Dobro došli!


Srećna nova 2020Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Edukativni čas „Primena tehnika borilačke veštine Aikidoa“

aikido_1 11. mart 2020. godina. Još jedna sreda i nestrpljenje u sportskoj hali pred još jedan, osamnaesti po redu, edukativni čas. Ovoga puta tema i više nego interesantna „Primena tehnika borilačke veštine Aikido”.

Obaveštenje o konkursu za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Obaveštenje o konkursu za vatrogasce-spasioce Ministarstvo unutrašnjih poslova obaveštava kandidate koji nisu u mogućnosti da predaju dokumentaciju po Konkursu za upis 200 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno–spasilačkih jedinica, objavljenom 05. marta 2020. godine u dnevnom listu „Politika“ sa predviđenim trajanjem do 20. marta 2020. godine...

Osnovna policijska obuka iz ugla žene

Osnovna policijska obuka iz ugla žene Pogledajte prilog pod nazivom „Policajka" koji je o osnovnoj policijskoj obuci iz ugla žene snimila Prva televizija i emitovala ga 9. marta 2020. godine u emisiji „Exploziv".

Putokazi 2020

Putokazi 2020 Ministarstvo unutrašnjih poslova, zajedno sa Kriminalističko-policijskim univerzitetom, tradicionalno je uzelo učešće na 15. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokazi”, na Novosadskom sajmu, 4. i 5. marta 2020. godine.

Međunarodni dan sećanja na poginule policijske službenike

slika_1 6.mart 2020. godine...dvorište Centra...postrojene sve tri klase polaznika, rame uz rame zaposleni i rukovodstvo Centra. Slika koja ostaje u sećanju... a sećanje je jedini svedok da si imao nekog ko možda i nije bio tvoj.

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 200 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je otvoren od 5. do 20. marta 2020. godine. Detaljnije...

Služimo Srbiji – obećanje srcem dato!

DSC_0597_Medium Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 19. februara 2020. godine polaznike 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Edukativni čas „Uloga zaštitnika građana u zaštiti ljudskih prava”

shutterstock_285998729_cr-775x265 U organizaciji Odseka za oblast opšte teme o radu policije u bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, u sredu 12. 2. 2020. godine, pred oko 150 polaznika 23. klase.

Poklon koji život znači

davalac U dve organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca februara 2020. godine prikupili 103 jedinice krvi, a dragocenu tečnost dalo je 20 žena i 83 muškarca.

Edukativni čas „Taktičko-metodički aspekti pojačane kontrole saobraćaja"

10_1 U bioskopskoj sali Centra za osnovnu policijsku obuku, u sredu, 22.01.2020. godine sa početkom u 19 časova, održan je edukativni čas u organizaciji Odseka delatnosti policije, na temu „Taktičko-metodički aspekti pojačane kontrole saobraćaja".

Hrabrome pomažu i zvezde

DSC_0176_Medium Plivanje za časni krst su i ove godine, po sedmi put, na Bogojavljenje 19.01.2020. godine, tradicionalno organizovali Srpska pravoslavna crkva i Savet Mesne zajednice u Sremskoj Кamenici. Povorku neustrašivih mladih ljudi predvodio je episkop sremski Vasilije.

Zajedno za život

12_1 Da li je humanost postala anahronizam? Možda smo postali previše zauzeti svojim obavezama, karijerom i svim onim bitnim i nebitnim stvarima koje su u nama i oko nas, da smo zaboravili na ovu reč.

Petica za humanost

9_1 U pet organizovanih dobrovoljnih akcija davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 21. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su tokom meseca decembra 2019. godine prikupili 276 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dale su 52 žene i 224 muškarca.

Želimo, možemo, hoćemo – služimo Srbiji!

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović posetio je 27. novembra 2019. godine polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici i tom prilikom pokazao da je, kao i do sada, uvek tu za pripadnike svog Ministarstva.

Za obaveštenja sa sajta, upišite mejl

Prijavite se na mailing listu

Izdvajamo

Trenutno nije otvoren konkurs

 

Konkurs za upis 200 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica​

5-20. mart

OBAVEŠTENJE

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 21. klase, po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u februaru 2019. godine i obuka 23. i 24. klase, po Кonkursu objavljenom u junu 2019. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (imejl) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs.###

Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na mejl adresu ###office@copo.edu.rs.###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

U vezi sa obukom za vatrogasce-spasioce, pišite na mejl Nacionalnog trening centra za vanredne situacije ###ntc_vs@mup.gov.rs.###

U vezi sa obukom komunalne milicije, informišite se preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ###mduls.gov.rs.###

28. januar 2020. godine

 

 

 

Kalendar događaja

April, 2020     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Anketa

British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi