Сарадња са ОЕБС-ом
  Контактирајте са  нама у вези Сарадња са ОЕБС-ом  

Контактирајте нас за више информација
X


Сарадња са ОЕБС-ом

 Шеф Одељења за спровођење закона Мисије ОЕБС-а, господин Од Бернер Малме (из Норвешке) и Кевин Коркоран (из Ирске) нов руководилац Програма за обуку изабрали су диван јесењи дан, 7. 11. 2013, за своју прву посету Центру. Начелница Биљана Пушкар им је пожелела срдачну добродошлицу, захвалила се дугогодишњим сарадницама и преводитељкама Наташи Ристовић и Валдете Османи, представила своје сараднике и упознала госте са резултатима сарадње са ОЕБС-ом од 2006. године до данас.

             

- Од како сам овде, слушам о Центру - казао је господин Малме, који је у јулу 2013. преузео је функцију шефа Одељења и додао да су и они расположени да науче што је могуће више.
 
Високи представници ОЕБС-а су имали прилику да сазнају која је разлика између некадашње и садашње основне полицијске обуке, који су објекти реновирани, какву су обуку прошли сви тренери и како је реформисан Наставни план и програм.
 
- Импресиониран сам оним што сте урадили у кратком временском периоду - изјавио је господин Малме. - Шта вам је у наредном периоду највећи изазов?
 
- Изаћи из лавиринта нових реформи са најмање штетних последица за основну полицијску обуку, јер ми смо једна од организационих јединица Министарства која је с обзиром на значај, међу првима извела реформу - одговорила је начелница Центра. - Циљ нам је да будемо у сталном контакту са праксом, јер ће једино тако искусни образовани полицијски кадрови бити мотивисани да дођу у наш Центар да би били тренери. Без струке нема квалитетне обуке.
 
Домаћини су гостима показали школску зграду, филмску стрељану, тактичку кућу - објекат за ситуациону обуку, спортску халу и библиотеку.
   
        
 
- Са задовољством смо показали, посебно господину Малмеу, нашу реновирану библиотеку, јер је Влада његове земље, Краљевине Норвешке, издвојила 320.000 евра за пројекат „Унапређење Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, Србија - реновирање библиотеке, учионица и Одељења за развој наставног плана и програма“, који је пратила и помогла мисија ОЕБС-а у Републици Србији - испричала нам је госпођа Пушкар.
 
Изузетно леп утисак оставио је на госте цео круг Центра, а посебно велик стари парк.
 
Јасна Обрадовић
Претходна страна   Горе