Колико верујете у Србију толико ће Србија веровати у вас
  Контактирајте са  нама у вези Колико верујете у Србију толико ће Србија веровати у вас  

Контактирајте нас за више информација
X


Министар унутрашњих послова господин Александар Вулин, сада већ традиционално од када је ступио на ову дужност, а у сусрет великом државном празнику, Дану државности Републике Србије, посетио је 14. фебруара 2022. године Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици и пожелео добродошлицу младим нараштајима Министарства унутрашњих послова који су у Центру око месец дана.

Оштро фебруарско сунце обасјавало је  млада лица полазника Центра за основну полицијску обуку. Раме уз раме, полазници 30, 31. и 32. класе стајали су у строју пред својим министром и представницима Министарства, али овога пута и пред председником Владе Аутономне Покрајине Војводине Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. Због поштовања епидемиолошких мера, и овога пута полазницима се нису видела лица, али се у њиховим очима могао видети понос због униформе коју носе, као и решеност да своју земљу неће нити изневерити нити напустити и да ће у будућности показати да су достојни наследници својих предака.

Након предаје рапорта од стране начелника Центра, Желимира Мрдаља, министар је обишао строј у коме су се налазили сви полазници Центра, њих 548 на челу са својим начелницима класа. Громогласним „ЗДРАВО! ЖИВЕЛА СРБИЈА!" полазници су поздравили министра.
   

Да је посета била изузетно значајна и да је полазницима указана посебна  част показали су и присутни гости, који су дошли у пратњи министра: помоћник министра- начелник Сектора за људске ресурсе Владимир Илић,  помоћник директора полиције Драган Васиљевић, помоћник начелника Сектора за људске ресурсе Милан Радивојевић, координатор у Сектору за људске ресурсе Александар Миловановић и заменик начелник Центра за полицијску обуку Душан Максимовић, али и увек драги гости из нашег града, председник Владе АПВ Игор Мировић и градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић.

Најпре се полазницима обратио градоначелник Града Новог Сада господин Милош Вучевић, који је у своје али и у име својих сарадника и суграђана, пожелео полазницима успешну обуку, током које ће научити све вештине и способности како би сутра били у служби државе и грађана и како би се бринули о њиховој безбедности и сигурности.

„Надам се да ћемо заједно са вашим породицама прославити, сигуран сам, успешан завршетак ваше обуке. Чувајте Србију!‟, поручио  је градоначелник Града Новог Сада господин Милош Вучевић.

Председник Владе Аутономне Покрајине Војводине господин Игор Мировић честитао је полазницима на томе што су изабрали частан и одговоран позив полицајца и што ће кроз школовање стицати основна знања неопходна да би позив обављали часно, законито, професионално и достојанствено.

„Држава Србија, сви њени органи, покрајинска влада чине све да помогну, унапреде и у свим сегментима уреде област у којој ћете ви имати велику улогу и зато је ваше школовање веома значајно, јер ћете знањем, марљивошћу и трудом успети да се пробијете у хијерархији Министарства и заузмете одговорна места‟, рекао је председник Владе Аутономне Покрајине Војводине господин Игор Мировић.
 

Након обраћања градоначелника Града Новог Сада господина Милоша Вучевића и председника Владе Аутономне Покрајине Војводине господина Игора Мировића, полазницима 30, 31. и 32. класе Центра за основну полицијску обуку у Сремској Каменици  обратио се министар унутрашњих послова  господин Александар Вулин и поручио им да треба да буду спремни да стану испред најгорих како би им најбољи били захвални и како би Србија на најбоље личила.

„Држава Србија на челу са председником Александром Вучићем верује у вас, пази вас и гледа да вам ништа не зафали, да вас чувамо, да вас негујемо, бранимо да бисте ви једнога дана Србију чували, неговали и бранили. Колико ви у Србију будете веровали толико ће и она једнога дана веровати у вас!"
   

Министар је полазницима рекао да уче од бољих од себе, да би једног дана други од њих учили и указао им да се обучавају да се супротставе злу и најгорима, како би оно добро и најбоље у нашем друштву било сигурно и безбедно.
„Припремате се да будете полицајци, саобраћајни полицајци, припадници граничне полиције, полицајци у заједници и када завршите обуку за вас неће бити немогућег задатка, радног времена или разлога да кажете нећу или не могу‟.

 

„Ко то не разуме, ко то не може, нека сада скине униформу да га се униформа не би одрекла када међу полицајце дође. Они који верују у Србију знају да речи НЕЋУ и НЕ МОГУ у њиховом речнику не постоје. Ко се злу не буде могао супротставити нека униформу скине сада, да га се униформа не би једнога дана одрицала“, поручио је  на крају свог обраћања министар унитрашњих послова господин Александар Вулин.

Након обраћања министра, полазници су отишли на наставу и своје радне задатке, а начелник Центра Желимир Мрдаљ је повео своје госте на радни састанак на којем их је детаљно упознао са оствареним резулатима Центра у 2021. години, планираном динамиком пријема наредних класа, као и плановима за предстојећи период.

Начелник Центра Желимир Мрдаљ је са поносом истакао најважније резулатате у 2021. години.

„Упркос тешким временима, борбом са непознатом болешћу и епидемиолошким мерама, могу само с поносом да кажем да је Центар за основну полицијску обуку у Сремској Каменици, с правом назван срцем целог система безбедности у Републици Србији, радио никад јаче и боље него до сада, што показују и резултати које смо постигли, као и награде које је Центар примио за сва несебична дела и залагање. Колико смо, да не кажем популарни, али свакако на једном завидном нивоу интересовања изнад других установа, показују и бројке пријављених кандидата на сваком расписаном конкурсу до сада. Само прошле године реализована је обука са пет класа, ове године планираних седам, а нови конкурс очекујемо у марту месецу.‟

Након радног састанка уследио је обилазак обуке у Центру. Министар , чланови његове делегације и гости, у пратњи начелника Центра Желимира Мрдаља су се упутили најпре у кабинет за безбедност саобраћаја где их је дочекао тренер за стручну наставу Владимир Џигурски. 

Са полазницима су кратко попричали о мотивима њиховог доласка као и првим утисцима са обуке.

Након кабинета за безбедност саобраћаја, министар је са делегацијом и гостима посетио спортску  халу и час Оперативно полицијских вештина. Као и увек, министар унутрашњих послова је био део „њих‟, сада полазника Центра, а у будућности припадника снага безбедности Републике Србије. Искрени осмех и топла реч коју је упутио сваком са ким је причао, могао је да да само подстрек овим младим људима да се поносе што је њихов избор за будући посао „пао‟ баш на Министрство унутрашњих послова и да постану део тима којим ће се дичити цела Србија.

На крају своје посете, министар се захвалио професионалцима запосленим у Центру за основну полицијску обуку који, како је оценио, неуморним и озбиљним радом чине да све генерације које одавде изађу буду озбиљни и добри полицајци, који служе на понос свом народу и земљи.

 

Текст:

Маријана Милановић

МУП

Фотографије:

МУП

Кабинет председника АПВ

Кабинет градоначелника

 

Претходна страна   Горе