Događaji

Promocija 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Promocija 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku Svečana promocija 536 polaznika 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su primljeni u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova, održana je u Nastavnom centru „Makiš“ 24.9.2020. godine.

Humanost i u doba korone

1_4 Pandemija korona virusa donela je novu stvarnost ljudima širom sveta. Strah od neizvesnosti kako će i kada završiti pandemija koja je do sada odnela na hiljade života, ostavila je ljude u panici i nastojanju da se prilagode na novu svakodnevnicu.

Promocija 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Promocija 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku Polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, kao novi pripadnici policije predstavljeni su na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije 7.6.2020. godine.

Obaveštenje o konkursu za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava da se nastavlja postupak izbora kandidata koji su se prijavili na Konkurs za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku i kandidata koji su se prijavili na Konkurs za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Konkurs za upis 1060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis 1060 u Centar za osnovnu policijsku obuku KONKURS JE ZATVOREN. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 1060 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca, graničnog policajca.

Obaveštenje o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za vatrogasce-spasioce Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava kandidate koji nisu bili u mogućnosti da predaju dokumentaciju po Konkursu za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, objavljenom 05. marta 2020. godine u dnevnom listu „Politika“ sa predviđenim trajanjem do 20. marta 2020. godine.

Edukativni čas „Primena tehnika borilačke veštine Aikidoa“

aikido_1 11. mart 2020. godina. Još jedna sreda i nestrpljenje u sportskoj hali pred još jedan, osamnaesti po redu, edukativni čas. Ovoga puta tema i više nego interesantna „Primena tehnika borilačke veštine Aikido”.

Obaveštenje o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za vatrogasce-spasioce Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava kandidate koji nisu u mogućnosti da predaju dokumentaciju po Konkursu za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno–spasilačkih jedinica, objavljenom 05. marta 2020. godine u dnevnom listu „Politika“ sa predviđenim trajanjem do 20. marta 2020. godine...

Osnovna policijska obuka iz ugla žene

Osnovna policijska obuka iz ugla žene Pogledajte prilog pod nazivom „Policajka" koji je o osnovnoj policijskoj obuci iz ugla žene snimila Prva televizija i emitovala ga 9. marta 2020. godine u emisiji „Exploziv".

Putokazi 2020

Putokazi 2020 Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, tradicionalno je uzelo učešće na 15. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi”, na Novosadskom sajmu, 4. i 5. marta 2020. godine.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

slika_1 6.mart 2020. godine...dvorište Centra...postrojene sve tri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju... a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica KONKURS JE ZATVOREN 25. MAJA 2020. GODINE Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je otvoren od 5. do 20. marta 2020. godine. Detaljnije...

Služimo Srbiji – obećanje srcem dato!

DSC_0597_Medium Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 19. februara 2020. godine polaznike 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Edukativni čas „Uloga zaštitnika građana u zaštiti ljudskih prava”

shutterstock_285998729_cr-775x265 U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, u sredu 12. 2. 2020. godine, pred oko 150 polaznika 23. klase.

Poklon koji život znači

davalac U dve organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca februara 2020. godine prikupili 103 jedinice krvi, a dragocenu tečnost dalo je 20 žena i 83 muškarca.

Edukativni čas „Taktičko-metodički aspekti pojačane kontrole saobraćaja"

10_1 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 22.01.2020. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka delatnosti policije, na temu „Taktičko-metodički aspekti pojačane kontrole saobraćaja".

Hrabrome pomažu i zvezde

DSC_0176_Medium Plivanje za časni krst su i ove godine, po sedmi put, na Bogojavljenje 19.01.2020. godine, tradicionalno organizovali Srpska pravoslavna crkva i Savet Mesne zajednice u Sremskoj Кamenici. Povorku neustrašivih mladih ljudi predvodio je episkop sremski Vasilije.

Zajedno za život

12_1 Da li je humanost postala anahronizam? Možda smo postali previše zauzeti svojim obavezama, karijerom i svim onim bitnim i nebitnim stvarima koje su u nama i oko nas, da smo zaboravili na ovu reč.

Petica za humanost

9_1 U pet organizovanih dobrovoljnih akcija davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca decembra 2019. godine prikupili 276 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dale su 52 žene i 224 muškarca.

Želimo, možemo, hoćemo – služimo Srbiji!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 27. novembra 2019. godine polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Promocija 22. klase COPO u Kuli

Promocija 22. klase COPO u Kuli 25.12.2019. godine održana je svečana promocija novih 80 policajaca 22. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 213 vatrogasaca-spasilaca, u Nastavnom centru u Kuli.

Početak obuke 23. klase COPO

Obaveštenje Obaveštavamo kandidate koji su na osnovu odluke ministra primljeni na osnovnu policijsku obuku po konkursu od 6.6.2019. godine, da dođu u Centar za osnovnu policijsku obuku 11. januara 2020. godine do 11.00 časova.

Edukativni čas „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

policija-u-zajednici-3 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2019. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

Studijska poseta predstavnika MUP-a Republike Кirgizije

amblemi_K_i_MUP_RS Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Кirgiske Republike bila je od 25. do 27.11.2019. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Edukativni čas „Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”

lisice U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 13. novembra 2019. godine uspešno je realizovan edukativni čas na temu „ Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”.

Knjiga nije hrana, ali je poslastica

Knjiga nije hrana, ali je poslastica Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, i ove godine se predstavilo posetiocima na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 27. oktobra 2019. godine.

Strelci za diplomu

Strelci za diplomu Povodom obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, 28. oktobra 2019. godine održano je Takmičenju u streljaštvu na Gradskom strelištu u Novom Sadu. Tročlana ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku i ovog puta je postigla uspeh osvojivši visoko drugo mesto.

Poseta IPA Poljske

Poseta IPA Poljske U okviru posete IPA Regiji u Novom Sadu, četvoročlana delegacija IPA Sekcije Poljska, IPA Regije Kalvarija Zebžidovska 25. oktobra 2019. godine posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika”

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika” U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 23. oktobra 2019. godine održan je edukativni čas na temu „Tehnike učenja stranih jezika".

Promocija 19. i 20. klase

Promocija 19. i 20. klase O promociji 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koja je održana 11. oktobra 2019. godine na platou ispred Palate Srbije, možete pročitati...

Šampioni u rvanju

Šampioni u rvanju Na Državnom prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom, održanom u Čačku 28. septembra 2019. godine, trojica polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku osvojila su zlato, srebro i bronzu, kao i pehar u generalnom plasmanu.

Edukativni čas Elektronsko nasilje

nasilje1 Dana 18.9.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 147 polaznika 19. i 20. klase, održan je dvanaesti po redu edukativni čas na temu „Elektronsko nasilje”.

Poseta s Krasnodarskog univerziteta

Poseta s Krasnodarskog univerziteta Centar za osnovnu policijsku obuku je 28. avgusta 2019. godine posetila delegacija Krasnodarskog univerziteta Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije iz Krasnodara i predstavnika Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.

Edukativni čas Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima

Edukativni čas  Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima Dana 21.08.2019. godine u organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 100 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima“.

Humanost Кomunalne milicije

Komunalna milicija na obuci daje krv Кao i prethodnih godina i ovog leta, zalihe krvi su veliki problem. Ono čime mogu da se pohvale zaposleni u Zavodu za tranfuziju krvi Vojvodine, jeste činjenica da nestašice krvi nema zahvaljujući redovnim akcijama koje organizuju.

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd Spisak kandidata za PU za grad Beograd primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 14.2.2019. godine.

Transfuziomobil u Centru

novo_vozilo U utorak, 30. jula 2019. godine je čuveni Transfuziomobil našao svoje mesto i u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici. Pedeset polaznika 19. i 20. klase su imali tu čast da budu prvi u Centru koji su donirali krv u ovoj pokretnoj laboratoriji i na taj način nekom ulepšali dan ili čak spasli ži

Edukativni čas Upotreba snajperske puške u policiji

snajperista Dana 24.7.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 152 polaznika 19. i 20. klase, održan je deseti po redu edukativni čas na temu „Upotreba snajperske puške u policiji".

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija Na 12. međunarodnom simpozijumu, na temu „Napuštanje obuke u policijskim obrazovnim institucijama – između pretpostavke i prihvatanja“, od 24. do 28. juna 2019. godine, u Školi za obuku granične policije „Avram Janku“ iz Oradee, Rumunija, učestvovala je i delegacija Centra za policijsku obuku.

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu U petak, 28. juna 2019. godine, potpisan je Memorandum o razumevanju između Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Škole za obuku policije u Segedinu, Mađarska. Memorandum su potpisali pukovnik policije Želimir Mrdalj i pukovnik policije dr. sc. Čaba Bardoc.

Poseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije

oseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije COPO-u Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su 2017. godine radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju Želimir Mrdalj je kroz svoju karijeru od komandira voda, nastavnika, profesora, do načelnika Centra, učestvovao u obuci više od 30 klasa učenika, odnosno, više od 12.000 policajaca. Izuzetnim organizatorskim sposobnostima izgradio je timski duh u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Prvenstvo države u džudou

66 Sportska dvorana Šumice još jednom je ugostila najbolje džudiste Srbije ovoga puta na Prvenstvu države za pripadnike Vojske i Policije. Posle premijernog nacionalnog prvenstva održanog minule sezone u Sremskoj Кamenici, u Šumicama se 22. juna 2019. godine nadmetalo 68 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu I Centar za osnovnu policijsku obuku se predstavio na taktičko-tehničkom zboru povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, 16. juna 2019. godine. Pogledajte šta je oko kamere zabeležilo tom prilikom.

Uključivanje Roma u društvo - korak ka boljoj Srbiji

20190619_104954_Medium Direktor Кancelarije za inkluziju Roma Miloš Nikolić i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, posetili su Centar za osnovnu policijsku obuku 19. juna 2019. godine radi upoznavanja sa programom obuke, kao i sa polaznicima obuke koji su pripadnici romske nacionalne zajednice.

Mogu i da izgubim i da pobedim, ali nikada neću biti poražen

4A_Medium Sport je način života i zahteva maksimalnu posvećenost, ne samo na treninzima i na mečevima, već u svim aspektima svakodnevice. Sport je za mlade šansa da uče; on je prostor u kome se vežba za život.

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije Dana 12.6.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prekršajno-pravna funkcija policije".

Promotivni spot Centra za osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku KONKURS ZAVRŠEN 8. JULA 2019. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 600 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za sledećih 20 policijskih uprava...

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve Povodom osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Arhijerejsko namesništvo podunavsko priredilo je svečanu Akademiju u nedelju, 26. maja 2019. godine, u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova Tačno u podne 21. maja 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu počela je promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerzita.

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“ U organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, a u skladu sa pozitivnom praksom pružanja dodatnih aktuelnih informacija o temama vitalnim za rad policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, sa početkom u 19 časova, 15.5.2019. godine, pred 160 polaznika 20. klase, održan je..

Edukativni čas „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredstava - iskustva i izazovi‟

policija_stop U organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 10.4.2019. godine, pred oko 150 polaznika 18. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredsta

U vatru sa oprezom

vatrogasci Vatrogasno-spasilačka brigada iz Novog Sada i polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su združenu pokaznu vežbu Simulacija gašenja požara i upotreba sredstava za gašenje na terenima Centra u sredu 3. aprila 2019. godine.

Moje dve najveće ljubavi

Ivan Vujkovic Lamic Istinski važni sastojci života su iste one stvari koje oduvek čine život - prava ljubav i pravo prijateljstvo, poštenje i vernost, iskrenost, nesebičnost, svest o tome da je bolje davati nego dobijati, drugima činiti ono što biste želeli da oni čine vama.

U društvu elite!

NP_logo Dana 24. marta 2019. godine u Novom Sadu održan je 26. Novosadski polumaraton na kome je učestvovala i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku u disciplini štafetni polumaraton na čelu sa trenerima Stevom Кrivokućom i Dejanom Savićem.

Sportski dan u Centru

logo Centar za osnovnu policijsku obuku je organizovao za svoje polaznike sportski dan u malom fudbalu 23.3.2019. godine. Četiri ekipe, četiri srca Centra kucali su kao jedno.

Edukativni čas „Кrav maga – tehnike samoodbrane“

krav_maga_Medium U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, dana 20.3.2019. godine u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 200 polaznika 17, 18, 19. i 20. klase, uspešno je realizovan šesti po redu edukativni čas za polaznike Centra.

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019 Od 7. do 9. marta 2019. godine kroz glavni ulaz Novosadskog sajma gurkale su se grupe srednjoškolaca iz cele Vojvodine, svi radoznali da u opuštenoj atmosferi u Master hali vide šta se sve može upisati posle srednje škole, da ponešto probaju i dobro se zabave.

Кonкurs za upis na osnovnu obuкu pripadniкa vatrogasno-spasilačкih jedinica

vatrogasci_neustraYivi Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Ne za školu, već za život učimo

Poseta ministra Stefanovića COPO-u 13. mart 2019. godina... postrojeni polaznici 19. i 20. klase u dvorištu Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici čekali su dolazak ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

slika_ 8.mart 2019. godine...dvorište Centra...postrojene sve četiri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju...a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Moja krv - nečiji život

13658551060335_13614527090633_krv_4 Niste živeli sve dok ne učinite nešto za nekog ko vam se nikada neće odužiti. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu. Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku nastavljaju sa svojim dobročinstvima i humanošću.

Dobri ljudi su sreća na ovom svetu

hospice-child Humanitarni rad nije hobi, to je posao. Posao koji radimo srcem i svim svojim bićem. A kažu da ako nađeš posao koji voliš, nećeš raditi ni jedan dan svoga života.

Edukativni čas „Prepoznajem te - prepoznajem se‟

prepoznavanje U organizaciji Odseka za opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 13.2.2019. godine, pred oko 150 polaznika 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prepoznajem te - prepoznajem se‟.

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd.

Gde postoji ljubav, tu postoji život

8a Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade ljude na dobrovoljno davanje krvi. Na brojnim predavanjima na fakultetima, visokim i srednjim školama u okviru teme „Davalaštvo i mladi‟ prave informacije daju se u pravo vreme i pomažu u otklanjanju straha...

Sveti Sava - osam vekova među nama

APV_5023_Large 27. januar... Dan kada je leta gospodnjeg 1236. godine u Trnovu preminuo naš svetitelj i dan koji se po naređenju kneza srpskog Miloša Obrenovića od 1823. godine slavi kao školska slava, ali i kao slava mnogih porodica i institucija obeležen je svečano u svim hramovima i školama i ove godine.

Edukativni čas Faktori rizika od korupcije u policiji

Edukativni čas Faktori rizika od korupcije u policiji Edukativnom času na temu „Faktori rizika od korupcije u policiji” koji je održan u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu 23. januara 2019. godine sa početkom u 19 časova prisustvovalo je 150 polaznika 19. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Bogojavljensko plivanje za Časni krst Na Bogojavljenje, 19. januara 2019. godine, tačno u podne, 12 polaznika 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici skočilo je u ledenu dunavsku vodu i sa stotinak ostalih učesnika, među kojima su bili i pripadnici Vojske, Žandarmerije i građani, zaplivalo ka Časnom krstu.

Edukativni čas o savremenim izazovima pozornika i školskog policajca

Edukativni čas o savremenim izazovima pozornika i školskog policajca U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2018. godine sa početkom u 17.00 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Savremeni izazovi policijske profesije kroz delatnost policajca pozornika i školskog policajca“.

Edukativni čas o drogama

Edukativni čas o drogama COPO U organizaciji Odseka za oblast suzbijanje kriminaliteta, 21.11.2018. godine održan je edukativni čas „Aktuelni pojavni oblici i reakcija policije na zloupotrebu psihoaktivnih suptanci“. Učesnici su bili šef Odseka za opšti kriminal Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu...

16. klaso, voljno!

Promocija 16. klase COPO U petak, 9. novembra 2018. godine, vreme je bilo neuobičajeno vedro, toplo i prijatno, kao da je zračilo osećanjima koja su ispunjavala srca polaznika 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku. Oni su tog dana na svečanosti promocije u policajce pripravnike stavili tačku na svoj boravak i rad u Centru i otvorili...

Posetite nas na Beogradskom sajmu knjiga

Posetite nas na Beogradskom sajmu knjiga Od juče, 21. oktobra, vrata 63. međunarodnog beogradskog sajma knjiga otvorena su za posetioce. Među mnoštvom izlagača pronađite štand Ministarstva unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijske akademije u hali 2A – imamo sadržaje za razne generacije. Svaki dan Sajma je posvećen nekoj temi:

Edukativni čas o bezbednosti dece

Edukativni čas o bezbednosti dece U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 10. oktobra 2018. godine sa početkom u 18 časova, održan je edukativni čas na temu „Osnovi bezbednosti dece“, sa posebnim osvrtom na bezbednost u saobraćaju.

Humanost im je u krvi

Dobrovoljno davanje krvi Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi. U utorak, 2. oktobra 2018. godine, 96 polaznika i polaznica 18. klase dalo je svoj doprinos humanosti...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Pogledajte snimak...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

15. klasa COPO - promocija 18. 9. 2018. godina – prazne učionice, prazni hodnici Centra ali zato prepuno dvorište i plato ispred bine... razdragana i ponosna lica mladih polaznika 15. klase, sada policajaca pripravnika, njihovih starešina, predstavnika MUP-a i naravno onih čiji su ovi mladi ljudi ponos i dika, njihovih roditelja i rodbine.

Miloš i Filip – snovi stvaraju budućnost

Milos_Vanic_i_Filip_Karlicic_160818_4770_Large O podvigu ovih mladih ljudi pričalo se ovih dana u celoj Srbiji. Miloš i Filip nisu ni slutili da će im odlazak na praksu doneti „slavu'' i da će svojim činom osvetlati obraz kako svojih porodica, prijatelja i najbližih, tako i Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici čiji su polaznici od janura...

Zlatne ruke 17. klase

IMG_20180814_093503_Custom Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine su 14. avgusta 2018. godine tradicionalno organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

14. klasa COPO-a svečano primljena na posao

MUP U nastavku pročitajte saopštenje Odeljenja za medije i komunikacije povodom prijema u radni odnos više od 1.000 diplomiranih studenata Kriminalističko-policijske akademije, polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku i vatrogasaca.

Vrlo dobro! Služimo Srbiji!

zastava-sluzimo-srbiji-150-cm-x-70-cm_1_3_1 Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u sećanje na 1862. godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u događaju kod Čukur česme u Beogradu. Ove godine Dan policije je obeležen u devet gradova.

I mi - služimo Srbiji

_DSC4621 Neobično lep, sunčan, februarski dan u Centru doprineo je da na licima njegovih stanovnika vidimo samo osmeh i zadovoljstvo zbog ovog događaja.

Delegacija policije Kraljevine Španije u poseti Centru za osnovnu policijsku obuku

spanija-srbija_660x330 Delegacija policije Kraljevine Španije bila je od 23. do 26. 01. 2018. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi

sveti_sava.jpg-rts Uz slavski kolač, žito, sveću i podsećanje na delo prvog srpskog prosvetitelja, 10 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku sa šefom Odseka za mentorski rad i standard polaznika, Milenkom Kalacunom, prisustvovalo je u subotu, 27. januara 2018. godine, Svetoj Liturgiji i obeležilo Savindan.

Tradicija i čast jači od straha

plivanje-za-krst-casni-1_1 Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja, 19. januara 2018. godine, u organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica je, uz blagoslov episkopa sremskog Gospodina Vasilija, na reci Dunav održana tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni krst 2018‟.

Da Isidora živi!

Isidora Pavlovic Polaznici i radnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici su i ovog puta pokazali da imaju veliko srce i dobru volju i odlučili da se uključe u akciju „Da Isidora živi'' i da sakupe preko potreban novac za lečenje Isidore Pavlović (24).

Ostajte ovde

maxresdefault „Nemamo prava zauvek otići! Jer niko od nas, u stvari, neće pobeći od besposlice, besparice i, usled svega rečenog, od raskola porodičnog, već će se time večno odreći oca svih Srba. Nemamo prava otići, već samo tom sinu uskliknuti!“

Aikido – usaglašeni put energije

Foto_3.0.1_a Polaznice i polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici od 2010. godine, imaju mogućnost da u okviru vannastavnih aktivnosti treniraju aikido. Sekciju vodi policijski savetnik Milan Pejović, majstor aikidoa i bliske borbe (Aikido and close combat), V DAN.

Boks sparing

Boks sparing – Okupili su se momci iz 14. klase da vide kako će proteći sparing jer nisu navikli da vide žensko kako bije, ili bar nisu navikli krhku devojku poput mene da vide kao borca, priča Jovanka Radulović, polaznica 15. klase Centra.

Poklon Dečjem selu

Poklon Dečjem selu Na inicijativu polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 28. 9. 2017. godine, organizovana je poseta deci u Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“, u Sremskoj Kamenici. Polaznici 14. i 15. klase su prethodno organizovali akciju prikupljanja sredstava za kupovinu poklona deci. Akciji su se pridružili i radnici...

Turnir u odbojci

Turnir u odbojci U okviru saradnje sa zajednicom, 23. septembra 2017. godine, 14 polaznica i polaznika 14. i 15. klase učestvovalo je u prigodnom programu Sabora srpske omladine u organizaciji Eparhije Sremske, nakon svečane liturgije u Sabornom hramu vladike Nikolaja, u Sremskim Karlovcima.

Dobrovoljni davaoci krvi

Dobrovoljni davaoci krvi Centru za osnovnu policijsku obuku uručeno je priznanje Crvenog krsta Srbije - plaketa „Široko srce“, za 2016. godinu. Tradiciju Srednje škole unutrašnjih poslova, potom i Centra za osnovnu policijsku obuku, nastavljaju polaznici 14. i 15. klase koji su u velikom broju dobrovoljno dali krv tokom prve faze obuke.

I na odmoru u službi građana

Marko Tipsarević Marko Tipsarević, koji je završio Srednju školu unutrašnjih poslova u 33. klasi, priskače u pomoć i kad je na odmoru.

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Konkurs za upis100 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica; kandidati mogu predati dokumenta do 18. septembra 2017. godine

Polaznici 14. klase u NC „Kula

Polaznici 14. klase u NC „Kula Polaznici COPO-a su se 8. jula 2014. godine, kroz pokazne vežbe i razgovor s kolegama, upoznali sa radom policije.

Akcija Agencije za bezbednost saobraćaja „Budući policijski službenici na trenažerima za pojas“

http://www.copo.edu.rs/Upis_u_Centar-172-1 Da biste odgovorili na upitnik, kliknite na natpis „opširnije“

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu

Dan MUP-a i policije u Novom Sadu Dan Ministrastva, Dan policije i Slava policije Sveta Trojica proslavljeni su 23. 6. 2013. prvi put van Beograda – u Novom Sadu. Obeležavanje praznika započelo je defileom policijskih službenika od Trga slobode do Stadiona „Karađorđe“.

Dajemo šansu svima

Dajemo šansu svima Regionalna konferencija „Integracija pripadnika manjinskih nacionalnih zajednica u policijsku službu“, u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Republici Srbiji, održana je od 27. do 29. maja 2013. godine u Centru za osnovnu poli

Podrška kolege

Podrška kolege Na pitanja o tome kakve bi osobine trebalo da krase kolegu za podršku, policijski službenici odgovaraju anonimno. Na osnovu takvog tajnog glasanja birani su polaznici Kursa za primarnu psihološku prevenciju – podrška kolege.

Poslednji dan obuke 9. klase

Poslednji dan obuke 9. klase Sirena vatrogasnih kola u krugu Centra za osnovnu policijsku obuku, 26. aprila 2013. godine, nije bila znak da je negde izbio požar. Tog dana gorela su samo lica uzbuđenih polaznika 9. klase, kojima je pokazna vežba predstavnika Vatrogasno-spasilačke jedinice bila i poslednja lekcija tokom obuke.

Putokazi 2013

salon_knjiga_art_expo_2013 Štand Ministarstva unutrašnjih poslova privlačio je pažnju posetilaca 9. međunarodnog Sajma obrazovanja „Putokazi“, održanog od 28. 2. do 2. 3. 2013. u Novom Sadu.

Promocija 7. klase

IMG_3745A1 Zadovoljstvo mi je da danas još jedna, sedma generacija policajaca pripravnika postaje deo Ministarstva unutrašnjih poslova i započinje svoj profesionalni put – ovim rečima obratio se predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić gostima i polaznicima na promociji 7. klase COPO-a, u Sremskoj Kamenici

Renovirana biblioteka

old_books Nakon promocije polaznika 6. klase COPO-a u policajce pripravnike, 2. 8. 2012. godine, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečano je otvorio renoviranu, savremenu, multimedijalnu biblioteku sa čitaonicom, u koju se pored polaznika i zaposlenih u Centru, mogu učlaniti i koristiti njene usluge s

Promocija 5. klase

DSCN0098ab U zvanje policajaca pripravnika promovisani su 25. jula 2011. godine polaznice i polaznici pete klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Konkurs za 9. klasu, 2011

000024a Konkurs za upis 9. klase polaznika za stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, raspisan je 21. marta 2011. godine. Poslednji dan za predaju dokumenata je 5.4.2011. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar u Sremskoj Kamenici 50 pol

Delegacija iz Kazahstana

IMG_0310 Sledeće, 2010. godine, OEBS-om će predsedavati Kazahstan. Delegacija u kojoj su bila i dva predstavnika ove zemlje, posetila je Školu - Centar u Sremskoj Kamenici 2. 9. 2009. godine.

Stigla treća klasa

Dolazak Ponedeljak, 24. 8. 2009. godine, bio je prvi radni dan za polaznike treće klase Centra za osnovnu policijsku obuku.