Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Šampioni u rvanju

Šampioni u rvanju Na Državnom prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom, održanom u Čačku 28. septembra 2019. godine, trojica polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku osvojila su zlato, srebro i bronzu, kao i pehar u generalnom plasmanu.

Edukativni čas Elektronsko nasilje

nasilje1 Dana 18.9.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 147 polaznika 19. i 20. klase, održan je dvanaesti po redu edukativni čas na temu „Elektronsko nasilje”.

Poseta s Krasnodarskog univerziteta

Poseta s Krasnodarskog univerziteta Centar za osnovnu policijsku obuku je 28. avgusta 2019. godine posetila delegacija Krasnodarskog univerziteta Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije iz Krasnodara i predstavnika Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.

Edukativni čas Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima

Edukativni čas  Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima Dana 21.08.2019. godine u organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 100 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima“.

Humanost Кomunalne milicije

Komunalna milicija na obuci daje krv Кao i prethodnih godina i ovog leta, zalihe krvi su veliki problem. Ono čime mogu da se pohvale zaposleni u Zavodu za tranfuziju krvi Vojvodine, jeste činjenica da nestašice krvi nema zahvaljujući redovnim akcijama koje organizuju.

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd Spisak kandidata za PU za grad Beograd primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 14.2.2019. godine.

Transfuziomobil u Centru

novo_vozilo U utorak, 30. jula 2019. godine je čuveni Transfuziomobil našao svoje mesto i u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici. Pedeset polaznika 19. i 20. klase su imali tu čast da budu prvi u Centru koji su donirali krv u ovoj pokretnoj laboratoriji i na taj način nekom ulepšali dan ili čak spasli ži

Edukativni čas Upotreba snajperske puške u policiji

snajperista Dana 24.7.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 152 polaznika 19. i 20. klase, održan je deseti po redu edukativni čas na temu „Upotreba snajperske puške u policiji".

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija

12. međunarodni simpozijum u Oradei, Rumunija Na 12. međunarodnom simpozijumu, na temu „Napuštanje obuke u policijskim obrazovnim institucijama – između pretpostavke i prihvatanja“, od 24. do 28. juna 2019. godine, u Školi za obuku granične policije „Avram Janku“ iz Oradee, Rumunija, učestvovala je i delegacija Centra za policijsku obuku.

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu

Memorandum o razumevanju sa Školom policije u Segedinu U petak, 28. juna 2019. godine, potpisan je Memorandum o razumevanju između Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i Škole za obuku policije u Segedinu, Mađarska. Memorandum su potpisali pukovnik policije Želimir Mrdalj i pukovnik policije dr. sc. Čaba Bardoc.

Poseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije

oseta Aleksandra Кneževića, pripadnika policije Republike Austrije COPO-u Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i zamenik direktora Agencije Evropske unije za obuku pripadnika organa za sprovođenje zakona (CEPOL) Detlef Šreder potpisali su 2017. godine radni aranžman koji će pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova omogućiti da unaprede svoja znanja i veštine kroz

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju

Zlatna medalja za zasluge Želimiru Mrdalju Želimir Mrdalj je kroz svoju karijeru od komandira voda, nastavnika, profesora, do načelnika Centra, učestvovao u obuci više od 30 klasa učenika, odnosno, više od 12.000 policajaca. Izuzetnim organizatorskim sposobnostima izgradio je timski duh u Centru za osnovnu policijsku obuku.

Prvenstvo države u džudou

66 Sportska dvorana Šumice još jednom je ugostila najbolje džudiste Srbije ovoga puta na Prvenstvu države za pripadnike Vojske i Policije. Posle premijernog nacionalnog prvenstva održanog minule sezone u Sremskoj Кamenici, u Šumicama se 22. juna 2019. godine nadmetalo 68 takmičara u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu I Centar za osnovnu policijsku obuku se predstavio na taktičko-tehničkom zboru povodom proslave Dana Ministarstva unutrašnjih poslova na Kalemegdanu, 16. juna 2019. godine. Pogledajte šta je oko kamere zabeležilo tom prilikom.

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 21. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u februaru 2019. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs###. Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na adresu ###office@copo.edu.rs###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

6. septembar 2019. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Oktobar, 2019     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 5510 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi