Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd.

Gde postoji ljubav, tu postoji život

8a Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim krstom motiviše mlade ljude na dobrovoljno davanje krvi. Na brojnim predavanjima na fakultetima, visokim i srednjim školama u okviru teme „Davalaštvo i mladi‟ prave informacije daju se u pravo vreme i pomažu u otklanjanju straha...

Sveti Sava - osam vekova među nama

APV_5023_Large 27. januar... Dan kada je leta gospodnjeg 1236. godine u Trnovu preminuo naš svetitelj i dan koji se po naređenju kneza srpskog Miloša Obrenovića od 1823. godine slavi kao školska slava, ali i kao slava mnogih porodica i institucija obeležen je svečano u svim hramovima i školama i ove godine.

Edukativni čas Faktori rizika od korupcije u policiji

Edukativni čas Faktori rizika od korupcije u policiji Edukativnom času na temu „Faktori rizika od korupcije u policiji” koji je održan u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu 23. januara 2019. godine sa početkom u 19 časova prisustvovalo je 150 polaznika 19. klase Centra za osnovnu policijsku obuku.

Bogojavljensko plivanje za Časni krst

Bogojavljensko plivanje za Časni krst Na Bogojavljenje, 19. januara 2019. godine, tačno u podne, 12 polaznika 18. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici skočilo je u ledenu dunavsku vodu i sa stotinak ostalih učesnika, među kojima su bili i pripadnici Vojske, Žandarmerije i građani, zaplivalo ka Časnom krstu.

Edukativni čas o savremenim izazovima pozornika i školskog policajca

Edukativni čas o savremenim izazovima pozornika i školskog policajca U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2018. godine sa početkom u 17.00 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Savremeni izazovi policijske profesije kroz delatnost policajca pozornika i školskog policajca“.

Edukativni čas o drogama

Edukativni čas o drogama COPO U organizaciji Odseka za oblast suzbijanje kriminaliteta, 21.11.2018. godine održan je edukativni čas „Aktuelni pojavni oblici i reakcija policije na zloupotrebu psihoaktivnih suptanci“. Učesnici su bili šef Odseka za opšti kriminal Odeljenja kriminalističke policije u Novom Sadu...

16. klaso, voljno!

Promocija 16. klase COPO U petak, 9. novembra 2018. godine, vreme je bilo neuobičajeno vedro, toplo i prijatno, kao da je zračilo osećanjima koja su ispunjavala srca polaznika 16. klase Centra za osnovnu policijsku obuku. Oni su tog dana na svečanosti promocije u policajce pripravnike stavili tačku na svoj boravak i rad u Centru i otvorili...

Na Beogradskom sajmu knjiga 2018.

COPO na Beogradskom sajmu knjiga 2018. Ljubitelji knjige su i ove godine, od 21. do 28. oktobra, na 63. međunarodnom beogradskom sajmu knjiga na štandu Ministarstva unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijske akademije pronašli stručna izdanja i materijale, ali su učestvovali i u raznim aktivnostima.

Posetite nas na Beogradskom sajmu knjiga

Posetite nas na Beogradskom sajmu knjiga Od juče, 21. oktobra, vrata 63. međunarodnog beogradskog sajma knjiga otvorena su za posetioce. Među mnoštvom izlagača pronađite štand Ministarstva unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijske akademije u hali 2A – imamo sadržaje za razne generacije. Svaki dan Sajma je posvećen nekoj temi:

Edukativni čas o bezbednosti dece

Edukativni čas o bezbednosti dece U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 10. oktobra 2018. godine sa početkom u 18 časova, održan je edukativni čas na temu „Osnovi bezbednosti dece“, sa posebnim osvrtom na bezbednost u saobraćaju.

Humanost im je u krvi

Dobrovoljno davanje krvi Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku učestvovali su u akciji dobrovoljnog davanja krvi. U utorak, 2. oktobra 2018. godine, 96 polaznika i polaznica 18. klase dalo je svoj doprinos humanosti...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

Pogledajte snimak...

Promocija 15. klase Centra za osnovnu policijsku obuku

15. klasa COPO - promocija 18. 9. 2018. godina – prazne učionice, prazni hodnici Centra ali zato prepuno dvorište i plato ispred bine... razdragana i ponosna lica mladih polaznika 15. klase, sada policajaca pripravnika, njihovih starešina, predstavnika MUP-a i naravno onih čiji su ovi mladi ljudi ponos i dika, njihovih roditelja i rodbine.

Spisak primljenih kandidata za 18. klasu

Spisak primljenih kandidata za 18. klasu Po konkursu koji je objavljen 26. januara 2018. godine, za upis polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova primaju se sledeći polaznici...

Izdvajamo

  KONKURS za 400 polaznika za PU za grad Beograd 

prijava do 18.3.2019.

Obrasci za prijavu

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 17. i 18. klase,primljеnih na osnovu Konkursa za osnovnu policijsku obuku objavljenog u januaru 2018. godine i obuka polaznika 19. i 20. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u junu 2018. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare i dalje nam se obraćajte na staru adresu ###office@copo.edu.rs###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

12. oktobar 2018. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Februar, 2019     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 4537 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi