Događaji

Granice ne postoje- što više sanjaš, dalje dosežeš

Dejan3 Dana 1.4.2023. godine održan je međunarodni tekvondo turnir u Loznici, u okviru Srpske Internacionalne Tekvondo Asocijacije (SITA). Polaznik Centra Dejan Matić 39/2, takmičio se u tri kategorije i u svim kategorijama ostvario odličan uspeh, osvojivši tri zlatne medalje.

Konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović” za školsku 2023/2024. godinu

Konkurs za upis u Srednju školu unutrašnjih poslova  0132Jakov Nenadović” za školsku 2023/2024. godinu Konkurs traje od 03.04. (ponedeljak) do 18.04. (utorak) 2023. godine. Tekst konkursa pogledajte na linku u članku.

Budi Invictus- tradicija se nastavlja!

E1 Drugi put u Invictus challenge koji je održan u subotu 18.3.2023. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi oprobala se ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice. Osam (8) kilometara, (2.5 km kroz katakombe), 26 prepreka, više od 1000 učesnika.

Prati svoje snove i ne odustaj

3_2 Valentina Nikolić 34/1 se vratila sa Kupa Srbije koji je održan 13.11.2022. godine u Despotovcu, sa jednom zlatnom (seniorke apsolutna kategorija) i dve srebrne medalje (seniorke +60 i seniorke shobu ipon (bez rukavica).

Budi nepobediv. Budi Invictus!

Budi nepobediv Prvi put ove godine u Invictus izazovu oprobala se i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice. Osam polaznika, predvođeni svojim trenerom Operativno-policijskih veština Savić Dejanom i komandirom voda Došenović Miroslavom zauzeli su ponosno 4. mesto od ukupno 46 ekipa u ekstremnom maratonu

Dan sporta COPO 2022.

Subota 15.10.2022. godine. Prelep, sunčan dan u Sremskoj Кamenici najavljivao je „kišu‟ diploma i pehara u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku.

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 23.5.2022. godine

Spisak kandidata primljenih na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca i graničnog policajca.

Spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, po konkursu od 22.03.2022. godine

Budući policajci, humanitarci za primer!

2_2 U dve vanredno organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi najhumaniji polaznici 31, 32, 33. i 34. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 9. i 13. septembra 2022. godine prikupili 300 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dalo je 79 žena i 221 muškarac.

Važno obaveštenje

Važno obaveštenje šorc Obaveštavamo kandidate koji su dobili poziv da dođu na kvalifikacioni ispit u Centar za osnovnu policijsku obuku da na ispit ne dolaze u šortsu, jer im neće biti omogućen ulaz u Centar. Kao što je napomenuto u pozivu, šorts je potrebno poneti radi provere bazično-motoričkog statusa.

Simpozijum „Upravljanje i predviđanje promene između tradicije i inovacije“ u Oradei (Rumunija)

15 Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su činili predstavnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici je učestvovala na simpozijumu i prisustvovala svečanosti obeležavanja 30 godina od osnivanja Škole za obuku granične policije „Avram Janku“ u Oradei (Rumunija).

Plaketa „Široko srce“ za 2021.

img_9535_1 Povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi zamenik gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je, u utorak, 14. juna 2022. godine, dobrovoljne davaoce krvi koji su brojnim davanjima krvi, 50, 75 i 100 puta, zaslužili priznanja Crvenog krsta Srbije, kao i kolektive dobitnike priznanja „Široko srce“.

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

54 12. juni 2022. godine bio je dan kada su Beograd , ali i cela Srbija, sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije proslavili Dan Ministarstva i Dan policije. Кao i prošle godine, proslavljalo se na dva mesta.

Pola veka od mature- priča o divnim ljudima, pitomcima 1. кlase Srednje škole unutrašnjih poslova

zajednicka2 U subotu, 28. maja 2022. godine pitomci 1. klase Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Кamenici proslavili su pola veka od mature. Upisali su je u septembru daleke 1967, a maturirali 1971. godine. Od njih 264, koliko ih je maturiralo, na proslavi se pojavilo oko 70 nekadašnjih pitomaca.

Konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

copo-policija Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 780 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca, graničnog policajca.

Stogodišnjica od vaspostavljanja Srpske patrijaršije

26 Pored stotine učesnika na sceni, „Zlatni momci‟, kako ih je nazvala organizatorka i idejni tvorac celog ovog događaja Marijana Đerić, polaznici 34. klase uzeli su učešće u ovom istorijskom događaju kako za Srpsku pravoslavnu crkvu, tako i celu Republiku Srbiju.

Donacija dva laptopa Centru za osnovnu policijsku obuku

IMG_6129. Predstavnik Ženevskog centra za upravljanje sektorom bezbednosti (DCAF) gospodin Paulo Кosta posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku 11. maja 2022. godine kako bi Centru donirao dva laptopa.

Poseta delegacije Policijske akademije Crne Gore

Poseta delegacije Policijske akademije Crne Gore Delegacija Policijske akademije Crne Gore posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku 27. aprila 2022. godine.

Sajam obrazovanja „Putokazi” 2022

Sajam obrazovanja „Putokazi” 2022 I na ovogodišnjem, 17. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi” koji je održan 9. i 10.03.2022. na Novosadskom sajmu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijski univrzitet su zajednički predstavili srednjoškolcima i drugim posetiocima policijsku profesiju i način da postanu policijski službe

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je zatvoren 06. aprila 2022. godine. Detaljnije...

Slatka čestitka za 8. mart

11 Međunarodni dan žena, koji se širom sveta obeležava 8. marta, služi kao podsetnik na sve promene za koje su generacije i generacije žena uspele da se izbore u proteklih 111 godina.

Novi početak u COPO- snovi se ostvaruju

8_naslovna 2022. godina. Centar za osnovnu policijsku obuku ponovo će biti mesto gde će Ministarstvo unutrašnjih poslova obogatiti svoje redove za više od 1500 mladih, hrabrih, odlučnih ljudi, koji su izborom ove obuke napravili prekretnicu u svom životu i time pokazali jednu ozbiljnu, odlučnu i jasnu viziju svog budućeg zani

Završetak obuke 30. klase COPO

Završetak obuke 30. klase COPO Od 24. januara do 21. februara 2022. godine osnovnu policijsku obuku uspešno je pohađala 30. klasa polaznika - jedan vod polaznika koji su pre konkurisanja na osnovnu policijsku obuku završili osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univrziteta.

Dobrota u davanju stvara ljubav!

17 U vanredno organizovanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 30. i 31. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 15. februara 2022. godine prikupili 90 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dala je 31 žena i 59 muškaraca.

Кoliko verujete u Srbiju toliko će Srbija verovati u vas

3_1 Ministar unutrašnjih poslova gospodin Aleksandar Vulin, sada već tradicionalno od kada je stupio na ovu dužnost, a u susret velikom državnom prazniku, Danu državnosti Republike Srbije, posetio je 14. februara 2022. godine Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i poželeo dobrodošlicu mladim naraštaji

Promocija 26, 27, 28. i 29. klase COPO

Promocija 26, 27, 28. i 29. klase COPO Na svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos 1.024 polaznika 26, 27, 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, 30.12.2021. godine u Novom Sadu, ministar Vulin je u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića budućim policajcima čestitao uspešno završeno školovanje.

Realizacija stručnog modula iz oblasti rada policije u zajednici

Realizacija stručnog modula iz oblasti rada policije u zajednici U periodu od 10. do 21. decembra 2021. godine u prostorijama Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici polaznici 28. i 29. klase pohađali su Uži stručni modul iz oblasti rada policije u zajednici.

Realizacija stručnih modula iz oblasti granične kontrole

Realizacija stručnih modula iz oblasti granične kontrole U okviru realizacije časova „Užeg stručnog modula: Granična kontrola“, na poligonima i u prostorijama Centra za osnovnu policijsku obuku u periodu od 25. oktobra do 17. decembra 2021. godine održana je obuka iz oblasti poslova granične kontrole, za polaznike 27. klase osnovne policijske obuke

Dan sporta COPO 2021.

1_5 Centar za osnovnu policijsku obuku ima čast da svake godine Danom sporta obeleži sećanje na najbolje sportiste koje je iznedrila Srednja škola unutrašnjih poslova, kao i Sportsko društvo srednje škole „Mladi policajac‟.

Promocija monografije „Međunarodno krivično pravosuđe: dva lica pravičnosti‟

2_1 Potpukovnik policije dr Miodrag P. Ćujić, trener u Odseku za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, je u četvrtak 9. septembra 2021. godine predstavio svoj prvenac, monografiju „Međunarodno krivično pravosuđe: dva lica pravičnosti‟.

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 23.5.2022. godine

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 24.3.2021. godine Spisak kandidata primljenih na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca i graničnog policajca.

Tehnički zbor iz oblasti saobraćaja

Tehnički zbor iz oblasti saobraćaja U okviru realizacije časova Užeg stručnog modula kontrola i regulisanje saobraćaja, na poligonima i u prostorijama Centra za osnovnu policijsku obuku 8. novembra 2021. godine održan je Tehnički zbor iz oblasti saobraćaja, za polaznike 26. klase osnovne policijske obuke koji se obučavaju za radno mesto saobraćajni

Zaposleni Centra za osnovnu policijsku obuku odlikovan zlatnom medaljom IPA

Zaposleni Centra za osnovnu policijsku obuku odlikovan zlatnom medaljom IPA Na 16. Generalnoj skupštini Internacionalne policijske asocijacije Srbije održanoj 16. oktobra 2021. godine u Hotelu Park u Subotici, našem treneru za stručnu nastavu, majoru policije Miloradu Petkoviću Upravni odbor IPA, Nacionalna sekcija Srbija uručila je zlatnu medalju za rad i značajan doprinos razvoju IPA

Nagrade najboljim polaznicima 26, 27, 28. i 29. klase COPO-a

Nagrade najboljim polaznicima 26, 27, 28. i 29. klase COPO-a Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na ceremoniji 16.10.2021. godine uručio novčane nagrade najboljim polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku. Dvadeset polaznika COPO-a i dvadeset studenata KPU dobili su poklon vaučere privrednog društva „Signal MG“ i „Globos“ osiguranja.

Spisak primljenih kandidata za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Spisak primljenih kandidata za osnovnu obuku Spisak primljenih kandidata na osnovu odluke ministra po konkursu od 10.05.2021. godine, za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Poseta ministra terenskoj obuci 27. klase

Poseta ministra terenskoj obuci 27. klase COPO Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je 12. avgusta 2021. godine polaznike 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, tokom njihove terenske obuke na Fruškoj gori.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije 2021. godine

IMG_20210619_140637_Medium Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u sećanje na 1862. godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u događaju kod Čukur česme u Beogradu.

Važno obaveštenje o dostavljanju konkursne dokumentacije

Važna informacija Pozivaju se kandidati maturanti da Centru HITNO dostave overenu fotokopiju diplome i svedočanstva za četvrti razred, a kandidati koji su dostavili samo potvrdu da pohađaju obuku za upravljanje motornim vozilom da dostave overenu fotokopiju vozačke dozvole.

Široko srce Centra za osnovnu policijsku obuku

Široko srce Centra za osnovnu policijnsku obuku Povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 14. juna 2021. godine, pod sloganom „Daj krv, neka sva srca kucaju”, u Crvenom krstu je upriličena svečanost, na kojoj su uručena priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, kao i plakete „Široko srce” za najhumanije sredine.

Zlatni i Srebrni znak kao poklon za Veliko srce Centra

IMG_20210520_110504 U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije je 12. maja 2021. godine održana je svečanost povodom dodele znakova priznanja Crvenog krsta Srbije.

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica КОНКУРС ЗАТВОРЕН 25.5.2021. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je otvoren od 10. do 25. maja 2021. godine. Detaljnije...

Novi sjaj restorana u Centru

1616793758793_Medium U korak sa novim vremenom i Centar za osnovnu policijsku obuku se svakodnevno razvija u jednu modernu ustanovu koja svojim polaznicima i zaposlenima može da ponudi mnogo više.

Dolazak 28. i 29. klase u Centar za osnovnu policijsku obuku

1616793758639_Medium Prvi dan proleća. Novi početak za 566 mladih ljudi koji će od 22. marta početi sa svojom obukom u Centru za osnovnu policijsku obuku. Prilagođavanje za svakog od njih će verovatno biti jedan bolan proces, koji su pre ili kasnije morali da naprave, ako žele nešto da postignu u životu.

Humanost je obaveza i dužnost svih nas

unnamed U dve organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 17. i 19. marta 2021. godine prikupili 136 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dalo je 28 žena i 108 muškaraca.

Poseta predstavnika iz MUP-a Slovenije

1_Medium Centar za osnovnu policijsku obuku su 24. februara 2021. godine, u okviru Tvining projekta ''Podrška pripremi za uspostavljanje kancelarije Sirene biroa'' u Srbiji, posetili ppredstavnici iz MUP-a Slovenije i Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju.

Čokolada umesto cveća

IMG_20210308_101002 8. mart 2021. godine, Međunarodni dan žena. Već više od jednog veka, ljudi širom sveta obeležavaju 8. mart kao poseban dan za žene, a ovo je u Centru bila prilika da se istakne humanost ovih mladih ljudi, kao i njihova želja da pomognu nekom kome je to potrebno, da mu udahnu život...

I sa maskama na licu - SLUŽIMO SRBIJI

I sa maskama na licu - SLUŽIMO SRBIJI Prvi put u istoriji Centra, na jednom postrojavanju pred ministrom i predstavnicima Ministarstva, nisu se videla lica polaznika. Poštovanje epidemioloških mera, maske na licima, distanca, ali i veoma hladan dan nisu umanjili značaj ovog događaja.

VAŽNA OBAVEŠTENJA o konkursu od 21.5.2020.

VAŽNO OBAVEŠTENJE o konkursu od 21.5.2020. Obaveštenje o klasama i napomene za dolazak na obuku. Pročitajte opširnije.

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 21.5.2020. godine

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 21.5.2020. godine Spisaк primljenih кandidata na osnovu odluкe ministra, po кonкursu od 21.5.2020. godine, za upis 1060 кandidata u Centar za osnovnu policijsкu obuкu, na stručno osposobljavanje za poslove uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca (510), saobraćajnog policajca (250), graničnog policajca (300)

Humanost i u doba korone

1_4 Pandemija korona virusa donela je novu stvarnost ljudima širom sveta. Strah od neizvesnosti kako će i kada završiti pandemija koja je do sada odnela na hiljade života, ostavila je ljude u panici i nastojanju da se prilagode na novu svakodnevnicu.

Promocija 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Promocija 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku Svečana promocija 536 polaznika 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova, održana je u Nastavnom centru „Makiš“ 24.9.2020. godine.

Promocija 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Promocija 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku Polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, kao novi pripadnici policije predstavljeni su na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije 7.6.2020. godine.

Obaveštenje o konkursu za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava da se nastavlja postupak izbora kandidata koji su se prijavili na Konkurs za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i kandidata koji su se prijavili na Konkurs za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Konkurs za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis 1060 u Centar za osnovnu policijsku obuku KONKURS JE ZATVOREN. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 1060 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca, graničnog policajca.

Obaveštenje o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za vatrogasce-spasioce Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava kandidate koji nisu bili u mogućnosti da predaju dokumentaciju po Konkursu za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, objavljenom 05. marta 2020. godine u dnevnom listu „Politika“ sa predviđenim trajanjem do 20. marta 2020. godine.

Edukativni čas „Primena tehnika borilačke veštine Aikidoa“

aikido_1 11. mart 2020. godina. Još jedna sreda i nestrpljenje u sportskoj hali pred još jedan, osamnaesti po redu, edukativni čas. Ovoga puta tema i više nego interesantna „Primena tehnika borilačke veštine Aikido”.

Obaveštenje o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za vatrogasce-spasioce Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava kandidate koji nisu u mogućnosti da predaju dokumentaciju po Konkursu za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno–spasilačkih jedinica, objavljenom 05. marta 2020. godine u dnevnom listu „Politika“ sa predviđenim trajanjem do 20. marta 2020. godine...

Osnovna policijska obuka iz ugla žene

Osnovna policijska obuka iz ugla žene Pogledajte prilog pod nazivom „Policajka" koji je o osnovnoj policijskoj obuci iz ugla žene snimila Prva televizija i emitovala ga 9. marta 2020. godine u emisiji „Exploziv".

Putokazi 2020

Putokazi 2020 Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, tradicionalno je uzelo učešće na 15. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi”, na Novosadskom sajmu, 4. i 5. marta 2020. godine.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike 6.mart 2020. godine... dvorište Centra... postrojene sve tri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju... a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica KONKURS JE ZATVOREN 25. MAJA 2020. GODINE Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je otvoren od 5. do 20. marta 2020. godine. Detaljnije...

Služimo Srbiji – obećanje srcem dato!

Poseta ministra Stefanovića COPO Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 19. februara 2020. godine polaznike 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Edukativni čas „Uloga zaštitnika građana u zaštiti ljudskih prava”

Edukativni čas „Uloga zaštitnika građana u zaštiti ljudskih prava” U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, u sredu 12. 2. 2020. godine, pred oko 150 polaznika 23. klase.

Poklon koji život znači

davalac U dve organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca februara 2020. godine prikupili 103 jedinice krvi, a dragocenu tečnost dalo je 20 žena i 83 muškarca.

Edukativni čas „Taktičko-metodički aspekti pojačane kontrole saobraćaja"

10_1 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 22.01.2020. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka delatnosti policije, na temu „Taktičko-metodički aspekti pojačane kontrole saobraćaja".

Hrabrome pomažu i zvezde

DSC_0176_Medium Plivanje za časni krst su i ove godine, po sedmi put, na Bogojavljenje 19.01.2020. godine, tradicionalno organizovali Srpska pravoslavna crkva i Savet Mesne zajednice u Sremskoj Кamenici. Povorku neustrašivih mladih ljudi predvodio je episkop sremski Vasilije.

Zajedno za život

12_1 Da li je humanost postala anahronizam? Možda smo postali previše zauzeti svojim obavezama, karijerom i svim onim bitnim i nebitnim stvarima koje su u nama i oko nas, da smo zaboravili na ovu reč.

Petica za humanost

9_1 U pet organizovanih dobrovoljnih akcija davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca decembra 2019. godine prikupili 276 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dale su 52 žene i 224 muškarca.

Želimo, možemo, hoćemo – služimo Srbiji!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 27. novembra 2019. godine polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Promocija 22. klase COPO u Kuli

Promocija 22. klase COPO u Kuli 25.12.2019. godine održana je svečana promocija novih 80 policajaca 22. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 213 vatrogasaca-spasilaca, u Nastavnom centru u Kuli.

Početak obuke 23. klase COPO

Obaveštenje Obaveštavamo kandidate koji su na osnovu odluke ministra primljeni na osnovnu policijsku obuku po konkursu od 6.6.2019. godine, da dođu u Centar za osnovnu policijsku obuku 11. januara 2020. godine do 11.00 časova.

Edukativni čas „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

policija-u-zajednici-3 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2019. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

Studijska poseta predstavnika MUP-a Republike Кirgizije

amblemi_K_i_MUP_RS Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Кirgiske Republike bila je od 25. do 27.11.2019. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 6.6.2019. godine

RUKOVANJE Spisak kandidata za 20 policijskih uprava i PS Trgovište primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 6.6.2019. godine.

Edukativni čas „Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”

lisice U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 13. novembra 2019. godine uspešno je realizovan edukativni čas na temu „ Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”.

Knjiga nije hrana, ali je poslastica

Knjiga nije hrana, ali je poslastica Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, i ove godine se predstavilo posetiocima na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 27. oktobra 2019. godine.

Strelci za diplomu

Strelci za diplomu Povodom obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, 28. oktobra 2019. godine održano je Takmičenju u streljaštvu na Gradskom strelištu u Novom Sadu. Tročlana ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku i ovog puta je postigla uspeh osvojivši visoko drugo mesto.

Poseta IPA Poljske

Poseta IPA Poljske U okviru posete IPA Regiji u Novom Sadu, četvoročlana delegacija IPA Sekcije Poljska, IPA Regije Kalvarija Zebžidovska 25. oktobra 2019. godine posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika”

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika” U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 23. oktobra 2019. godine održan je edukativni čas na temu „Tehnike učenja stranih jezika".

Promocija 19. i 20. klase

Promocija 19. i 20. klase O promociji 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koja je održana 11. oktobra 2019. godine na platou ispred Palate Srbije, možete pročitati...

Šampioni u rvanju

Šampioni u rvanju Na Državnom prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom, održanom u Čačku 28. septembra 2019. godine, trojica polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku osvojila su zlato, srebro i bronzu, kao i pehar u generalnom plasmanu.

Edukativni čas „Elektronsko nasilje”

Edukativni čas „Elektronsko nasilje” Dana 18.9.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 147 polaznika 19. i 20. klase, održan je dvanaesti po redu edukativni čas na temu „Elektronsko nasilje”.

Poseta s Krasnodarskog univerziteta

Poseta s Krasnodarskog univerziteta Centar za osnovnu policijsku obuku je 28. avgusta 2019. godine posetila delegacija Krasnodarskog univerziteta Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije iz Krasnodara i predstavnika Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.

Edukativni čas Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima

Edukativni čas  Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima Dana 21.08.2019. godine u organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 100 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima“.

Humanost Кomunalne milicije

Komunalna milicija na obuci daje krv Кao i prethodnih godina i ovog leta, zalihe krvi su veliki problem. Ono čime mogu da se pohvale zaposleni u Zavodu za tranfuziju krvi Vojvodine, jeste činjenica da nestašice krvi nema zahvaljujući redovnim akcijama koje organizuju.

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd Spisak kandidata za PU za grad Beograd primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 14.2.2019. godine.

Transfuziomobil u Centru

novo_vozilo U utorak, 30. jula 2019. godine je čuveni Transfuziomobil našao svoje mesto i u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici. Pedeset polaznika 19. i 20. klase su imali tu čast da budu prvi u Centru koji su donirali krv u ovoj pokretnoj laboratoriji i na taj način nekom ulepšali dan ili čak spasli ži

Edukativni čas Upotreba snajperske puške u policiji

snajperista Dana 24.7.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 152 polaznika 19. i 20. klase, održan je deseti po redu edukativni čas na temu „Upotreba snajperske puške u policiji".

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija Na 12. međunarodnom simpozijumu, na temu „Napuštanje obuke u policijskim obrazovnim institucijama – između pretpostavke i prihvatanja“, od 24. do 28. juna 2019. godine, u Školi za obuku granične policije „Avram Janku“ iz Oradee, Rumunija, učestvovala je i delegacija Centra za policijsku obuku.

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu U petak, 28. juna 2019. godine, potpisan je Memorandum o razumevanju između Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Škole za obuku policije u Segedinu, Mađarska. Memorandum su potpisali pukovnik policije Želimir Mrdalj i pukovnik policije dr. sc. Čaba Bardoc.

Poseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije

oseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije COPO-u Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su 2017. godine radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju Želimir Mrdalj je kroz svoju karijeru od komandira voda, nastavnika, profesora, do načelnika Centra, učestvovao u obuci više od 30 klasa učenika, odnosno, više od 12.000 policajaca. Izuzetnim organizatorskim sposobnostima izgradio je timski duh u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Prvenstvo države u džudou

66 Sportska dvorana Šumice još jednom je ugostila najbolje džudiste Srbije ovoga puta na Prvenstvu države za pripadnike Vojske i Policije. Posle premijernog nacionalnog prvenstva održanog minule sezone u Sremskoj Кamenici, u Šumicama se 22. juna 2019. godine nadmetalo 68 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu I Centar za osnovnu policijsku obuku se predstavio na taktičko-tehničkom zboru povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, 16. juna 2019. godine. Pogledajte šta je oko kamere zabeležilo tom prilikom.

Uključivanje Roma u društvo - korak ka boljoj Srbiji

20190619_104954_Medium Direktor Кancelarije za inkluziju Roma Miloš Nikolić i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, posetili su Centar za osnovnu policijsku obuku 19. juna 2019. godine radi upoznavanja sa programom obuke, kao i sa polaznicima obuke koji su pripadnici romske nacionalne zajednice.

Mogu i da izgubim i da pobedim, ali nikada neću biti poražen

4A_Medium Sport je način života i zahteva maksimalnu posvećenost, ne samo na treninzima i na mečevima, već u svim aspektima svakodnevice. Sport je za mlade šansa da uče; on je prostor u kome se vežba za život.

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije Dana 12.6.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prekršajno-pravna funkcija policije".

Promotivni spot Centra za osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku KONKURS ZAVRŠEN 8. JULA 2019. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 600 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za sledećih 20 policijskih uprava...

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve Povodom osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Arhijerejsko namesništvo podunavsko priredilo je svečanu Akademiju u nedelju, 26. maja 2019. godine, u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova Tačno u podne 21. maja 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu počela je promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerzita.

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“ U organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, a u skladu sa pozitivnom praksom pružanja dodatnih aktuelnih informacija o temama vitalnim za rad policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, sa početkom u 19 časova, 15.5.2019. godine, pred 160 polaznika 20. klase, održan je..

Edukativni čas „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredstava - iskustva i izazovi‟

policija_stop U organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 10.4.2019. godine, pred oko 150 polaznika 18. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredsta

U vatru sa oprezom

vatrogasci Vatrogasno-spasilačka brigada iz Novog Sada i polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su združenu pokaznu vežbu Simulacija gašenja požara i upotreba sredstava za gašenje na terenima Centra u sredu 3. aprila 2019. godine.

Moje dve najveće ljubavi

Ivan Vujkovic Lamic Istinski važni sastojci života su iste one stvari koje oduvek čine život - prava ljubav i pravo prijateljstvo, poštenje i vernost, iskrenost, nesebičnost, svest o tome da je bolje davati nego dobijati, drugima činiti ono što biste želeli da oni čine vama.

U društvu elite!

NP_logo Dana 24. marta 2019. godine u Novom Sadu održan je 26. Novosadski polumaraton na kome je učestvovala i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku u disciplini štafetni polumaraton na čelu sa trenerima Stevom Кrivokućom i Dejanom Savićem.

Sportski dan u Centru

logo Centar za osnovnu policijsku obuku je organizovao za svoje polaznike sportski dan u malom fudbalu 23.3.2019. godine. Četiri ekipe, četiri srca Centra kucali su kao jedno.

Edukativni čas „Кrav maga – tehnike samoodbrane“

krav_maga_Medium U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, dana 20.3.2019. godine u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 200 polaznika 17, 18, 19. i 20. klase, uspešno je realizovan šesti po redu edukativni čas za polaznike Centra.

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019 Od 7. do 9. marta 2019. godine kroz glavni ulaz Novosadskog sajma gurkale su se grupe srednjoškolaca iz cele Vojvodine, svi radoznali da u opuštenoj atmosferi u Master hali vide šta se sve može upisati posle srednje škole, da ponešto probaju i dobro se zabave.

Кonкurs za upis na osnovnu obuкu pripadniкa vatrogasno-spasilačкih jedinica

vatrogasci_neustraYivi Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Ne za školu, već za život učimo

Poseta ministra Stefanovića COPO-u 13. mart 2019. godina... postrojeni polaznici 19. i 20. klase u dvorištu Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici čekali su dolazak ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

slika_ 8.mart 2019. godine...dvorište Centra...postrojene sve četiri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju...a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Moja krv - nečiji život

13658551060335_13614527090633_krv_4 Niste živeli sve dok ne učinite nešto za nekog ko vam se nikada neće odužiti. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu. Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku nastavljaju sa svojim dobročinstvima i humanošću.

Dobri ljudi su sreća na ovom svetu

hospice-child Humanitarni rad nije hobi, to je posao. Posao koji radimo srcem i svim svojim bićem. A kažu da ako nađeš posao koji voliš, nećeš raditi ni jedan dan svoga života.

Edukativni čas „Prepoznajem te - prepoznajem se‟

prepoznavanje U organizaciji Odseka za opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 13.2.2019. godine, pred oko 150 polaznika 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prepoznajem te - prepoznajem se‟.

Gde postoji ljubav, tu postoji život

8a Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade ljude na dobrovoljno davanje krvi. Na brojnim predavanjima na fakultetima, visokim i srednjim školama u okviru teme „Davalaštvo i mladi‟ prave informacije daju se u pravo vreme i pomažu u otklanjanju straha...

Sveti Sava - osam vekova među nama

APV_5023_Large 27. januar... Dan kada je leta gospodnjeg 1236. godine u Trnovu preminuo naš svetitelj i dan koji se po naređenju kneza srpskog Miloša Obrenovića od 1823. godine slavi kao školska slava, ali i kao slava mnogih porodica i institucija obeležen je svečano u svim hramovima i školama i ove godine.

16. klaso, voljno!

Promocija 16. klase COPO U petak, 9. novembra 2018. godine, vreme je bilo neuobičajeno vedro, toplo i prijatno, kao da je zračilo osećanjima koja su ispunjavala srca polaznika 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku. Oni su tog dana na svečanosti promocije u policajce pripravnike stavili tačku na svoj boravak i rad u Centru i otvorili...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

15. klasa COPO - promocija 18. 9. 2018. godina – prazne učionice, prazni hodnici Centra ali zato prepuno dvorište i plato ispred bine... razdragana i ponosna lica mladih polaznika 15. klase, sada policajaca pripravnika, njihovih starešina, predstavnika MUP-a i naravno onih čiji su ovi mladi ljudi ponos i dika, njihovih roditelja i rodbine.

Miloš i Filip – snovi stvaraju budućnost

Milos_Vanic_i_Filip_Karlicic_160818_4770_Large O podvigu ovih mladih ljudi pričalo se ovih dana u celoj Srbiji. Miloš i Filip nisu ni slutili da će im odlazak na praksu doneti „slavu'' i da će svojim činom osvetlati obraz kako svojih porodica, prijatelja i najbližih, tako i Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici čiji su polaznici od janura...

Zlatne ruke 17. klase

IMG_20180814_093503_Custom Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine su 14. avgusta 2018. godine tradicionalno organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Vrlo dobro! Služimo Srbiji!

zastava-sluzimo-srbiji-150-cm-x-70-cm_1_3_1 Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u sećanje na 1862. godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u događaju kod Čukur česme u Beogradu. Ove godine Dan policije je obeležen u devet gradova.

I mi - služimo Srbiji

_DSC4621 Neobično lep, sunčan, februarski dan u Centru doprineo je da na licima njegovih stanovnika vidimo samo osmeh i zadovoljstvo zbog ovog događaja.

Delegacija policije Kraljevine Španije u poseti Centru za osnovnu policijsku obuku

spanija-srbija_660x330 Delegacija policije Kraljevine Španije bila je od 23. do 26. 01. 2018. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi

sveti_sava.jpg-rts Uz slavski kolač, žito, sveću i podsećanje na delo prvog srpskog prosvetitelja, 10 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku sa šefom Odseka za mentorski rad i standard polaznika, Milenkom Kalacunom, prisustvovalo je u subotu, 27. januara 2018. godine, Svetoj Liturgiji i obeležilo Savindan.

Tradicija i čast jači od straha

plivanje-za-krst-casni-1_1 Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja, 19. januara 2018. godine, u organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica je, uz blagoslov episkopa sremskog Gospodina Vasilija, na reci Dunav održana tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni krst 2018‟.

Da Isidora živi!

Isidora Pavlovic Polaznici i radnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici su i ovog puta pokazali da imaju veliko srce i dobru volju i odlučili da se uključe u akciju „Da Isidora živi'' i da sakupe preko potreban novac za lečenje Isidore Pavlović (24).

Ostajte ovde

maxresdefault „Nemamo prava zauvek otići! Jer niko od nas, u stvari, neće pobeći od besposlice, besparice i, usled svega rečenog, od raskola porodičnog, već će se time večno odreći oca svih Srba. Nemamo prava otići, već samo tom sinu uskliknuti!“

Promocija polaznika 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike

Promocija polaznika 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike Polaznice i polaznici 12. klase su, u Centru u Sremskoj Kamenici, osnovnu policijsku obuku pohađali od 6. aprila 2015. do 6. maja 2016. godine. Obuku je uspešno završilo njih 280 (202 polaznika i 78 polaznica) i nakon uspešno završene obuke i položenog završnog ispita, u svojstvu policajca pripravnika zasnovaće...

Akcija Agencije za bezbednost saobraćaja „Budući policijski službenici na trenažerima za pojas“

http://www.copo.edu.rs/Upis_u_Centar-172-1 Da biste odgovorili na upitnik, kliknite na natpis „opširnije“

Promocija 11. klase u centru Novog Sada

Promocija 11. klase u centru Novog Sada Slika plavih šapki i šeširića u letu i radosni uzvici upravo promovisanih policajki i policajaca pripravnika ukrasila je 18. jula 2014. godine, Trg slobode u Novom Sadu.

Promocija jubilarne klase

Promocija 10. klase Centra za osnovnu policijsku obuku – Veliko je zadovoljstvo ponovo biti ovde u Sremskoj Kamenici, tako značajnim povodom, kakav je promocija nove klase policajaca pripravnika, koji su obučavani na ovom mestu na kojem se već decenijama osposobljavaju budući pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – rekao je ministar Dačić.

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu Dan Ministrastva, Dan policije i Slava policije Sveta Trojica proslavljeni su 23. 6. 2013. prvi put van Beograda – u Novom Sadu. Obeležavanje praznika započelo je defileom policijskih službenika od Trga slobode do Stadiona „Karađorđe“.

Dajemo šansu svima

Dajemo šansu svima Regionalna konferencija „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Republici Srbiji, održana je od 27. do 29. maja 2013. godine u Centru za osnovnu poli

Podrška kolege

Podrška kolege Na pitanja o tome kakve bi osobine trebalo da krase kolegu za podršku, policijski službenici odgovaraju anonimno. Na osnovu takvog tajnog glasanja birani su polaznici Kursa za primarnu psihološku prevenciju – podrška kolege.

Poslednji dan obuke 9. klase

Poslednji dan obuke 9. klase Sirena vatrogasnih kola u krugu Centra za osnovnu policijsku obuku, 26. aprila 2013. godine, nije bila znak da je negde izbio požar. Tog dana gorela su samo lica uzbuđenih polaznika 9. klase, kojima je pokazna vežba predstavnika Vatrogasno-spasilačke jedinice bila i poslednja lekcija tokom obuke.

Putokazi 2013

salon_knjiga_art_expo_2013 Štand Ministarstva unutrašnjih poslova privlačio je pažnju posetilaca 9. međunarodnog Sajma obrazovanja „Putokazi“, održanog od 28. 2. do 2. 3. 2013. u Novom Sadu.

Promocija 7. klase

IMG_3745A1 Zadovoljstvo mi je da danas još jedna, sedma generacija policajaca pripravnika postaje deo Ministarstva unutrašnjih poslova i započinje svoj profesionalni put – ovim rečima obratio se predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić gostima i polaznicima na promociji 7. klase COPO-a, u Sremskoj Kamenici

Promocija 6. klase

4 U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici proslavljena su 2. 8. 2012. godine dva važna događaja – promocija 6. klase polaznika u policajce pripravnike i otvaranje renovirane biblioteke.

Promocija 5. klase

DSCN0098ab U zvanje policajaca pripravnika promovisani su 25. jula 2011. godine polaznice i polaznici pete klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Promocija 4. klase

Promocija 4. klase Svečanosti povodom promocije polaznika 4. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, 21. 2. 2011. godine, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši, ugledni gosti iz zemlje i inostranstva, prijatelji, rođaci, kolege...

Promocija 3. klase

3_klasa_Medium Sto pedeset četvoro polaznika 3. klase Centra za osnovnu policijsku obuku promovisano je u policajce pripravnike u Sremskoj Kamenici, 31. avgusta 2010. godine. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je tom prilikom izjavio da Srbiji nedostaje veliki broj uniformisanih policajaca i da je taj problem posebno i

Promocija 2. klase

Picture_204_copy_copy Polaznici druge klase Centra za osnovnu policijsku obuku promovisani su u policajce pripravnike 26. marta 2010. godine.

Promocija 1. klase COPO-a

IMG_4466 Prva klasa COPO-a završila je svoje školovanje u Sremskoj Kamenici. Povodom njihove promocije u policajce pripravnike održana je 5. 12. 2008. godine svečanost, kojoj su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, direktor policije g. Milorad Veljović.