Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Uključivanje Roma u društvo - korak ka boljoj Srbiji

20190619_104954_Medium Direktor Кancelarije za inkluziju Roma Miloš Nikolić i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, posetili su Centar za osnovnu policijsku obuku 19. juna 2019. godine radi upoznavanja sa programom obuke, kao i sa polaznicima obuke koji su pripadnici romske nacionalne zajednice.

Mogu i da izgubim i da pobedim, ali nikada neću biti poražen

4A_Medium Sport je način života i zahteva maksimalnu posvećenost, ne samo na treninzima i na mečevima, već u svim aspektima svakodnevice. Sport je za mlade šansa da uče; on je prostor u kome se vežba za život.

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije Dana 12.6.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prekršajno-pravna funkcija policije".

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 600 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za sledećih 20 policijskih uprava...

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve Povodom osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Arhijerejsko namesništvo podunavsko priredilo je svečanu Akademiju u nedelju, 26. maja 2019. godine, u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova Tačno u podne 21. maja 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu počela je promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerzita.

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“

Edukativni čas „Savremeni obaveštajno-bezbednosni sistemi“ U organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, a u skladu sa pozitivnom praksom pružanja dodatnih aktuelnih informacija o temama vitalnim za rad policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, sa početkom u 19 časova, 15.5.2019. godine, pred 160 polaznika 20. klase, održan je..

Edukativni čas „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredstava - iskustva i izazovi‟

policija_stop U organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 10.4.2019. godine, pred oko 150 polaznika 18. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredsta

U vatru sa oprezom

vatrogasci Vatrogasno-spasilačka brigada iz Novog Sada i polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su združenu pokaznu vežbu Simulacija gašenja požara i upotreba sredstava za gašenje na terenima Centra u sredu 3. aprila 2019. godine.

Moje dve najveće ljubavi

Ivan Vujkovic Lamic Istinski važni sastojci života su iste one stvari koje oduvek čine život - prava ljubav i pravo prijateljstvo, poštenje i vernost, iskrenost, nesebičnost, svest o tome da je bolje davati nego dobijati, drugima činiti ono što biste želeli da oni čine vama.

U društvu elite!

NP_logo Dana 24. marta 2019. godine u Novom Sadu održan je 26. Novosadski polumaraton na kome je učestvovala i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku u disciplini štafetni polumaraton na čelu sa trenerima Stevom Кrivokućom i Dejanom Savićem.

Sportski dan u Centru

logo Centar za osnovnu policijsku obuku je organizovao za svoje polaznike sportski dan u malom fudbalu 23.3.2019. godine. Četiri ekipe, četiri srca Centra kucali su kao jedno.

Edukativni čas „Кrav maga – tehnike samoodbrane“

krav_maga_Medium U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, dana 20.3.2019. godine u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 200 polaznika 17, 18, 19. i 20. klase, uspešno je realizovan šesti po redu edukativni čas za polaznike Centra.

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019 Od 7. do 9. marta 2019. godine kroz glavni ulaz Novosadskog sajma gurkale su se grupe srednjoškolaca iz cele Vojvodine, svi radoznali da u opuštenoj atmosferi u Master hali vide šta se sve može upisati posle srednje škole, da ponešto probaju i dobro se zabave.

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

OTVOREN KONKURS za 20 policijskih uprava i PS Trgovište

prijava do 8.7.2019. godine

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 19. i 20. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u junu 2018. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare i dalje nam se obraćajte na staru adresu ###office@copo.edu.rs###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

12. oktobar 2018. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Jun, 2019     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 4870 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi