog centra „Pinki“ iz Novog Sada posetili su, 26. maja 2016. godine, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Tom prilikom učenici smera tehničar za bezbednost saobraćaja su, zajedno sa polaznicima 7. voda 13. klase COPO-a, vežbali znake koje učesnicima u ...

15. Festival optimizma

15. Festival optimizma Kao i obično, ćudljivi maj je i ove godine odložio događaj koji sa radošću iščekuju mališani, bilo da su učesnici ili posetioci „Baby Exita“. Festival optimizma, petnaesti po redu i najveći festival posvećen deci i porodici u Istočnoj Evropi, održan je 21. i 22. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

COPO na Festivalu optimizma

COPO na Festivalu optimizma Posetite nas za vikend, 21. i 22. maja na 15. Festivalu optimizma „Baby Exit“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Centar za osnovnu policijsku obuku učestvuje, već tradicionalno, u programskoj celini „Ulica profesija“. Naš štand se, kao i uvek, nalazi u Inoćentijevom bastionu (prekoputa izlaza iz katakombi).

Promocija polaznika 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike

Promocija polaznika 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike Polaznice i polaznici 12. klase su, u Centru u Sremskoj Kamenici, osnovnu policijsku obuku pohađali od 6. aprila 2015. do 6. maja 2016. godine. Obuku je uspešno završilo njih 280 (202 polaznika i 78 polaznica) i nakon uspešno završene obuke i položenog završnog ispita, u svojstvu policajca pripravnika zasnovaće...

Veliko prolećno spremanje

Veliko prolećno spremanje u COPO-u Pored redovnog održavanja, kao i svaka dobra domaćinska kuća, i ove godine smo pravili veliko prolećno spremanje. Organizovana je radna akcija, pa su treneri i ostali zaposleni pružili podršku malobrojnom osoblju, zaduženom za održavanje Centra. Uređene su cvetne leje, kao i parkovski prostor pod drvećem.

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“, dodeljena Centru za osnovnu policijsku obuku za unapređenje obrazovanja i bezbednosti

Povelja Kapetan Miša Anastasijević Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ se, već petnaestu godinu, na inicijativu novosadske kompanije Medija Invent, dodeljuje istaknutim kolektivima i pojedincima za doprinos i rezultate u različitim oblastima života...

Град Нови Сад поклонио ЦОПО-у две „шкоде рапид“

Град Нови Сад поклонио ЦОПО-у две „шкоде рапид“ Градоначелник Града Новог Сада, господин Милош Вучевић уручио је, 12. новембра 2015. године, донацију Центру за основну полицијску обуку симболичном предајом кључева за два нова...

Prvo međunarodno policijsko književno veče

Prvo međunarodno policijsko književno veče Na osnovu Odluke Skupštine IPA Regije u Novom Sadu, u saradnji sa Savezom književnika u otadžbini i rasejanju, raspisan je sledeći KONKURS za učešće na manifestaciji „Prvo međunarodno policijsko književno veče“. USLOVI KONKURSA...

Vredne ruke

Vredne ruke Zima još traje, ali prvi dan nalik prolećnom, naše koleginice i kolege iz Odseka za održavanje objekata i opreme – njih četrnaestoro, iskoristili su da urede skoro deset hektara pošumljenog dela parka koji, pored školske zgrade iz 19. veka, krasi prostor na kojem se nalazi Centar za osnovnu policijsku obuku...

Potpisivanje Deklaracije o bezbednosti saobraćaja u Centru za osnovnu policijsku obuku

Potpisivanje Deklaracije o bezbednosti saobraćaja u Centru za osnovnu policijsku obuku Policijski službenici i drugi zaposleni u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, tokom decembra meseca 2014. godine, potpisali su Deklaraciju o bezbednosti saobraćaja, želeći da doprinesu podizanju nivoa svesti o značaju bezbednog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i smanjenja broja žrtava u...

Badnjak u Centru

Badnjak u Centru Na Badnji dan, poslednji dan pred Božić, u ranim jutarnjim satima, kao što nalažu pravoslavni običaji, pored ulaznih vrata Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici stajao je badnjak – hrastova grana, koja simbolično predstavlja drvo koje su pastiri doneli, a pravedni Josif založio u hladnoj pećini...

Ispraćaj penzionisanih koleginica i kolega 2014. godine

Ispraćaj penzionisanih koleginica i kolega 2014. godine Kraj radnog veka, kraj kalendarske godine su bili povodi da se još jednom okupimo i našim dragim koleginicama i kolegama koji su u 2014. godini završili onaj zvanični deo radnog veka poželimo da zaslužene penzije dugo primaju. Kraj obično znači i neko podvlačenje crte, svođenje računa ali kraj donosi i neke...

Poseta predstavnika ICITAP-a Centru

Poseta predstavnika ICITAP-a Centru Predstavnik Kancelarije Međunarodnog kriminalističko-istražnog programa pomoći u obuci Ministarstva pravde SAD (International Criminal Investigative Training Assistance Program) pri Ambasadi SAD u Beogradu gospodin Patrik Vajt, u pratnji svoje asistentkinje i gospodina Dušana Mihajlovića iz Biroa za međunarodnu

Beloruska delegacija

 Beloruska delegacija u poseti COPO-u Delegacija Akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Belorusije boravila je od 20. do 23. 10. 2014. godine na Kriminalističko-policijskoj akademiji, sa kojom ima Sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji. Pretposlednjeg dana boravka u našoj zemlji, 22. oktobra, Centar za osnovnu policijsku

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Poseta Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije – predsednica Marija Obradović, zamenik predsednika Bojan Kostreš, sekretar Milan Čuljković i njihovi saradnici, posetili su 21. 10. 2014. godine Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Sa Fondacijom „Hans Zajdel” u Nemačku!

 Sa Fondacijom „Hans Zajdel” u Nemačku! Da mi je neko pre dve godine pričao, kad sam započinjala osnovnu policijsku obuku da ću ja biti izabrana da idem na usavršavanje nemačkog jezika u Bavarsku i provesti dve divne nedelje u Bavarskoj policiji, ne bih mu verovala. Elem, ovako je sve počelo.

Promocija 11. klase u centru Novog Sada

Promocija 11. klase u centru Novog Sada Slika plavih šapki i šeširića u letu i radosni uzvici upravo promovisanih policajki i policajaca pripravnika ukrasila je 18. jula 2014. godine, Trg slobode u Novom Sadu.

Dvoje polaznika na Belom dvoru

Pohvalnice najboljima u 10. klasi Dok na Beli dvor svakog leta na dodelu Pohvalnica Nj. k. v. prestolonaslednika Aleksandra II i princeze Katarine iz svih srednjih škola u Srbiji dolazi po jedan najbolji učenik ili učenica, kao što je to bilo i za vreme postojanja Srednje škole unutrašnjih poslova, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj K

Посета новог директора ICITAP-а Центру

Посета новог директора ###ICITAP###-а Центру – Импресиониран сам оним што сам овде видео! У Србији сам три месеца и могу рећи да су и ваша полиција и полицијска обука крајње професионални – рекао је господин Даглас Медн.

Obaveštenje za maturante

Maturanti da dostave diplome Centru Kandidati koji su u vreme raspisivanja Konkursa za upis u COPO (10. i 25. marta 2014) pohađali završni razred srednje škole, treba što pre, a najkasnije do 30. juna ove godine, da dostave diplome o završenoj trogodišnjoj ili četvorogodišnjoj srednjoj školi direktno Centru

U toku je prijemni ispit

Počinje prijemni ispit Od 11. 6. 2014. počeo je prijemni ispit za kandidate koji ispunjavaju uslove Konkursa za upis u COPO, raspisanih 10. i 25. marta ove godine. Kandidati će pozive dobijati preko svojih policijskih uprava (PU). Uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazi stanovništvo Beograda, Valjeva i Sremske Mitrovice...

Velika petica policiji

Baby Exit, Velika petica policiji Ovogodišnji Festival optimizma – Bebi Egzit održan je 31. maja i 1. juna 2014, posle ukidanja vanredne situacije proglašene zbog poplava koje su pogodile našu zemlju u maju 2014. Teškom situacijom mnoga deca su pogođena, uplašena, zabrinuta...

Godišnjice mature

Srednja škola unutrašnjih poslova - godišnjice mature Obaveštavamo nekadašnje učenike Srednje škole unutrašnjih poslova da će i ovog leta, 2014, godišnjice mature (10, 20, 30 i 40 godina) moći da proslave u krugu svoje Škole. Ove proslave organizuju sami bivši učenici. Izaberu Organizacioni odbor i jave nam se da preciziramo datum.

Prijemni i lekarski

Prijemni ispit i lekarski pregled U prvoj polovini juna 2014. počelo je testiranje u okviru prijemnog ispita za kandidate koji su konkurisali za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku na osnovu dva konkursa – jedan raspisan 10. marta 2014. (za 480 polaznika) i drugi 25. marta (za još 150 polaznika).

Poplava

Odbrana od poplava, maj 2014. Polaznici 11. klase polagali su od 14. do 17. maja 2014. godine jedan poseban ispit i to ne pred svojim starešinama i trenerima, nego zajedno sa njima. Dve noći polaznici Centra su proveli u Sremskoj Kamenici, pored nabujalog Kameničkog potoka. Punili su džakove i postavljali ih pored kuća do kojih je stigla voda.

Polaznici kao sudije

Šta znaš o saobraćaju Po jedanaestoro polaznika jedanaeste klase Centra bilo je 12. aprila 2014. godine angažovano na Opštiskom, a zatim 11. maja i na Okružnom takmičenju i smotri osnovnih škola „Šta znaš o saobraćaju?“ održanom u OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu u organizaciji AMSS, Ministarstva prosvete i Društva nast

Promocija jubilarne klase

Promocija 10. klase Centra za osnovnu policijsku obuku – Veliko je zadovoljstvo ponovo biti ovde u Sremskoj Kamenici, tako značajnim povodom, kakav je promocija nove klase policajaca pripravnika, koji su obučavani na ovom mestu na kojem se već decenijama osposobljavaju budući pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – rekao je ministar Dačić.

Memorijalni turnir Vladimir Grandić

Memorijalni turnir Vladimir Grandić Radnici Ministarstva unutrašnjih poslova okupili su se 5. 4. 2014. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici na petom Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Vladimir Grandić“ posvećenom tragično nastradalom kolegi koji je 12. aprila 2009. godine izgubio život suprotstavljajući se...

Berza srednjih škola u Kanjiži

Berza srednjih škola u Kanjiži – Mi smo jako zadovoljni – rekla nam je nekoliko dana kasnije Marta Juhas direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže. – Prošle godine je ova manifestacija održana prvi put i tada smo imali oko 500 posetilaca. Ove godine ih je bilo duplo više. Drago nam je što je Vaš Centar i sad...

Sajam obrazovanja Putokazi 2014

Sajam obrazovanja Putokazi 2014 Grupa dece koja je došla na 10. Sajam obrazovanja zastala je na štandu MUP-a. Dok su mališani s pažnjom posmatrali akciju vatrogasaca, ruka jedne od figura obučenih u različite policijske uniforme se pokrenula i pomilovala jednog dečaka. Oko kamere zabeležilo je trenutak iznenađenja na licima nekolicine, a odmah..

Konkurs 2014.

Konkurs za osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 480 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova.

Valja znati ugasiti

Obuka zaposlenih iz protivpoćarne zaštite – Ko drži aparat za gašenje požara u gepeku, neka ga nekome pokloni – rečeno je na obuci iz protivpožarne zaštite koju je COPO u saradnji sa Nacionalnim trening centrom za vanredne situacije organizovao za zaposlene u Centru, od 3. do 5. 2. 2014. godine.

Маргиналије

Marginalije Željke Avrić Песнички матине у библиотеци Центра, 26. 12. 2013, окупио је поштоваоце поезије Жељке Аврић на промоцији њене нове збирке Маргиналије.

Задржавање лица

Zadržavanje lica Са новинама у области поступања према доведеним и задржаним лицима имали су прилику да се упознају полицијски службеници из шест полицијских управа, од 4. до 9. 11. 2013. године.

Сарадња са ОЕБС-ом

Saradnja s Misijom OEBS-a u Srbiji Високи представници ОЕБС-а су имали прилику да сазнају која је разлика између некадашње и садашње основне полицијске обуке, који су објекти реновирани, какву су обуку прошли сви

Делегација из Кине

Narodna Republika Kina Представници Кинеског криминалистичко-полицијског универзитета (ККПУ) из Шенгјенга – Џанг Јуехуеј (Zhang Yuehui), директор Одсека за студентска питања; Љу Бо (Liu Bo) из Одсека за

Електронско учење

Moodle Искуства у области увођења електронског учења разменили су, 17. 10. 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, представници Мисије ОЕБС-а у Скопљу и Управе за стр

Suzbijanje nasilja

Seminar „Suzbijanje nasilja u socijalnom okruženju“ Bez usaglašene aktivnosti svih bitnih institucija sistema, ne može se uspešno delovati – rečeno je na Seminaru „Suzbijanje nasilja u socijalnom okruženju“ koji je 17. i 18. oktobra 2013. održan u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Пријатељи из ИПА Регије Беч

Poseta IPA Regije Beč Заједнички језик је свакако пронађен – језик пријатељства, што је и основни мото Интернационалне полицијске асоцијације.

Са Фондацијом у Немачку

Slobodan Belošević u Bavarskoj „Изаберите немачки језик, јер ко буде био најбољи иде на пут у ту лепу европску земљу“

Ljudska prava

Svetski dan tolerancije – Na naslovnoj strani brošure „Smernice za edukaciju policijskih službenika o ljudskim pravima“ nalazi se slika srpskih policajaca – rekao je Pavel Hacuk (Pavel Chacuk), predstavnik Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), čije je sedište u Varšavi.

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu Dan Ministrastva, Dan policije i Slava policije Sveta Trojica proslavljeni su 23. 6. 2013. prvi put van Beograda – u Novom Sadu. Obeležavanje praznika započelo je defileom policijskih službenika od Trga slobode do Stadiona „Karađorđe“.

Prijem 11. klase

Prijem 11. klase Prvog dana obuke, 3. 6. 2013. godine, polaznice i polaznike nove, 11. klase pozdravili su i poželeli im dobrodošlicu načelnica Centra za osnovnu policijsku obuku Biljana Puškar i njeni saradnici.

Dajemo šansu svima

Dajemo šansu svima Regionalna konferencija „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Republici Srbiji, održana je od 27. do 29. maja 2013. godine u Centru za osnovnu poli

Treći Seminar o rukovođenju

Treći Seminar o rukovođenju Otvarajući seminar Nauka o rukovođenju – Situaciono i komunikacijsko rukovođenje, održan 20. i 21. maja 2013. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, načelnica Centra Biljana Puškar je citirala Konfučijevu izreku: „Što je u državi bolja muzika, bolja će biti država“ i dodala da je posebno

Podrška kolege

Podrška kolege Na pitanja o tome kakve bi osobine trebalo da krase kolegu za podršku, policijski službenici odgovaraju anonimno. Na osnovu takvog tajnog glasanja birani su polaznici Kursa za primarnu psihološku prevenciju – podrška kolege.

Poslednji dan obuke 9. klase

Poslednji dan obuke 9. klase Sirena vatrogasnih kola u krugu Centra za osnovnu policijsku obuku, 26. aprila 2013. godine, nije bila znak da je negde izbio požar. Tog dana gorela su samo lica uzbuđenih polaznika 9. klase, kojima je pokazna vežba predstavnika Vatrogasno-spasilačke jedinice bila i poslednja lekcija tokom obuke.

Sećanje na Grandića

Sećanje na Vladimira Grandića Četvrti memorijalni fudbalski turnir „Vladimir Grandić“ okupio je 13. aprila u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, blizu četiri stotine radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Mali pesak

Čišćenje lokaliteta Mali pesak u Deliblatskoj peščari Čišćenje lokaliteta Mali pesak u Deliblatskoj peščari (Opština Bela Crkva), 13. 4. 2013. bilo je uspešno zahvaljujući volonterima. Među 120-oro mladih ljubitelja prirode iz Novog Sada, Vršca i Bele Crkve, bilo je i desetoro polaznika 10. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Predstavili Centar osnovcima u Kanjiži

IMG_4336 Oko 500 osnovaca i njihovih roditelja iz Kanjiže, Horgoša i Novog Kneževca, imalo je 22. marta 2013. godine priliku da poseti jednu zanimljivu i korisnu manifestaciju koja je, kao deo projekta „Berza srednjih škola“, organizovana uz pomoć Nemačkog saveznog ministarstva za privredni razvoj

Stigla 10. klasa!

IMG_4399a_3 Obuka 297 novih polaznika Centra, koji dolaze sa područja tri policijske uprave – Novi Pazar (njih 88), Novi Sad (101) i Prijepolje (108), počela je 25. 3. 2013. Oni su konkurisali za obuku u Centru aprila 2012.

Osma klaso, voljno!

DSC_5173a Prvi dan marta 2013. godine bio je poslednji dan koji je 8. klasa provela u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Promocija 7. klase

IMG_3745A1 Zadovoljstvo mi je da danas još jedna, sedma generacija policajaca pripravnika postaje deo Ministarstva unutrašnjih poslova i započinje svoj profesionalni put – ovim rečima obratio se predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić gostima i polaznicima na promociji 7. klase COPO-a, u Sremskoj Kamenici

Renovirana biblioteka

old_books Nakon promocije polaznika 6. klase COPO-a u policajce pripravnike, 2. 8. 2012. godine, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečano je otvorio renoviranu, savremenu, multimedijalnu biblioteku sa čitaonicom, u koju se pored polaznika i zaposlenih u Centru, mogu učlaniti i koristiti njene usluge s

Promocija 6. klase

4 U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici proslavljena su 2. 8. 2012. godine dva važna događaja – promocija 6. klase polaznika u policajce pripravnike i otvaranje renovirane biblioteke.

Promocija 5. klase

DSCN0098ab U zvanje policajaca pripravnika promovisani su 25. jula 2011. godine polaznice i polaznici pete klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Konkurs za 10. klasu COPO-a, 2012

Konkurs za 109. klasu je trajao od 10. do 25. aprila 2012. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisalo je u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 160 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, i to: 50 polaznika za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, 30 polazni

Radna akcija

People_Working_Together_for_a_Cause Sadnice cveća, motike, kose, testere i metle bile su u rukama zaposlenih u Centru, sunčanog prepodneva 21. maja 2011. godine.

Volgogradska akademija

tower1bMotherland20Memorial20208220m2020Volgograd20USSR Predstavnici Volgogradske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije prvi put su posetili Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici krajem 2010. godine, a 6. maja 2011. usledila je druga poseta kolega sa ove visokoškolske institucije.

Konkurs za 7. i 8. klasu, 2011

ZL_leto_2010_085_1_1 Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika 7. i 8. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za obavljanje policijskih poslova na području Policijske uprave za grad Beograd. Pravo učešća na konkursu za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj...

Konkurs za 9. klasu, 2011

000024a Konkurs za upis 9. klase polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, raspisan je 21. marta 2011. godine. Poslednji dan za predaju dokumenata je 5.4.2011. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar u Sremskoj Kamenici 50 pol

Promocija 4. klase

Vitko_005 Svečanosti povodom promocije polaznika 4. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, 21. 2. 2011. godine, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši, ugledni gosti iz zemlje i inostranstva, prijatelji, rođaci, kolege...

Prekogranična saradnja sa Mađarskom

IMG_8951a Razmena polaznika segedinske Škole policije i Centra za osnovnu obuku policije u Sremskoj Kamenici, od 29. 11. do 3. 12. 2010, bila je prva aktivnost u okviru programa Instrument pretpristupne pomoći prekogranične saradnje Mađarska – Srbija (IPA) u oblasti obrazovanja.

Promocija 3. klase

3_klasa_Medium Sto pedeset četvoro polaznika 3. klase Centra za osnovnu policijsku obuku promovisano je u policajce pripravnike u Sremskoj Kamenici, 31. avgusta 2010. godine. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je tom prilikom izjavio da Srbiji nedostaje veliki broj uniformisanih policajaca i da je taj problem posebno i

Peta klasa

zvonce Obuka polaznika 5. klase Centra za osnovnu policijsku obuku počeće 9. avgusta 2010. godine. Svi odabrani kandidati dobiće blagovremeno poziv poštom, na kućnu adresu.

Komunalna policija

IMG_0004_2 Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovali su 14. 6. 2010. svečanosti u Sremskoj Kamenici povodom obuke prve generacije komunalnih policajaca.

Dobili smo sredstva fonda IPA (IPP – Instrument pretpristupne pomoći)

Potpisivanje sporazuma Policijskoj školi iz Segedina i Centru za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice odobrena su finansijska sredstva u okviru programa Instrument pretpristupne pomoći (IPP, ili IPA – kako je skraćenica engleskog naziva Instrument for Pre-Accession) pre

U Nemačku sa Fondacijom «Hans Zajdel»

DSCN0206_a Tronedeljnim boravkom u jednom centru za obuku policije u Bavarskoj Fondacija "Hans Zajdel" iz Minhena želi da motiviše polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici da uče nemački jezik. Kao najbolju od svih koji su u 1. klasi Centra učili nemački, Fondacija je nagradila Aleksandru Ćurčić.

Promocija 2. klase

Picture_204_copy_copy Polaznici druge klase Centra za osnovnu policijsku obuku promovisani su u policajce pripravnike 26. marta 2010. godine.

Dočekana i 4. klasa

DSCN1266 U nedelju, 21. 2. 2010. godine, stigla je i 4. klasa Centra. Ima 155 polaznika, od kojih su 44 devojke.

Studijska poseta mladih Roma Centru

IMG_0009 Oko 30 mogućih kandidata romske nacionalnosti, koji ispunjavaju osnovne uslove za upis u COPO, imalo je 20. i 21. 10. 2009. godine priliku da se upozna sa načinom obuke i uslovima života u Centru.

Najbolja iz nemačkog jezika

IMG_0938 Aleksandra Ćurčić, polaznica 1. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koja sada radi u PS Vršac (PU Pančevo), bila je iznenađena kada ju je profesorica Zorka Lovre obavestila da je dobila jednu neobičnu nagradu. Kao najbolju od svih koji su u toj klasi učili nemački jezik, Fondacija "Hans Zajdel" ...

Saradnja sa segedinskom školom

Saradnja sa segedinskom školom Između MUP-a i Misije OEBS-a u Srbiji potpisan je 7. septembra 2009. godine, Memorandum o sporazumevanju. Među ciljevima predviđenim ovim dokumentom su i razvoj policijske obuke, studijske posete i razmena iskustava na regionalnom i međunarodnom nivou, organizovanje radionica, seminara i konferencija.

Delegacija iz Kazahstana

IMG_0310 Sledeće, 2010. godine, OEBS-om će predsedavati Kazahstan. Delegacija u kojoj su bila i dva predstavnika ove zemlje, posetila je Školu - Centar u Sremskoj Kamenici 2. 9. 2009. godine.

Stigla treća klasa

Dolazak Ponedeljak, 24. 8. 2009. godine, bio je prvi radni dan za polaznike treće klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Treća klasa Centra

Prijem polaznika Obuka polaznika treće klase Centra počinje 24. avgusta 2009. godine. Odabrani kandidati, svih 160 devojaka i momaka, biće pozvani da se jave u Školu - Centar

Počela je obuka 2. klase COPO-a

zvonce Obuka za polaznike 2. klase Centra za osnovnu policijsku obuku počela je 30. marta 2009. godine.

Kurs za komandire granično-policijskih stanica, jedinstven u Evropi

logo_dcaf Početni susret učesnika Međunarodnog kursa za komandire stanica, koji je od 9. do 13. marta 2009. godine održan u SŠUP-COPO-u u Sremskoj Kamenici, pripremljen je u saradnji Ženevskog centra za demokratski nadzor oružanih snaga i stručnjaka iz obrazovnih institucija kao i graničnih policija zemalja JIE.

Policija i deca

IMG_6802 "Šta ću biti kad porastem" tema je izložbe koja je bila postavljena povodom promocije 1. klase polaznika COPO-a, u prizemlju školske zgrade. Autori maštovitih crteža su deca iz Predškolske ustanove "Poletarac", koja su sa svojim vaspitačicama, došli iz Odžaka.

Promocija 1. klase COPO-a

IMG_4466 Prva klasa COPO-a završila je svoje školovanje u Sremskoj Kamenici. Povodom njihove promocije u policajce pripravnike održana je 5. 12. 2008. godine svečanost, kojoj su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, direktor policije g. Milorad Veljović.

Seminar za nastavnike nemačkog jezika 18 - 22. 8. 2008.

Seminar za nastavnike nemačkog jezika 10 - 22. 8. 2008. Treći seminar za nastavnike nemačkog jezika zaposlene u centrima za policijsku obuku u zemljama Srednje i Jugoistočne Evrope,"Stručno usavršavanje nastavnika nemačkog jezika – terminologija specifična za delatnost policije", održan je u Srednjoj školi unutrašnjih poslova - Centru za osnovnu policijsku.

Konkurs za upis u Centar bio je raspisan od 10. 8. do 25. 8. 2008.

Konkurs Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 120 polaznika druge klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Planirano je da se upiše do 30 devojaka. O uslovima možete saznati više na stranicama ovog sajta.

Komunikacija i stres

Stress_PTSD_2 Zahvaljujući odličnoj saradnji Fondacije "Hans Zajdel" i Srednje škole unutrašnjih poslova - Centra za osnovnu policijsku obuku, u periodu od 4. do 6. juna 2008. godine, realizovan je u Sremskoj Kamenici seminar "Komunikacija i menadžment stresa".

Sedmi Festival optimizma

Baby Exit Na sedmom Festivalu optimizma predstavila se i naša škola. Bila je jedna od mnogih koja je imala prilike da nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi na ovogodišnjem Bebi egzitu 17. i 18. maja 2008. godine.

Projekat učenja engleskog jezika za članove rukovodstva državnih službi

Projekat učenja engleskog jezika za članove rukovodstva državnih službi Znanje stranih jezika potrebno je svakom obrazovanom čoveku. Sve češći međunarodni kontakti ukazuju posebno na potrebu svih rukovodilaca MUP-a R Srbije da uče ili usavršavaju znanja jednog od svetskih jezika.

Internacionalna policijska asocijacija