Dobro došli!


Центар за основну полицијску обукуCentar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Budi Invictus- tradicija se nastavlja!

E1 Drugi put u Invictus challenge koji je održan u subotu 18.3.2023. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi oprobala se ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice. Osam (8) kilometara, (2.5 km kroz katakombe), 26 prepreka, više od 1000 učesnika.

Prati svoje snove i ne odustaj

3_2 Valentina Nikolić 34/1 se vratila sa Kupa Srbije koji je održan 13.11.2022. godine u Despotovcu, sa jednom zlatnom (seniorke apsolutna kategorija) i dve srebrne medalje (seniorke +60 i seniorke shobu ipon (bez rukavica).

Budi nepobediv. Budi Invictus!

Budi nepobediv Prvi put ove godine u Invictus izazovu oprobala se i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku iz Sremske Kamenice. Osam polaznika, predvođeni svojim trenerom Operativno-policijskih veština Savić Dejanom i komandirom voda Došenović Miroslavom zauzeli su ponosno 4. mesto od ukupno 46 ekipa u ekstremnom maratonu

Dan sporta COPO 2022.

Subota 15.10.2022. godine. Prelep, sunčan dan u Sremskoj Кamenici najavljivao je „kišu‟ diploma i pehara u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku.

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 23.5.2022. godine

Spisak kandidata primljenih na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca i graničnog policajca.

Spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Spisak primljenih kandidata na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, po konkursu od 22.03.2022. godine

Budući policajci, humanitarci za primer!

2_2 U dve vanredno organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi najhumaniji polaznici 31, 32, 33. i 34. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 9. i 13. septembra 2022. godine prikupili 300 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dalo je 79 žena i 221 muškarac.

Važno obaveštenje

Važno obaveštenje šorc Obaveštavamo kandidate koji su dobili poziv da dođu na kvalifikacioni ispit u Centar za osnovnu policijsku obuku da na ispit ne dolaze u šortsu, jer im neće biti omogućen ulaz u Centar. Kao što je napomenuto u pozivu, šorts je potrebno poneti radi provere bazično-motoričkog statusa.

Simpozijum „Upravljanje i predviđanje promene između tradicije i inovacije“ u Oradei (Rumunija)

15 Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su činili predstavnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici je učestvovala na simpozijumu i prisustvovala svečanosti obeležavanja 30 godina od osnivanja Škole za obuku granične policije „Avram Janku“ u Oradei (Rumunija).

Plaketa „Široko srce“ za 2021.

img_9535_1 Povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi zamenik gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je, u utorak, 14. juna 2022. godine, dobrovoljne davaoce krvi koji su brojnim davanjima krvi, 50, 75 i 100 puta, zaslužili priznanja Crvenog krsta Srbije, kao i kolektive dobitnike priznanja „Široko srce“.

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

54 12. juni 2022. godine bio je dan kada su Beograd , ali i cela Srbija, sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije proslavili Dan Ministarstva i Dan policije. Кao i prošle godine, proslavljalo se na dva mesta.

Pola veka od mature- priča o divnim ljudima, pitomcima 1. кlase Srednje škole unutrašnjih poslova

zajednicka2 U subotu, 28. maja 2022. godine pitomci 1. klase Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Кamenici proslavili su pola veka od mature. Upisali su je u septembru daleke 1967, a maturirali 1971. godine. Od njih 264, koliko ih je maturiralo, na proslavi se pojavilo oko 70 nekadašnjih pitomaca.

Konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

copo-policija Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 780 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca, graničnog policajca.

Stogodišnjica od vaspostavljanja Srpske patrijaršije

26 Pored stotine učesnika na sceni, „Zlatni momci‟, kako ih je nazvala organizatorka i idejni tvorac celog ovog događaja Marijana Đerić, polaznici 34. klase uzeli su učešće u ovom istorijskom događaju kako za Srpsku pravoslavnu crkvu, tako i celu Republiku Srbiju.

Donacija dva laptopa Centru za osnovnu policijsku obuku

IMG_6129. Predstavnik Ženevskog centra za upravljanje sektorom bezbednosti (DCAF) gospodin Paulo Кosta posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku 11. maja 2022. godine kako bi Centru donirao dva laptopa.

Izdvajamo

Trenutno nije otvoren konkurs

 

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

INSTRUKTIVNI VIDEO PROVERA BAZIČNO-MOTORIČKOG STATUSA

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici u toku je obuka polaznika 32, 33, 34, 35. i 36. klase po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u martu 2021. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (imejl) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs.###

Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na mejl adresu ###office@copo.edu.rs.###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

U vezi sa obukom za vatrogasce-spasioce, pišite na mejl Nacionalnog trening centra za vanredne situacije ###ntc_vs@mup.gov.rs.###

U vezi sa obukom komunalne milicije, informišite se preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ###mduls.gov.rs.###

Kontakt za informacije od javnog značaja ###zoran.niciforovic@copo.edu.rs###

3. mart 2021. godine

Jezičke raskrsnice

JEZIČKE RASKRSNICE

Šta policajac treba da zna kad piše pismena

 

 

 

Kalendar događaja

Mart, 2023     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Pratite nas

Prijavite se na mailing listu

British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi