Dobro došli!


Центар за основну полицијску обукуCentar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici jedina je ustanova za osnovnu obuku policije u Republici Srbiji.

Od 2007. ovde se obučavaju devojke i mladići koji su već završili srednju školu. Nastava je predmetno-modularna, traje do godinu dana i realizuje se u učionicama i objektima u krugu Centra.

Proces transformacije Srednje škole unutrašnjih poslova u Centar za osnovnu policijsku obuku počeo je 2005. godine.

Do avgusta 2009. paralelno je radila Srednja škola unutrašnjih poslova (SŠUP) i Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO). Tada je svoje školovanje završila poslednja, 38. klasa učenika Škole, upisana po starom Nastavnom planu i programu.

 


 

 

 

Upis u Centar - konkurs i selekcija

Osnovna policijska obuka - šta i gde uče budući policijski službenici?

Kako stići do Centra?

 

 

Događaji

Tehnički zbor iz oblasti saobraćaja

Tehnički zbor iz oblasti saobraćaja U okviru realizacije časova Užeg stručnog modula kontrola i regulisanje saobraćaja, na poligonima i u prostorijama Centra za osnovnu policijsku obuku 8. novembra 2021. godine održan je Tehnički zbor iz oblasti saobraćaja, za polaznike 26. klase osnovne policijske obuke koji se obučavaju za radno mesto saobraćajni

Zaposleni Centra za osnovnu policijsku obuku odlikovan zlatnom medaljom IPA

Zaposleni Centra za osnovnu policijsku obuku odlikovan zlatnom medaljom IPA Na 16. Generalnoj skupštini Internacionalne policijske asocijacije Srbije održanoj 16. oktobra 2021. godine u Hotelu Park u Subotici, našem treneru za stručnu nastavu, majoru policije Miloradu Petkoviću Upravni odbor IPA, Nacionalna sekcija Srbija uručila je zlatnu medalju za rad i značajan doprinos razvoju IPA

Nagrade najboljim polaznicima 26, 27, 28. i 29. klase COPO-a

Nagrade najboljim polaznicima 26, 27, 28. i 29. klase COPO-a Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na ceremoniji 16.10.2021. godine uručio novčane nagrade najboljim polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku. Dvadeset polaznika COPO-a i dvadeset studenata KPU dobili su poklon vaučere privrednog društva „Signal MG“ i „Globos“ osiguranja.

Spisak primljenih kandidata za osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Spisak primljenih kandidata za osnovnu obuku Spisak primljenih kandidata na osnovu odluke ministra po konkursu od 10.05.2021. godine, za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Poseta ministra terenskoj obuci 27. klase

Poseta ministra terenskoj obuci 27. klase COPO Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je 12. avgusta 2021. godine polaznike 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, tokom njihove terenske obuke na Fruškoj gori.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije 2021. godine

IMG_20210619_140637_Medium Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležavaju se u sećanje na 1862. godinu kada je srpska Žandarmerija odigrala presudnu ulogu u događaju kod Čukur česme u Beogradu.

Važno obaveštenje o dostavljanju konkursne dokumentacije

Važna informacija Pozivaju se kandidati maturanti da Centru HITNO dostave overenu fotokopiju diplome i svedočanstva za četvrti razred, a kandidati koji su dostavili samo potvrdu da pohađaju obuku za upravljanje motornim vozilom da dostave overenu fotokopiju vozačke dozvole.

Široko srce Centra za osnovnu policijsku obuku

Široko srce Centra za osnovnu policijnsku obuku Povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 14. juna 2021. godine, pod sloganom „Daj krv, neka sva srca kucaju”, u Crvenom krstu je upriličena svečanost, na kojoj su uručena priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, kao i plakete „Široko srce” za najhumanije sredine.

Zlatni i Srebrni znak kao poklon za Veliko srce Centra

IMG_20210520_110504 U Svečanoj sali Doma Vojske Srbije je 12. maja 2021. godine održana je svečanost povodom dodele znakova priznanja Crvenog krsta Srbije.

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

Konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica КОНКУРС ЗАТВОРЕН 25.5.2021. Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisuje konkurs za upis 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova. Konkurs je otvoren od 10. do 25. maja 2021. godine. Detaljnije...

Novi sjaj restorana u Centru

1616793758793_Medium U korak sa novim vremenom i Centar za osnovnu policijsku obuku se svakodnevno razvija u jednu modernu ustanovu koja svojim polaznicima i zaposlenima može da ponudi mnogo više.

Dolazak 28. i 29. klase u Centar za osnovnu policijsku obuku

1616793758639_Medium Prvi dan proleća. Novi početak za 566 mladih ljudi koji će od 22. marta početi sa svojom obukom u Centru za osnovnu policijsku obuku. Prilagođavanje za svakog od njih će verovatno biti jedan bolan proces, koji su pre ili kasnije morali da naprave, ako žele nešto da postignu u životu.

Konkurs za upis 1400 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku

COPO konkurs KONKURS ZATVOREN 8.6.2021. Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici ukupno 1400 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajca, saobraćajnog policajca, graničnog policajca i policajca za

Humanost je obaveza i dužnost svih nas

unnamed U dve organizovane dobrovoljne akcije davanja krvi koje su realizovane u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, najhumaniji polaznici 27. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su 17. i 19. marta 2021. godine prikupili 136 jedinica krvi, a dragocenu tečnost dalo je 28 žena i 108 muškaraca.

Poseta predstavnika iz MUP-a Slovenije

1_Medium Centar za osnovnu policijsku obuku su 24. februara 2021. godine, u okviru Tvining projekta ''Podrška pripremi za uspostavljanje kancelarije Sirene biroa'' u Srbiji, posetili ppredstavnici iz MUP-a Slovenije i Uprave za međunarodnu operativnu policijsku saradnju.

Izdvajamo

Nije otvoren konkurs za osnovnu policijsku obuku

 

Spisak plrimljenih kandidata 
na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica

COPO PROMOTIVNI SPOT

U Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici trenutno je u toku obuka polaznika 26, 27, 28. i 29. klase po Konkursu za osnovnu policijsku obuku objavljenom u maju 2020. godine.

MAPA PU I OPŠTINA

Uredba o stručnom osposobljavanju i usavršavanju u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Osnovna policijska obuka - član 32.

Elektronska adresa (imejl) 

Molimo sve naše prijatelje na Fejsbuku, kao i ostale koji nam se e-poštom obraćaju, da prethodno provere da li se informacije koje traže već nalaze na našem sajtu.

Za informacije, pitanja, predloge i komentare u vezi sa selekcijom, pišite nam na mejl ###selekcija@copo.edu.rs.###

Za ostale teme, i dalje nam se obraćajte na mejl adresu ###office@copo.edu.rs.###

Da bismo mogli precizno i blagovremeno odgovarati, molimo kandidate da navedu puno ime i prezime, policijsku upravu za koju su konkurisali kao i svoju adresu.

U vezi sa obukom za vatrogasce-spasioce, pišite na mejl Nacionalnog trening centra za vanredne situacije ###ntc_vs@mup.gov.rs.###

U vezi sa obukom komunalne milicije, informišite se preko sajta Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave ###mduls.gov.rs.###

Kontakt za informacije od javnog značaja ###zoran.niciforovic@copo.edu.rs###

3. mart 2021. godine

Jezičke raskrsnice

JEZIČKE RASKRSNICE

Šta policajac treba da zna kad piše pismena

 

 

 

Kalendar događaja

Novembar, 2021     *  *
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 

Anketa

Pratite nas

Prijavite se na mailing listu

British Council OSCE Mission to SerbiaKorisni linkovi