Dobro došli!


Srećna nova 2020Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Hrabrome pomažu i zvezde

DSC_0176_Medium Plivanje za časni krst su i ove godine, po sedmi put, na Bogojavljenje 19.01.2020. godine, tradicionalno organizovali Srpska pravoslavna crkva i Savet Mesne zajednice u Sremskoj Кamenici. Povorku neustrašivih mladih ljudi predvodio je episkop sremski Vasilije.

Zajedno za život

12_1 Da li je humanost postala anahronizam? Možda smo postali previše zauzeti svojim obavezama, karijerom i svim onim bitnim i nebitnim stvarima koje su u nama i oko nas, da smo zaboravili na ovu reč.

Petica za humanost

9_1 U pet organizovanih dobrovoljnih akcija davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca decembra 2019. godine prikupili 276 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dale su 52 žene i 224 muškarca.

Želimo, možemo, hoćemo – služimo Srbiji!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 27. novembra 2019. godine polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Promocija 22. klase COPO u Kuli

Promocija 22. klase COPO u Kuli 25.12.2019. godine održana je svečana promocija novih 80 policajaca 22. klase Centra za osnovnu policijsku obuku i 213 vatrogasaca-spasilaca, u Nastavnom centru u Kuli.

Početak obuke 23. klase COPO

Obaveštenje Obaveštavamo kandidate koji su na osnovu odluke ministra primljeni na osnovnu policijsku obuku po konkursu od 6.6.2019. godine, da dođu u Centar za osnovnu policijsku obuku 11. januara 2020. godine do 11.00 časova.

Edukativni čas „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

policija-u-zajednici-3 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 12.12.2019. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka za oblast policijski poslovi i ovlašćenja, na temu „Praktični aspekti rada na bezbednosnom sektoru“

Studijska poseta predstavnika MUP-a Republike Кirgizije

amblemi_K_i_MUP_RS Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Кirgiske Republike bila je od 25. do 27.11.2019. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Edukativni čas „Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”

lisice U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 13. novembra 2019. godine uspešno je realizovan edukativni čas na temu „ Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”.

Knjiga nije hrana, ali je poslastica

Knjiga nije hrana, ali je poslastica Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, i ove godine se predstavilo posetiocima na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 27. oktobra 2019. godine.

Strelci za diplomu

Strelci za diplomu Povodom obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, 28. oktobra 2019. godine održano je Takmičenju u streljaštvu na Gradskom strelištu u Novom Sadu. Tročlana ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku i ovog puta je postigla uspeh osvojivši visoko drugo mesto.

Poseta IPA Poljske

Poseta IPA Poljske U okviru posete IPA Regiji u Novom Sadu, četvoročlana delegacija IPA Sekcije Poljska, IPA Regije Kalvarija Zebžidovska 25. oktobra 2019. godine posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika”

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika” U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 23. oktobra 2019. godine održan je edukativni čas na temu „Tehnike učenja stranih jezika".

Promocija 19. i 20. klase

Promocija 19. i 20. klase O promociji 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koja je održana 11. oktobra 2019. godine na platou ispred Palate Srbije, možete pročitati...

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 21. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u februaru 2019. godine i obuka 23. i 24. klase, po Кonkursu objavljenom u junu 2019. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs.### 

Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na adresu ###office@copo.edu.rs.###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu  puno ime i prezime, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

24. decembar 2019. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Januar, 2020     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 5897 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi