Dobro došli!


Центар за основну полицијску обукуCentar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Važno obaveštenje

Važno obaveštenje šorc Obaveštavamo kandidate koji su dobili poziv da dođu na kvalifikacioni ispit u Centar za osnovnu policijsku obuku da na ispit ne dolaze u šortsu, jer im neće biti omogućen ulaz u Centar. Kao što je napomenuto u pozivu, šorts je potrebno poneti radi provere bazično-motoričkog statusa.

Simpozijum „Upravljanje i predviđanje promene između tradicije i inovacije“ u Oradei (Rumunija)

15 Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova, koju su činili predstavnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici je učestvovala na simpozijumu i prisustvovala svečanosti obeležavanja 30 godina od osnivanja Škole za obuku granične policije „Avram Janku“ u Oradei (Rumunija).

Plaketa „Široko srce“ za 2021.

img_9535_1 Povodom 14. juna Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi zamenik gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je, u utorak, 14. juna 2022. godine, dobrovoljne davaoce krvi koji su brojnim davanjima krvi, 50, 75 i 100 puta, zaslužili priznanja Crvenog krsta Srbije, kao i kolektive dobitnike priznanja „Široko srce“.

Obeležen Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije

54 12. juni 2022. godine bio je dan kada su Beograd , ali i cela Srbija, sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije proslavili Dan Ministarstva i Dan policije. Кao i prošle godine, proslavljalo se na dva mesta.

Pola veka od mature- priča o divnim ljudima, pitomcima 1. кlase Srednje škole unutrašnjih poslova

zajednicka2 U subotu, 28. maja 2022. godine pitomci 1. klase Srednje škole unutrašnjih poslova u Sremskoj Кamenici proslavili su pola veka od mature. Upisali su je u septembru daleke 1967, a maturirali 1971. godine. Od njih 264, koliko ih je maturiralo, na proslavi se pojavilo oko 70 nekadašnjih pitomaca.

Konkurs za upis 780 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

copo-policija Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici ukupno 780 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca, graničnog policajca.

Stogodišnjica od vaspostavljanja Srpske patrijaršije

26 Pored stotine učesnika na sceni, „Zlatni momci‟, kako ih je nazvala organizatorka i idejni tvorac celog ovog događaja Marijana Đerić, polaznici 34. klase uzeli su učešće u ovom istorijskom događaju kako za Srpsku pravoslavnu crkvu, tako i celu Republiku Srbiju.

Donacija dva laptopa Centru za osnovnu policijsku obuku

IMG_6129. Predstavnik Ženevskog centra za upravljanje sektorom bezbednosti (DCAF) gospodin Paulo Кosta posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku 11. maja 2022. godine kako bi Centru donirao dva laptopa.

Poseta delegacije Policijske akademije Crne Gore

Poseta delegacije Policijske akademije Crne Gore Delegacija Policijske akademije Crne Gore posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku 27. aprila 2022. godine.

Sajam obrazovanja „Putokazi” 2022

Sajam obrazovanja „Putokazi” 2022 I na ovogodišnjem, 17. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi” koji je održan 9. i 10.03.2022. na Novosadskom sajmu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijski univrzitet su zajednički predstavili srednjoškolcima i drugim posetiocima policijsku profesiju i način da postanu policijski službe

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je zatvoren 06. aprila 2022. godine. Detaljnije...

Slatka čestitka za 8. mart

11 Međunarodni dan žena, koji se širom sveta obeležava 8. marta, služi kao podsetnik na sve promene za koje su generacije i generacije žena uspele da se izbore u proteklih 111 godina.

Novi početak u COPO- snovi se ostvaruju

8_naslovna 2022. godina. Centar za osnovnu policijsku obuku ponovo će biti mesto gde će Ministarstvo unutrašnjih poslova obogatiti svoje redove za više od 1500 mladih, hrabrih, odlučnih ljudi, koji su izborom ove obuke napravili prekretnicu u svom životu i time pokazali jednu ozbiljnu, odlučnu i jasnu viziju svog budućeg zani

Završetak obuke 30. klase COPO

Završetak obuke 30. klase COPO Od 24. januara do 21. februara 2022. godine osnovnu policijsku obuku uspešno je pohađala 30. klasa polaznika - jedan vod polaznika koji su pre konkurisanja na osnovnu policijsku obuku završili osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univrziteta.

Dobrota u davanju stvara ljubav!

17 U vanredno organizovanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 30. i 31. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 15. februara 2022. godine prikupili 90 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dala je 31 žena i 59 muškaraca.

Izdvajamo

Obaveštavamo kandidate koji su dobili poziv da dođu na kvalifikacioni ispit u Centar za osnovnu policijsku obuku da na ispit ne dolaze u šortsu, jer im neće biti omogućen ulaz u Centar. Kao što je napomenuto u pozivu, šorts je potrebno poneti radi provere bazično-motoričkog statusa.

Trenutno nije otvoren konkurs

 

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

INSTRUKTIVNI VIDEO PROVERA BAZIČNO-MOTORIČKOG STATUSA

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici u toku je obuka polaznika 31, 32, 33. i 34. klase po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u martu 2021. godine.

Planirano je da 35. i 36. klasa obuku započnu u septembru 2022. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (imejl) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs.###

Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na mejl adresu ###office@copo.edu.rs.###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

U vezi sa obukom za vatrogasce-spasioce, pišite na mejl Nacionalnog trening centra za vanredne situacije ###ntc_vs@mup.gov.rs.###

U vezi sa obukom komunalne milicije, informišite se preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ###mduls.gov.rs.###

Kontakt za informacije od javnog značaja ###zoran.niciforovic@copo.edu.rs###

3. mart 2021. godine

Jezičke raskrsnice

JEZIČKE RASKRSNICE

Šta policajac treba da zna kad piše pismena

 

 

 

Kalendar događaja

Avgust, 2022     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Pratite nas

Prijavite se na mailing listu

British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi