Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Transfuziomobil u Centru

novo_vozilo U utorak, 30. jula 2019. godine je čuveni Transfuziomobil našao svoje mesto i u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici. Pedeset polaznika 19. i 20. klase su imali tu čast da budu prvi u Centru koji su donirali krv u ovoj pokretnoj laboratoriji i na taj način nekom ulepšali dan ili čak spasli ži

Edukativni čas Upotreba snajperske puške u policiji

snajperista Dana 24.7.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 152 polaznika 19. i 20. klase, održan je deseti po redu edukativni čas na temu „Upotreba snajperske puške u policiji".

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija Na 12. međunarodnom simpozijumu, na temu „Napuštanje obuke u policijskim obrazovnim institucijama – između pretpostavke i prihvatanja“, od 24. do 28. juna 2019. godine, u Školi za obuku granične policije „Avram Janku“ iz Oradee, Rumunija, učestvovala je i delegacija Centra za policijsku obuku.

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu U petak, 28. juna 2019. godine, potpisan je Memorandum o razumevanju između Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Škole za obuku policije u Segedinu, Mađarska. Memorandum su potpisali pukovnik policije Želimir Mrdalj i pukovnik policije dr. sc. Čaba Bardoc.

Poseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije

oseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije COPO-u Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su 2017. godine radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju Želimir Mrdalj je kroz svoju karijeru od komandira voda, nastavnika, profesora, do načelnika Centra, učestvovao u obuci više od 30 klasa učenika, odnosno, više od 12.000 policajaca. Izuzetnim organizatorskim sposobnostima izgradio je timski duh u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Prvenstvo države u džudou

66 Sportska dvorana Šumice još jednom je ugostila najbolje džudiste Srbije ovoga puta na Prvenstvu države za pripadnike Vojske i Policije. Posle premijernog nacionalnog prvenstva održanog minule sezone u Sremskoj Кamenici, u Šumicama se 22. juna 2019. godine nadmetalo 68 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu I Centar za osnovnu policijsku obuku se predstavio na taktičko-tehničkom zboru povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, 16. juna 2019. godine. Pogledajte šta je oko kamere zabeležilo tom prilikom.

Uključivanje Roma u društvo - korak ka boljoj Srbiji

20190619_104954_Medium Direktor Кancelarije za inkluziju Roma Miloš Nikolić i pokrajinska poslanica Jelena Jovanović, posetili su Centar za osnovnu policijsku obuku 19. juna 2019. godine radi upoznavanja sa programom obuke, kao i sa polaznicima obuke koji su pripadnici romske nacionalne zajednice.

Mogu i da izgubim i da pobedim, ali nikada neću biti poražen

4A_Medium Sport je način života i zahteva maksimalnu posvećenost, ne samo na treninzima i na mečevima, već u svim aspektima svakodnevice. Sport je za mlade šansa da uče; on je prostor u kome se vežba za život.

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije

Edukativni čas Prekršajno-pravna funkcija policije Dana 12.6.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prekršajno-pravna funkcija policije".

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku KONKURS ZAVRŠEN 8. JULA 2019. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 600 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za sledećih 20 policijskih uprava...

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve

Osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve Povodom osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Arhijerejsko namesništvo podunavsko priredilo je svečanu Akademiju u nedelju, 26. maja 2019. godine, u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova

Nove snage Ministarstva unutrašnjih poslova Tačno u podne 21. maja 2019. godine, na Trgu slobode u Novom Sadu počela je promocija 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko-policijskog univerzita.

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 19. i 20. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u junu 2018. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare i dalje nam se obraćajte na staru adresu ###office@copo.edu.rs###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

12. oktobar 2018. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Avgust, 2019     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 5130 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi