Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Edukativni čas „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredstava - iskustva i izazovi‟

policija_stop U organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 10.4.2019. godine, pred oko 150 polaznika 18. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Zaustavljanje i pregledanje lica, predmeta i saobraćajnih sredsta

U vatru sa oprezom

vatrogasci Vatrogasno-spasilačka brigada iz Novog Sada i polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku izveli su združenu pokaznu vežbu Simulacija gašenja požara i upotreba sredstava za gašenje na terenima Centra u sredu 3. aprila 2019. godine.

Moje dve najveće ljubavi

Ivan Vujkovic Lamic Istinski važni sastojci života su iste one stvari koje oduvek čine život - prava ljubav i pravo prijateljstvo, poštenje i vernost, iskrenost, nesebičnost, svest o tome da je bolje davati nego dobijati, drugima činiti ono što biste želeli da oni čine vama.

U društvu elite!

NP_logo Dana 24. marta 2019. godine u Novom Sadu održan je 26. Novosadski polumaraton na kome je učestvovala i ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku u disciplini štafetni polumaraton na čelu sa trenerima Stevom Кrivokućom i Dejanom Savićem.

Sportski dan u Centru

logo Centar za osnovnu policijsku obuku je organizovao za svoje polaznike sportski dan u malom fudbalu 23.3.2019. godine. Četiri ekipe, četiri srca Centra kucali su kao jedno.

Edukativni čas „Кrav maga – tehnike samoodbrane“

krav_maga_Medium U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, dana 20.3.2019. godine u sportskoj hali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 200 polaznika 17, 18, 19. i 20. klase, uspešno je realizovan šesti po redu edukativni čas za polaznike Centra.

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019

COPO na Sajmu obrazovanja „Putokazi” 2019 Od 7. do 9. marta 2019. godine kroz glavni ulaz Novosadskog sajma gurkale su se grupe srednjoškolaca iz cele Vojvodine, svi radoznali da u opuštenoj atmosferi u Master hali vide šta se sve može upisati posle srednje škole, da ponešto probaju i dobro se zabave.

Кonкurs za upis na osnovnu obuкu pripadniкa vatrogasno-spasilačкih jedinica

vatrogasci_neustraYivi Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Ne za školu, već za život učimo

Poseta ministra Stefanovića COPO-u 13. mart 2019. godina... postrojeni polaznici 19. i 20. klase u dvorištu Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici čekali su dolazak ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

slika_ 8.mart 2019. godine...dvorište Centra...postrojene sve četiri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju...a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Moja krv - nečiji život

13658551060335_13614527090633_krv_4 Niste živeli sve dok ne učinite nešto za nekog ko vam se nikada neće odužiti. Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u Novom Sadu. Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku nastavljaju sa svojim dobročinstvima i humanošću.

Dobri ljudi su sreća na ovom svetu

hospice-child Humanitarni rad nije hobi, to je posao. Posao koji radimo srcem i svim svojim bićem. A kažu da ako nađeš posao koji voliš, nećeš raditi ni jedan dan svoga života.

Edukativni čas „Prepoznajem te - prepoznajem se‟

prepoznavanje U organizaciji Odseka za opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, sa početkom u 19 časova, 13.2.2019. godine, pred oko 150 polaznika 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Prepoznajem te - prepoznajem se‟.

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd.

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

TRENUTNO NIJE OTVOREN KONKURS

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 17. i 18. klase,primljеnih na osnovu Konkursa za osnovnu policijsku obuku objavljenog u januaru 2018. godine i obuka polaznika 19. i 20. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u junu 2018. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare i dalje nam se obraćajte na staru adresu ###office@copo.edu.rs###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

12. oktobar 2018. godine

 

 

 

Kalendar događaja

April, 2019     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 4666 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi