15. Фестивал оптимизма
  Контактирајте са  нама у вези 15. Фестивал оптимизма  

Контактирајте нас за више информација
X


Као и обично, ћудљиви мај је и ове године одложио догађај који са радошћу ишчекују малишани, било да су учесници или посетиоци „Baby Exita“ . Фестивал оптимизма, петнаести по реду и највећи фестивал посвећен деци и породици у Источној Европи, одржан је 21. и 22. маја на Петроварадинској тврђави.

 

Центар за основну полицијску обуку, настављајући традицију бивше Средње школе унутрашњих послова, учествује у програмској целини „Улица професија“. 


Полазнице и полазници су приказали малишанима неке од основних техника самоодбране и пружили прилику деци да и они покажу своје вештине у борилачким спортовима. 


Бојанка „Полиција - твој пријатељ и заштитник“ је већ годинама наш пратилац на овој манифестацији. Уз њене цртеже и поруке, које се тичу безбедности деце и  заштитничке улоге полиције у њиховим животима, за полазак у основну школу стасало је већ неколико генерација.


Радионица „Безбедност деце у саобраћају“ била је прилика да са малишанима причамо о њиховом учешћу у саобраћају, да их  нечему научимо, да проверимо њихово знање из те области, али и да их наградимо симболичним дозволама за учествовање у саобраћају.  


Криминалистичко-техничка радионица, у оквиру које су наши полазници приказали деци, примерено њиховом узрасту и у складу са својим тренутним знањем, технику откривања трагова папиларних линија, тј. отисака прстију, такође је изазвала велико интересовање.


У недељу смо на нашем штанду имали драге госте - хор „Вивак“ из Сремске Митровице, који је за нас учеснике и за све који су се затекли на нашем штанду, извео песму „192“. Хор је претходно имао запажен наступ на једној од бина Фестивала.


Тридесеторо полазница и полазника 13. класе и десетак запослених Центра потрудило се да, својим ангажовањем и садржајима које  су током два фестивалска дана понудили многобројним посетиоцима, оправда мото Фестивала ПАМЕТНО ОДРАСТАЊЕ, стављајући акценат и на БЕЗБЕДНО ОДРАСТАЊЕ наших најмлађих суграђана. Надамо се да смо у томе и успели и захваљујемо се свима који су се са нама дружили.
ФОТО

30. 5. 2016.

Претходна страна   Горе