Dobro došli!


Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Studijska poseta predstavnika MUP-a Republike Кirgizije

amblemi_K_i_MUP_RS Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Кirgiske Republike bila je od 25. do 27.11.2019. godine u poseti Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 6.6.2019. godine

RUKOVANJE Spisak kandidata za 20 policijskih uprava i PS Trgovište primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 6.6.2019. godine.

Edukativni čas „ Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”

lisice U organizaciji Odseka za oblast veštine policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 13. novembra 2019. godine uspešno je realizovan edukativni čas na temu „ Upotreba sredstava prinude – studije slučaja”.

Knjiga nije hrana, ali je poslastica

Knjiga nije hrana, ali je poslastica Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, i ove godine se predstavilo posetiocima na Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, od 20. do 27. oktobra 2019. godine.

Strelci za diplomu

Strelci za diplomu Povodom obeležavanja Dana Prve brigade kopnene vojske, 28. oktobra 2019. godine održano je Takmičenju u streljaštvu na Gradskom strelištu u Novom Sadu. Tročlana ekipa Centra za osnovnu policijsku obuku i ovog puta je postigla uspeh osvojivši visoko drugo mesto.

Poseta IPA Poljske

Poseta IPA Poljske U okviru posete IPA Regiji u Novom Sadu, četvoročlana delegacija IPA Sekcije Poljska, IPA Regije Kalvarija Zebžidovska 25. oktobra 2019. godine posetila je Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika”

Edukativni čas „Tehnike učenja stranog jezika” U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, pred oko 150 polaznika 21. klase, 23. oktobra 2019. godine održan je edukativni čas na temu „Tehnike učenja stranih jezika".

Promocija 19. i 20. klase

Promocija 19. i 20. klase O promociji 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku koja je održana 11. oktobra 2019. godine na platou ispred Palate Srbije, možete pročitati...

Šampioni u rvanju

Šampioni u rvanju Na Državnom prvenstvu Srbije u rvanju slobodnim stilom, održanom u Čačku 28. septembra 2019. godine, trojica polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku osvojila su zlato, srebro i bronzu, kao i pehar u generalnom plasmanu.

Edukativni čas Elektronsko nasilje

nasilje1 Dana 18.9.2019. godine u organizaciji Odseka za oblast delatnosti policije, u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred 147 polaznika 19. i 20. klase, održan je dvanaesti po redu edukativni čas na temu „Elektronsko nasilje”.

Poseta s Krasnodarskog univerziteta

Poseta s Krasnodarskog univerziteta Centar za osnovnu policijsku obuku je 28. avgusta 2019. godine posetila delegacija Krasnodarskog univerziteta Ministarstva unutrašnjih poslova Ruske Federacije iz Krasnodara i predstavnika Kriminalističko-policijskog univerziteta iz Beograda.

Edukativni čas Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima

Edukativni čas  Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima Dana 21.08.2019. godine u organizaciji Odseka za policijske poslove i ovlašćenja u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, pred oko 100 polaznika 19. i 20. klase, održan je edukativni čas na temu „Primena novog Pravilnika o policijskim ovlašćenjima“.

Humanost Кomunalne milicije

Komunalna milicija na obuci daje krv Кao i prethodnih godina i ovog leta, zalihe krvi su veliki problem. Ono čime mogu da se pohvale zaposleni u Zavodu za tranfuziju krvi Vojvodine, jeste činjenica da nestašice krvi nema zahvaljujući redovnim akcijama koje organizuju.

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd

Spisak primljenih kandidata za PU za grad Beograd Spisak kandidata za PU za grad Beograd primljenih na osnovnu policijsku obuku, po konkursu od 14.2.2019. godine.

Transfuziomobil u Centru

novo_vozilo U utorak, 30. jula 2019. godine je čuveni Transfuziomobil našao svoje mesto i u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici. Pedeset polaznika 19. i 20. klase su imali tu čast da budu prvi u Centru koji su donirali krv u ovoj pokretnoj laboratoriji i na taj način nekom ulepšali dan ili čak spasli ži

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

Spisak primljenih kandidata po konkursu od 6.6.2019. godine

SPISAK PRIMLJENIH KANDIDATA - KLIKNITE NA SLIKU ILI OVDE

Trenutno nije otvoren konkurs

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 21. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u februaru 2019. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (e-adresa) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs###. Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na adresu ###office@copo.edu.rs###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, JMBG, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

Srdačan pozdrav

Centar za osnovnu policijsku obuku

6. septembar 2019. godine

 

 

 

Kalendar događaja

Decembar, 2019     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 

Anketa

Koju informaciju najčešće tražite na ovom sajtu?

Rezultate sa prijemnog ispita
O datumu početka kursa za primljene polaznike
O datumu raspisivanja novog konkursa
O uslovima potrebnim za upis u COPO
O sadržaju prijemnog ispita
O klasama koje su ranije završile SŠUP
Ostalo

Ukupno: 5792 glasova
British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi