Događaji

Hrabrome pomažu i zvezde

DSC_0176_Medium Plivanje za časni krst su i ove godine, po sedmi put, na Bogojavljenje 19.01.2020. godine, tradicionalno organizovali Srpska pravoslavna crkva i Savet Mesne zajednice u Sremskoj Кamenici. Povorku neustrašivih mladih ljudi predvodio je episkop sremski Vasilije.

Zajedno za život

12_1 Da li je humanost postala anahronizam? Možda smo postali previše zauzeti svojim obavezama, karijerom i svim onim bitnim i nebitnim stvarima koje su u nama i oko nas, da smo zaboravili na ovu reč.

Petica za humanost

9_1 U pet organizovanih dobrovoljnih akcija davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca decembra 2019. godine prikupili 276 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dale su 52 žene i 224 muškarca.

Želimo, možemo, hoćemo – služimo Srbiji!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 27. novembra 2019. godine polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Promocija 22. klase COPO u Kuli

Promocija 22. klase COPO u Kuli 25.12.2019. godine održana je svečana promocija novih 80 policajaca 22. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 213 vatrogasaca-spasilaca, u Nastavnom centru u Kuli.

Početak obuke 23. klase COPO

Obaveštenje Obaveštavamo kandidate koji su na osnovu odluke ministra primljeni na osnovnu policijsku obuku po konkursu od 6.6.2019. godine, da dođu u Centar za osnovnu policijsku obuku 11. januara 2020. godine do 11.00 časova.

Edukativni čas „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

policija-u-zajednici-3 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2019. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

Studijska poseta predstavnika MUP-a Republike Кirgizije

amblemi_K_i_MUP_RS Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Кirgiske Republike bila je od 25. do 27.11.2019. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Edukativni čas „Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”

lisice U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 13. novembra 2019. godine uspešno je realizovan edukativni čas na temu „ Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”.

Knjiga nije hrana, ali je poslastica

Knjiga nije hrana, ali je poslastica Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, i ove godine se predstavilo posetiocima na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 27. oktobra 2019. godine.

Strelci za diplomu

Strelci za diplomu Povodom obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, 28. oktobra 2019. godine održano je Takmičenju u streljaštvu na Gradskom strelištu u Novom Sadu. Tročlana ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku i ovog puta je postigla uspeh osvojivši visoko drugo mesto.

Poseta IPA Poljske

Poseta IPA Poljske U okviru posete IPA Regiji u Novom Sadu, četvoročlana delegacija IPA Sekcije Poljska, IPA Regije Kalvarija Zebžidovska 25. oktobra 2019. godine posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika”

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika” U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 23. oktobra 2019. godine održan je edukativni čas na temu „Tehnike učenja stranih jezika".

Promocija 19. i 20. klase

Promocija 19. i 20. klase O promociji 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koja je održana 11. oktobra 2019. godine na platou ispred Palate Srbije, možete pročitati...

Šampioni u rvanju

Šampioni u rvanju Na Državnom prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom, održanom u Čačku 28. septembra 2019. godine, trojica polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku osvojila su zlato, srebro i bronzu, kao i pehar u generalnom plasmanu.

Edukativni čas Elektronsko nasilje

nasilje1 Dana 18.9.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 147 polaznika 19. i 20. klase, održan je dvanaesti po redu edukativni čas na temu „Elektronsko nasilje”.

Poseta s Krasnodarskog univerziteta

Poseta s Krasnodarskog univerziteta Centar za osnovnu policijsku obuku je 28. avgusta 2019. godine posetila delegacija Krasnodarskog univerziteta Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije iz Krasnodara i predstavnika Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.

Edukativni čas Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima

Edukativni čas  Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima Dana 21.08.2019. godine u organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 100 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima“.

Humanost Кomunalne milicije

Komunalna milicija na obuci daje krv Кao i prethodnih godina i ovog leta, zalihe krvi su veliki problem. Ono čime mogu da se pohvale zaposleni u Zavodu za tranfuziju krvi Vojvodine, jeste činjenica da nestašice krvi nema zahvaljujući redovnim akcijama koje organizuju.

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd Spisak kandidata za PU za grad Beograd primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 14.2.2019. godine.

Transfuziomobil u Centru

novo_vozilo U utorak, 30. jula 2019. godine je čuveni Transfuziomobil našao svoje mesto i u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici. Pedeset polaznika 19. i 20. klase su imali tu čast da budu prvi u Centru koji su donirali krv u ovoj pokretnoj laboratoriji i na taj način nekom ulepšali dan ili čak spasli ži

Edukativni čas Upotreba snajperske puške u policiji

snajperista Dana 24.7.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 152 polaznika 19. i 20. klase, održan je deseti po redu edukativni čas na temu „Upotreba snajperske puške u policiji".

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija Na 12. međunarodnom simpozijumu, na temu „Napuštanje obuke u policijskim obrazovnim institucijama – između pretpostavke i prihvatanja“, od 24. do 28. juna 2019. godine, u Školi za obuku granične policije „Avram Janku“ iz Oradee, Rumunija, učestvovala je i delegacija Centra za policijsku obuku.

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu U petak, 28. juna 2019. godine, potpisan je Memorandum o razumevanju između Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Škole za obuku policije u Segedinu, Mađarska. Memorandum su potpisali pukovnik policije Želimir Mrdalj i pukovnik policije dr. sc. Čaba Bardoc.

Poseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije

oseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije COPO-u Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su 2017. godine radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju Želimir Mrdalj je kroz svoju karijeru od komandira voda, nastavnika, profesora, do načelnika Centra, učestvovao u obuci više od 30 klasa učenika, odnosno, više od 12.000 policajaca. Izuzetnim organizatorskim sposobnostima izgradio je timski duh u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Prvenstvo države u džudou

66 Sportska dvorana Šumice još jednom je ugostila najbolje džudiste Srbije ovoga puta na Prvenstvu države za pripadnike Vojske i Policije. Posle premijernog nacionalnog prvenstva održanog minule sezone u Sremskoj Кamenici, u Šumicama se 22. juna 2019. godine nadmetalo 68 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu I Centar za osnovnu policijsku obuku se predstavio na taktičko-tehničkom zboru povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, 16. juna 2019. godine. Pogledajte šta je oko kamere zabeležilo tom prilikom.

Uključivanje Roma u društvo - korak ka boljoj Srbiji

20190619_104954_Medium Direktor Кancelarije za inkluziju Roma Miloš Nikolić i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, posetili su Centar za osnovnu policijsku obuku 19. juna 2019. godine radi upoznavanja sa programom obuke, kao i sa polaznicima obuke koji su pripadnici romske nacionalne zajednice.

Mogu i da izgubim i da pobedim, ali nikada neću biti poražen

4A_Medium Sport je način života i zahteva maksimalnu posvećenost, ne samo na treninzima i na mečevima, već u svim aspektima svakodnevice. Sport je za mlade šansa da uče; on je prostor u kome se vežba za život.

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije Dana 12.6.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prekršajno-pravna funkcija policije".

Promotivni spot Centra za osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku KONKURS ZAVRŠEN 8. JULA 2019. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 600 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za sledećih 20 policijskih uprava...

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve Povodom osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Arhijerejsko namesništvo podunavsko priredilo je svečanu Akademiju u nedelju, 26. maja 2019. godine, u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova Tačno u podne 21. maja 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu počela je promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerzita.

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“ U organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, a u skladu sa pozitivnom praksom pružanja dodatnih aktuelnih informacija o temama vitalnim za rad policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, sa početkom u 19 časova, 15.5.2019. godine, pred 160 polaznika 20. klase, održan je..

Edukativni čas „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredstava - iskustva i izazovi‟

policija_stop U organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 10.4.2019. godine, pred oko 150 polaznika 18. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredsta

U vatru sa oprezom

vatrogasci Vatrogasno-spasilačka brigada iz Novog Sada i polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su združenu pokaznu vežbu Simulacija gašenja požara i upotreba sredstava za gašenje na terenima Centra u sredu 3. aprila 2019. godine.

Moje dve najveće ljubavi

Ivan Vujkovic Lamic Istinski važni sastojci života su iste one stvari koje oduvek čine život - prava ljubav i pravo prijateljstvo, poštenje i vernost, iskrenost, nesebičnost, svest o tome da je bolje davati nego dobijati, drugima činiti ono što biste želeli da oni čine vama.

U društvu elite!

NP_logo Dana 24. marta 2019. godine u Novom Sadu održan je 26. Novosadski polumaraton na kome je učestvovala i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku u disciplini štafetni polumaraton na čelu sa trenerima Stevom Кrivokućom i Dejanom Savićem.

Sportski dan u Centru

logo Centar za osnovnu policijsku obuku je organizovao za svoje polaznike sportski dan u malom fudbalu 23.3.2019. godine. Četiri ekipe, četiri srca Centra kucali su kao jedno.

Edukativni čas „Кrav maga – tehnike samoodbrane“

krav_maga_Medium U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, dana 20.3.2019. godine u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 200 polaznika 17, 18, 19. i 20. klase, uspešno je realizovan šesti po redu edukativni čas za polaznike Centra.

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019 Od 7. do 9. marta 2019. godine kroz glavni ulaz Novosadskog sajma gurkale su se grupe srednjoškolaca iz cele Vojvodine, svi radoznali da u opuštenoj atmosferi u Master hali vide šta se sve može upisati posle srednje škole, da ponešto probaju i dobro se zabave.

Кonкurs za upis na osnovnu obuкu pripadniкa vatrogasno-spasilačкih jedinica

vatrogasci_neustraYivi Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Ne za školu, već za život učimo

Poseta ministra Stefanovića COPO-u 13. mart 2019. godina... postrojeni polaznici 19. i 20. klase u dvorištu Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici čekali su dolazak ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

slika_ 8.mart 2019. godine...dvorište Centra...postrojene sve četiri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju...a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Moja krv - nečiji život

13658551060335_13614527090633_krv_4 Niste živeli sve dok ne učinite nešto za nekog ko vam se nikada neće odužiti. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu. Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku nastavljaju sa svojim dobročinstvima i humanošću.

Dobri ljudi su sreća na ovom svetu

hospice-child Humanitarni rad nije hobi, to je posao. Posao koji radimo srcem i svim svojim bićem. A kažu da ako nađeš posao koji voliš, nećeš raditi ni jedan dan svoga života.

Edukativni čas „Prepoznajem te - prepoznajem se‟

prepoznavanje U organizaciji Odseka za opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 13.2.2019. godine, pred oko 150 polaznika 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prepoznajem te - prepoznajem se‟.

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd.

Gde postoji ljubav, tu postoji život

8a Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade ljude na dobrovoljno davanje krvi. Na brojnim predavanjima na fakultetima, visokim i srednjim školama u okviru teme „Davalaštvo i mladi‟ prave informacije daju se u pravo vreme i pomažu u otklanjanju straha...

Sveti Sava - osam vekova među nama

APV_5023_Large 27. januar... Dan kada je leta gospodnjeg 1236. godine u Trnovu preminuo naš svetitelj i dan koji se po naređenju kneza srpskog Miloša Obrenovića od 1823. godine slavi kao školska slava, ali i kao slava mnogih porodica i institucija obeležen je svečano u svim hramovima i školama i ove godine.

Edukativni čas Faktori rizika od korupcije u policiji

Edukativni čas Faktori rizika od korupcije u policiji Edukativnom času na temu „Faktori rizika od korupcije u policiji” koji je održan u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu 23. januara 2019. godine sa početkom u 19 časova prisustvovalo je 150 polaznika 19. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Bogojavljensko plivanje za Časni krst Na Bogojavljenje, 19. januara 2019. godine, tačno u podne, 12 polaznika 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici skočilo je u ledenu dunavsku vodu i sa stotinak ostalih učesnika, među kojima su bili i pripadnici Vojske, Žandarmerije i građani, zaplivalo ka Časnom krstu.

Edukativni čas o savremenim izazovima pozornika i školskog policajca

Edukativni čas o savremenim izazovima pozornika i školskog policajca U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2018. godine sa početkom u 17.00 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Savremeni izazovi policijske profesije kroz delatnost policajca pozornika i školskog policajca“.

Edukativni čas o drogama

Edukativni čas o drogama COPO U organizaciji Odseka za oblast suzbijanje kriminaliteta, 21.11.2018. godine održan je edukativni čas „Aktuelni pojavni oblici i reakcija policije na zloupotrebu psihoaktivnih suptanci“. Učesnici su bili šef Odseka za opšti kriminal Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu...

16. klaso, voljno!

Promocija 16. klase COPO U petak, 9. novembra 2018. godine, vreme je bilo neuobičajeno vedro, toplo i prijatno, kao da je zračilo osećanjima koja su ispunjavala srca polaznika 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku. Oni su tog dana na svečanosti promocije u policajce pripravnike stavili tačku na svoj boravak i rad u Centru i otvorili...

Posetite nas na Beogradskom sajmu knjiga

Posetite nas na Beogradskom sajmu knjiga Od juče, 21. oktobra, vrata 63. međunarodnog beogradskog sajma knjiga otvorena su za posetioce. Među mnoštvom izlagača pronađite štand Ministarstva unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijske akademije u hali 2A – imamo sadržaje za razne generacije. Svaki dan Sajma je posvećen nekoj temi:

Edukativni čas o bezbednosti dece

Edukativni čas o bezbednosti dece U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 10. oktobra 2018. godine sa početkom u 18 časova, održan je edukativni čas na temu „Osnovi bezbednosti dece“, sa posebnim osvrtom na bezbednost u saobraćaju.

Humanost im je u krvi

Dobrovoljno davanje krvi Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi. U utorak, 2. oktobra 2018. godine, 96 polaznika i polaznica 18. klase dalo je svoj doprinos humanosti...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Pogledajte snimak...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

15. klasa COPO - promocija 18. 9. 2018. godina – prazne učionice, prazni hodnici Centra ali zato prepuno dvorište i plato ispred bine... razdragana i ponosna lica mladih polaznika 15. klase, sada policajaca pripravnika, njihovih starešina, predstavnika MUP-a i naravno onih čiji su ovi mladi ljudi ponos i dika, njihovih roditelja i rodbine.

Spisak primljenih kandidata za 18. klasu

Spisak primljenih kandidata za 18. klasu Po konkursu koji je objavljen 26. januara 2018. godine, za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova primaju se sledeći polaznici...

Miloš i Filip – snovi stvaraju budućnost

Milos_Vanic_i_Filip_Karlicic_160818_4770_Large O podvigu ovih mladih ljudi pričalo se ovih dana u celoj Srbiji. Miloš i Filip nisu ni slutili da će im odlazak na praksu doneti „slavu'' i da će svojim činom osvetlati obraz kako svojih porodica, prijatelja i najbližih, tako i Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici čiji su polaznici od janura...

Zlatne ruke 17. klase

IMG_20180814_093503_Custom Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine su 14. avgusta 2018. godine tradicionalno organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

14. klasa COPO-a svečano primljena na posao

MUP U nastavku pročitajte saopštenje Odeljenja za medije i komunikacije povodom prijema u radni odnos više od 1.000 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijske akademije, polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i vatrogasaca.

Protiv trgovine ljudima

Protiv trgovine ljudima Centar za osnovnu policijsku obuku je 1.8.2018. godine posetio Igor Jurić osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ koji je polaznicima 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku održao dvočasovnu prezentaciju na temu Trgovina ljudima.

I dalje humani

15. klasa COPO - dobrovoljno davanje krvi Polaznici tri voda 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku još jednom su pokazali svoju humanost tako što su se 31. jula 2018. godine odazvali inicijativi za dobrovoljno davanje krvi.

OBAVEŠTENJE za Beograđane

Obaveštenje COPO Obaveštavamo kandidate koji su konkurisali po Konkursu od 26. januara 2018. godine i koji su na spisku odabranih kandidata za PU za grad Beograd, a nisu dobili poziv da se jave u Centar na obuku, da za više informacija pozovu na telefon +381 (0) 21 462032.

Vrlo dobro! Služimo Srbiji!

zastava-sluzimo-srbiji-150-cm-x-70-cm_1_3_1 Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u sećanje na 1862. godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u događaju kod Čukur česme u Beogradu. Ove godine Dan policije je obeležen u devet gradova.

Spisak primljenih kandidata za vatrogasno-spasilačke jedinice

primljeni_kandidati_VSJ Po konkursu koji je objavljen 11.08.2017. godine i 24.11.2017. godine, za upis polaznika kursa za Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, prima se...

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd

primljeni_kandidati Po konkursu koji je objavljen 26.01.2018. godine, za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, za područje Policijske uprave za grad Beograd, prima se 281 kandidat...

Obaveštenje

Obaveštenje Obaveštavamo kandidate koji su se prijavili na konkurs za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, objavljen 26. januara 2018. godine, a koji do sada nisu pozivani na selekciju ili nisu obavešteni o ishodu selekcije, da će selekciona procedura...

Široko srce COPO-a

Široko srce COPO-a Moto ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi glasi: „Budite tu za druge. Dajte krv. Podarite život“.

Računajte na nas

Logorovanje 15. klase COPO Na osnovu Plana realizacije obuke 15. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u vremenu od 7.5. do 21.5.2018. godine, u Nastavnom centru „Mitrovo Polje” realizovana je terenska obuka za 139 polaznika polaznika (99 muškarca i 40 žena) 15. klase osnovne policijske obuke...

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 100 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 549 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd i 351 polaznika za potrebe sledeće 22 policijske uprave.

Dan otvorenih vrata u policijskim upravama

Dan otvorenih vrata u PU Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva zainteresovane koji su se prijavili na konkurs objavljen 26. januara 2018. godine, kao i drugima koji to žele, da prisustvuju Danu otvorenih vrata, da se informišu i postave pitanja o policijskoj profesiji, selekciji i obuci

I mi - služimo Srbiji

_DSC4621 Neobično lep, sunčan, februarski dan u Centru doprineo je da na licima njegovih stanovnika vidimo samo osmeh i zadovoljstvo zbog ovog događaja.

Delegacija policije Kraljevine Španije u poseti Centru za osnovnu policijsku obuku

spanija-srbija_660x330 Delegacija policije Kraljevine Španije bila je od 23. do 26. 01. 2018. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi

sveti_sava.jpg-rts Uz slavski kolač, žito, sveću i podsećanje na delo prvog srpskog prosvetitelja, 10 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku sa šefom Odseka za mentorski rad i standard polaznika, Milenkom Kalacunom, prisustvovalo je u subotu, 27. januara 2018. godine, Svetoj Liturgiji i obeležilo Savindan.

Tradicija i čast jači od straha

plivanje-za-krst-casni-1_1 Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja, 19. januara 2018. godine, u organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica je, uz blagoslov episkopa sremskog Gospodina Vasilija, na reci Dunav održana tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni krst 2018‟.

Da Isidora živi!

Isidora Pavlovic Polaznici i radnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici su i ovog puta pokazali da imaju veliko srce i dobru volju i odlučili da se uključe u akciju „Da Isidora živi'' i da sakupe preko potreban novac za lečenje Isidore Pavlović (24).

Ostajte ovde

maxresdefault „Nemamo prava zauvek otići! Jer niko od nas, u stvari, neće pobeći od besposlice, besparice i, usled svega rečenog, od raskola porodičnog, već će se time večno odreći oca svih Srba. Nemamo prava otići, već samo tom sinu uskliknuti!“

Aikido – usaglašeni put energije

Foto_3.0.1_a Polaznice i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici od 2010. godine, imaju mogućnost da u okviru vannastavnih aktivnosti treniraju aikido. Sekciju vodi policijski savetnik Milan Pejović, majstor aikidoa i bliske borbe (Aikido and close combat), V DAN.

Boks sparing

Boks sparing – Okupili su se momci iz 14. klase da vide kako će proteći sparing jer nisu navikli da vide žensko kako bije, ili bar nisu navikli krhku devojku poput mene da vide kao borca, priča Jovanka Radulović, polaznica 15. klase Centra.

Poklon Dečjem selu

Poklon Dečjem selu Na inicijativu polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 28. 9. 2017. godine, organizovana je poseta deci u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“, u Sremskoj Kamenici. Polaznici 14. i 15. klase su prethodno organizovali akciju prikupljanja sredstava za kupovinu poklona deci. Akciji su se pridružili i radnici...

Turnir u odbojci

Turnir u odbojci U okviru saradnje sa zajednicom, 23. septembra 2017. godine, 14 polaznica i polaznika 14. i 15. klase učestvovalo je u prigodnom programu Sabora srpske omladine u organizaciji Eparhije Sremske, nakon svečane liturgije u Sabornom hramu vladike Nikolaja, u Sremskim Karlovcima.

Dobrovoljni davaoci krvi

Dobrovoljni davaoci krvi Centru za osnovnu policijsku obuku uručeno je priznanje Crvenog krsta Srbije - plaketa „Široko srce“, za 2016. godinu. Tradiciju Srednje škole unutrašnjih poslova, potom i Centra za osnovnu policijsku obuku, nastavljaju polaznici 14. i 15. klase koji su u velikom broju dobrovoljno dali krv tokom prve faze obuke.

I na odmoru u službi građana

Marko Tipsarević Marko Tipsarević, koji je završio Srednju školu unutrašnjih poslova u 33. klasi, priskače u pomoć i kad je na odmoru.

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Konkurs za upis100 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica; kandidati mogu predati dokumenta do 18. septembra 2017. godine

Pripravnički staž u Policijskoj brigadi

4_1 Neki od bivših polaznika 13. klase su nakon završenog jednogodišnjeg kursa u Centru za osnovnu policijsku obuku raspoređeni u policijske stanice u Beogradu, a sada pripravnički staž nastavljaju u Policijskoj brigadi.

Polaznici 14. klase u NC „Kula

Polaznici 14. klase u NC „Kula Polaznici COPO-a su se 8. jula 2014. godine, kroz pokazne vežbe i razgovor s kolegama, upoznali sa radom policije.

Zahvalnica Dečijeg sela Centru

Zahvalnica Dečijeg sela COPO-u U znak zahvalnosti Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za plemenitost i humanost tokom dugogodišnje saradnje, Dečije selo „Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice Centru je dodelilo zahvalnicu. Dečije selo Sremska Kamenica otvoreno je 1975. godine kao stoto u svetu i prvo u istočnoj Evropi.

Iznenadna kontrola

Policajac i pas Tokom obavljana svojih dužnosti, oko 5.30 časova ujutru 14. juna 2017. godine, dežurni klase je primetio kako „službeni” pas Centra skače oko malog nezvanog gosta. Iako je nekoliko puta veći, delovao je uplašeno, tako da se držao na bezbednom odstojanju od bića za koje je dežurni, prišavši, utvrdio...

Priznanje humanosti

Priznanje humanosti Moto ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi glasi: „Ne čekaj nezgodu. Preduzmi nešto. Daj krv. Daj krv sada. Daj krv redovno“. Crveni krst Novog Sada u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, 14. jun – kao i prethodnih godina – obeležava brojnim tribinama, svečanostima i ...

Deca iz vrtića „Žikica Jovanović” u Nastavnom centru „Makiš”

Vrtić u NC Makiš Neobična slika na terenima Nastavnog centra „Makiš” u Beogradu, u vreme kada su tamo sprovođene provere bazično-motoričkih sposobnosti policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i priprema za defile na centralnoj svečanosti povodom Dana MUP-a. Dečiji smeh, vriska i graja 43...

Dan policije 2017.

Dan MUP-a 4. jun 2017 Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u znak sećanja na događaj na beogradskoj Čukur- česmi 1862. godine, Svetu Trojicu – Duhove proglasilo Dan Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Dan policije i slavu Ministarstva.

Policajci na 16. Festivalu optimizma

###„Baby Exit“ 2017### Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici je za vikend, 27. i 28. maja 2017. godine, učestvovao na 16. Festivalu optimizma „Baby Exit“, koji je namenjen celoj porodici, a pre svega deci predškolskog uzrasta i osnovcima. Festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, povodom Svetskog dana porodice...

Knjige u ruke

sajam_knjiga_2016 Za ljubitelje knjige – oktobar – već decenijama, nije tek jedan mesec, već mnogo više – peto godišnje doba, praznik pisane reči i željno ga iščekujemo zbog Sajma knjiga u Beogradu. Moto ovogodišnjeg, 61. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, bio je „Knjige u ruke“.

Pojašnjenje uslova Konkursa od 23. decembra 2016. do 9. januara 2017. godine​

manje od 25 Pojašnjenje uslova Konkursa za upis 460 polaznika od 23.12. 2016. godine: Pravo da konkuriše ima lice koje do dana zaključenja konkursa (09. 01. 2017. godine), navrši 18 godina, a nije navršilo 25...

Konkurs za 460 polaznika (23. 12. 2016. do 9. 1. 2017)

Konkurs 23.12.2016. do 9.1.2017. Konkurs za 460 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku, od 23. decembra 2016. do 9. januara 2017. godine​ – Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici tri klase od ukupno 460 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova

Poništen konkurs od 26. marta 2014. godine

Dokumenta koja su zainteresovani za prijem na osnovnu policijsku obuku podneli uz prijavu na Konkurs objavljen 26. marta 2014. godine, koji je MUP poništio oglašavanjem u „Službenom glasniku RS“ 28. 10. 2016. godine, biće vraćena u područne policijske uprave gde ćete ih moći lično preuzeti.

Maturanti Saobraćajnog školskog centra u COPO-u

Maturanti Saobraćajnog školskog centra u COPO-u Maturanti Saobraćajnog školskog centra „Pinki“ iz Novog Sada posetili su, 26. maja 2016. godine, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Tom prilikom učenici smera tehničar za bezbednost saobraćaja su, zajedno sa polaznicima 7. voda 13. klase COPO-a, vežbali znake koje učesnicima u ...

15. Festival optimizma

15. Festival optimizma Kao i obično, ćudljivi maj je i ove godine odložio događaj koji sa radošću iščekuju mališani, bilo da su učesnici ili posetioci „Baby Exita“. Festival optimizma, petnaesti po redu i najveći festival posvećen deci i porodici u Istočnoj Evropi, održan je 21. i 22. maja na Petrovaradinskoj tvrđavi.

COPO na Festivalu optimizma

COPO na Festivalu optimizma Posetite nas za vikend, 21. i 22. maja na 15. Festivalu optimizma „Baby Exit“ na Petrovaradinskoj tvrđavi. Centar za osnovnu policijsku obuku učestvuje, već tradicionalno, u programskoj celini „Ulica profesija“. Naš štand se, kao i uvek, nalazi u Inoćentijevom bastionu (prekoputa izlaza iz katakombi).

Promocija polaznika 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike

Promocija polaznika 12. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike Polaznice i polaznici 12. klase su, u Centru u Sremskoj Kamenici, osnovnu policijsku obuku pohađali od 6. aprila 2015. do 6. maja 2016. godine. Obuku je uspešno završilo njih 280 (202 polaznika i 78 polaznica) i nakon uspešno završene obuke i položenog završnog ispita, u svojstvu policajca pripravnika zasnovaće...

Veliko prolećno spremanje

Veliko prolećno spremanje u COPO-u Pored redovnog održavanja, kao i svaka dobra domaćinska kuća, i ove godine smo pravili veliko prolećno spremanje. Organizovana je radna akcija, pa su treneri i ostali zaposleni pružili podršku malobrojnom osoblju, zaduženom za održavanje Centra. Uređene su cvetne leje, kao i parkovski prostor pod drvećem.

Akcija Agencije za bezbednost saobraćaja „Budući policijski službenici na trenažerima za pojas“

http://www.copo.edu.rs/Upis_u_Centar-172-1 Da biste odgovorili na upitnik, kliknite na natpis „opširnije“

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“, dodeljena Centru za osnovnu policijsku obuku za unapređenje obrazovanja i bezbednosti

Povelja Kapetan Miša Anastasijević Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ se, već petnaestu godinu, na inicijativu novosadske kompanije Medija Invent, dodeljuje istaknutim kolektivima i pojedincima za doprinos i rezultate u različitim oblastima života...

Град Нови Сад поклонио ЦОПО-у две „шкоде рапид“

Град Нови Сад поклонио ЦОПО-у две „шкоде рапид“ Градоначелник Града Новог Сада, господин Милош Вучевић уручио је, 12. новембра 2015. године, донацију Центру за основну полицијску обуку симболичном предајом кључева за два нова...

Prvo međunarodno policijsko književno veče

Prvo međunarodno policijsko književno veče Na osnovu Odluke Skupštine IPA Regije u Novom Sadu, u saradnji sa Savezom književnika u otadžbini i rasejanju, raspisan je sledeći KONKURS za učešće na manifestaciji „Prvo međunarodno policijsko književno veče“. USLOVI KONKURSA...

Vredne ruke

Vredne ruke Zima još traje, ali prvi dan nalik prolećnom, naše koleginice i kolege iz Odseka za održavanje objekata i opreme – njih četrnaestoro, iskoristili su da urede skoro deset hektara pošumljenog dela parka koji, pored školske zgrade iz 19. veka, krasi prostor na kojem se nalazi Centar za osnovnu policijsku obuku...

Potpisivanje Deklaracije o bezbednosti saobraćaja u Centru za osnovnu policijsku obuku

Potpisivanje Deklaracije o bezbednosti saobraćaja u Centru za osnovnu policijsku obuku Policijski službenici i drugi zaposleni u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, tokom decembra meseca 2014. godine, potpisali su Deklaraciju o bezbednosti saobraćaja, želeći da doprinesu podizanju nivoa svesti o značaju bezbednog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i smanjenja broja žrtava u...

Badnjak u Centru

Badnjak u Centru Na Badnji dan, poslednji dan pred Božić, u ranim jutarnjim satima, kao što nalažu pravoslavni običaji, pored ulaznih vrata Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici stajao je badnjak – hrastova grana, koja simbolično predstavlja drvo koje su pastiri doneli, a pravedni Josif založio u hladnoj pećini...

Ispraćaj penzionisanih koleginica i kolega 2014. godine

Ispraćaj penzionisanih koleginica i kolega 2014. godine Kraj radnog veka, kraj kalendarske godine su bili povodi da se još jednom okupimo i našim dragim koleginicama i kolegama koji su u 2014. godini završili onaj zvanični deo radnog veka poželimo da zaslužene penzije dugo primaju. Kraj obično znači i neko podvlačenje crte, svođenje računa ali kraj donosi i neke...

Poseta predstavnika ICITAP-a Centru

Poseta predstavnika ICITAP-a Centru Predstavnik Kancelarije Međunarodnog kriminalističko-istražnog programa pomoći u obuci Ministarstva pravde SAD (International Criminal Investigative Training Assistance Program) pri Ambasadi SAD u Beogradu gospodin Patrik Vajt, u pratnji svoje asistentkinje i gospodina Dušana Mihajlovića iz Biroa za međunarodnu

Beloruska delegacija

 Beloruska delegacija u poseti COPO-u Delegacija Akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Belorusije boravila je od 20. do 23. 10. 2014. godine na Kriminalističko-policijskoj akademiji, sa kojom ima Sporazum o akademskoj, naučnoj i poslovno-tehničkoj saradnji. Pretposlednjeg dana boravka u našoj zemlji, 22. oktobra, Centar za osnovnu policijsku

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove

Poseta Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Članovi Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije – predsednica Marija Obradović, zamenik predsednika Bojan Kostreš, sekretar Milan Čuljković i njihovi saradnici, posetili su 21. 10. 2014. godine Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Sa Fondacijom „Hans Zajdel” u Nemačku!

 Sa Fondacijom „Hans Zajdel” u Nemačku! Da mi je neko pre dve godine pričao, kad sam započinjala osnovnu policijsku obuku da ću ja biti izabrana da idem na usavršavanje nemačkog jezika u Bavarsku i provesti dve divne nedelje u Bavarskoj policiji, ne bih mu verovala. Elem, ovako je sve počelo.

Promocija 11. klase u centru Novog Sada

Promocija 11. klase u centru Novog Sada Slika plavih šapki i šeširića u letu i radosni uzvici upravo promovisanih policajki i policajaca pripravnika ukrasila je 18. jula 2014. godine, Trg slobode u Novom Sadu.

Dvoje polaznika na Belom dvoru

Pohvalnice najboljima u 10. klasi Dok na Beli dvor svakog leta na dodelu Pohvalnica Nj. k. v. prestolonaslednika Aleksandra II i princeze Katarine iz svih srednjih škola u Srbiji dolazi po jedan najbolji učenik ili učenica, kao što je to bilo i za vreme postojanja Srednje škole unutrašnjih poslova, Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj K

Посета новог директора ICITAP-а Центру

Посета новог директора ###ICITAP###-а Центру – Импресиониран сам оним што сам овде видео! У Србији сам три месеца и могу рећи да су и ваша полиција и полицијска обука крајње професионални – рекао је господин Даглас Медн.

Obaveštenje za maturante

Maturanti da dostave diplome Centru Kandidati koji su u vreme raspisivanja Konkursa za upis u COPO (10. i 25. marta 2014) pohađali završni razred srednje škole, treba što pre, a najkasnije do 30. juna ove godine, da dostave diplome o završenoj trogodišnjoj ili četvorogodišnjoj srednjoj školi direktno Centru

U toku je prijemni ispit

Počinje prijemni ispit Od 11. 6. 2014. počeo je prijemni ispit za kandidate koji ispunjavaju uslove Konkursa za upis u COPO, raspisanih 10. i 25. marta ove godine. Kandidati će pozive dobijati preko svojih policijskih uprava (PU). Uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazi stanovništvo Beograda, Valjeva i Sremske Mitrovice...

Velika petica policiji

Baby Exit, Velika petica policiji Ovogodišnji Festival optimizma – Bebi Egzit održan je 31. maja i 1. juna 2014, posle ukidanja vanredne situacije proglašene zbog poplava koje su pogodile našu zemlju u maju 2014. Teškom situacijom mnoga deca su pogođena, uplašena, zabrinuta...

Godišnjice mature

Srednja škola unutrašnjih poslova - godišnjice mature Obaveštavamo nekadašnje učenike Srednje škole unutrašnjih poslova da će i ovog leta, 2014, godišnjice mature (10, 20, 30 i 40 godina) moći da proslave u krugu svoje Škole. Ove proslave organizuju sami bivši učenici. Izaberu Organizacioni odbor i jave nam se da preciziramo datum.

Prijemni i lekarski

Prijemni ispit i lekarski pregled U prvoj polovini juna 2014. počelo je testiranje u okviru prijemnog ispita za kandidate koji su konkurisali za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku na osnovu dva konkursa – jedan raspisan 10. marta 2014. (za 480 polaznika) i drugi 25. marta (za još 150 polaznika).

Poplava

Odbrana od poplava, maj 2014. Polaznici 11. klase polagali su od 14. do 17. maja 2014. godine jedan poseban ispit i to ne pred svojim starešinama i trenerima, nego zajedno sa njima. Dve noći polaznici Centra su proveli u Sremskoj Kamenici, pored nabujalog Kameničkog potoka. Punili su džakove i postavljali ih pored kuća do kojih je stigla voda.

Polaznici kao sudije

Šta znaš o saobraćaju Po jedanaestoro polaznika jedanaeste klase Centra bilo je 12. aprila 2014. godine angažovano na Opštiskom, a zatim 11. maja i na Okružnom takmičenju i smotri osnovnih škola „Šta znaš o saobraćaju?“ održanom u OŠ „Đorđe Natošević“ u Novom Sadu u organizaciji AMSS, Ministarstva prosvete i Društva nast

Promocija jubilarne klase

Promocija 10. klase Centra za osnovnu policijsku obuku – Veliko je zadovoljstvo ponovo biti ovde u Sremskoj Kamenici, tako značajnim povodom, kakav je promocija nove klase policajaca pripravnika, koji su obučavani na ovom mestu na kojem se već decenijama osposobljavaju budući pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – rekao je ministar Dačić.

Memorijalni turnir Vladimir Grandić

Memorijalni turnir Vladimir Grandić Radnici Ministarstva unutrašnjih poslova okupili su se 5. 4. 2014. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici na petom Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Vladimir Grandić“ posvećenom tragično nastradalom kolegi koji je 12. aprila 2009. godine izgubio život suprotstavljajući se...

Berza srednjih škola u Kanjiži

Berza srednjih škola u Kanjiži – Mi smo jako zadovoljni – rekla nam je nekoliko dana kasnije Marta Juhas direktorka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže. – Prošle godine je ova manifestacija održana prvi put i tada smo imali oko 500 posetilaca. Ove godine ih je bilo duplo više. Drago nam je što je Vaš Centar i sad...

Sajam obrazovanja Putokazi 2014

Sajam obrazovanja Putokazi 2014 Grupa dece koja je došla na 10. Sajam obrazovanja zastala je na štandu MUP-a. Dok su mališani s pažnjom posmatrali akciju vatrogasaca, ruka jedne od figura obučenih u različite policijske uniforme se pokrenula i pomilovala jednog dečaka. Oko kamere zabeležilo je trenutak iznenađenja na licima nekolicine, a odmah..

Konkurs 2014.

Konkurs za osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 480 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova.

Valja znati ugasiti

Obuka zaposlenih iz protivpoćarne zaštite – Ko drži aparat za gašenje požara u gepeku, neka ga nekome pokloni – rečeno je na obuci iz protivpožarne zaštite koju je COPO u saradnji sa Nacionalnim trening centrom za vanredne situacije organizovao za zaposlene u Centru, od 3. do 5. 2. 2014. godine.

Маргиналије

Marginalije Željke Avrić Песнички матине у библиотеци Центра, 26. 12. 2013, окупио је поштоваоце поезије Жељке Аврић на промоцији њене нове збирке Маргиналије.

Задржавање лица

Zadržavanje lica Са новинама у области поступања према доведеним и задржаним лицима имали су прилику да се упознају полицијски службеници из шест полицијских управа, од 4. до 9. 11. 2013. године.

Сарадња са ОЕБС-ом

Saradnja s Misijom OEBS-a u Srbiji Високи представници ОЕБС-а су имали прилику да сазнају која је разлика између некадашње и садашње основне полицијске обуке, који су објекти реновирани, какву су обуку прошли сви

Делегација из Кине

Narodna Republika Kina Представници Кинеског криминалистичко-полицијског универзитета (ККПУ) из Шенгјенга – Џанг Јуехуеј (Zhang Yuehui), директор Одсека за студентска питања; Љу Бо (Liu Bo) из Одсека за

Електронско учење

Moodle Искуства у области увођења електронског учења разменили су, 17. 10. 2013. у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, представници Мисије ОЕБС-а у Скопљу и Управе за стр

Suzbijanje nasilja

Seminar „Suzbijanje nasilja u socijalnom okruženju“ Bez usaglašene aktivnosti svih bitnih institucija sistema, ne može se uspešno delovati – rečeno je na Seminaru „Suzbijanje nasilja u socijalnom okruženju“ koji je 17. i 18. oktobra 2013. održan u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Пријатељи из ИПА Регије Беч

Poseta IPA Regije Beč Заједнички језик је свакако пронађен – језик пријатељства, што је и основни мото Интернационалне полицијске асоцијације.

Са Фондацијом у Немачку

Slobodan Belošević u Bavarskoj „Изаберите немачки језик, јер ко буде био најбољи иде на пут у ту лепу европску земљу“

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu Dan Ministrastva, Dan policije i Slava policije Sveta Trojica proslavljeni su 23. 6. 2013. prvi put van Beograda – u Novom Sadu. Obeležavanje praznika započelo je defileom policijskih službenika od Trga slobode do Stadiona „Karađorđe“.

Prijem 11. klase

Prijem 11. klase Prvog dana obuke, 3. 6. 2013. godine, polaznice i polaznike nove, 11. klase pozdravili su i poželeli im dobrodošlicu načelnica Centra za osnovnu policijsku obuku Biljana Puškar i njeni saradnici.

Dajemo šansu svima

Dajemo šansu svima Regionalna konferencija „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Republici Srbiji, održana je od 27. do 29. maja 2013. godine u Centru za osnovnu poli

Treći Seminar o rukovođenju

Treći Seminar o rukovođenju Otvarajući seminar Nauka o rukovođenju – Situaciono i komunikacijsko rukovođenje, održan 20. i 21. maja 2013. u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, načelnica Centra Biljana Puškar je citirala Konfučijevu izreku: „Što je u državi bolja muzika, bolja će biti država“ i dodala da je posebno

Podrška kolege

Podrška kolege Na pitanja o tome kakve bi osobine trebalo da krase kolegu za podršku, policijski službenici odgovaraju anonimno. Na osnovu takvog tajnog glasanja birani su polaznici Kursa za primarnu psihološku prevenciju – podrška kolege.

Poslednji dan obuke 9. klase

Poslednji dan obuke 9. klase Sirena vatrogasnih kola u krugu Centra za osnovnu policijsku obuku, 26. aprila 2013. godine, nije bila znak da je negde izbio požar. Tog dana gorela su samo lica uzbuđenih polaznika 9. klase, kojima je pokazna vežba predstavnika Vatrogasno-spasilačke jedinice bila i poslednja lekcija tokom obuke.

Sećanje na Grandića

Sećanje na Vladimira Grandića Četvrti memorijalni fudbalski turnir „Vladimir Grandić“ okupio je 13. aprila u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, blizu četiri stotine radnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Predstavili Centar osnovcima u Kanjiži

IMG_4336 Oko 500 osnovaca i njihovih roditelja iz Kanjiže, Horgoša i Novog Kneževca, imalo je 22. marta 2013. godine priliku da poseti jednu zanimljivu i korisnu manifestaciju koja je, kao deo projekta „Berza srednjih škola“, organizovana uz pomoć Nemačkog saveznog ministarstva za privredni razvoj

Stigla 10. klasa!

IMG_4399a_3 Obuka 297 novih polaznika Centra, koji dolaze sa područja tri policijske uprave – Novi Pazar (njih 88), Novi Sad (101) i Prijepolje (108), počela je 25. 3. 2013. Oni su konkurisali za obuku u Centru aprila 2012.

Putokazi 2013

salon_knjiga_art_expo_2013 Štand Ministarstva unutrašnjih poslova privlačio je pažnju posetilaca 9. međunarodnog Sajma obrazovanja „Putokazi“, održanog od 28. 2. do 2. 3. 2013. u Novom Sadu.

Osma klaso, voljno!

DSC_5173a Prvi dan marta 2013. godine bio je poslednji dan koji je 8. klasa provela u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Promocija 7. klase

IMG_3745A1 Zadovoljstvo mi je da danas još jedna, sedma generacija policajaca pripravnika postaje deo Ministarstva unutrašnjih poslova i započinje svoj profesionalni put – ovim rečima obratio se predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić gostima i polaznicima na promociji 7. klase COPO-a, u Sremskoj Kamenici

Renovirana biblioteka

old_books Nakon promocije polaznika 6. klase COPO-a u policajce pripravnike, 2. 8. 2012. godine, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečano je otvorio renoviranu, savremenu, multimedijalnu biblioteku sa čitaonicom, u koju se pored polaznika i zaposlenih u Centru, mogu učlaniti i koristiti njene usluge s

Promocija 6. klase

4 U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici proslavljena su 2. 8. 2012. godine dva važna događaja – promocija 6. klase polaznika u policajce pripravnike i otvaranje renovirane biblioteke.

Promocija 5. klase

DSCN0098ab U zvanje policajaca pripravnika promovisani su 25. jula 2011. godine polaznice i polaznici pete klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Konkurs za 10. klasu COPO-a, 2012

Konkurs za 109. klasu je trajao od 10. do 25. aprila 2012. godine. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisalo je u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 160 polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, i to: 50 polaznika za područje Policijske uprave u Novom Pazaru, 30 polazni

Radna akcija

People_Working_Together_for_a_Cause Sadnice cveća, motike, kose, testere i metle bile su u rukama zaposlenih u Centru, sunčanog prepodneva 21. maja 2011. godine.

Volgogradska akademija

tower1bMotherland20Memorial20208220m2020Volgograd20USSR Predstavnici Volgogradske akademije Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije prvi put su posetili Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici krajem 2010. godine, a 6. maja 2011. usledila je druga poseta kolega sa ove visokoškolske institucije.

Konkurs za 7. i 8. klasu, 2011

ZL_leto_2010_085_1_1 Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika 7. i 8. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za obavljanje policijskih poslova na području Policijske uprave za grad Beograd. Pravo učešća na konkursu za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj...

Konkurs za 9. klasu, 2011

000024a Konkurs za upis 9. klase polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, raspisan je 21. marta 2011. godine. Poslednji dan za predaju dokumenata je 5.4.2011. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar u Sremskoj Kamenici 50 pol

Promocija 4. klase

Vitko_005 Svečanosti povodom promocije polaznika 4. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, 21. 2. 2011. godine, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, predsednik Skupštine AP Vojvodine Šandor Egereši, ugledni gosti iz zemlje i inostranstva, prijatelji, rođaci, kolege...

Prekogranična saradnja sa Mađarskom

IMG_8951a Razmena polaznika segedinske Škole policije i Centra za osnovnu obuku policije u Sremskoj Kamenici, od 29. 11. do 3. 12. 2010, bila je prva aktivnost u okviru programa Instrument pretpristupne pomoći prekogranične saradnje Mađarska – Srbija (IPA) u oblasti obrazovanja.

Promocija 3. klase

3_klasa_Medium Sto pedeset četvoro polaznika 3. klase Centra za osnovnu policijsku obuku promovisano je u policajce pripravnike u Sremskoj Kamenici, 31. avgusta 2010. godine. Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić je tom prilikom izjavio da Srbiji nedostaje veliki broj uniformisanih policajaca i da je taj problem posebno i

Peta klasa

zvonce Obuka polaznika 5. klase Centra za osnovnu policijsku obuku počeće 9. avgusta 2010. godine. Svi odabrani kandidati dobiće blagovremeno poziv poštom, na kućnu adresu.

Komunalna policija

IMG_0004_2 Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovali su 14. 6. 2010. svečanosti u Sremskoj Kamenici povodom obuke prve generacije komunalnih policajaca.

Dobili smo sredstva fonda IPA (IPP – Instrument pretpristupne pomoći)

Potpisivanje sporazuma Policijskoj školi iz Segedina i Centru za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice odobrena su finansijska sredstva u okviru programa Instrument pretpristupne pomoći (IPP, ili IPA – kako je skraćenica engleskog naziva Instrument for Pre-Accession) pre

U Nemačku sa Fondacijom «Hans Zajdel»

DSCN0206_a Tronedeljnim boravkom u jednom centru za obuku policije u Bavarskoj Fondacija "Hans Zajdel" iz Minhena želi da motiviše polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici da uče nemački jezik. Kao najbolju od svih koji su u 1. klasi Centra učili nemački, Fondacija je nagradila Aleksandru Ćurčić.

Promocija 2. klase

Picture_204_copy_copy Polaznici druge klase Centra za osnovnu policijsku obuku promovisani su u policajce pripravnike 26. marta 2010. godine.

Dočekana i 4. klasa

DSCN1266 U nedelju, 21. 2. 2010. godine, stigla je i 4. klasa Centra. Ima 155 polaznika, od kojih su 44 devojke.

Najbolja iz nemačkog jezika

IMG_0938 Aleksandra Ćurčić, polaznica 1. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koja sada radi u PS Vršac (PU Pančevo), bila je iznenađena kada ju je profesorica Zorka Lovre obavestila da je dobila jednu neobičnu nagradu. Kao najbolju od svih koji su u toj klasi učili nemački jezik, Fondacija "Hans Zajdel" ...

Delegacija iz Kazahstana

IMG_0310 Sledeće, 2010. godine, OEBS-om će predsedavati Kazahstan. Delegacija u kojoj su bila i dva predstavnika ove zemlje, posetila je Školu - Centar u Sremskoj Kamenici 2. 9. 2009. godine.

Stigla treća klasa

Dolazak Ponedeljak, 24. 8. 2009. godine, bio je prvi radni dan za polaznike treće klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Treća klasa Centra

Prijem polaznika Obuka polaznika treće klase Centra počinje 24. avgusta 2009. godine. Odabrani kandidati, svih 160 devojaka i momaka, biće pozvani da se jave u Školu - Centar

Počela je obuka 2. klase COPO-a

zvonce Obuka za polaznike 2. klase Centra za osnovnu policijsku obuku počela je 30. marta 2009. godine.

Kurs za komandire granično-policijskih stanica, jedinstven u Evropi

logo_dcaf Početni susret učesnika Međunarodnog kursa za komandire stanica, koji je od 9. do 13. marta 2009. godine održan u SŠUP-COPO-u u Sremskoj Kamenici, pripremljen je u saradnji Ženevskog centra za demokratski nadzor oružanih snaga i stručnjaka iz obrazovnih institucija kao i graničnih policija zemalja JIE.

Policija i deca

IMG_6802 "Šta ću biti kad porastem" tema je izložbe koja je bila postavljena povodom promocije 1. klase polaznika COPO-a, u prizemlju školske zgrade. Autori maštovitih crteža su deca iz Predškolske ustanove "Poletarac", koja su sa svojim vaspitačicama, došli iz Odžaka.

Promocija 1. klase COPO-a

IMG_4466 Prva klasa COPO-a završila je svoje školovanje u Sremskoj Kamenici. Povodom njihove promocije u policajce pripravnike održana je 5. 12. 2008. godine svečanost, kojoj su prisustvovali prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, direktor policije g. Milorad Veljović.

Seminar za nastavnike nemačkog jezika 18 - 22. 8. 2008.

Seminar za nastavnike nemačkog jezika 10 - 22. 8. 2008. Treći seminar za nastavnike nemačkog jezika zaposlene u centrima za policijsku obuku u zemljama Srednje i Jugoistočne Evrope,"Stručno usavršavanje nastavnika nemačkog jezika – terminologija specifična za delatnost policije", održan je u Srednjoj školi unutrašnjih poslova - Centru za osnovnu policijsku.

Konkurs za upis u Centar bio je raspisan od 10. 8. do 25. 8. 2008.

Konkurs Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 120 polaznika druge klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Planirano je da se upiše do 30 devojaka. O uslovima možete saznati više na stranicama ovog sajta.

Komunikacija i stres

Stress_PTSD_2 Zahvaljujući odličnoj saradnji Fondacije "Hans Zajdel" i Srednje škole unutrašnjih poslova - Centra za osnovnu policijsku obuku, u periodu od 4. do 6. juna 2008. godine, realizovan je u Sremskoj Kamenici seminar "Komunikacija i menadžment stresa".

Sedmi Festival optimizma

Baby Exit Na sedmom Festivalu optimizma predstavila se i naša škola. Bila je jedna od mnogih koja je imala prilike da nastupi na Petrovaradinskoj tvrđavi na ovogodišnjem Bebi egzitu 17. i 18. maja 2008. godine.

Projekat učenja engleskog jezika za članove rukovodstva državnih službi

Projekat učenja engleskog jezika za članove rukovodstva državnih službi Znanje stranih jezika potrebno je svakom obrazovanom čoveku. Sve češći međunarodni kontakti ukazuju posebno na potrebu svih rukovodilaca MUP-a R Srbije da uče ili usavršavaju znanja jednog od svetskih jezika.

Internacionalna policijska asocijacija