Dobro došli!


Центар за основну полицијску обукуCentar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Stogodišnjica od vaspostavljanja Srpske patrijaršije

26 Pored stotine učesnika na sceni, „Zlatni momci‟, kako ih je nazvala organizatorka i idejni tvorac celog ovog događaja Marijana Đerić, polaznici 34. klase uzeli su učešće u ovom istorijskom događaju kako za Srpsku pravoslavnu crkvu, tako i celu Republiku Srbiju.

Donacija dva laptopa Centru za osnovnu policijsku obuku

IMG_6129. Predstavnik Ženevskog centra za upravljanje sektorom bezbednosti (DCAF) gospodin Paulo Кosta posetio je Centar za osnovnu policijsku obuku 11. maja 2022. godine kako bi Centru donirao dva laptopa.

Poseta delegacije Policijske akademije Crne Gore

Poseta delegacije Policijske akademije Crne Gore Delegacija Policijske akademije Crne Gore posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku 27. aprila 2022. godine.

Sajam obrazovanja „Putokazi” 2022

Sajam obrazovanja „Putokazi” 2022 I na ovogodišnjem, 17. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi” koji je održan 9. i 10.03.2022. na Novosadskom sajmu, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Kriminalističko-policijski univrzitet su zajednički predstavili srednjoškolcima i drugim posetiocima policijsku profesiju i način da postanu policijski službe

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je zatvoren 06. aprila 2022. godine. Detaljnije...

Slatka čestitka za 8. mart

11 Međunarodni dan žena, koji se širom sveta obeležava 8. marta, služi kao podsetnik na sve promene za koje su generacije i generacije žena uspele da se izbore u proteklih 111 godina.

Novi početak u COPO- snovi se ostvaruju

8_naslovna 2022. godina. Centar za osnovnu policijsku obuku ponovo će biti mesto gde će Ministarstvo unutrašnjih poslova obogatiti svoje redove za više od 1500 mladih, hrabrih, odlučnih ljudi, koji su izborom ove obuke napravili prekretnicu u svom životu i time pokazali jednu ozbiljnu, odlučnu i jasnu viziju svog budućeg zani

Završetak obuke 30. klase COPO

Završetak obuke 30. klase COPO Od 24. januara do 21. februara 2022. godine osnovnu policijsku obuku uspešno je pohađala 30. klasa polaznika - jedan vod polaznika koji su pre konkurisanja na osnovnu policijsku obuku završili osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univrziteta.

Dobrota u davanju stvara ljubav!

17 U vanredno organizovanoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koja je realizovana u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 30. i 31. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 15. februara 2022. godine prikupili 90 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dala je 31 žena i 59 muškaraca.

Кoliko verujete u Srbiju toliko će Srbija verovati u vas

3_1 Ministar unutrašnjih poslova gospodin Aleksandar Vulin, sada već tradicionalno od kada je stupio na ovu dužnost, a u susret velikom državnom prazniku, Danu državnosti Republike Srbije, posetio je 14. februara 2022. godine Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i poželeo dobrodošlicu mladim naraštaji

Promocija 26, 27, 28. i 29. klase COPO

Promocija 26, 27, 28. i 29. klase COPO Na svečanosti povodom promocije i prijema u radni odnos 1.024 polaznika 26, 27, 28. i 29. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike, 30.12.2021. godine u Novom Sadu, ministar Vulin je u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića budućim policajcima čestitao uspešno završeno školovanje.

Realizacija stručnog modula iz oblasti rada policije u zajednici

Realizacija stručnog modula iz oblasti rada policije u zajednici U periodu od 10. do 21. decembra 2021. godine u prostorijama Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici polaznici 28. i 29. klase pohađali su Uži stručni modul iz oblasti rada policije u zajednici.

Realizacija stručnih modula iz oblasti granične kontrole

Realizacija stručnih modula iz oblasti granične kontrole U okviru realizacije časova „Užeg stručnog modula: Granična kontrola“, na poligonima i u prostorijama Centra za osnovnu policijsku obuku u periodu od 25. oktobra do 17. decembra 2021. godine održana je obuka iz oblasti poslova granične kontrole, za polaznike 27. klase osnovne policijske obuke

Dan sporta COPO 2021.

1_5 Centar za osnovnu policijsku obuku ima čast da svake godine Danom sporta obeleži sećanje na najbolje sportiste koje je iznedrila Srednja škola unutrašnjih poslova, kao i Sportsko društvo srednje škole „Mladi policajac‟.

Izdvajamo

Trenutno nije otvoren konkurs

 

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici u toku je obuka polaznika 30, 31. i 32. klase po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u martu 2021. godine.

Planirano je da 33. i 34. klasa započnu obuku krajem februara, a 35. i 36. klasa početkom septembra 2022. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (imejl) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs.###

Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na mejl adresu ###office@copo.edu.rs.###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

U vezi sa obukom za vatrogasce-spasioce, pišite na mejl Nacionalnog trening centra za vanredne situacije ###ntc_vs@mup.gov.rs.###

U vezi sa obukom komunalne milicije, informišite se preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ###mduls.gov.rs.###

Kontakt za informacije od javnog značaja ###zoran.niciforovic@copo.edu.rs###

3. mart 2021. godine

Jezičke raskrsnice

JEZIČKE RASKRSNICE

Šta policajac treba da zna kad piše pismena

 

 

 

Kalendar događaja

Maj, 2022     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Pratite nas

Prijavite se na mailing listu

British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi