Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је данас да је током ове и прошле године у радни однос у Министарство унутрашњих послова примљено више од 1.000 дипломираних студената Криминалистичко-полицијске академије, полазника Центра за основну полицијску обуку и ватрогасаца и поручио да ће Министарство наставити са одговорном политиком запошљавања кадрова у складу са потребама полиције.

Стефановић је на свечаности поводом пријема у радни однос 272 дипломирана студента Криминалистичко-полицијске академије, полазника Центра за основну полицијску обуку и основне обуке за припаднике ватрогасно-спасилачких јединица, прецизирао да је у претходних годину и по дана радни однос у Министарству унутрашњих послова засновало 456 студената КПА, 521 полазник ЦОПО-а и 96 ватрогасаца.

„Настављамо праксу која већ две, три године уназад успешно тече, уз поштовање принципа усавршавања, каријерног напредовања и запошљавања људи који завршавају полицијске школе. Примамо најбоље који су завршили Криминалистичко-полицијску академију, Центар за основну полицијску обуку и младе ватрогасце“, рекао је Стефановић.

Министар је новим полицијским службеницима поручио да су од данас у служби свих грађана Србије и изразио уверење да ће они допринети већој безбедности и да ће својим радом учинити да будемо поносни на њих.

„Колеге полицајци, од данас ви радите у служби свих грађана Србије, будите на услузи сваком човеку, прискочите у помоћ свима којима је она потребна, увек поступајте у складу са законом. Покажите да сте светла тачка и Министарства унутрашњих послова и своје земље“, истакао је Стефановић.

Министар је новим припадницима ватрогасно-спасилачких јединца указао да их чека пуно изазова и додао да је кроз обуку коју су прошли увидео колико је она сложена и колико је знања неопходно да би ушли у редове људи који су међу најхрабријима у Србији.

„Увек имајте на уму колико је важна ваша улога и колико је драгоцена ваша помоћ у право време. Мотивом да се бавите овако тешком и одговорном професијом донели сте јасну одлуку да желите да будете посвећени помагању свим нашим грађанима и ја сам вам на томе захвалан“, рекао је министар.

Стефановић је истакао да ће Министарство наставити да улаже у младе људе који су данас добили решења кроз стручне обуке, усавршавања и даље унапређење њихових знања.

Полазник ЦОПО Бојан Чековић у име свих који су данас примили решења, захвалио се министру Стефановићу на указаном поверењу.

„Обећавамо да ћемо својим радом и залагањем оправдати указано поверење, примењујући стечена знања и вештине и поштујући правила службе“, истакао је Чековић.

Београд,

20. јул 2018. године

Поделите овај чланак на социјалним мрежама!

Пријавите се на билтен.

Редовно добијајте информације из ЦОПО центра.