Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Proces transformacije srednje škole u Centar počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići. Nastava je predmetno-modularna, traje godinu dana i realizuje se u renoviranim učionicama i objektima u krugu Centra.


 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

Događaji

Obaveštenje

Obaveštenje Obaveštavamo kandidate koji su se prijavili na konkurs za upis u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, objavljen 26. januara 2018. godine, a koji do sada nisu pozivani na selekciju ili nisu obavešteni o ishodu selekcije, da će selekciona procedura...

Široko srce COPO-a

Široko srce COPO-a Moto ovogodišnjeg Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi glasi: „Budite tu za druge. Dajte krv. Podarite život“.

Računajte na nas

Logorovanje 15. klase COPO Na osnovu Plana realizacije obuke 15. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku u vremenu od 7.5. do 21.5.2018. godine, u Nastavnom centru „Mitrovo Polje” realizovana je terenska obuka za 139 polaznika polaznika (99 muškarca i 40 žena) 15. klase osnovne policijske obuke...

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 100 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Konkurs za upis na osnovnu policijsku obuku

Konkurs za osnovnu policijsku obuku Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici 549 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje policijskih poslova, za potrebe Policijske uprave za grad Beograd i 351 polaznika za potrebe sledeće 22 policijske uprave.

Dan otvorenih vrata u policijskim upravama

Dan otvorenih vrata u PU Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva zainteresovane koji su se prijavili na konkurs objavljen 26. januara 2018. godine, kao i drugima koji to žele, da prisustvuju Danu otvorenih vrata, da se informišu i postave pitanja o policijskoj profesiji, selekciji i obuci

I mi - služimo Srbiji

_DSC4621 Neobično lep, sunčan, februarski dan u Centru doprineo je da na licima njegovih stanovnika vidimo samo osmeh i zadovoljstvo zbog ovog događaja.

Delegacija policije Kraljevine Španije u poseti Centru za osnovnu policijsku obuku

spanija-srbija_660x330 Delegacija policije Kraljevine Španije bila je od 23. do 26. 01. 2018. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Uskliknimo s ljubavlju svetitelju Savi

sveti_sava.jpg-rts Uz slavski kolač, žito, sveću i podsećanje na delo prvog srpskog prosvetitelja, 10 polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku sa šefom Odseka za mentorski rad i standard polaznika, Milenkom Kalacunom, prisustvovalo je u subotu, 27. januara 2018. godine, Svetoj Liturgiji i obeležilo Savindan.

Tradicija i čast jači od straha

plivanje-za-krst-casni-1_1 Povodom velikog pravoslavnog praznika Bogojavljenja, 19. januara 2018. godine, u organizaciji Mesne zajednice Sremska Kamenica je, uz blagoslov episkopa sremskog Gospodina Vasilija, na reci Dunav održana tradicionalna manifestacija „Plivanje za Časni krst 2018‟.

Da Isidora živi!

Isidora Pavlovic Polaznici i radnici Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici su i ovog puta pokazali da imaju veliko srce i dobru volju i odlučili da se uključe u akciju „Da Isidora živi'' i da sakupe preko potreban novac za lečenje Isidore Pavlović (24).

Ostajte ovde

maxresdefault „Nemamo prava zauvek otići! Jer niko od nas, u stvari, neće pobeći od besposlice, besparice i, usled svega rečenog, od raskola porodičnog, već će se time večno odreći oca svih Srba. Nemamo prava otići, već samo tom sinu uskliknuti!“

Izdvajamo

Konkurs za osnovnu policijsku obuku otvoren od 20.6.2018. do 20.7.2018. godine

OBAVEŠTENJE

za kandidate koji su se prijavili na konkurs od 26. januara 2018. godine

Konkurs za vatrogasno-spasilačke jedinice otvoren od 20.6.2018. do 20.7.2018. godine

Obuka polaznika primljеnih na osnovu Konkursa za osnovnu policijsku obuku objavljenog u decembru 2016. godine sprovodi se u preostale dve klase (15. i 16), u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Oni su trenutno na obuci.

U toku je selekcija kandidata na osnovu Konkursa za osnovnu policijsku obuku objavljenog u januaru 2018. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronske adrese (e-adrese) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare i dalje nam se obraćajte na staru adresu ###office@copo.edu.rs###

Adresa ###selekcija@copo.edu.rs### namenjena je samo onima koji su se prijavili za upis na osnovnu policijsku obuku. Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

7. mart 2016. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Jun, 2018     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 3060 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi